25 июнь 2019 4 000

Як приготувати гуляш з курки з підливою

Гуляш «приїхав» до нас з Угорщини. Це національне блюдо угорських жителів. І приготування його завжди вважалося святом. Саме блюдо за традицією має готуватися під відкритим небом, що надає йому незабутній смак і аромат.

Насправді справжній гуляш готується з яловичого м'яса. Але господині люблять експериментувати і готують це блюдо на основі м'яса інших тварин. А саме за основу беруть свинину або ж курку.

І варто зауважити, що гуляш від цього зовсім не поступається по смакових якостях яловичому, а можливо, навіть і виграє.

Гуляш з курки настільки ніжний і смачний, що зробить неповторним будь-який гарнір, з яким його подадуть. М'ясо, яке використовується для приготування гуляшу, набагато корисніше і поживніший, ніж приготовлені у фритюрі.

Традиційне угорське блюдо кухаря переробили до невпізнання, використовуючи різні овочі, але при цьому не зіпсували його смак, а навіть, навпаки, внесли свою неповторну родзинку.

Одним з головних правил приготування гуляшу є обсмажування м'яса на сильному вогні до хрумкої, золотавої скоринки. А потім, щоб довести його до готовності – тушкують, використовуючи для цього невелику кількість води. На відміну від м'яса різних тварин, куряче м'ясо готується швидше, при цьому консистенція його набагато ніжніше і м'якше.

Для того щоб гуляш мав консистенцію густої сметани, кухарі використовують борошно або ж як її альтернативу — крохмаль. Томатний соус або паста, а так само сметана надають страві специфічний смак і аромат. А додавання різноманітних спецій робить його пікантним.

Гуляш курячий можна сміливо назвати дієтичним блюдом і рекомендувати всім бажаючим схуднути. Оскільки його енергетична цінність набагато нижче, ніж у аналогічних страв з телятини або свинини. У середньому на 100 грамів продуктів припадає 163 ккал.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
Філе курки - 200 грам
Морква - 100 грам
Цибулю - 80 грам
Вода - пів-літри
Масло соняшнику - 20 грам
Паста томатна - 1 ч. ложка
Горошок зелений з консерви - 100 грам
Перець болгарський зелений - 100 грам
Сіль - за смаком
Борошно - 30 грам
Зелена петрушка - 10 грам
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал

Гуляш з курки з підливою готується просто. В першу чергу необхідно помити і порізати середніми шматочками м'ясо. Перець ріжеться соломкою, півкільцями, а моркву натирається на крупній тертці.

Овочі смажаться на сковороді до готовності. Паралельно слід добре обсмажити м'ясо курки, щоб утворилася ароматна кірочка. До овочів покласти пасту і влити воду. Після цього вводять попередньо розведену в невеликій кількості бульйону борошно і ретельно перемішують.

Після можна додати м'ясо курки і посолити. Готувати страву протягом 10 хвилин. Коли гуляш буде майже готовий, слід покласти зелений горошок і продовжити приготування ще протягом 5 хвилин.

Перед тим як подати страву на стіл, слід посипати його рубаною петрушкою.

Як приготувати гуляш з курки з вершковою підливою

Якщо до гарніру подати гуляш з курки з вершковою підливою, то страва буде неповторно смачним і апетитним. Його можна без побоювання давати навіть дитині, оскільки готується воно з ніжного м'яса методом гасіння. Гуляш і сам по собі має відмінний смак, а в поєднанні з гарніром він стане ще смачніше. І в кінцевому підсумку одне і те ж блюдо придбає різні смакові відтінки.

Інгредієнти:

  1. Куряче філе – півкілограма;
  2. Морква – одна штука;
  3. Цибулина — одна головка;
  4. Борошно – одна ст. ложка;
  5. Сметана – одна ст. ложка;
  6. Кухонна сіль;
  7. Кріп зелений;
  8. Оливкова олія.

Готується 25-30 хвилин.

Калорійність -86 кілокалорій.

Приготування страви потрібно почати з того, що в першу чергу підготувати м'ясо. Помити, зняти жир, порізати на шматочки. Покласти в чисту каструлю, залити воду і варити на повільному вогні.

Наступним кроком йде підготовка овочів. Цибулю ріжемо невеликими кубиками, моркву натираємо. У сковорідку влити оливкової олії і трохи бульйону, покласти овочі і тушкувати до напівготового стану. Потім кладемо сметану і тушкуємо до придбання вершкового кольору.

Після чого, розмішуючи тушковані овочі, додаємо борошно і розчиняємо її до однорідної консистенції.

Все це виливаємо до м'яса і готуємо ще протягом 10 хвилин, щоб м'ясо добре просочилося підливою. На стіл потрібно подавати з підливою і посипати зеленим, дрібно нарізаним кропом.

Окрошка на сироватці — дивовижне літнє блюдо, яке втамовує спрагу.

Рецепт приготування шурпи з свинини ви можете знайти тут.

Картопляна запіканка з куркою в мультиварці — просто готувати, але дивно смачно. Рецепт.

Як зробити страву з курки та грибів з підливою в мультиварці

Гуляш з курки та грибів, приготований в мультиварці, має неповторний смак, який чимось нагадує жульєн, але тільки з відсутністю сиру. Смакова гамма курячого м'яса і грибів робить страву незабутнім.

Але при приготуванні слід пам'ятати, що в гуляш повинен переважати смак саме основних інгредієнтів, а не спецій. М'ясо курки стає соковитим і м'яким.

Інгредієнти:

  1. Куряча грудка – 350 грам;
  2. Сметана – 200 грам;
  3. Цибуля – 150 грам;
  4. Шампіньйони – 300 грам;
  5. Борошно пшеничне – 1 ст. ложка;
  6. Приправа для курки – 1 ст. ложка;
  7. Зелень – пучок;
  8. Масло рослинне – 2 ст. ложки;
  9. Кухонна сіль за смаком.

Готується 50 хвилин.

Калорійність – 106 кілокалорій.

Спочатку приготування гуляшу миється і очищається від плівки м'ясо курки. Нарізати невеликими шматками. У каструлю налити невелику кількість олії і покласти цибулю, нарізану дрібними кубиками.

Пасерувати його потрібно стільки часу, скільки знадобиться, щоб цибуля стала прозорою, і тоді викладаємо м'ясо. Готуємо в апараті, регулятор якого стоїть в режимі «випічка» близько 10 хвилин.

У невеликому посуді вимішуємо борошно із сметаною до однорідної консистенції. Печериці ріжемо у формі пластинок і додаємо до курки. А також кладемо сіль зі спеціями і варимо ще протягом 10 хвилин.

Потім слід додати сметанний соус, ретельно перемішати і готувати ще десь 4 – 5 хвилин для хорошої просочення всіх інгредієнтів. В кінці додається зелень.

Як готувати гуляш з філе курки зі сметанним соусом

Інгредієнти:

  1. Куряча грудка – 1 кілограм;
  2. Морква — 1 штука;
  3. Цибуля – 2 штуки;
  4. Борошно – 2 столові ложки;
  5. Сметана – 2 ст. ложки;
  6. Хмелі-сунелі – четверта частина ч. ложки;
  7. Перець, сіль-за смаком;
  8. Паста томату – 2 ч. ложки або 2 розтертих помідора;
  9. Вода — від двох до двох з половиною склянки;
  10. Масло соняшнику — півсклянки;
  11. Лавровий лист – 2 штуки;
  12. Духмяний перець – 2 штуки.

Готується на протязі 1 години.

Калорійність – 118 кілокалорій.

В першу чергу ретельно миється м'ясо, потім нарізати довгими тонкими шматочками. Обсмажується на сковороді до рум'яної скоринки. Моркву подрібнити, цибулю накришити шматочками і підсмажити на олії.

У каструльку покласти обсмажене м'ясо, готові овочі, перець запашний, лист, а так само посолити, поперчити і поставити на плиту. Окремо приготувати підливу. В половині склянки води розвести до однорідної консистенції томатну пасту, борошно і сметану.

До готового м'яса вилити даний соус. Як тільки блюдо почне густіти, слід зменшити вогонь і протомитися його ще хвилини 3 – 4. У разі, якщо страва буде мати густу консистенцію, то слід його розбавити водою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: