26 апрель 2019 4 065

Як готувати салат з огірків по-корейськи на зиму

Кожна господиня вважає себе зобов'язаною приготувати баночки на зиму з смачним вмістом. Хтось обмежується банальними соліннями типу огірків та помідорів, а хтось не проти постійно пробувати нові рецепти.

Так, салат з огірків по-корейськи на зиму – страва не тільки пікантне, гостре, але й унікальне, тим, що зможе розбавити як святковий обід, так і простий вечерю.

Салат з огірків та моркви по-корейськи на зиму

Представлена заготовка в зимовий час року буде не тільки пікантною закускою на святі живота, але і прекрасним гарніром.

Існує багато поширених способів виготовлення даної закачування, однак самим смачним і популярним є наступний спосіб приготування.

Інгредієнти:

  • Корнішони – 3 кг;
  • Добавки для приготування морквини по-корейськи – 1 упаковка;
  • Цукор-пісок – 180 гр.;
  • Оцет — 0,5 склянки.
  • Сіль поварена – 100 гр;
  • Морква неочищена – 0,6 кг;
  • Пісне масло – 1 склянку;
  • Цибуля – 0,6 кг;
  • Часник – 2 зубчики.

Час приготування: 6 – 8 годин.

Калорійність: 186,3 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування салату з огірків по-корейськи на зиму:

  1. Корнішони миються, замочуються в прохолодній воді на три години, після чого ріжуться невеликими скибочками;
  2. Морква перетирається на тертці дрібного типу;
  3. Петрушка дрібно рубається, додається до змішаних овочів. Туди ж поміщається і упаковка спецій для моркви по-корейськи;
  4. Часник подрібнюється в чеснокодавилке, додається до масі;
  5. До овочевої маси додаються залишилися інгредієнти. Масі дають настоятися не більше 4-х годин;
  6. Потім все поміщається в банки зі скла, ємність яких не більше півлітра;
  7. Проводиться стерилізація салату. Як тільки вода почне закипати, необхідно засікти 15 хвилин, далі банки з салатом дістаються і закочуються під бляшані кришки за допомогою ключа для консервування.

Подібне блюдо рекомендовано приймати в їжу холодним. Воно ідеально поєднуватися з картоплею, як смаженим, так і вареним, а також у вигляді пюре.

«Огірки по-корейськи»

Така закуска — одне з унікальних страв, що відрізняються своєю пікантністю, прекрасним смаком і хрусткою складової. А головне – приготування такого салату не займе багато часу у сучасних хазяєчок.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг;
  • Морква неочищена – 1 кг;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Сіль поварена – 1,5 – 2 ст. л.;
  • Часник – до 5 зубців;
  • Приправи та добавки для моркви по-корейськи – 1 упаковка;
  • Оцет — 1 склянка;
  • Пісне масло – 1 склянку;
  • Цукор-пісок – 1 склянка;
  • Перець дрібного помелу чорного кольору – 1 ст. л..

Час приготування: 3 години.

Калорійність: 158 ккал на 100 гр.

Рецепт приготування салату «Огірки по-корейськи» на зиму простий:

  1. Цибуля, часник, морква очищаються. Огірки промиваються проточною водою;
  2. У широку посудину нарізати кільцями цибулю, видавлюється часник. Огірки, моркву перетираються на тертці для виготовлення моркви по-корейськи;
  3. В овочеву суміш додаються сіль, цукор;
  4. У суміш поміщається рослинна рафінована олія;
  5. Додається оцет, спеції для моркви по-корейськи;
  6. Всі інгредієнти змішуються, маса настоюється мінімум 2 години;
  7. Маса викладається у велику каструлю, протушивается до 15 хвилин, поміщається в банки, ємність яких не більше півлітра;
  8. Банки закочуються під бляшані кришки.

Після того, як свежезакатанный салат на зиму охолоне, банки можна сміливо відправляти на зберігання в затемнене місце.

Консервація з перчинкою

Представлена заготовка стане незамінною під час оформлення столу на свята, а також за звичайним прийомом їжі. Такий корейський салат з огірків на зиму відрізняється гостротою і пікантністю, що робить його смак унікальним і незабутнім.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг;
  • Цукор-пісок – 200 гр.;
  • Морквина неочищена – 1 кг;
  • Оцет — 2/3 склянки.;
  • Пісне масло – 1 склянку;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль поварена – 100 гр.;
  • Перець дрібного помелу червоного кольору – 1 ст. л..
Читайте, як смачно маринувати лисички на зиму. Всі способи прості і не вимагають особливих навичок.

А тут ми розмістили рецепти приготування баклажанів по-корейськи на зиму. Заготовки такого типу взимку стануть знахідкою для вашої родини!

У черговій статті ми пропонуємо вам ознайомитися з технікою приготування компоту із слив, як літнього, так і на зиму. Дуже смачний напій у підсумку виходить!

Час приготування: 4 години 15 хвилин.

Калорійність:66 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування корейського салату з огірків на зиму:

  1. Підготовлені інгредієнти: очищається морква, часник, вимиваються огірки;
  2. Моркву соломкою натирається на тертці;
  3. У огірочки обрізаються кінчики, після чого кожен з них розрізається на 8 шматків;
  4. У ємність до них поміщається морква, туди ж відправляються інші інгредієнти;
  5. Вся маса перемішується, настоюється мінімум 4 години;
  6. Маса викладається в банки, проходить стерилізацію близько 10 хвилин, закочується під бляшані кришки.
Такий корейський салат краще всього наполягати більше, ніж 4 години. Якщо у господині є можливість, краще дати йому насититися власним соком протягом всієї ночі.

Поради господиням

Багато господинь, роблячи представлену закуску з огірків вперше, не здогадуються про всі секрети заготовки на зиму. Варто знати, що:

  • Для заготівлі використовуються огірки, непридатні для маринування або засалювання;
  • Корнішони можуть бути нарізані різними способами, як кружечками, так і брусочками, а можуть бути і зовсім перетерті на тертку дрібного типу;
  • Крім моркви, до огірків можуть бути додані і інші овочі, такі як кабачки, помідори, перець і т. д.;
  • Обов'язково використання різних видів меленого перцю для додання страві пікантності;
  • Чим довше салат маринується у власному соку, тим він смачніший.

Таку заготовку по-корейськи з огірків на зиму рекомендовано зберігати в прохолодному затемненому приміщенні. Ну а щоб її смак був воістину незрівнянним, до всіх інгредієнтів варто додати трішки душі і свого гарного настрою.

Що ще почитати: