Як приготувати начинку з картоплі для пиріжків
Багато хто любить пиріжки з картоплею, особливо тільки з пилу, з жару. А як не любити це ласощі? Повітряне, ніжне тісто, всередині якого смачна начинка з картопляного пюре.
А адже картопляну начинку можна робити не тільки з одного картоплі, її можна доповнювати іншими компонентами – зеленою цибулею, фаршем, печінкою та іншими продуктами. При цьому ці інгредієнти роблять начинку дуже смачною і поживною.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплі - | 1 кілограм |
цибулин - | одна головка |
соняшникової олії - | для обсмажування |
коров'ячого масла - | невеликий шматочок |
приправи - | за бажанням |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Починаємо готувати дуже смачну начинку для пиріжків з картоплею:
- Спочатку слід сполоснути картопляні бульби і зчистити з них шкірку;
- Далі кладемо бульби в ємність, підливаємо води, насипаємо сіль і ставимо на вогонь готуватися;
- Готувати картоплю бульби слід до готовності, приблизно 20 хвилин, вони повинні стати м'якими;
- Після того як картопля зваритися з неї потрібно злити воду. Обов'язково злийте в окремий стакан трохи відвару, він буде потрібен для приготування пюре;
- Далі розминаємо товкачем або виделкою до стану однорідного пюре;
- Поки гаряче пюре кладемо в нього скибочку коров'ячого масла і розмішуємо, підливаємо відвар, щоб пюре було середньої консистенції;
- Далі чистимо з головки цибулі лушпиння і розрізаємо на невеликі скибочки;
- У сковорідку підливаємо соняшникова олія, поміщаємо на газ і розжарюємо;
- У гаряче масло викладаємо цибулю, обсмажуємо на невеликому вогні до прозорості;
- Потім перекладаємо зажарку в начинку;
- Додаємо універсальну приправу, ретельно перемішуємо і можемо використовувати для наповнення пиріжків.
Начинка для пиріжків з печінкою та картоплею
Інгредієнти для начинки:
- картопля – 6-7 штук;
- 300 грам яловичої або курячої печінки;
- цибулина – одна головка;
- рослинна олія;
- трохи вершкового масла;
- суміш прянощів;
- сіль;
- перець мелений чорний із запашним ароматом – 5 грам.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 195 ккал.
Як будемо робити:
- Спочатку знімаємо шкірку з картоплі, споліскуємо від бруду;
- Далі викладаємо очищені бульби в ємність, заливаємо води, підсипаємо солі і прибираємо на газ варитися;
- Тим часом печінку промиваємо, зрізаємо плівку, шкурки;
- Викладаємо субпродукт в каструлю, наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на плиту. Печінка варити до готовності, приблизно хвилин 40;
- Як тільки бульби стануть м'якими, каструлю можна прибирати з вогню;
- Відливаємо трохи відвару в склянку, він буде потрібен для приготування начинки;
- Картоплю розминаємо виделкою або товкачиком до стану однорідного пюре;
- Готову печінку прокручуємо м'ясорубкою або подрібнюємо в блендері;
- Головку цибулі слід очистити від шкірки і порізати на невеликі квадратики;
- На сковорідку потрібно підлити олію, ставимо на вогонь, прогріваємо;
- На розпечене масло додаємо цибулю і готуємо до напівпрозорості;
- Далі викладаємо до цибулі печінка, перемішуємо і обсмажуємо все разом близько 10 хвилин;
- Засмажку з цибулею і печінка перекладаємо в картопляне пюре, додаємо вершкове масло і розмішуємо;
- Підливаємо трохи відвару, щоб начинка вийшло з середньою консистенцією;
- Підсипаємо прянощі, мелений перець і ще раз ретельно розмішуємо.
Начинка з картоплі і зеленого лука
Продукти для начинки:
- картопля – 700-800 грам;
- кілька середніх пучків зеленого свіжого цибулі;
- суміш спецій;
- скибочка коров'ячого масла;
- сіль;
- вода або відвар для приготування пюре.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність -145 ккал.
