13 май 2019 5 503

Як приготувати начинку з картоплі для пиріжків

Багато хто любить пиріжки з картоплею, особливо тільки з пилу, з жару. А як не любити це ласощі? Повітряне, ніжне тісто, всередині якого смачна начинка з картопляного пюре.

А адже картопляну начинку можна робити не тільки з одного картоплі, її можна доповнювати іншими компонентами – зеленою цибулею, фаршем, печінкою та іншими продуктами. При цьому ці інгредієнти роблять начинку дуже смачною і поживною.

Кращий рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
картоплі - 1 кілограм
цибулин - одна головка
соняшникової олії - для обсмажування
коров'ячого масла - невеликий шматочок
приправи - за бажанням
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Починаємо готувати дуже смачну начинку для пиріжків з картоплею:

  1. Спочатку слід сполоснути картопляні бульби і зчистити з них шкірку;
  2. Далі кладемо бульби в ємність, підливаємо води, насипаємо сіль і ставимо на вогонь готуватися;
  3. Готувати картоплю бульби слід до готовності, приблизно 20 хвилин, вони повинні стати м'якими;
  4. Після того як картопля зваритися з неї потрібно злити воду. Обов'язково злийте в окремий стакан трохи відвару, він буде потрібен для приготування пюре;
  5. Далі розминаємо товкачем або виделкою до стану однорідного пюре;
  6. Поки гаряче пюре кладемо в нього скибочку коров'ячого масла і розмішуємо, підливаємо відвар, щоб пюре було середньої консистенції;
  7. Далі чистимо з головки цибулі лушпиння і розрізаємо на невеликі скибочки;
  8. У сковорідку підливаємо соняшникова олія, поміщаємо на газ і розжарюємо;
  9. У гаряче масло викладаємо цибулю, обсмажуємо на невеликому вогні до прозорості;
  10. Потім перекладаємо зажарку в начинку;
  11. Додаємо універсальну приправу, ретельно перемішуємо і можемо використовувати для наповнення пиріжків.

Начинка для пиріжків з печінкою та картоплею

Інгредієнти для начинки:

  • картопля – 6-7 штук;
  • 300 грам яловичої або курячої печінки;
  • цибулина – одна головка;
  • рослинна олія;
  • трохи вершкового масла;
  • суміш прянощів;
  • сіль;
  • перець мелений чорний із запашним ароматом – 5 грам.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 195 ккал.

Як будемо робити:

  1. Спочатку знімаємо шкірку з картоплі, споліскуємо від бруду;
  2. Далі викладаємо очищені бульби в ємність, заливаємо води, підсипаємо солі і прибираємо на газ варитися;
  3. Тим часом печінку промиваємо, зрізаємо плівку, шкурки;
  4. Викладаємо субпродукт в каструлю, наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на плиту. Печінка варити до готовності, приблизно хвилин 40;
  5. Як тільки бульби стануть м'якими, каструлю можна прибирати з вогню;
  6. Відливаємо трохи відвару в склянку, він буде потрібен для приготування начинки;
  7. Картоплю розминаємо виделкою або товкачиком до стану однорідного пюре;
  8. Готову печінку прокручуємо м'ясорубкою або подрібнюємо в блендері;
  9. Головку цибулі слід очистити від шкірки і порізати на невеликі квадратики;
  10. На сковорідку потрібно підлити олію, ставимо на вогонь, прогріваємо;
  11. На розпечене масло додаємо цибулю і готуємо до напівпрозорості;
  12. Далі викладаємо до цибулі печінка, перемішуємо і обсмажуємо все разом близько 10 хвилин;
  13. Засмажку з цибулею і печінка перекладаємо в картопляне пюре, додаємо вершкове масло і розмішуємо;
  14. Підливаємо трохи відвару, щоб начинка вийшло з середньою консистенцією;
  15. Підсипаємо прянощі, мелений перець і ще раз ретельно розмішуємо.

Начинка з картоплі і зеленого лука

 

Продукти для начинки:

  • картопля – 700-800 грам;
  • кілька середніх пучків зеленого свіжого цибулі;
  • суміш спецій;
  • скибочка коров'ячого масла;
  • сіль;
  • вода або відвар для приготування пюре.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність -145 ккал.

Процедура приготування:

  1. З картоплі потрібно прибрати шкірку, ретельно обполоснути;
  2. Викладаємо картоплю в ємність, підливаємо воду, додаємо сіль і прибираємо на газ;
  3. Відварюємо картоплю до готовності, він повинен стати м'яким. На приготування потрібно хвилин 20;
  4. Як тільки бульби будуть готові, потрібно ємність зняти з вогню;
  5. Відливаємо в склянку трохи відвару;
  6. Розминаємо картоплю толкушкой або виделкою до однорідного стану;
  7. У пюре слід додати скибочку коров'ячого масла, підлити відвар. Начинка повинна бути середньої густоти;
  8. Споліскуємо пучки зеленої цибулі, рубаємо тонкими кільцями;
  9. Засипаємо зелений лук в пюре;
  10. Додаємо в начинку прянощі і добре змішуємо.

Читайте як приготувати юшку їх минтая — спробуйте приготувати це блюдо.

Спробуйте приготувати до дитячого свята торт у формі футбольного поля.

Візьміть на замітку рецепт смажених пиріжків з яйцем, рисом і цибулею — рецепти ароматною домашньої випічки.

Картопляно-грибний

Продукти для приготування начинки:

  • картопляні бульби – 500 грам;
  • печериці – 180-200 грам;
  • цибулина – одна головка;
  • рослинна олія;
  • кухонна сіль за смаком;
  • суміш прянощів.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 186 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. З картопляних бульб зрізається шкурка, далі вони ретельно промиваються;
  2. Кладемо картоплю в ємність, підливаємо води і ставимо на вогонь готуватися;
  3. У середньому відварюємо близько 25 хвилин, за цей період картопля стане м'яким;
  4. Далі знімаємо ємність з вогню, зливаємо трохи відвару в стакан;
  5. Решті відвар виливаємо, розминаємо клуні товкачем або заглибним блендером до стану однорідного пюре;
  6. Підливаємо трохи відвару, пюре повинне вийти з середньою консистенцією;
  7. Головку ріпчастої цибулі чистимо від шкірки, шаткуємо дрібними шматочками;
  8. Гриби промиваємо, ріжемо пластинками;
  9. У сковорідку підливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і прогріваємо;
  10. На розігріте масло спочатку додаємо цибулю і засмажуємо близько 3-4 хвилин;
  11. Потім викладаємо шматочки грибів, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися приблизно 10 хвилин;
  12. Після цього перекладаємо засмажку з цибулею і грибами до картоплі;
  13. Додаємо у фарш сіль, спеції;
  14. Ретельно розмішуємо пюре з грибами і можемо використовувати його для начинки пиріжків.

Картопля з фаршем для начинки

Начинку будемо робити з наступних інгредієнтів:

  • картопляні бульби – 7-8 штук;
  • півкілограма фаршу;
  • одна головка цибулі;
  • кухонна сіль;
  • суміш спецій для фаршу;
  • рослинне масло.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 220 ккал.

Процедура приготування:

  1. З картопля потрібно зрізати шкірку, ретельно його промити;
  2. Розрізаємо бульби на дві частини, викладаємо в миску, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо отвариваться;
  3. Варити бульби слід до готовності, приблизно 20-25 хвилин;
  4. після того як картопля зваритися, знімаємо ємність з плити, зливаємо трохи відвару для пюре, решті виливаємо;
  5. Розминаємо бульби до однорідного стану, підливаємо відвар, щоб вийшла консистенція середньої густоти;
  6. Цибулю треба очистити від лушпиння і нарізати його дрібними кубиками;
  7. На сковорідку підливаємо рослинна олія, ставимо на газ і прогріваємо;
  8. Висипаємо цибулю н прогріте масло, перемішуємо;
  9. Потім викладаємо до цибулі фарш, добре розмішуємо;
  10. Фарш можна використовувати будь-який, але краще брати змішаний — яловичина зі свининою;
  11. Обсмажуємо фарш з цибулею протягом 15-20 хвилин, за цей час м'ясо змінить колір;
  12. Фарш з цибулею потрібно посолити і приправити спеціями;
  13. Далі викладаємо цибулю з фаршем в пюре, ретельно розмішуємо.

Секрети приготування ідеальних пиріжків

  • тісто для пиріжків можна використовувати будь-яке, але найкраще його робити на дріжджах. У процесі випікання або зажаривания воно підніметься, стане повітряним і дуже м'яким;
  • начинку можна робити на основі молока, це зробить її більш ніжною і живильної;
  • для поліпшення смаку і надання аромату в начинку можна додати різні спеції і пряні трави;
  • готувати пиріжки можна в сковороді на олії, також вони дуже смачними виходять при випіканні в духовці.

Картопляна начинка для пиріжків може бути зроблений по-різному – на основі води і вершкового масла, на основі молока, також її можна доповнювати зеленню, фаршем, печінкою, грибами і навіть овочами. Але в будь-якому випадку вона завжди виходить дуже смачною і ніжною.

Що ще почитати: