Як приготувати желе з свіжої або замороженої вишні
Вишні – ягоди, з яких можна приготувати величезну кількість смачних і корисних десертів. Їх смак буде різноманітним, солодким і при цьому з легким і ніжною кислинкою. Желе з вишні дуже ароматне, корисне, в ньому міститься багато вітамінів, а готується він швидко і легко.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вишні - | 750 грам |
лимонного соку - | 25 мілілітрів |
цукру - | 100 грам |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 55 Ккал |
Желе з ягід можна готувати не тільки з желатином, але і без нього. В процесі його приготування немає нічого складного, потрібно лише підготувати самі інгредієнти і приділити трохи часу. Цей десерт можна подавати як самостійне блюдо або додавати його до випічки.
- Ягоди ретельно промиваються в холодній воді, з них видаляються плодоніжки і кісточки і все перекладається в каструлю;
- Влити в каструлю 15 мілілітрів води, поставити на вогонь і, постійно помішуючи довести до кипіння;
- Всипати до вишні цукор помішувати, поки він не розчиниться, влити лимонний сік;
- Варити вміст каструлі, постійно помішуючи, поки ягідне пюре не загусне;
- Желе розлити по банках, заповнюючи їх на¾, накрити кришками і поставити на 10 хвилин на водяну баню.
Коли готове желе охолоне, його можна подавати на стіл або ж використовувати для приготування інших десертів. Завдяки водяній бані воно добре загусне, але при цьому не пригорить.
Полуниця в шоколаді — найкращий десерт для романтичного вечора.
Котлети з кабачків — читайте як правильно приготувати це блюдо причому в різних варіантах.
Читайте як приготувати соковитий курячі крильця в мультиварці.
Желе з вишні з желатином
Для приготування желе з вишень можна використовувати не тільки свіжі, але й заморожені ягоди. Смак десерту від цього не стане гірше, а залишиться таким же насиченим.
Інгредієнти:
- 400 грам ягід без кісточок;
- 0,6 літра води;
- 200 грам цукру;
- 40 грам желатину.
Час приготування: 140 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 54 ккал.
Якщо для приготування десерту використовуються заморожені ягоди, їх можна не розморожувати.
- У каструльку налити воду, довести її до кипіння, покласти помиті вишні без кісточок, проварити 10 хвилин;
- Всипати в компот цукор, постійно помішуючи довести до кипіння;
- Налити в глибоку миску або чашку 200 мл компоту, всипати швидкорозчинний желатин, ретельно перемішати до повного розчинення і процідити все через ситечко;
- Зняти каструлю з компотом з вогню, дати 10 хвилин постояти, влити желатин, перемішати, остудити до 45 градусів;
- Розлити желе по формах і поставити в холодильник.
Коли желе застигне, його можна подавати до столу. Смак цього десерту виходить насиченим, легким і приємним. Він обов'язково сподобається всім членам сім'ї.
Желе із замороженої вишні з желатином
Приготувати желе з заморожених ягід так само просто, як і зі свіжих, але є свої маленькі особливості.
Інгредієнти:
- желатин – 2 столові ложки;
- цукор – 0,15 кілограма;
- вишні – 0,3 кілограма.
Час приготування: 120 хвилин.
Калорійність на 100 г: 64 ккал.
- Заморожені ягоди розморозити при кімнатній температурі, потім віджати з них сік з допомогою блендера, процідити;
- Ягідну мезгу залити водою – 50 мілілітрів, всипати цукор і, постійно помішуючи довести до кипіння, зняти з вогню і процідити через сито або марлю;
- Рідина остудити до 70 градусів, налити 200 мл соку і розвести в ньому желатин, процідити через сито;
- Влити желатин в компот, все перемішати і підігріти, але не доводити до кипіння;
- Остудити майбутнє желе до кімнатної температури, розлити по формах і поставити в холодильник.
Вже через кілька годин вся сім'я зможе насолоджуватися ароматним і річним смаком желе.
Молочне желе з вишнею
Желе з молока і свіжих ягід – незвичайний, але дуже смачний і поживний десерт, який по достоїнству оцінять і дорослі і діти.
Інгредієнти:
- 40 грам желатину;
- 0,175 кілограма цукру;
- 0,6 літра молока;
- 250 грам вишень.
Час приготування: 150 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 105 ккал.
- Ягоди добре промити кілька разів, перебрати їх, видалити кісточки, посипати цукром і поставити на 60 хвилин у холодильник, щоб вони пустили сік;
- Желатин висипати в чашку, залити 3 столовими ложками холодної, кип'яченої води, перемішати і дати постояти 20 хвилин;
- Молоко налити в сотейник, довести його до кипіння, всипати цукор, що залишився, додати набряклий желатин і підігріти, щоб він повністю розчинився, зняти з вогню і охолодити;
- Ягоди дістати з холодильника, злити з них сік, а вишні розкласти по порційних тарілочках, залити все молочним желе і поставити в холодильник.
Сік з ягід не потрібно виливати, їм можна полити застигле желе або ж використовувати для приготування інших десертів і напоїв.
Желе з вишні на зиму
Желе можна готувати не тільки з свіжих і заморожених ягід, але і заготовляти його на зиму для всієї родини. Воно виходить не менш смачним і ароматним.
Інгредієнти:
- 0,5 кілограма ягід;
- 0,8 літра води;
- листовий желатин – 12 грам;
- 0,15 кілограма цукру.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 58 ккал.
- Ягоди перебрати, добре промити, видалити з них кісточки і перекласти в каструлю;
- Вишні трохи пом'яти товкачем, щоб з них виділилося як можна більше соку, влити воду і довести суміш до кипіння, проварити 10 хвилин;
- Рідина з каструлі акуратно проціджують через сито, виходить близько 650 мл, всипається цукор і на невеликому вогні вариться сироп протягом 20 хвилин;
- Листовий желатин замочується в холодній воді і коли він набубнявіє, перекладається трохи охолоджений сироп, розмішати до повного розчинення;
- Готове желе розливають у чисті, сухі банки, закочується і після охолодження переноситься в прохолодне й сухе місце чи ставиться в холодильник.
Така заготівля обов'язково сподобається усіма членами сім'ї, які люблять солодке.
Вишня консервована в желе на зиму
Желе з вишні можна готувати не тільки з соку, але і з цілими ягідками, виходить набагато швидше і не менш смачно.
Інгредієнти:
- 3 літри ягід без кісточок;
- 70 грам желатину;
- 0,5 літра води;
- 1000 грам цукру.
Час приготування: 45 хвилин
Калорійність на 100 г: 64 ккал.
- Вишні добре миються, перебираються і просушуються, з них видаляються кісточки;
- Желатин залити 2,5 склянками води і залишають на 20 хвилин;
- Підготовлені ягоди перекладають у каструлю, засипають цукром і ставлять на вогонь, проварюється 5 хвилин з моменту закипання;
- Ємність з желатином ставиться на вогонь і прогрівається до його повного розчинення;
- Желатинова маса з'єднується з ягодами, все добре перемішується і знімається з вогню;
- Готове желе розкладається по банкам і закочується.
Зберігати таку заготовку можна не тільки в холодильнику, але і прохолодному, темному місці. З даної кількості інгредієнтів виходить близько трьох літрів желе.
Рецепт пирога з вишнями в желе
Кожна господиня часто замислюється над тим, чим порадувати членів своєї сім'ї. Дуже смачним і незвичайним виходить пиріг з вишневим желе, яке було заготовлено влітку.
Інгредієнти:
- вишневе желе – 0,5 літра;
- борошно – 0,3 кілограма;
- маргарин – 80 грам;
- цукор – 60 грам;
- вода – 30 мілілітрів.
Час приготування: 250 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 168 ккал.
- Перекласти В глибоку миску борошно, маргарин, цукор і ретельно все перетерти в крихту, додати воду і замісити ніжне і м'яке тісто;
- Добре вимішане тісто загорнути в плівку і покласти на 1 годину в холодильник;
- Охолоджене тісто дістається з холодильника, розкочується і викладається у форму, при цьому формуються бортики, щоб желе не витекло;
- З допомогою виделки робляться проколи, і формочка ставиться в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин;
- Корж охолоджується, заливається ягідним желе і поставити на 2 години в холодильник.
Такий пиріг виходить не тільки хрустким, але ще і ніжним, легким і літнім. Якщо в будинку немає заздалегідь заготовленого желе, його завжди можна приготувати із заморожених або свіжих ягід.
Корисні поради
Для приготування вишневого желе краще всього вибирати великі і солодкі ягоди, в яких міститься багато корисних мікроелементів. Маленькі і кислі вишні краще всього залишити для приготування компотів і інших напоїв.
Щоб желе вийшло якомога краще, необхідно використовувати тільки якісний і хороший желатин.
Якщо для приготування желе використовуються заморожені ягоди, їх обов'язково слід тільки розморожувати при кімнатній температурі, без додавання води.