02 май 2019 5 629

Як приготувати желе з свіжої або замороженої вишні

Вишні – ягоди, з яких можна приготувати величезну кількість смачних і корисних десертів. Їх смак буде різноманітним, солодким і при цьому з легким і ніжною кислинкою. Желе з вишні дуже ароматне, корисне, в ньому міститься багато вітамінів, а готується він швидко і легко.

Рецепт желе з вишні без желатину покроково
Інгредієнти Кількість
вишні - 750 грам
лимонного соку - 25 мілілітрів
цукру - 100 грам
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 55 Ккал

Желе з ягід можна готувати не тільки з желатином, але і без нього. В процесі його приготування немає нічого складного, потрібно лише підготувати самі інгредієнти і приділити трохи часу. Цей десерт можна подавати як самостійне блюдо або додавати його до випічки.

  1. Ягоди ретельно промиваються в холодній воді, з них видаляються плодоніжки і кісточки і все перекладається в каструлю;
  2. Влити в каструлю 15 мілілітрів води, поставити на вогонь і, постійно помішуючи довести до кипіння;
  3. Всипати до вишні цукор помішувати, поки він не розчиниться, влити лимонний сік;
  4. Варити вміст каструлі, постійно помішуючи, поки ягідне пюре не загусне;
  5. Желе розлити по банках, заповнюючи їх на¾, накрити кришками і поставити на 10 хвилин на водяну баню.

Коли готове желе охолоне, його можна подавати на стіл або ж використовувати для приготування інших десертів. Завдяки водяній бані воно добре загусне, але при цьому не пригорить.

Полуниця в шоколаді — найкращий десерт для романтичного вечора.

Котлети з кабачків — читайте як правильно приготувати це блюдо причому в різних варіантах.

Читайте як приготувати соковитий курячі крильця в мультиварці.

Желе з вишні з желатином

Для приготування желе з вишень можна використовувати не тільки свіжі, але й заморожені ягоди. Смак десерту від цього не стане гірше, а залишиться таким же насиченим.

Інгредієнти:

  • 400 грам ягід без кісточок;
  • 0,6 літра води;
  • 200 грам цукру;
  • 40 грам желатину.

Час приготування: 140 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 54 ккал.

Якщо для приготування десерту використовуються заморожені ягоди, їх можна не розморожувати.

  1. У каструльку налити воду, довести її до кипіння, покласти помиті вишні без кісточок, проварити 10 хвилин;
  2. Всипати в компот цукор, постійно помішуючи довести до кипіння;
  3. Налити в глибоку миску або чашку 200 мл компоту, всипати швидкорозчинний желатин, ретельно перемішати до повного розчинення і процідити все через ситечко;
  4. Зняти каструлю з компотом з вогню, дати 10 хвилин постояти, влити желатин, перемішати, остудити до 45 градусів;
  5. Розлити желе по формах і поставити в холодильник.

Коли желе застигне, його можна подавати до столу. Смак цього десерту виходить насиченим, легким і приємним. Він обов'язково сподобається всім членам сім'ї.

Желе із замороженої вишні з желатином

Приготувати желе з заморожених ягід так само просто, як і зі свіжих, але є свої маленькі особливості.

Інгредієнти:

  • желатин – 2 столові ложки;
  • цукор – 0,15 кілограма;
  • вишні – 0,3 кілограма.

Час приготування: 120 хвилин.

Калорійність на 100 г: 64 ккал.

  1. Заморожені ягоди розморозити при кімнатній температурі, потім віджати з них сік з допомогою блендера, процідити;
  2. Ягідну мезгу залити водою – 50 мілілітрів, всипати цукор і, постійно помішуючи довести до кипіння, зняти з вогню і процідити через сито або марлю;
  3. Рідина остудити до 70 градусів, налити 200 мл соку і розвести в ньому желатин, процідити через сито;
  4. Влити желатин в компот, все перемішати і підігріти, але не доводити до кипіння;
  5. Остудити майбутнє желе до кімнатної температури, розлити по формах і поставити в холодильник.

Вже через кілька годин вся сім'я зможе насолоджуватися ароматним і річним смаком желе.

Молочне желе з вишнею

Желе з молока і свіжих ягід – незвичайний, але дуже смачний і поживний десерт, який по достоїнству оцінять і дорослі і діти.

Інгредієнти:

  • 40 грам желатину;
  • 0,175 кілограма цукру;
  • 0,6 літра молока;
  • 250 грам вишень.

Час приготування: 150 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 105 ккал.

