Як приготувати пісний пиріг з капустою
Різноманітні пироги з капустою можна приготувати і в пост.
Для цього необхідні найпростіші набори продуктів, при цьому пироги виходять поживними і дуже смачними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
води - | 420 - 450 г |
борошна - | 480 – 550 г |
розпушувача - | 25 – 35 г |
соди харчової - | 15 г |
оцту (9%) - | 20 г |
цукру - | 15 – 20 г |
солі - | 20 – 25 г |
білокачанної капусти - | 750 – 800 г |
лука - | 1 штука |
моркви - | 1 штука |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 218 Ккал |
Почнемо з самого простого рецепту пісного пирога з капустою.
У глибоку миску висипати борошно. У воду, яка повинна бути приблизно 38-40 градусів, вилити у борошно. Додати цукор і розпушувач. Всипати дрібку солі і перемішати. Полити маслом. Перегасить соду оцтом і додати в тісто і перешкодити.
Необхідно нашаткувати капусту, присолити її, трохи перемять і відставити хвилин на 20. Дрібно порізати моркву і цибулю. Капусту необхідно віджати і змішати з цибулею і морквою.
Потім начинку додати в тісто. Перемішати.
Вилити на деко тісто, який попередньо змастити олією.
Включити духову піч на 200 градусів. Встановити пиріг. Через 40 хвилин він буде готовий.
Пісний пиріг з капустою без дріжджів
Необхідні продукти:
- Приблизно 250 гр. води (питної);
- 900 – 950 гр. борошна;
- 150 – 170 гр. соняшникової олії;
- Близько 1400 – 1500 гр. капусти;
- 30 гр. кухонної солі;
- 50 гр. сушеного кропу;
- 5 гр. меленого перцю.
Час — близько 90 — 100 хвилин.
Калорій — 197,3.
Змішати воду з сіллю і маслом. Покласти борошно і вимісити тісто. Загорнути його в пакетик і залишити на 20 хвилин.
Натерти дуже дрібно капусту і облити її киплячою водою хвилин на 5. Потім необхідно віджати її і додати сіль, спеції, соняшникову олію і перемішати.
Висипати наверх начинку і закрити другою частиною тіста.
По всій поверхні необхідно зробити проколи вилкою.
У розігріту духовку до 210 градусів встановити пиріг і пекти приблизно 40 — 45 хвилин.
Пісний заливний пиріг з капустою в мультиварці
Необхідні продукти:
- Приблизно 160 – 240 гр. пшеничного борошна;
- 15 — 20 гр. цукру;
- 25 гр. розпушувача;
- 50 – 100 гр. води (можна газованої);
- 130 – 150 гр. оливкової олії;
- 600 – 650 гр. білокачанної капусти;
- 1 середньої величини цибулю;
- 1 – 1,5 зубки часнику;
- 15 — 18 гр. кухонної солі.
Час — близько 100 – 120 хвилин.
Калорій — 210,8.
Нарізати, як можна дрібніше, цибулю. Потерти капусту. Покласти її в миску і видавити зверху часник. Потім вилити олію і добре перемішати. Відставити в сторону.
Просіяти борошно і висипати в неї розпушувач. Далі висипати сіль і цукор. Розтерти маргарин і борошно разом. Полити оливковою олією. Помішуючи, додавати воду.
Змастити чашу (мультиварочную) маслом. Вилити близько 1/2 тесту на дно. Після цього покласти начинку і вилити залишкову половину тіста.
На мультиварці включити випічку на 1 годину.
Через 35-40 хвилин перевернути пиріг і продовжувати готувати до сигналу.
Дізнайтеся, як легко приготувати булочки на кефірі в духовці. Такий здоби ви ще не пробували!
Макарони з куркою — страва для кулінарних фантазій. Тут можна прочитати рецепти.
Про те, як посмажити кальмари з цибулею, дивіться у черговій статті. Приємного апетиту!
Дріжджова випічка з капустяної начинкою
Необхідні продукти:
- Близько 450 – 520 гр. борошна;
- 25 гр. цукру;
- 200 – 220 гр. теплої води;
- 100 — 110 гр. олії соняшникової;
- 20 гр. дріжджів (сухих);
- 900 — 1000 гр. капусти;
- 1 велика цибуля;
- 1 велика морквина;
- 2 – 3 лаврового листа;
- 5 — 7 гр. меленого перцю;
- 50 гр. томатної пасти (за бажанням);
- 15 – 20 гр. кухонної солі.
Час — близько 120 — 140 хвилин.
Калорій – 221,2.
Для початку необхідно зробити опару: дріжджі розтерти з вказаною кількістю цукру і розвести зі 100 гр. води, всипати 80 – 100 гр. борошна (просіяти), перешкодити і поставити в теплому місці на 45-50 хвилин, накрити рушником. Місце повинно бути без протягів і саме тепле, а не гаряче, інакше дріжджі можуть «запариться» і тісто не підійде.
Обсмажити в соняшниковій олії подрібнену цибулю дрібно і додати до нього моркву, натерту на тертці. Нашаткувати капусту, протушкувати її разом з цибулею та морквою до м'якості, періодично помішуючи. Додати 10 гр. солі, 5 -7 гр. перцю і 2 -3 лаврових листа. А також за бажанням 50 гр. томатної пасти.
В опару, яка піднялася, вилити воду, що залишилася і поступово, помішуючи, додавати борошно. При висипанні останньої порції борошна додати масло і сіль. Вимісити досить м'яке тісто. Відкласти тісто підходити на 20 хвилин.
Через 20 хвилин, виросле в 2 рази тісто, поділити на 2 частки і розкачати окремо. Товщина повинна бути десь 1 див.
Вмістити більший шар тесту на деко, який потрібно змастити маслом, зверху покласти капусту, прикрити другим шаром і защепити краї.
Встановити деко хвилин на 20 в теплому місці.
Включити духовку на 190 градусів і поставити пиріг.
Випікати пісний дріжджовий пиріг з капустою 40 хвилин.
Корисні замітки досвідчених господинь
- Краї пирога потрібно защипывать, змастивши їх водою;
- Стежте, щоб начинка при викладанні була холодною;
- Щоб уникнути грудок в тесті, необхідно вливати воду в муку, а не навпаки;
- Сіль зміцнює заміс. Тому вона важлива при замішуванні пісного тіста;
- При додаванні рослинного масла в заміс, води необхідно брати менше;
- Мука повинна бути обов'язково просіяної;
- Для замісу бажано використовувати холодну воду, яка деякий час постояла в холодильнику;
- Заміс, на основі дріжджів, не буде прилипати до рук, якщо руки змащувати олією;
- Розсипчастим виходить тісто, в якому більше жиру і менше води;
- Якщо в заміс покласти багато цукру, то така випічка при високій температурі в духовці швидко рум'яниться;
- Якщо цукру в заміс покласти занадто мало, то така випічка буде блідою;
- Якщо в заміс покласти занадто багато соди, то готовий виріб придбає досить темний колір і неприємний на запах;
- Тісто замішується тільки в чистому посуді;
- Поверхня, на якій тісто буде розкачуватись, бажано помазати маслом;
- Якщо тісто тонке і його потрібно покласти на деко, то можна накрутити на качалку і потім укласти в форму;
- Посуд, в якій був заміс, необхідно мити в холодній воді;
- Якщо замісити дуже круте тісто, то воно буде сильно липнути до рук. Його добре розгортати пляшкою з водою;
- Для того щоб нейтралізувати соду в тесті, необхідно покласти в нього лимонну кислоту.
У піст багато продукти заборонені до вживання, але це не є приводом відмовляти собі у вживанні смачних борошняних виробів. Навіть при мінімальній кількості продуктів можна приготувати дуже смачні пироги з капустою.