Як приготувати тефтелі в сметанному соусі
Смак тюфтельок знайомий кожному з нас: соковиті і ароматні, в акомпанементі з повітряним картопляним пюре, вони створювали ідеальний тандем для щільного обіду або вечері після важкого робочого дня.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Фарш - | 1000 м |
Яйця курки - | 2 шт. |
Цибулина - | 2 шт. |
Рисова крупа - | 100 г |
Сіль - | 20 г |
Перець, прянощі - | за смаком |
Морквини - | 2 шт. |
Сметана - | 170 г |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 224 Ккал |
Традиційне керівництво по готуванні тюфтельок в сковороді дозволить допомогою використання мінімуму кухонного інвентарю приготувати страву, гідне кращих ресторанів національної кухні.
Крок №1. У заздалегідь пропущений через м'ясорубку м'ясної додайте спеції.
Крок №2. Круглий попередньо відварену до напівготового стану рис промити під водою, злегка підсушіть і відправте до м'ясо-яєчної суміші.
Крок №3. Дрібно наріжте цибулю, після чого відправте його в сковороду до киплячого рослинної олії. На обжарку витратьте до 10 хвилин. Золотисту цибульну масу ретельно вмішайте в фарш.
Крок №4. З отриманої маси зліпити кульки, частина з яких розмістіть на дошці і відправте в морозильну камеру.
Крок №5. Приступайте до приготування другої частини страви. Для цього очистіть овочі. Моркву натріть соломкою, а цибулю подрібніть. 15 хвилин тушкуйте інгредієнти на сковороді разом з рослинним маслом.
Крок №6. У пропарені овочі додайте тефтелі і трохи води. На 20 хвилин накрийте блюдо кришкою, тим самим створюючи умови для гасіння.
Крок №7. Поки м'ясо-овочева частина страви доходить до кондиції, займіться сметанним соусом: змішати сметану з кількома столовими ложками води, сіллю і приправами.
Крок №8. Змішайте сметанний соус і тефтелі.
Страви потрібно 5-10 хвилин, щоб настоятися: у вас як раз буде час накрити на стіл і зібрати всіх домашніх, якщо вони ще не прибігли на запах.
Тефтелі в сметанному соусі, запечені в духовій шафі
Продукти для тефтелькою в духовці:
- М'ясо (свино-яловичий мікс) — 1000 м;
- Цибулина — 1 шт.;
- Часник — 2 зубчики;
- Рис (очищений) — ¾ склянки;
- Яйце кркупное — 1 шт.;
- Сіль, перець — за смаком.
Не варто забувати про продукти для підливи:
- 0,5 л сметани;
- 1 ст. ложка борошна;
- 1 цибулині;
- 1 морквині;
- Соняшниковій олії.
Загальний час, що витрачається на приготування тефтелькою, становить близько 1 години. Калорійність страви — 218 ккал.
Покрокова інструкція рецепту приготування тефтелькою в духовці в сметанному соусі:
- Промити і відварити до напівготовності рис. Злити з нього «бульйон». Полупроваренный рис пропустити через проточну воду;
- Ввести в м'ясорубку м'ясну основу, зубчики часнику і головку цибулі;
- Додати в м'ясну масу яйце і рис, посолити і приправити;
- Відбити перемелене м'ясо — цей трюк додасть фаршу пружності і однорідності;
- Сформувати кульки тюфтельки радіусом 10-15 мм;
- На попередньо промазанном олією деку розмістити м'ясні кульки;
- Почистити, дрібно нарубати, а після — обсмажити овочі не довше 5 хвилин;
- Після додавання борошна прожарювати кілька хвилин;
- Вмішати в обсмажену овочеву масу сметану, яку згодом довести до кипіння;
- Отриманий соус влити в деко з тюфтельками;
- На запікання в духовій шафі відвести 40-45 хвилин.
Тефтелі в томатно-сметанному соусі
Чудовий рецепт м'ясних кульок у варіації соусом із томатної пасти, сметани ідеально підійде для літнього періоду. Покликати на смачну вечерю на відкритому повітрі можна всіх друзів: вони, без сумнівів, залишаться в захваті від гастрономічної складової зустрічі.
Перед готуванням запасіться такими продуктами:
- Свинячим фаршем — ½ кг;
- Хлібом — 100 г;
- Рисом — 50 г;
- Ріпчастою цибулею — 2 шт.;
- Сіль — 1,5 ч. ложкою;
- Борошном — 4/5 склянки;
- Томатною пастою — 60 г;
- Вершковим (не спредом) маслом — 50 г;
- Сметаною — ¼ кг;
- Молоко — 150 мл;
- Червоним і чорним перцем — по своєму смаку.
На приготування м'ясної страви доведеться витратити близько 1 години. Калорійність тюфтельок в сметанному соусі з томатами становить близько 190 ккал/ 100 г продукту.
Спершу промочите хліб молоком. Луку надайте кубічну форму і обсмажте на розпеченій сковороді, промазаної рослинним маслом.
Відваріть крупу у співвідношенні рису до води як 1:6 до напівготового стану. На це в середньому йде 10-20 хвилин. Зайву воду злийте.
М'ясну нарізку перетворіть у фарш, розбавте молочно-хлібної суміші, відвареним рисом, сіллю, перцем. Вимісіть і добре відбийте.
З отриманої м'ясної маси скачайте кульки радіусом 2-3 див. Перед обсмаженням в киплячому рослинному маслі їх слід обкачати в борошні — це додасть тефтельок золотисту скориночку.
На дно глибокої ємності викласти тефтелі, які здобріть томатно-сметанним соусом, приготованим шляхом прожарювання протягом декількох хвилин змішаного з борошном і томатною пастою розтопленого масла, до якого додати сметану і трохи води, сіль і прянощі і довести до кипіння.
Залиті соусом тефтелі випікати при 200-градусній температурі близько півгодини.
Читайте як приготувати тефтелі з курячого фаршу, щоб м'ясо не було прісним, а смак страви відмінним.
Візьміть на замітку рецепти пиріжків з м'ясом. Неймовірно смачні рецепти в нашій статті.
Любите італійську кухню, але не любите довго стояти біля плити? Спробуйте приготувати лазанью з фаршем на основі лаваша.
Рецепт приготування рибних тюфтельок в соусі з сметани в мультиварці
Плануєте влаштувати вдома рибний день? Тоді швидше записуйте рецепт!
У необхідному продуктовому списку:
- ½ Кг рибного філе;
- 100 мл молока;
- 100 г хлібного виробу;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- Сіль, сік лимона — за своїм смаком.
Що стосується кількості продуктів для підливи:
- 30 г вершкового масла (не спреду) масла;
- 60 г борошна;
- 100 мл бульйону/води (очищеної);
- 50 г сметани;
- 1 шт. жовтка курячого яйця;
- Сіль, кріп, сік лимона — за своїм смаком.
Кількість годин, що доведеться витратити на приготування тефтелькою з риби, становить 1 годину. Калорійність 100 г кулінарного шедевра має показник 159 ккал.
- Очищений від кірок хліб помістіть в молоко;
- Цибулю почистіть і наріжте;
- Філе риби вимийте, осушіть і розділіть на великі шматочки;
- З лимона вичавити сік, а з хліба злийте надлишки молока;
- До пропущеної через м'ясорубку рибі додайте всі інгредієнти з «тефтельной» частини, тобто яйця, хліб, сіль, прянощі;
- Розділіть фарш на безліч частин, кожній з якої надайте бажаної форми;
- Включивши режим «Смаження» у чаші мультиварочной машини, змащеній будь-яким (переважно рослинним) маслом, підрум'яньте в борошно, влийте рідину, сметану, жовток яйця, сік лимона, сіль і нарізану кріп;
- Сформовані м'ясні кульки приєднайте до сметанному соусу. Мультиварочный апарат перемкніть на режим гасіння;
- Найближчі 30-40 хвилин вичікуйте, поки блюдо приготується;
- З сигналом мультиварки можете сміливо приступати до страви. Приємного апетиту!
Курячі тефтелі в сметані
«Легко, швидко і антикризової» — а яка ще потрібна похвала рецептом страви з тюфтельок з м'яса курки і підливи на сметанною основі.
Готується страва з:
- Курячого фаршу — 1 кг;
- Лука — 2 шт.;
- Часнику — 3 зубчиків;
- Рису — 0,2 г;
- Яєць — 1 шт.;
- Сметани — 0,2 л;
- Води — 0,2 л;
- Борошна — 1 ст. ложки;
- Моркви — 1 шт.;
- Раст. масла — 4 ст. ложок;
- Солі і перцю — за смаком.
У середньому, приготування тефтелькою з курячого фаршу займає не більше 1 години. Калорійність готового страви становить 182 ккал/ на 100 р.
Насамперед слід промити рисову крупу. Залити водою у співвідношенні рису до води, як 1:2, і на повільному вогні проварювати близько 7-12 хвилин. Очищені цибулю і чесок подрібнити.
До курячого фаршу додати яйце, овочі та прянощі, сіль. Ретельно вимісити фарш, з якого сформувати кульки бажаного розміру. Розмістити тефтелі в козака.
Моркву і цибулю обробити і нарізати, надаючи форму соломки і кубиків відповідно. Обсмажувати овочі на вогні середньої сили протягом декількох хвилин. Підключити до морквяно-луковому тандему борошно. Змішану в окремій ємності сметану з окропом відправити в сковороду. Приправити і посолити.
Доведеним до кипіння соусом залити м'ясні кульки з рисом. Накрити напівфабрикат кришкою і проварити протягом 20 хвилин на повільному вогні.
Під час формування кульок намочіть руки: це допоможе запобігти прилипання фаршу.
Слідкуйте за тим, щоб під час готування тефтелі «купалися» в соусі, оскільки саме так їх смак буде більш насиченим. Якщо соус недостатньо, використовуйте кип'ячену воду або бульйон.
Приємного апетиту!