Процедура приготування:
- З картоплі потрібно прибрати шкірку, ретельно обполоснути;
- Викладаємо картоплю в ємність, підливаємо воду, додаємо сіль і прибираємо на газ;
- Відварюємо картоплю до готовності, він повинен стати м'яким. На приготування потрібно хвилин 20;
- Як тільки бульби будуть готові, потрібно ємність зняти з вогню;
- Відливаємо в склянку трохи відвару;
- Розминаємо картоплю толкушкой або виделкою до однорідного стану;
- У пюре слід додати скибочку коров'ячого масла, підлити відвар. Начинка повинна бути середньої густоти;
- Споліскуємо пучки зеленої цибулі, рубаємо тонкими кільцями;
- Засипаємо зелений лук в пюре;
- Додаємо в начинку прянощі і добре змішуємо.
Читайте як приготувати юшку їх минтая — спробуйте приготувати це блюдо.
Спробуйте приготувати до дитячого свята торт у формі футбольного поля.
Візьміть на замітку рецепт смажених пиріжків з яйцем, рисом і цибулею — рецепти ароматною домашньої випічки.
Картопляно-грибний
Продукти для приготування начинки:
- картопляні бульби – 500 грам;
- печериці – 180-200 грам;
- цибулина – одна головка;
- рослинна олія;
- кухонна сіль за смаком;
- суміш прянощів.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 186 ккал.
Приступаємо до приготування:
- З картопляних бульб зрізається шкурка, далі вони ретельно промиваються;
- Кладемо картоплю в ємність, підливаємо води і ставимо на вогонь готуватися;
- У середньому відварюємо близько 25 хвилин, за цей період картопля стане м'яким;
- Далі знімаємо ємність з вогню, зливаємо трохи відвару в стакан;
- Решті відвар виливаємо, розминаємо клуні товкачем або заглибним блендером до стану однорідного пюре;
- Підливаємо трохи відвару, пюре повинне вийти з середньою консистенцією;
- Головку ріпчастої цибулі чистимо від шкірки, шаткуємо дрібними шматочками;
- Гриби промиваємо, ріжемо пластинками;
- У сковорідку підливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і прогріваємо;
- На розігріте масло спочатку додаємо цибулю і засмажуємо близько 3-4 хвилин;
- Потім викладаємо шматочки грибів, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися приблизно 10 хвилин;
- Після цього перекладаємо засмажку з цибулею і грибами до картоплі;
- Додаємо у фарш сіль, спеції;
- Ретельно розмішуємо пюре з грибами і можемо використовувати його для начинки пиріжків.
Картопля з фаршем для начинки
Начинку будемо робити з наступних інгредієнтів:
- картопляні бульби – 7-8 штук;
- півкілограма фаршу;
- одна головка цибулі;
- кухонна сіль;
- суміш спецій для фаршу;
- рослинне масло.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 220 ккал.
Процедура приготування:
- З картопля потрібно зрізати шкірку, ретельно його промити;
- Розрізаємо бульби на дві частини, викладаємо в миску, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо отвариваться;
- Варити бульби слід до готовності, приблизно 20-25 хвилин;
- після того як картопля зваритися, знімаємо ємність з плити, зливаємо трохи відвару для пюре, решті виливаємо;
- Розминаємо бульби до однорідного стану, підливаємо відвар, щоб вийшла консистенція середньої густоти;
- Цибулю треба очистити від лушпиння і нарізати його дрібними кубиками;
- На сковорідку підливаємо рослинна олія, ставимо на газ і прогріваємо;
- Висипаємо цибулю н прогріте масло, перемішуємо;
- Потім викладаємо до цибулі фарш, добре розмішуємо;
- Фарш можна використовувати будь-який, але краще брати змішаний — яловичина зі свининою;
- Обсмажуємо фарш з цибулею протягом 15-20 хвилин, за цей час м'ясо змінить колір;
- Фарш з цибулею потрібно посолити і приправити спеціями;
- Далі викладаємо цибулю з фаршем в пюре, ретельно розмішуємо.
Секрети приготування ідеальних пиріжків
- тісто для пиріжків можна використовувати будь-яке, але найкраще його робити на дріжджах. У процесі випікання або зажаривания воно підніметься, стане повітряним і дуже м'яким;
- начинку можна робити на основі молока, це зробить її більш ніжною і живильної;
- для поліпшення смаку і надання аромату в начинку можна додати різні спеції і пряні трави;
- готувати пиріжки можна в сковороді на олії, також вони дуже смачними виходять при випіканні в духовці.
Картопляна начинка для пиріжків може бути зроблений по-різному – на основі води і вершкового масла, на основі молока, також її можна доповнювати зеленню, фаршем, печінкою, грибами і навіть овочами. Але в будь-якому випадку вона завжди виходить дуже смачною і ніжною.