Як готувати салат з огірків по-корейськи на зиму
Кожна господиня вважає себе зобов'язаною приготувати баночки на зиму з смачним вмістом. Хтось обмежується банальними соліннями типу огірків та помідорів, а хтось не проти постійно пробувати нові рецепти.
Так, салат з огірків по-корейськи на зиму – страва не тільки пікантне, гостре, але й унікальне, тим, що зможе розбавити як святковий обід, так і простий вечерю.
Салат з огірків та моркви по-корейськи на зиму
Існує багато поширених способів виготовлення даної закачування, однак самим смачним і популярним є наступний спосіб приготування.
Інгредієнти:
- Корнішони – 3 кг;
- Добавки для приготування морквини по-корейськи – 1 упаковка;
- Цукор-пісок – 180 гр.;
- Оцет — 0,5 склянки.
- Сіль поварена – 100 гр;
- Морква неочищена – 0,6 кг;
- Пісне масло – 1 склянку;
- Цибуля – 0,6 кг;
- Часник – 2 зубчики.
Час приготування: 6 – 8 годин.
Калорійність: 186,3 ккал на 100 гр.
Спосіб приготування салату з огірків по-корейськи на зиму:
- Корнішони миються, замочуються в прохолодній воді на три години, після чого ріжуться невеликими скибочками;
- Морква перетирається на тертці дрібного типу;
- Петрушка дрібно рубається, додається до змішаних овочів. Туди ж поміщається і упаковка спецій для моркви по-корейськи;
- Часник подрібнюється в чеснокодавилке, додається до масі;
- До овочевої маси додаються залишилися інгредієнти. Масі дають настоятися не більше 4-х годин;
- Потім все поміщається в банки зі скла, ємність яких не більше півлітра;
- Проводиться стерилізація салату. Як тільки вода почне закипати, необхідно засікти 15 хвилин, далі банки з салатом дістаються і закочуються під бляшані кришки за допомогою ключа для консервування.
Подібне блюдо рекомендовано приймати в їжу холодним. Воно ідеально поєднуватися з картоплею, як смаженим, так і вареним, а також у вигляді пюре.
«Огірки по-корейськи»
Така закуска — одне з унікальних страв, що відрізняються своєю пікантністю, прекрасним смаком і хрусткою складової. А головне – приготування такого салату не займе багато часу у сучасних хазяєчок.
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг;
- Морква неочищена – 1 кг;
- Петрушка – 1 пучок;
- Сіль поварена – 1,5 – 2 ст. л.;
- Часник – до 5 зубців;
- Приправи та добавки для моркви по-корейськи – 1 упаковка;
- Оцет — 1 склянка;
- Пісне масло – 1 склянку;
- Цукор-пісок – 1 склянка;
- Перець дрібного помелу чорного кольору – 1 ст. л..
Час приготування: 3 години.
Калорійність: 158 ккал на 100 гр.
Рецепт приготування салату «Огірки по-корейськи» на зиму простий:
- Цибуля, часник, морква очищаються. Огірки промиваються проточною водою;
- У широку посудину нарізати кільцями цибулю, видавлюється часник. Огірки, моркву перетираються на тертці для виготовлення моркви по-корейськи;
- В овочеву суміш додаються сіль, цукор;
- У суміш поміщається рослинна рафінована олія;
- Додається оцет, спеції для моркви по-корейськи;
- Всі інгредієнти змішуються, маса настоюється мінімум 2 години;
- Маса викладається у велику каструлю, протушивается до 15 хвилин, поміщається в банки, ємність яких не більше півлітра;
- Банки закочуються під бляшані кришки.
Після того, як свежезакатанный салат на зиму охолоне, банки можна сміливо відправляти на зберігання в затемнене місце.
Консервація з перчинкою
Представлена заготовка стане незамінною під час оформлення столу на свята, а також за звичайним прийомом їжі. Такий корейський салат з огірків на зиму відрізняється гостротою і пікантністю, що робить його смак унікальним і незабутнім.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг;
- Цукор-пісок – 200 гр.;
- Морквина неочищена – 1 кг;
- Оцет — 2/3 склянки.;
- Пісне масло – 1 склянку;
- Часник – 2 зубчики;
- Сіль поварена – 100 гр.;
- Перець дрібного помелу червоного кольору – 1 ст. л..
А тут ми розмістили рецепти приготування баклажанів по-корейськи на зиму. Заготовки такого типу взимку стануть знахідкою для вашої родини!
У черговій статті ми пропонуємо вам ознайомитися з технікою приготування компоту із слив, як літнього, так і на зиму. Дуже смачний напій у підсумку виходить!
Час приготування: 4 години 15 хвилин.
Калорійність:66 ккал на 100 гр.
Спосіб приготування корейського салату з огірків на зиму:
- Підготовлені інгредієнти: очищається морква, часник, вимиваються огірки;
- Моркву соломкою натирається на тертці;
- У огірочки обрізаються кінчики, після чого кожен з них розрізається на 8 шматків;
- У ємність до них поміщається морква, туди ж відправляються інші інгредієнти;
- Вся маса перемішується, настоюється мінімум 4 години;
- Маса викладається в банки, проходить стерилізацію близько 10 хвилин, закочується під бляшані кришки.
Поради господиням
Багато господинь, роблячи представлену закуску з огірків вперше, не здогадуються про всі секрети заготовки на зиму. Варто знати, що:
- Для заготівлі використовуються огірки, непридатні для маринування або засалювання;
- Корнішони можуть бути нарізані різними способами, як кружечками, так і брусочками, а можуть бути і зовсім перетерті на тертку дрібного типу;
- Крім моркви, до огірків можуть бути додані і інші овочі, такі як кабачки, помідори, перець і т. д.;
- Обов'язково використання різних видів меленого перцю для додання страві пікантності;
- Чим довше салат маринується у власному соку, тим він смачніший.
Таку заготовку по-корейськи з огірків на зиму рекомендовано зберігати в прохолодному затемненому приміщенні. Ну а щоб її смак був воістину незрівнянним, до всіх інгредієнтів варто додати трішки душі і свого гарного настрою.