21 май 2019 2 501

Як приготувати пиріжки з рисом і яйцем

Немає того, хто не любив би пиріжки, їх люблять всі — і дорослі, і діти. Адже не дарма! Ця випічка завжди виходить смачною, як би вона не була зроблена в печеному або смаженому вигляді, все одно вона так і манить своїм ароматом.

Але все-таки є ще одне важливе доповнення до цього ласощів – це начинка, саме від неї деколи залежить весь смак пиріжків.

А начинка може бути різна – солона, овочева, м'ясна, солодка, загалом, що душі завгодно.

Напевно, одна з найсмачніше — це рис з яйцями, якої ми і приділимо велику увагу в цій статті.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно - 850 грам
Молоко - 500 мл
Дріжджі свіжі - 25 грам
Яйця - 6 штук
Масло вершкове - пачка
Цукор - 70 грам
Кухонна сіль - щіпка
Рисова крупа - 300 грам
Рослинна олія для смаження - стакан
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 263 Ккал

Приступаємо до готування:

  1. Першим ділом потрібно приготувати тісто. Викладаємо вершкове масло в ємність, поміщаємо на газ і топимо, поки воно не стане рідким;
  2. Дріжджі можна розвести в половині теплого молока, розмішуємо до повного їх розчинення;
  3. Далі в глибоку чашку наливаємо молоко з дріжджами, виливаємо другу частину молока, викладаємо яйця, засипаємо цукровий пісок, сіль. Все розмішуємо;
  4. Борошно просіваємо від зайвого сміття і засипаємо в чашку з рідкою сумішшю, заливаємо вершкове масло;
  5. Спочатку все перемішуємо ложкою, а потім руками. У результаті повинно вийти тісто на дотик м'яким і еластичним;
  6. Утеплюємо товстим рушником або матеріалом і ставимо в тепле місце на 3-3,5 години. За цей час його потрібно буде 2-3 рази підмішувати, щоб воно вийшло більш пишним;
  7. Далі робимо начинку. Яйця відварюємо до крутого стану;
  8. Рисову крупу споліскують 2-3 рази водою, до прозорості води;
  9. Викладаємо промиту крупу в ємність з товстою основою, заливаємо воду і підсолюємо. Відварюємо до готовності;
  10. Як тільки яйця зваряться, охолоджуємо холодною водою, чистимо шкаралупу і ріжемо квадратиками;
  11. Зварений рис кладемо на друшляк, споліскуємо прохолодною водою;
  12. Далі в миску кладемо нарізані яйця, рис, додаємо сіль і заправляємо все вершковим маслом. Гарненько перемішуємо компоненти;
  13. Далі робочий стіл покриваємо борошном і кладемо тісто;
  14. Поділяємо його на невеликі частини з розміром приблизно в куряче яйце;
  15. З кожної кульки розкачуємо невеликі коржі, але не дуже тонкі. У центр коржі кладемо начинку і з'єднуємо, надаємо вид пиріжка. Таким же чином робимо інші пиріжки;
  16. Далі на сковорідку наливаємо масло, ставимо на плиту і прогріваємо;
  17. У прогріте масло викладаємо пиріжки швом вниз і обсмажуємо з одного 2-3 хвилини, вони повинні добре підрум'янитися;
  18. Перекладаємо на іншу сторону і також смажимо 2-3 хвилини.

Пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і рисом

Для основи:

  • 2 склянки борошна;
  • Кефір – 300 мл;
  • 70 мл вершків;
  • Олія соняшникова 100 мл;
  • 1 маленька ложка соди;
  • Цукор – 50 грам;
  • Щіпка солі.

Для наповнення:

  • Рис – півсклянки;
  • Яйця курячі – 4 штуки;
  • Цибуля – 1 головка;
  • 5-6 пір'їн зеленого цибулі;
  • Рослинна олія;
  • Перчик чорний у меленому вигляді — щіпка.

Період готування – 80 хвилин.

Рівень харчової цінності на 100 грам – 240.

Приступаємо до готування:

  1. Засипаємо борошно в посуд і виливаємо до неї харчову соду з оцтом, насипаємо сіль та цукровий пісок. Всі сухі компоненти перемішуємо;
  2. Далі робимо в середині невелику ямку, заливаємо кефір, кладемо сметану і підливаємо рослинна олія;
  3. Всі компоненти перемішуємо ложкою, потім замішуємо тісто вручну. Тісто на дотик має бути м'яке і еластичне;
  4. Прикриваємо теплим матеріалом або плівкою і ставимо в тепло на півгодини;
  5. Далі готуємо начинку. Яйця варимо до крутого стану, остуджуємо, звільняємо від шкаралупи і нарізаємо скибочками;
  6. Споліскуємо рисову крупу і відварюємо до готовності;
  7. Зварену крупу перекладаємо в друшляк і промиваємо;
  8. Чистимо цибулю від шкірки, ріжемо дрібними шматочками;
  9. Обсмажуємо цибулю на олії до готовності;
  10. Зелена цибуля споліскуємо і ріжемо невеликими кільцями;
  11. Всі компоненти викладаємо в миску, перчимо й перемішуємо;
  12. Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто і поділяємо його на невеликі частини;
  13. Кожну частину прокатуємо в невелику коржик, кладемо начинку і заклеюємо краю, робимо невеликі пиріжки;
  14. Ставимо на плиту сковорідку з олією, гріємо. На прогріте масло викладаємо пиріжки і засмажуємо з кожної сторони 2-3 хвилини.

Листкова випічка

Що буде потрібно для листкових пиріжків з рисом, яйцем і зеленою цибулею:

  • Листкове тісто – півкіло;
  • 4 курячих яйця;
  • Рис – 150 грам;
  • 200 грам зеленої цибулі;
  • 7-8 гілочок петрушки;
  • Шматочок вершкового масла – 50 грам;
  • Куряче яйце для змащування верху.

Час приготування – 60 хвилин.

Рівень калорійності на 100 грам – 225.

Смачно і ситно пообідати, якщо знати, як приготувати гречку з куркою в мультиварці. Враховуючи потужність агрегату, блюдо вийде ще і швидким.

Подобається, коли скоринка на м'ясі стає рум'яної і красивою? Пропонуємо вам ознайомитися тут з підбіркою рецептів приготування курки в соєвому соусі.

А тут описана інструкція з приготування домашньої буженини в мультиварці.

Як робити:

  1. Рисову крупу промиваємо кілька разів і ставимо варити до готовності. Воду слід підсолити;
  2. Відварений рис викладаємо в друшляк і промиваємо;
  3. Відварені яйця чистимо і нарізаємо кубиками;
  4. Цибуля промиваємо і рубаємо дрібними колечками;
  5. Петрушку промиваємо і рубаємо дрібно;
  6. Викладаємо всі компоненти в глибоку чашку, кладемо вершкове масло і перемішуємо;
  7. Розморожене листкове тісто кладемо на стіл з борошном, поділяємо навпіл і прокатуємо;
  8. На один пласт викладаємо начинку у вигляді шару;
  9. Далі закриваємо всі другим пластом і розрізаємо все на невеликі квадратики. Краї квадратиків притискаємо;
  10. На поверхню листа кладемо пергаментний папір і розкладаємо на неї пиріжки;
  11. Куряче яйце розбиваємо і збиваємо. Змащуємо верх квадратиків збитим яйцем;
  12. Ставимо деко в прогріту духовку до 180 градусів на півгодини.

Пиріжки з яйцем, рисом і м'ясом в духовці

Для основи:

  • 3,5 склянки борошна;
  • Вода – стакан;
  • 8 грам сухих дріжджів з швидкою дією;
  • 100 грам вершкового масла;
  • Цукровий пісок – 2 великі ложки;
  • Одне яйце;
  • Сіль – 1 ч. ложка.

Для наповнення:

  • 600 грам м'ясного фаршу;
  • Рис – стакан;
  • Три курячих яйця;
  • Трохи солі;
  • Щіпка чорного перцю в молотом вигляді.

Тривалість приготування – 3 години на тісто, 30 хвилин на начинку і 30 на випікання.

Харчова цінність на 100 грам – 245.

Готування:

  1. Засипаємо борошно в посуд, додаємо дріжджі і перемішуємо;
  2. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану;
  3. У миску наливаємо воду, виливаємо туди вершкове масло, засипаємо цукровий пісок, додаємо яйце і сіль. Все змішуємо;
  4. Виливаємо рідку суміш в борошно і замішуємо тісто;
  5. Накриваємо тісто теплим матеріалом і ставимо в тепло на пару годин. У цей період тісто потрібно пару раз підмішувати;
  6. Рис промиваємо й варимо до готовності;
  7. Курячі яйця відварюємо до крутого стану, остуджуємо, звільняємо від шкаралупи і ріжемо невеликими квадратиками;
  8. Фарш викладаємо на сковороду, підливаємо масло, підсолюємо, перчимо і обсмажуємо хвилин 20;
  9. З'єднуємо всі компоненти;
  10. Ділимо тісто на невеликі шматочки, прокатуємо їх коржиками і викладаємо начинку. Защипуємо краю. Пиріжки можна зробити в квадратному вигляді, в круглому вигляді або в трикутному вигляді;
  11. Змащуємо деко олією і викладаємо пиріжки;
  12. Розжарюємо духовку до 180 градусів і ставимо деко на півгодини.

Корисні поради

Начинку можна заправити сметаною, від цього випічка вийде ще смачніше.

Не відварюйте рис занадто довго, інакше він вийде як кисіль і зіпсує весь смак пиріжків.

Обсмажуйте пиріжки на невеликому вогні і у великій кількості рослинного масла. Якщо вогонь буде великий, вони можуть підгоріти.

Пиріжки з рисом і яйцем багатьом знайомі ще з дитинства, тому що напевно бабусі робили це смачне ласощі. Тепер ви зможете знову повернутися в дитинство і згадати смак цієї смакоти. А запропоновані рецепти допоможуть втілити це в реальність.

Що ще почитати: