Як приготувати смажені кальмари з цибулею
Такий морепродукт, як кальмари, відноситься до дієтичного увазі. Йому поступаються індичка, свинина і деякі інші продукти, що містять в собі велику кількість білка і вітамінів.
У приготуванні кальмари невибагливі, потрібно лише враховувати деякі нюанси. Не переварюйте м'ясо, досить занурити його на дві хвилини в киплячу воду і відразу ж вийняти, інакше воно стане жорстким.
Дуже смачне блюдо виходить, якщо нафарширувати тушку кальмара капустою, яйцями, грибами, сиром або навіть м'ясом, залити вершковим соусом і протушкувати або запекти в електродуховці. Необхідно лише попередньо вичистити нутрощі і зрізати щупальця. Необхідно враховувати, що трохи спецій цілком достатньо для таких продуктів, інакше основний смак не буде відчуватися.
При вигляді неапетитних заморожених тушок кальмарів не відразу виникає бажання їх готувати і їсти. Але в обробленому вигляді, ці мешканці морських глибин являють собою дуже смачне ласощі.
Зазвичай люди використовували цей морепродукт в якості одного з інгредієнтів салатів та інших страв. Не менш часто останнім часом він застосовується в якості основи.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кальмари - | 400 г |
Цибулю - | 3 шт. |
Оливкова олія - | 3 ст. л. |
Часник - | 2 зубки |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 58 Ккал |
Для приготування цієї страви досить просто добре вимити і проварити тушки, потім нашаткувати невеликими смужками і прожарити з цибулею на сковороді в оливковій олії.
Виймаємо заморожені кальмари з вакуумної упаковки, заливаємо теплою водою і залишаємо до повного розморожування. Врезаем нутрощі, здираємо шкуру і ретельно вимиваємо з середини пісок. Нарізаємо круглими смужками тушку, попередньо проварювати не потрібно.
Цибулю і часник очищаємо і шаткуємо слайсами.
Набираємо оливкове масло в сковороду, прогріваємо і пасеруємо спочатку цибулю, потім підкладаємо часник. В самому кінці викладаємо до овочів кальмарів і смажимо п'ять хвилин.
Підсолюємо, за бажанням притрушиваем спеціями і залишаємо під герметично закритою кришкою на кілька хвилин.
Готову страву можна красиво оформити на великій тарілці з зеленими листям салату.
Як приготувати смажені кальмари з цибулею та морквою
Компоненти:
- Кальмари – 300 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Нерафінована олія – 4 ст. л.;
- Сіль, приправи – за смаком.
Приготування: 25 хвилин.
Компоненти: 98 Ккал/ 100 р.
Овочі чистимо і промиваємо в холодній воді. Моркву можна нашаткувати брусками або подрібнити на кухонному комбайні як по-корейськи. У другому варіанті вона буде виглядати апетитніше. Рубаємо цибулю довгою соломкою.
Розморожені і ретельно вимиті від морського сміття кальмари проварюємо в закипаючою воді дві хвилини і миттєво виймаємо на друшляк. Даємо охолонути й нарізаємо теж довгими смужками.
Овочі підсмажуємо на розігрітому маслі. Коли зажарка буде практично готова, додаємо морепродукт і, старанно промешав, підсипаємо сіль, приправи і відставляємо з плити. Обовязково прикриваємо кришкою і даємо настоятися десять – п'ятнадцять хвилин.
Читайте що можна приготувати з свинини швидко і смачно. Наші рецепти допоможуть вам зробити добру вечерю.
Як смачно посмажити м'ясо на сковороді шматочками, читайте які спеції додати і які страви підійдуть найкраще.
Вишукане чудове м'ясо з чорносливом тушковане в духовці сподобається цінителям незвичайних сполук, за нашим рецептом.
Смажені кальмари з печерицями та цибулею
Гриби, підсмажені з цибулею, являють собою дуже смачне і ситне блюдо, але якщо його розбавити таким морепродуктом, як кальмар, вийде нове специфічне страву.
Компоненти:
- Кальмари – 450 г;
- Цибуля – 2 головки;
- Печериці – 350 г;
- Соняшникова олія – 3 ст. л.;
- Спеції – за смаком;
- Соєвий соус – 2 ст. л.
Приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 67 Ккал/ 100 р.
Заливаємо теплою водою підмерзлих кальмарів. Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо товстими кільцями. Морепродукти вимиваємо всередині і зовні, вириваємо пальцями серцевину і зрізаємо або зриваємо темну шкіру зверху.
Гриби промиваємо і шаткуємо слайсами. З'єднуємо печериці з цибулею на сковороді і смажимо на олії до повного випаровування вологи. Кальмарів розрізаємо навпіл і товстими нарізаємо смужками поперек тушки.
Викладаємо їх до грибів з цибулею, подбавляем спеції і вливаємо соєвий соус, перемішуємо і готуємо дві – три хвилини. Готову страву можна притрусити свіжою зеленню або зернами кунжуту.
Смажені кальмари з цибулею в сметані
Використовуючи для приготування кальмарів сметану або вершки, заздалегідь можна бути впевненим у м'якості і ніжності приготованого блюда.
Компоненти:
- Кальмари – 400 г;
- Цибуля біла – 3 шт.;
- Сметана – 250 мл;
- Приправи – за смаком;
- Сіль – за смаком;
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
Приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 73 Ккал/ 100 р.
Вимочуємо у теплій воді морожені кальмари, в процесі почне відшаровуватися верхній прошарок і буде легше видаляти її ножем. Очищаємо цибулини і промиваємо під водою, щоб вийшла гіркота. Пасеруємо півкільця на соняшниковій олії до прозорості.
У кальмарів вичищаємо нутрощі і вириваємо жало, шаткуємо кільцями товщиною два сантиметри. У цибулеву засмажку кладемо домашню сметану, підготовлений морепродукт, присаливаем і тушкуємо п'ять хвилин.
Відставляємо, посипаємо зеленою цибулею та кропом, і всі старанно перемішуємо.
Підказки кулінарів
- Під час покупки морепродукта ви повинні звернути знімання на стан тушок. Вони не повинні мати пошарпаний вигляд, легко відшаровуватися один від одного. Якщо вони щільно і намертво приклеєні, це говорить про те, що вони неодноразово размораживались. М'ясо таких кальмарів у страві буде віддавати гіркотою і цілком можливо під час термічної обробки вони разлезутся і перетворяться на кашу;
- Верхня плівка, що покриває тушку, може бути фіолетовим, рожевим або сірим, але саме м'ясо буває тільки білим. Якщо у нього інші відтінки – продукт явно несвіжий;
- Якщо боїтеся не доварити або переварити морепродукт, скористайтеся наступним методом приготування – бланшировкой на пару три – чотири хвилини;
- Для отримання більш ніжного м'яса рекомендується злегка відбити тушку молотком. Тільки не перестарайтеся;
- З кальмаром дуже легко експериментувати, тому не бійтеся замінювати і вставляти компоненти. Знайте, що цей продукт стане ще більш цінним, якщо його приготувати з помідорами, свіжою зеленню, огірками та яблуками, листям салату. Перераховані продукти відмінно доповнять основну цінність морепродукта – білки;
- Час приготування цього продукту залежить від інших складових страви, воно варіює від трьох до десяти хвилин. Найдовше приготування – це гасіння у вершковому або сметанному соусі. Тут можна не переживати про жорсткість.
Кальмари виступають чудовою начинкою для духових пирогів, але таке ласощі краще їсти не тільки що приготованим в гарячому вигляді, а на наступний день, коли морепродукт просочиться іншими складовими, і смак буде просто божественним.
Кальмара можна смажити на сковороді, запікати в електродуховці, так і готувати на барбекю. Для цього цілі тушки досить замаринувати і під час приготування поливати залишками маринаду.
Приємного апетиту!