  1. Ягоди добре промити кілька разів, перебрати їх, видалити кісточки, посипати цукром і поставити на 60 хвилин у холодильник, щоб вони пустили сік;
  2. Желатин висипати в чашку, залити 3 столовими ложками холодної, кип'яченої води, перемішати і дати постояти 20 хвилин;
  3. Молоко налити в сотейник, довести його до кипіння, всипати цукор, що залишився, додати набряклий желатин і підігріти, щоб він повністю розчинився, зняти з вогню і охолодити;
  4. Ягоди дістати з холодильника, злити з них сік, а вишні розкласти по порційних тарілочках, залити все молочним желе і поставити в холодильник.

Сік з ягід не потрібно виливати, їм можна полити застигле желе або ж використовувати для приготування інших десертів і напоїв.

Желе з вишні на зиму

Желе можна готувати не тільки з свіжих і заморожених ягід, але і заготовляти його на зиму для всієї родини. Воно виходить не менш смачним і ароматним.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма ягід;
  • 0,8 літра води;
  • листовий желатин – 12 грам;
  • 0,15 кілограма цукру.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 58 ккал.

  1. Ягоди перебрати, добре промити, видалити з них кісточки і перекласти в каструлю;
  2. Вишні трохи пом'яти товкачем, щоб з них виділилося як можна більше соку, влити воду і довести суміш до кипіння, проварити 10 хвилин;
  3. Рідина з каструлі акуратно проціджують через сито, виходить близько 650 мл, всипається цукор і на невеликому вогні вариться сироп протягом 20 хвилин;
  4. Листовий желатин замочується в холодній воді і коли він набубнявіє, перекладається трохи охолоджений сироп, розмішати до повного розчинення;
  5. Готове желе розливають у чисті, сухі банки, закочується і після охолодження переноситься в прохолодне й сухе місце чи ставиться в холодильник.

Така заготівля обов'язково сподобається усіма членами сім'ї, які люблять солодке.

Вишня консервована в желе на зиму

Желе з вишні можна готувати не тільки з соку, але і з цілими ягідками, виходить набагато швидше і не менш смачно.

Інгредієнти:

  • 3 літри ягід без кісточок;
  • 70 грам желатину;
  • 0,5 літра води;
  • 1000 грам цукру.

Час приготування: 45 хвилин

Калорійність на 100 г: 64 ккал.

  1. Вишні добре миються, перебираються і просушуються, з них видаляються кісточки;
  2. Желатин залити 2,5 склянками води і залишають на 20 хвилин;
  3. Підготовлені ягоди перекладають у каструлю, засипають цукром і ставлять на вогонь, проварюється 5 хвилин з моменту закипання;
  4. Ємність з желатином ставиться на вогонь і прогрівається до його повного розчинення;
  5. Желатинова маса з'єднується з ягодами, все добре перемішується і знімається з вогню;
  6. Готове желе розкладається по банкам і закочується.

Зберігати таку заготовку можна не тільки в холодильнику, але і прохолодному, темному місці. З даної кількості інгредієнтів виходить близько трьох літрів желе.

Рецепт пирога з вишнями в желе

Кожна господиня часто замислюється над тим, чим порадувати членів своєї сім'ї. Дуже смачним і незвичайним виходить пиріг з вишневим желе, яке було заготовлено влітку.

Інгредієнти:

  • вишневе желе – 0,5 літра;
  • борошно – 0,3 кілограма;
  • маргарин – 80 грам;
  • цукор – 60 грам;
  • вода – 30 мілілітрів.

Час приготування: 250 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 168 ккал.

  1. Перекласти В глибоку миску борошно, маргарин, цукор і ретельно все перетерти в крихту, додати воду і замісити ніжне і м'яке тісто;
  2. Добре вимішане тісто загорнути в плівку і покласти на 1 годину в холодильник;
  3. Охолоджене тісто дістається з холодильника, розкочується і викладається у форму, при цьому формуються бортики, щоб желе не витекло;
  4. З допомогою виделки робляться проколи, і формочка ставиться в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин;
  5. Корж охолоджується, заливається ягідним желе і поставити на 2 години в холодильник.

Такий пиріг виходить не тільки хрустким, але ще і ніжним, легким і літнім. Якщо в будинку немає заздалегідь заготовленого желе, його завжди можна приготувати із заморожених або свіжих ягід.

Корисні поради

Для приготування вишневого желе краще всього вибирати великі і солодкі ягоди, в яких міститься багато корисних мікроелементів. Маленькі і кислі вишні краще всього залишити для приготування компотів і інших напоїв.

Щоб желе вийшло якомога краще, необхідно використовувати тільки якісний і хороший желатин.

Якщо для приготування желе використовуються заморожені ягоди, їх обов'язково слід тільки розморожувати при кімнатній температурі, без додавання води.

Що ще почитати: