16 март 2019 11 839

Як швидко приготувати тісто для пиріжків в хлібопічці

Пиріжки з начинкою – смачне і ситне блюдо, яке може стати відмінним доповненням до супу. Смажені або печені пиріжки їдять замість хліба, ними можна підкріпитися в полудень або пригоститися на сімейному чаюванні.

Вмілі господині пробують різні рецепти, використовують нові начинки. При цьому завжди хочеться прискорити процес, адже мало хто люблять возитися з тестом, а деякі і зовсім не вміють. У таких випадках можна трохи схитрувати і скористатися чудовим винаходом – хлібопічкою.

Якщо серед вашої побутової техніки є така диво-помічниця, то вам дуже пощастило. З нею ви маєте можливість настряпать смачних пиріжків і буквально не забруднити рук!

Саме вона буде займатися замісом тіста, стежити за тим, як воно піднімається і вчасно опускати. Від вас потрібно всього лише покласти продукти в точних пропорціях, придумати начинку, поки підходить тісто, а потім сформувати пиріжки і проконтролювати їх знаходження в духовці.

Простий рецепт тіста для пиріжків в хлібопічці
Інгредієнти Кількість
кип'яченої води - один стакан
сухих дріжджів - дві чайні ложки
солі - дві чайні ложки
цукру - одна чайна ложка
рослинної олії - півсклянки
борошна - три склянки
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 Ккал

Отже, в ємність хлібопічки вилийте воду і рослинне масло, перемішайте.

Потім насипте цукор, сіль і просіяне борошно. Зверху посипте дріжджі, опустіть кришку і виберіть режим «Тісто». Тепер ви напевно займетеся приготуванням вмісту випічки чи іншою справою.

Можете відволіктися і не заглядати всередину хлібопічки, перш ніж таймер спрацює, а це приблизно через півтори години. Готового тіста повинно вистачити приблизно на 15 порцій.

Дріжджове тісто на молоці

Не бійтеся експериментувати, і кожен раз пробуйте новий рецепт. Таким чином, ви знайдете кращий спосіб приготування пирогів, і ваші старання завжди будуть закінчуватися успіхом!

Набагато смачніше виходить випічка, приготовлена на свіжому молоці. З тіста, зробленого по цьому рецепту, ви можете постряпать і пиріжки, і піцу, і солодкі булочки (в останньому випадку треба покласти трохи більше цукру або зробити дуже солодку начинку).

Інгредієнти:

  • Просеянная борошно – 4 склянки;
  • Маргарин – 70 грамів;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Сіль – ½ чайної ложки;
  • Яйця – 2 шт. (1 яйце + білок – в тісто, а жовток для змащування пиріжків);
  • Молоко – 250 мл;
  • Сухі дріжджі – 2 чайні ложки.

Закладайте в контейнер хлібопічки спочатку підігріте молоко і розтоплений маргарин, потім яйця, цукор, сіль, борошно і дріжджі.

Можете все трохи перемішати, хоча, будьте впевнені, машина і сама з цим відмінно впорається! Не забудьте встановити потрібний режим.

Дочекайтеся закінчення замісу і приступайте до випікання пиріжків. Тісто повинне вийти повітряним, м'яким і ніжним. Працюючи з ним, посипайте борошном обробну дошку.

Смачне тісто для смажених пиріжків

Якщо нещодавно на вашій кухні «оселився» кухонний агрегат Мулинекс, то обов'язково спробуйте приготувати в ньому тісто для смажених пиріжків.

Ви оціните високу продуктивність і якість роботи цієї хлібопічки. Для закладання продуктів скористайтесь мірними приладами, які додаються до вашої печі (ложечки, склянку).

Рецепт сметанного тесту (до нього підійде рибна або м'ясна начинка):

  • Молоко – 340 мл,
  • Борошно вищого сорту – 600 гр.,
  • Сіль – 1,5 маленької мірної ложки;
  • Цукор – 0,5 маленької мірної ложки;
  • Яйце – 1 шт.,
  • Рослинне масло – 2 великі мірні ложки;
  • Сухі дріжджі – 1,5 маленької мірної ложки;
  • Сметана 25% – дві звичайні столові ложки;
  • Сода – на кінчику ножа.

Опустіть всі продукти в відерце хлібопічки по черзі, починаючи з рідких.

Потім рослинне масло.

Додайте борошно.

