Як швидко приготувати тісто для пиріжків в хлібопічці
Пиріжки з начинкою – смачне і ситне блюдо, яке може стати відмінним доповненням до супу. Смажені або печені пиріжки їдять замість хліба, ними можна підкріпитися в полудень або пригоститися на сімейному чаюванні.
Вмілі господині пробують різні рецепти, використовують нові начинки. При цьому завжди хочеться прискорити процес, адже мало хто люблять возитися з тестом, а деякі і зовсім не вміють. У таких випадках можна трохи схитрувати і скористатися чудовим винаходом – хлібопічкою.
Саме вона буде займатися замісом тіста, стежити за тим, як воно піднімається і вчасно опускати. Від вас потрібно всього лише покласти продукти в точних пропорціях, придумати начинку, поки підходить тісто, а потім сформувати пиріжки і проконтролювати їх знаходження в духовці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кип'яченої води - | один стакан |
сухих дріжджів - | дві чайні ложки |
солі - | дві чайні ложки |
цукру - | одна чайна ложка |
рослинної олії - | півсклянки |
борошна - | три склянки |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 285 Ккал |
Отже, в ємність хлібопічки вилийте воду і рослинне масло, перемішайте.
Потім насипте цукор, сіль і просіяне борошно. Зверху посипте дріжджі, опустіть кришку і виберіть режим «Тісто». Тепер ви напевно займетеся приготуванням вмісту випічки чи іншою справою.
Можете відволіктися і не заглядати всередину хлібопічки, перш ніж таймер спрацює, а це приблизно через півтори години. Готового тіста повинно вистачити приблизно на 15 порцій.
Дріжджове тісто на молоці
Не бійтеся експериментувати, і кожен раз пробуйте новий рецепт. Таким чином, ви знайдете кращий спосіб приготування пирогів, і ваші старання завжди будуть закінчуватися успіхом!
Набагато смачніше виходить випічка, приготовлена на свіжому молоці. З тіста, зробленого по цьому рецепту, ви можете постряпать і пиріжки, і піцу, і солодкі булочки (в останньому випадку треба покласти трохи більше цукру або зробити дуже солодку начинку).
Інгредієнти:
- Просеянная борошно – 4 склянки;
- Маргарин – 70 грамів;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Сіль – ½ чайної ложки;
- Яйця – 2 шт. (1 яйце + білок – в тісто, а жовток для змащування пиріжків);
- Молоко – 250 мл;
- Сухі дріжджі – 2 чайні ложки.
Закладайте в контейнер хлібопічки спочатку підігріте молоко і розтоплений маргарин, потім яйця, цукор, сіль, борошно і дріжджі.
Можете все трохи перемішати, хоча, будьте впевнені, машина і сама з цим відмінно впорається! Не забудьте встановити потрібний режим.
Дочекайтеся закінчення замісу і приступайте до випікання пиріжків. Тісто повинне вийти повітряним, м'яким і ніжним. Працюючи з ним, посипайте борошном обробну дошку.
Смачне тісто для смажених пиріжків
Якщо нещодавно на вашій кухні «оселився» кухонний агрегат Мулинекс, то обов'язково спробуйте приготувати в ньому тісто для смажених пиріжків.
Ви оціните високу продуктивність і якість роботи цієї хлібопічки. Для закладання продуктів скористайтесь мірними приладами, які додаються до вашої печі (ложечки, склянку).
Рецепт сметанного тесту (до нього підійде рибна або м'ясна начинка):
- Молоко – 340 мл,
- Борошно вищого сорту – 600 гр.,
- Сіль – 1,5 маленької мірної ложки;
- Цукор – 0,5 маленької мірної ложки;
- Яйце – 1 шт.,
- Рослинне масло – 2 великі мірні ложки;
- Сухі дріжджі – 1,5 маленької мірної ложки;
- Сметана 25% – дві звичайні столові ложки;
- Сода – на кінчику ножа.
Опустіть всі продукти в відерце хлібопічки по черзі, починаючи з рідких.
Потім рослинне масло.
Додайте борошно.
Дріжджі – в останню чергу.
Закрийте кришку, виберіть режим, натисніть кнопку «Старт». Отримане тісто буде липнути, це нормально. Вам буде легше справлятися з ним за допомогою борошна.
Вже після третього-четвертого зробленого пиріжка, ви навчитеся, і у вас будуть виходити вироби приблизно однакового розміру.
Краще робити їх маленькими, адже в сковорідці вони ще помітно збільшаться.
Пиріжкове тісто на сироватці
Молочна сироватка багата вітамінами і особливо корисна для повних людей з надлишковими кілограмами. Тісто на такій основі вийде більш міцним і буде менше рватися.
Продукти:
- 480 грамів пшеничного борошна;
- 1 куряче яйце;
- 3 ст. ложки рослинної олії;
- 240 мл сироватки;
- 1 ч. ложка солі;
- 2 ст. ложки цукру;
- Швидкодіючі дріжджі – 1,5 ч. ложки.
Покладіть всі інгредієнти в чашу хлібопічки. В першу чергу вилийте теплу сироватку і рослинне масло, додайте яйце.
Потім підуть сіль і цукор, просеянная борошно та дріжджі. Все щільно закрийте і включіть заміс тіста.
Пиріжки, замішані на сироватці, можна і випікати, смажити. У будь-якому разі готові вироби будуть мати приємний смак і м'якість.
«Серце» ваших пиріжків
Поки хлібопічка займалася замісом тесту, ви, звичайно ж, встигли зробити начинку для пиріжків. Це може бути солодке вміст, наприклад, повидло, густе варення, терта морквина або свіжі ягоди з цукром.
Апетитні і поживні начинки: картопля з сосискою, перекручений лівер з смаженою цибулею; м'ясний або рибний фарш із вареним рисом; тушкована капуста; зелена цибуля з яйцем; картопляне пюре з підсмаженою салом і цибулею. Не забувайте начинку посолити.
Як сформувати
Вийміть тісто з хлібопічки, розріжте навпіл. Одну частину приберіть під чашку чи плівку, а решту розділіть на рівні шматочки. З них пальцями формуйте коржі.
Постарайтеся робити середню товщину тіста, адже занадто тонке буде рватися, а товсте не залишить місця для начинки. Кількість вмісту пиріжка регулюйте самі, це залежить від величини коржі.
Зазвичай всі люблять, щоб наповнювача було багато. Отже, покладіть приблизно пару ложок начинки і скріпіть краю тесту (якщо воно прилипає до рук, то попередньо умочіть пальці в борошно). Сформуйте довгасті пиріжки і укладіть їх на деко, сховайте шов вниз.
Залишайте між ними деяку відстань, адже перш, ніж запектися, вони піднімуться. Не ставте пиріжки відразу в жар. Нехай вони трохи постоять при температурі 100 градусів.
Коли вони стануть пишними, збільште градуси до 180.
Смажені пиріжки на сковороді на кефірі за бабусиним рецептом.
Найсмачніші рецепти начинок для пиріжків з дріжджового тіста.
Читайте як приготувати бездріжджове тісто для пиріжків, це просто якщо слідувати нашим радам.
Корисні поради
- Закладаючи продукти в хлібопічку, дотримуйтеся послідовності, яка вказана в інструкції вашої машини. В основному насамперед рекомендують наливати рідкі продукти, а потім сипати сухі;
- Якщо готове тісто виявилося занадто рідким, значить, йому не вистачило борошна. Так буває, не зліться на хлібопічку, це не її вина. Викладіть тісто на стіл і додатково підбийте його з борошном. Випічка від цього не зіпсується;
- При формуванні пиріжків зазвичай тісто пристає до рук липне. Щоб цього уникнути, можна припудрювати пальці борошном або вмочати їх у рослинна олія;
- Пиріжки будуть красивими і апетитними, якщо їх намастити вершковим маслом або жовтком. Зробіть це коли сформуєте і викладіть пиріжки на деко. Жовток краще змішати з однією столовою ложкою води, молока або рослинного масла, інакше до кінця випікання на поверхні пиріжків з'являться некрасиві тріщини;
- Готові рум'яні пиріжечки відразу ж діставайте, тому що всередині вони можуть відволожитися.
Милі господині, частіше балуйте свого чоловіка і дітей домашньою випічкою з улюбленою начинкою, тим більше, коли під рукою є хлібопічка! Куховарити з такою помічницею – одне задоволення!