23 май 2019 6 054

Як приготувати тефтелі в сметанному соусі

Смак тюфтельок знайомий кожному з нас: соковиті і ароматні, в акомпанементі з повітряним картопляним пюре, вони створювали ідеальний тандем для щільного обіду або вечері після важкого робочого дня.

Гастрономічні якості страви безпосередньо залежать від його основи — куряче, свиняче, яловиче м'ясо або риба в якості фаршу відображаються на смакових характеристиках тефтелькою. Проте кожен з варіантів слід вшанувати увагою.
М'ясні тефтелі в сметанному соусі
Інгредієнти Кількість
Фарш - 1000 м
Яйця курки - 2 шт.
Цибулина - 2 шт.
Рисова крупа - 100 г
Сіль - 20 г
Перець, прянощі - за смаком
Морквини - 2 шт.
Сметана - 170 г
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 224 Ккал

Традиційне керівництво по готуванні тюфтельок в сковороді дозволить допомогою використання мінімуму кухонного інвентарю приготувати страву, гідне кращих ресторанів національної кухні.

Крок №1. У заздалегідь пропущений через м'ясорубку м'ясної додайте спеції.

Крок №2. Круглий попередньо відварену до напівготового стану рис промити під водою, злегка підсушіть і відправте до м'ясо-яєчної суміші.

Крок №3. Дрібно наріжте цибулю, після чого відправте його в сковороду до киплячого рослинної олії. На обжарку витратьте до 10 хвилин. Золотисту цибульну масу ретельно вмішайте в фарш.

Крок №4. З отриманої маси зліпити кульки, частина з яких розмістіть на дошці і відправте в морозильну камеру.

Крок №5. Приступайте до приготування другої частини страви. Для цього очистіть овочі. Моркву натріть соломкою, а цибулю подрібніть. 15 хвилин тушкуйте інгредієнти на сковороді разом з рослинним маслом.

Крок №6. У пропарені овочі додайте тефтелі і трохи води. На 20 хвилин накрийте блюдо кришкою, тим самим створюючи умови для гасіння.

Крок №7. Поки м'ясо-овочева частина страви доходить до кондиції, займіться сметанним соусом: змішати сметану з кількома столовими ложками води, сіллю і приправами.

Крок №8. Змішайте сметанний соус і тефтелі.

Страви потрібно 5-10 хвилин, щоб настоятися: у вас як раз буде час накрити на стіл і зібрати всіх домашніх, якщо вони ще не прибігли на запах.

Тефтелі в сметанному соусі, запечені в духовій шафі

М'ясні кульки в соусі з сметани, приготовані в духовій шафі, по смакових якостях не відрізняються від того ж страви, приготованої за допомогою сковороди: ніжні, соковиті і смачні. Вдалого приготування!

Продукти для тефтелькою в духовці:

  • М'ясо (свино-яловичий мікс) — 1000 м;
  • Цибулина — 1 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Рис (очищений) — ¾ склянки;
  • Яйце кркупное — 1 шт.;
  • Сіль, перець — за смаком.

Не варто забувати про продукти для підливи:

  • 0,5 л сметани;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • 1 цибулині;
  • 1 морквині;
  • Соняшниковій олії.

Загальний час, що витрачається на приготування тефтелькою, становить близько 1 години. Калорійність страви — 218 ккал.

Покрокова інструкція рецепту приготування тефтелькою в духовці в сметанному соусі:

  1. Промити і відварити до напівготовності рис. Злити з нього «бульйон». Полупроваренный рис пропустити через проточну воду;
  2. Ввести в м'ясорубку м'ясну основу, зубчики часнику і головку цибулі;
  3. Додати в м'ясну масу яйце і рис, посолити і приправити;
  4. Відбити перемелене м'ясо — цей трюк додасть фаршу пружності і однорідності;
  5. Сформувати кульки тюфтельки радіусом 10-15 мм;
  6. На попередньо промазанном олією деку розмістити м'ясні кульки;
  7. Почистити, дрібно нарубати, а після — обсмажити овочі не довше 5 хвилин;
  8. Після додавання борошна прожарювати кілька хвилин;
  9. Вмішати в обсмажену овочеву масу сметану, яку згодом довести до кипіння;
  10. Отриманий соус влити в деко з тюфтельками;
  11. На запікання в духовій шафі відвести 40-45 хвилин.

Тефтелі в томатно-сметанному соусі

Чудовий рецепт м'ясних кульок у варіації соусом із томатної пасти, сметани ідеально підійде для літнього періоду. Покликати на смачну вечерю на відкритому повітрі можна всіх друзів: вони, без сумнівів, залишаться в захваті від гастрономічної складової зустрічі.

Перед готуванням запасіться такими продуктами:

  • Свинячим фаршем — ½ кг;
  • Хлібом — 100 г;
  • Рисом — 50 г;
  • Ріпчастою цибулею — 2 шт.;
  • Сіль — 1,5 ч. ложкою;
  • Борошном — 4/5 склянки;
  • Томатною пастою — 60 г;
  • Вершковим (не спредом) маслом — 50 г;
  • Сметаною — ¼ кг;
  • Молоко — 150 мл;
  • Червоним і чорним перцем — по своєму смаку.

На приготування м'ясної страви доведеться витратити близько 1 години. Калорійність тюфтельок в сметанному соусі з томатами становить близько 190 ккал/ 100 г продукту.

Спершу промочите хліб молоком. Луку надайте кубічну форму і обсмажте на розпеченій сковороді, промазаної рослинним маслом.

Відваріть крупу у співвідношенні рису до води як 1:6 до напівготового стану. На це в середньому йде 10-20 хвилин. Зайву воду злийте.

М'ясну нарізку перетворіть у фарш, розбавте молочно-хлібної суміші, відвареним рисом, сіллю, перцем. Вимісіть і добре відбийте.

З отриманої м'ясної маси скачайте кульки радіусом 2-3 див. Перед обсмаженням в киплячому рослинному маслі їх слід обкачати в борошні — це додасть тефтельок золотисту скориночку.

На дно глибокої ємності викласти тефтелі, які здобріть томатно-сметанним соусом, приготованим шляхом прожарювання протягом декількох хвилин змішаного з борошном і томатною пастою розтопленого масла, до якого додати сметану і трохи води, сіль і прянощі і довести до кипіння.

Залиті соусом тефтелі випікати при 200-градусній температурі близько півгодини.

Читайте як приготувати тефтелі з курячого фаршу, щоб м'ясо не було прісним, а смак страви відмінним.

Візьміть на замітку рецепти пиріжків з м'ясом. Неймовірно смачні рецепти в нашій статті.

Любите італійську кухню, але не любите довго стояти біля плити? Спробуйте приготувати лазанью з фаршем на основі лаваша.

Рецепт приготування рибних тюфтельок в соусі з сметани в мультиварці

Плануєте влаштувати вдома рибний день? Тоді швидше записуйте рецепт!

У необхідному продуктовому списку:

  • ½ Кг рибного філе;
  • 100 мл молока;
  • 100 г хлібного виробу;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • Сіль, сік лимона — за своїм смаком.

Що стосується кількості продуктів для підливи:

  • 30 г вершкового масла (не спреду) масла;
  • 60 г борошна;
  • 100 мл бульйону/води (очищеної);
  • 50 г сметани;
  • 1 шт. жовтка курячого яйця;
  • Сіль, кріп, сік лимона — за своїм смаком.

Кількість годин, що доведеться витратити на приготування тефтелькою з риби, становить 1 годину. Калорійність 100 г кулінарного шедевра має показник 159 ккал.

  1. Очищений від кірок хліб помістіть в молоко;
  2. Цибулю почистіть і наріжте;
  3. Філе риби вимийте, осушіть і розділіть на великі шматочки;
  4. З лимона вичавити сік, а з хліба злийте надлишки молока;
  5. До пропущеної через м'ясорубку рибі додайте всі інгредієнти з «тефтельной» частини, тобто яйця, хліб, сіль, прянощі;
  6. Розділіть фарш на безліч частин, кожній з якої надайте бажаної форми;
  7. Включивши режим «Смаження» у чаші мультиварочной машини, змащеній будь-яким (переважно рослинним) маслом, підрум'яньте в борошно, влийте рідину, сметану, жовток яйця, сік лимона, сіль і нарізану кріп;
  8. Сформовані м'ясні кульки приєднайте до сметанному соусу. Мультиварочный апарат перемкніть на режим гасіння;
  9. Найближчі 30-40 хвилин вичікуйте, поки блюдо приготується;
  10. З сигналом мультиварки можете сміливо приступати до страви. Приємного апетиту!

Курячі тефтелі в сметані

«Легко, швидко і антикризової» — а яка ще потрібна похвала рецептом страви з тюфтельок з м'яса курки і підливи на сметанною основі.

Готується страва з:

  • Курячого фаршу — 1 кг;
  • Лука — 2 шт.;
  • Часнику — 3 зубчиків;
  • Рису — 0,2 г;
  • Яєць — 1 шт.;
  • Сметани — 0,2 л;
  • Води — 0,2 л;
  • Борошна — 1 ст. ложки;
  • Моркви — 1 шт.;
  • Раст. масла — 4 ст. ложок;
  • Солі і перцю — за смаком.

У середньому, приготування тефтелькою з курячого фаршу займає не більше 1 години. Калорійність готового страви становить 182 ккал/ на 100 р.

Насамперед слід промити рисову крупу. Залити водою у співвідношенні рису до води, як 1:2, і на повільному вогні проварювати близько 7-12 хвилин. Очищені цибулю і чесок подрібнити.

До курячого фаршу додати яйце, овочі та прянощі, сіль. Ретельно вимісити фарш, з якого сформувати кульки бажаного розміру. Розмістити тефтелі в козака.

Моркву і цибулю обробити і нарізати, надаючи форму соломки і кубиків відповідно. Обсмажувати овочі на вогні середньої сили протягом декількох хвилин. Підключити до морквяно-луковому тандему борошно. Змішану в окремій ємності сметану з окропом відправити в сковороду. Приправити і посолити.

Доведеним до кипіння соусом залити м'ясні кульки з рисом. Накрити напівфабрикат кришкою і проварити протягом 20 хвилин на повільному вогні.

Під час формування кульок намочіть руки: це допоможе запобігти прилипання фаршу.

Слідкуйте за тим, щоб під час готування тефтелі «купалися» в соусі, оскільки саме так їх смак буде більш насиченим. Якщо соус недостатньо, використовуйте кип'ячену воду або бульйон.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: