Як приготувати пиріжки з рисом і яйцем
Немає того, хто не любив би пиріжки, їх люблять всі — і дорослі, і діти. Адже не дарма! Ця випічка завжди виходить смачною, як би вона не була зроблена в печеному або смаженому вигляді, все одно вона так і манить своїм ароматом.
Але все-таки є ще одне важливе доповнення до цього ласощів – це начинка, саме від неї деколи залежить весь смак пиріжків.
Напевно, одна з найсмачніше — це рис з яйцями, якої ми і приділимо велику увагу в цій статті.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 850 грам |
Молоко - | 500 мл |
Дріжджі свіжі - | 25 грам |
Яйця - | 6 штук |
Масло вершкове - | пачка |
Цукор - | 70 грам |
Кухонна сіль - | щіпка |
Рисова крупа - | 300 грам |
Рослинна олія для смаження - | стакан |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 263 Ккал |
Приступаємо до готування:
- Першим ділом потрібно приготувати тісто. Викладаємо вершкове масло в ємність, поміщаємо на газ і топимо, поки воно не стане рідким;
- Дріжджі можна розвести в половині теплого молока, розмішуємо до повного їх розчинення;
- Далі в глибоку чашку наливаємо молоко з дріжджами, виливаємо другу частину молока, викладаємо яйця, засипаємо цукровий пісок, сіль. Все розмішуємо;
- Борошно просіваємо від зайвого сміття і засипаємо в чашку з рідкою сумішшю, заливаємо вершкове масло;
- Спочатку все перемішуємо ложкою, а потім руками. У результаті повинно вийти тісто на дотик м'яким і еластичним;
- Утеплюємо товстим рушником або матеріалом і ставимо в тепле місце на 3-3,5 години. За цей час його потрібно буде 2-3 рази підмішувати, щоб воно вийшло більш пишним;
- Далі робимо начинку. Яйця відварюємо до крутого стану;
- Рисову крупу споліскують 2-3 рази водою, до прозорості води;
- Викладаємо промиту крупу в ємність з товстою основою, заливаємо воду і підсолюємо. Відварюємо до готовності;
- Як тільки яйця зваряться, охолоджуємо холодною водою, чистимо шкаралупу і ріжемо квадратиками;
- Зварений рис кладемо на друшляк, споліскуємо прохолодною водою;
- Далі в миску кладемо нарізані яйця, рис, додаємо сіль і заправляємо все вершковим маслом. Гарненько перемішуємо компоненти;
- Далі робочий стіл покриваємо борошном і кладемо тісто;
- Поділяємо його на невеликі частини з розміром приблизно в куряче яйце;
- З кожної кульки розкачуємо невеликі коржі, але не дуже тонкі. У центр коржі кладемо начинку і з'єднуємо, надаємо вид пиріжка. Таким же чином робимо інші пиріжки;
- Далі на сковорідку наливаємо масло, ставимо на плиту і прогріваємо;
- У прогріте масло викладаємо пиріжки швом вниз і обсмажуємо з одного 2-3 хвилини, вони повинні добре підрум'янитися;
- Перекладаємо на іншу сторону і також смажимо 2-3 хвилини.
Пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і рисом
Для основи:
- 2 склянки борошна;
- Кефір – 300 мл;
- 70 мл вершків;
- Олія соняшникова 100 мл;
- 1 маленька ложка соди;
- Цукор – 50 грам;
- Щіпка солі.
Для наповнення:
- Рис – півсклянки;
- Яйця курячі – 4 штуки;
- Цибуля – 1 головка;
- 5-6 пір'їн зеленого цибулі;
- Рослинна олія;
- Перчик чорний у меленому вигляді — щіпка.
Період готування – 80 хвилин.
Рівень харчової цінності на 100 грам – 240.
Приступаємо до готування:
- Засипаємо борошно в посуд і виливаємо до неї харчову соду з оцтом, насипаємо сіль та цукровий пісок. Всі сухі компоненти перемішуємо;
- Далі робимо в середині невелику ямку, заливаємо кефір, кладемо сметану і підливаємо рослинна олія;
- Всі компоненти перемішуємо ложкою, потім замішуємо тісто вручну. Тісто на дотик має бути м'яке і еластичне;
- Прикриваємо теплим матеріалом або плівкою і ставимо в тепло на півгодини;
- Далі готуємо начинку. Яйця варимо до крутого стану, остуджуємо, звільняємо від шкаралупи і нарізаємо скибочками;
- Споліскуємо рисову крупу і відварюємо до готовності;
- Зварену крупу перекладаємо в друшляк і промиваємо;
- Чистимо цибулю від шкірки, ріжемо дрібними шматочками;
- Обсмажуємо цибулю на олії до готовності;
- Зелена цибуля споліскуємо і ріжемо невеликими кільцями;
- Всі компоненти викладаємо в миску, перчимо й перемішуємо;
- Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто і поділяємо його на невеликі частини;
- Кожну частину прокатуємо в невелику коржик, кладемо начинку і заклеюємо краю, робимо невеликі пиріжки;
- Ставимо на плиту сковорідку з олією, гріємо. На прогріте масло викладаємо пиріжки і засмажуємо з кожної сторони 2-3 хвилини.
Листкова випічка
Що буде потрібно для листкових пиріжків з рисом, яйцем і зеленою цибулею:
- Листкове тісто – півкіло;
- 4 курячих яйця;
- Рис – 150 грам;
- 200 грам зеленої цибулі;
- 7-8 гілочок петрушки;
- Шматочок вершкового масла – 50 грам;
- Куряче яйце для змащування верху.
Час приготування – 60 хвилин.
Рівень калорійності на 100 грам – 225.
Смачно і ситно пообідати, якщо знати, як приготувати гречку з куркою в мультиварці. Враховуючи потужність агрегату, блюдо вийде ще і швидким.
Подобається, коли скоринка на м'ясі стає рум'яної і красивою? Пропонуємо вам ознайомитися тут з підбіркою рецептів приготування курки в соєвому соусі.
А тут описана інструкція з приготування домашньої буженини в мультиварці.
Як робити:
- Рисову крупу промиваємо кілька разів і ставимо варити до готовності. Воду слід підсолити;
- Відварений рис викладаємо в друшляк і промиваємо;
- Відварені яйця чистимо і нарізаємо кубиками;
- Цибуля промиваємо і рубаємо дрібними колечками;
- Петрушку промиваємо і рубаємо дрібно;
- Викладаємо всі компоненти в глибоку чашку, кладемо вершкове масло і перемішуємо;
- Розморожене листкове тісто кладемо на стіл з борошном, поділяємо навпіл і прокатуємо;
- На один пласт викладаємо начинку у вигляді шару;
- Далі закриваємо всі другим пластом і розрізаємо все на невеликі квадратики. Краї квадратиків притискаємо;
- На поверхню листа кладемо пергаментний папір і розкладаємо на неї пиріжки;
- Куряче яйце розбиваємо і збиваємо. Змащуємо верх квадратиків збитим яйцем;
- Ставимо деко в прогріту духовку до 180 градусів на півгодини.
Пиріжки з яйцем, рисом і м'ясом в духовці
Для основи:
- 3,5 склянки борошна;
- Вода – стакан;
- 8 грам сухих дріжджів з швидкою дією;
- 100 грам вершкового масла;
- Цукровий пісок – 2 великі ложки;
- Одне яйце;
- Сіль – 1 ч. ложка.
Для наповнення:
- 600 грам м'ясного фаршу;
- Рис – стакан;
- Три курячих яйця;
- Трохи солі;
- Щіпка чорного перцю в молотом вигляді.
Тривалість приготування – 3 години на тісто, 30 хвилин на начинку і 30 на випікання.
Харчова цінність на 100 грам – 245.
Готування:
- Засипаємо борошно в посуд, додаємо дріжджі і перемішуємо;
- Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану;
- У миску наливаємо воду, виливаємо туди вершкове масло, засипаємо цукровий пісок, додаємо яйце і сіль. Все змішуємо;
- Виливаємо рідку суміш в борошно і замішуємо тісто;
- Накриваємо тісто теплим матеріалом і ставимо в тепло на пару годин. У цей період тісто потрібно пару раз підмішувати;
- Рис промиваємо й варимо до готовності;
- Курячі яйця відварюємо до крутого стану, остуджуємо, звільняємо від шкаралупи і ріжемо невеликими квадратиками;
- Фарш викладаємо на сковороду, підливаємо масло, підсолюємо, перчимо і обсмажуємо хвилин 20;
- З'єднуємо всі компоненти;
- Ділимо тісто на невеликі шматочки, прокатуємо їх коржиками і викладаємо начинку. Защипуємо краю. Пиріжки можна зробити в квадратному вигляді, в круглому вигляді або в трикутному вигляді;
- Змащуємо деко олією і викладаємо пиріжки;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і ставимо деко на півгодини.
Корисні поради
Начинку можна заправити сметаною, від цього випічка вийде ще смачніше.
Обсмажуйте пиріжки на невеликому вогні і у великій кількості рослинного масла. Якщо вогонь буде великий, вони можуть підгоріти.
Пиріжки з рисом і яйцем багатьом знайомі ще з дитинства, тому що напевно бабусі робили це смачне ласощі. Тепер ви зможете знову повернутися в дитинство і згадати смак цієї смакоти. А запропоновані рецепти допоможуть втілити це в реальність.