Як приготувати гуляш з курки з підливою
Гуляш «приїхав» до нас з Угорщини. Це національне блюдо угорських жителів. І приготування його завжди вважалося святом. Саме блюдо за традицією має готуватися під відкритим небом, що надає йому незабутній смак і аромат.
Насправді справжній гуляш готується з яловичого м'яса. Але господині люблять експериментувати і готують це блюдо на основі м'яса інших тварин. А саме за основу беруть свинину або ж курку.
І варто зауважити, що гуляш від цього зовсім не поступається по смакових якостях яловичому, а можливо, навіть і виграє.
Традиційне угорське блюдо кухаря переробили до невпізнання, використовуючи різні овочі, але при цьому не зіпсували його смак, а навіть, навпаки, внесли свою неповторну родзинку.
Одним з головних правил приготування гуляшу є обсмажування м'яса на сильному вогні до хрумкої, золотавої скоринки. А потім, щоб довести його до готовності – тушкують, використовуючи для цього невелику кількість води. На відміну від м'яса різних тварин, куряче м'ясо готується швидше, при цьому консистенція його набагато ніжніше і м'якше.
Для того щоб гуляш мав консистенцію густої сметани, кухарі використовують борошно або ж як її альтернативу — крохмаль. Томатний соус або паста, а так само сметана надають страві специфічний смак і аромат. А додавання різноманітних спецій робить його пікантним.
Гуляш курячий можна сміливо назвати дієтичним блюдом і рекомендувати всім бажаючим схуднути. Оскільки його енергетична цінність набагато нижче, ніж у аналогічних страв з телятини або свинини. У середньому на 100 грамів продуктів припадає 163 ккал.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Філе курки - | 200 грам |
Морква - | 100 грам |
Цибулю - | 80 грам |
Вода - | пів-літри |
Масло соняшнику - | 20 грам |
Паста томатна - | 1 ч. ложка |
Горошок зелений з консерви - | 100 грам |
Перець болгарський зелений - | 100 грам |
Сіль - | за смаком |
Борошно - | 30 грам |
Зелена петрушка - | 10 грам |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 Ккал |
Гуляш з курки з підливою готується просто. В першу чергу необхідно помити і порізати середніми шматочками м'ясо. Перець ріжеться соломкою, півкільцями, а моркву натирається на крупній тертці.
Овочі смажаться на сковороді до готовності. Паралельно слід добре обсмажити м'ясо курки, щоб утворилася ароматна кірочка. До овочів покласти пасту і влити воду. Після цього вводять попередньо розведену в невеликій кількості бульйону борошно і ретельно перемішують.
Після можна додати м'ясо курки і посолити. Готувати страву протягом 10 хвилин. Коли гуляш буде майже готовий, слід покласти зелений горошок і продовжити приготування ще протягом 5 хвилин.
Перед тим як подати страву на стіл, слід посипати його рубаною петрушкою.
Як приготувати гуляш з курки з вершковою підливою
Інгредієнти:
- Куряче філе – півкілограма;
- Морква – одна штука;
- Цибулина — одна головка;
- Борошно – одна ст. ложка;
- Сметана – одна ст. ложка;
- Кухонна сіль;
- Кріп зелений;
- Оливкова олія.
Готується 25-30 хвилин.
Калорійність -86 кілокалорій.
Приготування страви потрібно почати з того, що в першу чергу підготувати м'ясо. Помити, зняти жир, порізати на шматочки. Покласти в чисту каструлю, залити воду і варити на повільному вогні.
Наступним кроком йде підготовка овочів. Цибулю ріжемо невеликими кубиками, моркву натираємо. У сковорідку влити оливкової олії і трохи бульйону, покласти овочі і тушкувати до напівготового стану. Потім кладемо сметану і тушкуємо до придбання вершкового кольору.
Після чого, розмішуючи тушковані овочі, додаємо борошно і розчиняємо її до однорідної консистенції.
Все це виливаємо до м'яса і готуємо ще протягом 10 хвилин, щоб м'ясо добре просочилося підливою. На стіл потрібно подавати з підливою і посипати зеленим, дрібно нарізаним кропом.
Окрошка на сироватці — дивовижне літнє блюдо, яке втамовує спрагу.
Рецепт приготування шурпи з свинини ви можете знайти тут.
Картопляна запіканка з куркою в мультиварці — просто готувати, але дивно смачно. Рецепт.
Як зробити страву з курки та грибів з підливою в мультиварці
Гуляш з курки та грибів, приготований в мультиварці, має неповторний смак, який чимось нагадує жульєн, але тільки з відсутністю сиру. Смакова гамма курячого м'яса і грибів робить страву незабутнім.
Але при приготуванні слід пам'ятати, що в гуляш повинен переважати смак саме основних інгредієнтів, а не спецій. М'ясо курки стає соковитим і м'яким.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 350 грам;
- Сметана – 200 грам;
- Цибуля – 150 грам;
- Шампіньйони – 300 грам;
- Борошно пшеничне – 1 ст. ложка;
- Приправа для курки – 1 ст. ложка;
- Зелень – пучок;
- Масло рослинне – 2 ст. ложки;
- Кухонна сіль за смаком.
Готується 50 хвилин.
Калорійність – 106 кілокалорій.
Спочатку приготування гуляшу миється і очищається від плівки м'ясо курки. Нарізати невеликими шматками. У каструлю налити невелику кількість олії і покласти цибулю, нарізану дрібними кубиками.
Пасерувати його потрібно стільки часу, скільки знадобиться, щоб цибуля стала прозорою, і тоді викладаємо м'ясо. Готуємо в апараті, регулятор якого стоїть в режимі «випічка» близько 10 хвилин.
У невеликому посуді вимішуємо борошно із сметаною до однорідної консистенції. Печериці ріжемо у формі пластинок і додаємо до курки. А також кладемо сіль зі спеціями і варимо ще протягом 10 хвилин.
Потім слід додати сметанний соус, ретельно перемішати і готувати ще десь 4 – 5 хвилин для хорошої просочення всіх інгредієнтів. В кінці додається зелень.
Як готувати гуляш з філе курки зі сметанним соусом
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 кілограм;
- Морква — 1 штука;
- Цибуля – 2 штуки;
- Борошно – 2 столові ложки;
- Сметана – 2 ст. ложки;
- Хмелі-сунелі – четверта частина ч. ложки;
- Перець, сіль-за смаком;
- Паста томату – 2 ч. ложки або 2 розтертих помідора;
- Вода — від двох до двох з половиною склянки;
- Масло соняшнику — півсклянки;
- Лавровий лист – 2 штуки;
- Духмяний перець – 2 штуки.
Готується на протязі 1 години.
Калорійність – 118 кілокалорій.
В першу чергу ретельно миється м'ясо, потім нарізати довгими тонкими шматочками. Обсмажується на сковороді до рум'яної скоринки. Моркву подрібнити, цибулю накришити шматочками і підсмажити на олії.
У каструльку покласти обсмажене м'ясо, готові овочі, перець запашний, лист, а так само посолити, поперчити і поставити на плиту. Окремо приготувати підливу. В половині склянки води розвести до однорідної консистенції томатну пасту, борошно і сметану.
До готового м'яса вилити даний соус. Як тільки блюдо почне густіти, слід зменшити вогонь і протомитися його ще хвилини 3 – 4. У разі, якщо страва буде мати густу консистенцію, то слід його розбавити водою.
Приємного апетиту!