Як приготувати гуляш з яловичини з підливою
Гуляш з яловичого м'яса багатьом знайомий ще з дитинства. Це ситне блюдо з прекрасним ароматом, який підходить до будь гарнірів.
Яловичина після приготування виходить м'якою, а її аромат не залишить нікого байдужим.
Адже це варто зусиль! А в цій справі допоможуть наступні способи приготування гуляшу з яловичого м'яса з підливою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
М'якоть яловичого м'яса - | 1 кілограм |
Цибуля ріпчаста - | 2 штуки |
Морквина - | 1 штука |
Томат з густою консистенцією - | 2 великі ложки |
Сметана - | 120 мл |
Борошно або крохмальний порошок - | 70 грам |
Вода - | пів-літри |
Рослинна олія - | для обсмажування |
Сіль - | на свій смак |
Чорний перчик у меленому вигляді - | половина ч. ложки |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
Як зробити:
- Шматок яловичого м'яса промиваємо, видаляємо плівки, прожилки і зайвий жир;
- Розбираємо яловичину на невеликі брусочки 1,5-2 см;
- У ємність з металевої основи з товстим низом підливаємо рослинне масло і поміщаємо на газ;
- На прогріте масло розкладаємо м'ясні шматочки і смажимо 15 хвилин;
- Далі закриваємо кришку і обсмажуємо м'ясо;
- Чистимо з цибулин шкірки і ріжемо невеликими шматочками;
- Моркву чистимо, промиваємо, нарізаємо пластинками;
- Поки ми нарізали овочі, м'ясо просмажене до апетитної скоринки. Засипаємо до нього овочеву нарізку, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися на 10-15 хвилин;
- Далі всі інгредієнти приправляємо спеціями, посипаємо чорним меленим перцем, сіль поки не додаємо. Заливаємо склянку гарячої води. Вода повинна покрити всі компоненти, тому якщо її буде мало, можна підлити ще;
- Як тільки гуляш почне кипіти, зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися;
- Через годину можна спробувати м'ясо на готовність. Дістаємо шматочок і розрізаємо, М'ясо має розпадатися на волокна, але мати жорстку структуру. Якщо воно жорстке і схоже на гуму, то в гуляш слід додати 2 великих ложок горілки або коньяку і залишити варитися ще на 50 хвилин;
- Далі робимо підливку. Викладаємо в посуд сметану, борошно і томат;
- Заливаємо все компоненти склянкою води і гарненько перемішуємо;
- Потім заливаємо підливку до гуляшу, додаємо сіль і добре перемішуємо;
- Проварюємо гуляш з підливою протягом 10-15 хвилин, підлива повинна загуснути. Вимикаємо вогонь і можна подавати з гарніром.
Як приготувати апетитну м'ясне блюдо в мультиварці
Що буде потрібно:
- 700 грам яловичого м'яса;
- Дві цибульні головки;
- Один болгарський перець;
- Одна морквина;
- 120 грам томатної пасти;
- 80-100 мл сметани;
- Стакан води;
- 1 велика ложка борошна;
- Петрушка – 50 грам;
- Рослинна олія;
- Кухонна сіль за смаком;
- Чорний мелений перець – на смак;
- Трохи спецій.
Період приготування – 2 години.
Яка калорійність в 100 грамах – 130.
Як готується гуляш з яловичини з підливою:
- Яловичину потрібно прополоскати під холодною проточною водою, очистити від бруду, видалити всі плівки і прожилки;
- Нарізаємо м'ясо невеликими квадратиками;
- Виставляємо режим «Смаження», наливаємо в ємність мультиварки трохи олії і викладаємо яловичину. Залишаємо обсмажуватися близько 20 хвилин, не забуваємо перемішувати;
- Зчищають з цибулин шкірку, ріжемо на кубики;
- Обполіскуємо перець, зрізаємо плодоніжку з насінням і нарізаємо невеликими квадратиками;
- Насипаємо шматочки цибулі і перцю до м'яса, розмішуємо і залишаємо обсмажуватися;
- Очищаємо моркву від шкірки і перетираємо у велику стружку. Закидаємо в каструлю і смажимо з іншими інгредієнтами;
- Далі готуємо соус. У чашку наливають сметану, додаємо до неї борошно і томатну пасту;
- Підливаємо воду і розмішуємо віночком до однорідності;
- Заливаємо соусом всі компоненти в мультиварці, виставляємо програму «Гасіння» і тушкуємо півтора години;
- Споліскуємо петрушку, ріжемо дрібними шматочками;
- Після звукового сигналу мультиварки, засипаємо зелень, прикриваємо кришкою і наполягаємо 15 хвилин.
Як зробити смачний гуляш з яловичини з підливою по-угорськи
Що знадобиться для приготування:
- Кілограм яловичого м'яса;
- Помідори великі – 6 штук;
- Цибуля – 6 головок;
- 250 мл червоного сухого вина або томатний сік;
- 150 грам паприки в молотом вигляді;
- 280 мл м'ясного бульйону або води;
- Часникові часточки – 2-3 штуки;
- Петрушка – 5-6 гілочок;
- Рослинна олія;
- 2-3 гілочки чебрецю;
- Сіль – на смак;
- Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки.
Період приготування – 2 години.
Рівень калорій в 100 грамах – 135.
Якими ж смачними виходять печериці у сметані! Словами не передати — спробуйте приготувати самі.
Добірка цікавих салатів з корейською морквою і копченою ковбасою знаходиться тут. Відкрийте для себе світ чудових кулінарних поєднань!
А що сьогодні у вас на десерт? Тут ми описали технологію приготування тістечка «Картопля» за класичними рецептурами. Всього 20-30 хвилин і можна насолоджуватися ласощами, що нагадує дитинство.
Починаємо готувати:
- Промиваємо шматок яловичини, видаляємо плівку. Нарізаємо великими скибочками;
- Ставимо на вогонь казанок, наливаємо олію і прогріваємо. На прогріте масло викладаємо шматочки м'яса і обсмажуємо, вогонь бажано зменшити, інакше шматочки підгорять;
- Очищаємо цибулини від шкірки і нарізаємо півкільцями. Засипаємо до м'яса, розмішуємо і обсмажуємо;
- Свіжі помідори споліскуємо, робимо на поверхні хрестоподібні надрізи і викладаємо їх у гарячу воду на 5 хвилин;
- Далі знімаємо з помідорів шкірку, розрізаємо м'якоть на 4 частини і кладемо в казанок обсмажуватися з іншими компонентами;
- Зубчики часнику очищаємо і нарізаємо пластинками;
- Посипаємо рясно паприкою, викладаємо нарізаний часник, приправляємо гілочками чебрецю, додаємо сіль і приправляємо чорним меленим перцем. Зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися;
- Через 20 хвилин заливаємо все склянкою вина і склянкою бульйону, прикриваємо кришкою і залишаємо варитися протягом години;
- Потім вимикаємо вогонь і знімаємо з плити.
М'ясо виходить ніжне, соковите і ароматне. Якщо ви хочете здивувати близьких і нагодувати їх ситним обідом, то це блюдо доведеться як не можна до речі!