Як приготувати смачний гуляш із яловичини в мультиварці
Справжній гуляш – той самий, який готували на вогнищі угорські пастухи (власне з угорської «гуляш» так і перекладається), дещо відрізняється від звичного нам м'яса в підливі.
У класичному гуляш крім шматочків яловичини і паприки обов'язково присутній картоплю, нарізану великими кубиками – такий суп повинен бути наваристим і калорійним, щоб давати якомога більше сил.
Особливий шарм страві додає темна і трохи пряна «юшка» — підлив, що ввібрав соковитий смак м'яса і спецій.
«Королівський суп» і одне з найпопулярніших страв традиційної угорської кухні можна вважати гордістю нації.
Відмінний смак і незабутній аромат, що забезпечує поєднання, здавалося б, звичних і повсякденних продуктів, дозволяють говорити про вишуканості і гідність цієї страви.
Незважаючи на «простонародне» походження гуляш був популярний і серед знаті Австро-Угорщини, а сьогодні блюдо користується заслуженою увагою з боку мільйонів любителів поживною і смачною їжі в усьому світі.
Готуємо правильний гуляш: вибираємо м'ясо, добираємо інгредієнти
Класичний гуляш готується саме на яловичині.
Пов'язано це з походженням страви: для приготування використовували знаходяться під рукою продукти, а у пастухів під рукою найчастіше були саме корови.
Зрідка на гуляш йшла баранина або дичина (наприклад, зайчатина).
Отже, якщо господиня вирішує все ж дотримуватися традиційного рецепту і використовувати саме яловиче м'ясо, то слід звернути увагу на такі особливості:
- оптимальним варіантом для гуляшу буде свіжа грудинка, пашина (м'якоть з грудинки) або лопатка;
- тонкий шар сала на м'ясі – обов'язковий елемент класичного м'яса для цієї страви;
- вибираючи м'ясо, зверніть увагу на вік тварини (це легко визначити за кольором сала: чим воно жовтіше, тим старіше було тварина);
- свіжість м'яса – також обов'язкова умова для приготування якісного та безпечного страви.
Стандартний перелік продуктів для гуляшу:
- яловичина;
- овочі: цибулю, моркву, свіжі помідори (іноді замінюють томатною пастою);
- часник, сіль, перець і лавровий лист – за смаком.
Особливим інгредієнтом для цього гуляшу називають паприку, яка додає страві ту саму унікальну родзинку.
Вибрати найкраще благородну солодку паприку, а ось червона делікатесна додасть в блюдо солодкуваті нотки.
Додати в гуляш картоплю і цим перетворювати його зі звичного гарячого м'ясного блюда в класичне угорське, але таке схоже на рагу з нашого дитинства – повинен вирішувати кожен сам.
Картопля, безумовно, робить страву ситніше і насиченішим, додає об'єму і дозволяє відмовитися від приготування додаткового гарніру або салату.
З десятків різновидів гуляшів виділяють страви, приготовлені з різних видів м'яса: з яловичини, телятини, свинини, курки.
Гуляш доступний навіть вегетаріанцям – для цього потрібно всього лише взяти соєве м'ясо.
Також існують екзотичні види: виноробні, грибні, з квашеною капустою або яєчною локшиною, заправлені чорносливом і морепродуктів – провідні шеф-кухарі найкращих ресторанів світу не зупиняються і придумують нові рецепти.
Гуляш в мультиварці – готуємо смачно
У цьому відео, ви зможете наочно побачити ,як просто і головне смачно приготувати гуляш. Приємного перегляду!
Мультиварка – той рідкісний вид кухонної побутової техніки, який швидко і міцно завоював лідируючі позиції на кухнях наших домогосподарок.
Готувати в ній можна все: від борщів до кексів, і навіть класичний гуляш – не виняток.
При належному завзятті і дотриманні рекомендацій досвідчених господинь кожен зможе приготувати смачний гуляш у своїй мультиварці.
Для приготування гуляшу в мультиварці використовується наступна схема:
- нарізане кубиками або брусочками м'ясо укладається на дно чаші і обсмажується з рослинним маслом в режимі «Випічка» близько 15 хвилин;
- до м'яса додається нарізаний цибулю і моркву одночасно зі спеціями (на вибір господині);
РАДА!На цьому етапі для густоти підлива кладуть столову ложку борошна.
- отримана суміш заливається томатною пастою, розведеною з водою;
- отриманий продукт готується на режимі «Суп» («Гасіння») близько 50 хвилин.
Також існує кілька варіантів закладки овочів (це залежить від бажання бачити овочі розвареними або зберегли форму і структуру):
- обсмажувати моркву і цибулю окремо від м'яса і тільки потім поєднувати їх;
- додавати овочі, м'ясо поступово з інтервалом у кілька хвилин;
- закладати всі овочі одночасно з м'ясом.
Маленькі секрети для хорошого результату
Готувати гуляш в мультиварці – це зовсім не те, що займатися звичною обсмаженням на давно знайомої чавунній сковороді і тушкувати в улюбленій каструльці.
Але якщо звикнути і слідувати порадам власниць такої побутової техніки, то можна добитися відмінного результату:
- Перед закладкою шматочки м'яса можна обваляти в борошні і лише потім викладати в чашу;
- Якщо яловичина або інше м'ясо, яке використовується для страви, може бути жорстким, просто виставте «Тушкування» на більший час – 80-90 хвилин;
- Щоб овочі і м'ясо рівномірно просмажаться, не забувайте помішувати їх не менше трьох разів;
- Щоб отримати побільше смачного підлива, додайте разом з томатною пастою пару склянок бульйону. Деякі господині використовують сметану, але потрібно бути готовими до особливого злегка кисловатому присмаку молочних продуктів;
- Зробити блюдо смачніше і натуральніше дозволить заміна томатної пасти свіжими помідорами, очищеними від шкірки і нарізаними кубиками;
- Найтоншу нотку чогось італійської в традиційну страву можна додати за допомогою келиха сухого вина, влитого за сорок хвилин до завершення приготування страви.

Цвіт липи дуже корисний для організму, якщо ви сумніваєтеся, дана стаття повністю відповість на всі ваші запитання.
Кукурудза, смачний і корисний продукт, що має мало протипоказань, але чи знаєте ви, яка її калорійність? Тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/kaloriynost-varenoy-kykyryzu.html, описано всю інформацію про цей цінний продукт.