Дріжджі – в останню чергу.

Закрийте кришку, виберіть режим, натисніть кнопку «Старт». Отримане тісто буде липнути, це нормально. Вам буде легше справлятися з ним за допомогою борошна.

Вже після третього-четвертого зробленого пиріжка, ви навчитеся, і у вас будуть виходити вироби приблизно однакового розміру.

Краще робити їх маленькими, адже в сковорідці вони ще помітно збільшаться.

Пиріжкове тісто на сироватці

Молочна сироватка багата вітамінами і особливо корисна для повних людей з надлишковими кілограмами. Тісто на такій основі вийде більш міцним і буде менше рватися.

Продукти:

  • 480 грамів пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 3 ст. ложки рослинної олії;
  • 240 мл сироватки;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • Швидкодіючі дріжджі – 1,5 ч. ложки.

Покладіть всі інгредієнти в чашу хлібопічки. В першу чергу вилийте теплу сироватку і рослинне масло, додайте яйце.

Потім підуть сіль і цукор, просеянная борошно та дріжджі. Все щільно закрийте і включіть заміс тіста.

Пиріжки, замішані на сироватці, можна і випікати, смажити. У будь-якому разі готові вироби будуть мати приємний смак і м'якість.

«Серце» ваших пиріжків

Поки хлібопічка займалася замісом тесту, ви, звичайно ж, встигли зробити начинку для пиріжків. Це може бути солодке вміст, наприклад, повидло, густе варення, терта морквина або свіжі ягоди з цукром.

Апетитні і поживні начинки: картопля з сосискою, перекручений лівер з смаженою цибулею; м'ясний або рибний фарш із вареним рисом; тушкована капуста; зелена цибуля з яйцем; картопляне пюре з підсмаженою салом і цибулею. Не забувайте начинку посолити.

Як сформувати

Вийміть тісто з хлібопічки, розріжте навпіл. Одну частину приберіть під чашку чи плівку, а решту розділіть на рівні шматочки. З них пальцями формуйте коржі.

Постарайтеся робити середню товщину тіста, адже занадто тонке буде рватися, а товсте не залишить місця для начинки. Кількість вмісту пиріжка регулюйте самі, це залежить від величини коржі.

Зазвичай всі люблять, щоб наповнювача було багато. Отже, покладіть приблизно пару ложок начинки і скріпіть краю тесту (якщо воно прилипає до рук, то попередньо умочіть пальці в борошно). Сформуйте довгасті пиріжки і укладіть їх на деко, сховайте шов вниз.

Залишайте між ними деяку відстань, адже перш, ніж запектися, вони піднімуться. Не ставте пиріжки відразу в жар. Нехай вони трохи постоять при температурі 100 градусів.

Коли вони стануть пишними, збільште градуси до 180.

Смажені пиріжки на сковороді на кефірі за бабусиним рецептом.

Найсмачніші рецепти начинок для пиріжків з дріжджового тіста.

Читайте як приготувати бездріжджове тісто для пиріжків, це просто якщо слідувати нашим радам.

Корисні поради

  1. Закладаючи продукти в хлібопічку, дотримуйтеся послідовності, яка вказана в інструкції вашої машини. В основному насамперед рекомендують наливати рідкі продукти, а потім сипати сухі;
  2. Якщо готове тісто виявилося занадто рідким, значить, йому не вистачило борошна. Так буває, не зліться на хлібопічку, це не її вина. Викладіть тісто на стіл і додатково підбийте його з борошном. Випічка від цього не зіпсується;
  3. При формуванні пиріжків зазвичай тісто пристає до рук липне. Щоб цього уникнути, можна припудрювати пальці борошном або вмочати їх у рослинна олія;
  4. Пиріжки будуть красивими і апетитними, якщо їх намастити вершковим маслом або жовтком. Зробіть це коли сформуєте і викладіть пиріжки на деко. Жовток краще змішати з однією столовою ложкою води, молока або рослинного масла, інакше до кінця випікання на поверхні пиріжків з'являться некрасиві тріщини;
  5. Готові рум'яні пиріжечки відразу ж діставайте, тому що всередині вони можуть відволожитися.

Милі господині, частіше балуйте свого чоловіка і дітей домашньою випічкою з улюбленою начинкою, тим більше, коли під рукою є хлібопічка! Куховарити з такою помічницею – одне задоволення!

Що ще почитати: