Як приготувати тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі в вершковому соусі дуже прості у приготуванні. Їх можна готувати не тільки в однотипному соусі на основі сметани та сиру, а також застосувати інші незвичайні складові. Для цього чудово підійдуть гриби, томатний сік, гірчицю і журавлину. Такі експерименти допоможуть з приготуванням страв, що вражають і дивують багатьох гостей.
Тефтелі в вершковому соусі – це блюдо дуже ніжне на смак з приємним незвичайним ароматом. До столу подається з різними гарнірами, які відразу стають більш насиченими. Розглянемо різні варіанти приготування тефтелькою у вершковому соусі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряче філе - | 700 грам |
цибулина - | 1 шт. |
куряче яйце - | 1 шт. |
часник - | 3 зубчики |
крохмаль - | дві столові ложки |
приправа «Каррі» - | щіпка |
тертий мускатний горіх - | щіпка |
перець і сіль - | за смаком |
вершки середньої жирності - | 350 мл |
твердий сир - | 120 грам |
кріп - | 20 грам |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 174 Ккал |
Поетапне приготування страви:
- Для того щоб м'ясо було соковитим і більш м'яко його попередньо необхідно замаринувати. Для цього знадобиться одна столова ложка майонезу, яким все м'ясо обмазується;
- Перед початком приготування необхідно підготовлене м'ясо промити під холодною проточною водою. Потім обсушити за допомогою чистого сухого рушника;
- Розрізати м'ясо на смуги з невеликою товщиною, помістити в пакет з поліетилену. Трохи відбити кухонним молотком;
- Подрібнити м'ясо ножем. Також можна скористатися м'ясорубкою, але шматочками виходить набагато смачніше;
- Сильно подрібнити цибулю;
- Яйце збити в окремій ємності і посолити, поперчити, додати приправи;
- Яйце добре перемішати з добавками і вилити в підготовлене м'ясо;
- Додати подрібнену цибулю, часник і крохмаль. Ретельно все перемішати;
- Для того щоб ліпити тефтелі було легше варто заздалегідь поставити поруч воду, для того щоб час від часу змочувати руки;
- Підготувати форму і змастити її олією;
- Тепер можна зайнятися формуванням тефтелькою. Повинні вийти акуратні невеликі кульки;
- Поставити в попередньо нагріту духовку на хвилин 20 деко разом зі сформованими тюфтельками;
- Тепер можна зайнятися і приготуванням соусу;
- Вершки вилити в ємність, туди ж натерти сир;
- Нарізати якомога дрібніше кріп і також додати в соус;
- Посолити і ретельно перемішати масу;
- Дістати з духовки деко і почати викладку соусу на тефтелі з допомогою ложки. При цьому потрібно намагатися, щоб кожен кульку рясно поливался соусом;
- Поставити деко знову в духовку на 20 хвилин до отримання золотистого кольору скоринки.
Тефтелі з грибами з вершками
Це блюдо має непередаваним ароматом, що не залишає байдужим нікого. Для приготування потрібно:
- курячий фарш у кількості 0,5 кг;
- свинячий фарш у кількості 0,3 кг;
- одне куряче яйце;
- білий хліб, попередньо розмочений у воді або молоці (приблизно два невеликих шматочка);
- трохи борошна для панірування;
- дві столові ложки рослинної олії;
- дві цибулини середніх розмірів;
- гриби в кількості 0,3 кг;
- сметана середньої жирності в кількості 200 грам;
- сіль і перець відповідно до смаковими уподобаннями.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність – 137 ккал у 100 грамах.
Приготування страви:
- Змішати два види фаршу в загальній ємності, вбити в нього яйце, розмочений і віджатий хліб, посолити, поперчити і ретельно перемішати;
- Сформувати акуратні кульки невеликого розміру, обкачати в борошні і на сковороді, змазаній рослинною олією, трохи обсмажити до утворення золотистої скоринки;
- Очистити від лушпиння і дрібно нарізати цибулю. Також обсмажити його на сковороді до прояву прозорості;
- Гриби почистити, вимити і нарізати, додати до цибулі і обсмажувати протягом п'яти хвилин;
- Посолити, поперчити, додати сметану і ще тушкувати соус протягом декількох хвилин;
- Обсмажені тюфтельки викласти на змащене олією деко, залити приготовленим соусом. Поставити в попередньо нагріту духовку на 25 хвилин;
- Після закінчення заданого часу страва повністю готове до вживання.
Корисний салат з білокачанної свіжої капусти — це справжнє джерело вітамінів.
Класична окрошка на сироватці — прохолодний суп з різноманітними овочами. Пробуйте!
Читайте як приготувати швидкий пиріг з начинкою на основі тесту з кефіру. Пиріг вийде пишним і м'яким.
Фрикадельки у вершково-томатному соусі
Для того щоб приготувати таку страву необхідно підготувати такі складові:
- фарш у кількості 0,5 кг;
- три цибулини невеликих розмірів;
- одне куряче яйце;
- сметана середньої жирності в кількості 250 грамів;
- томатний сік у кількості 50 грам;
- сіль у відповідності із власними уподобаннями.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 177 ккал у 100 грамах.
Безпосереднє приготування тефтелькою:
- Викласти фарш у зручну ємність, додати куряче яйце;
- Дрібно нарізати цибулю і додати до фаршу;
- Посолити, поперчити і дуже ретельно все перемішати;
- Тепер можна приступити до формування тефтелькою. Повинні вийти і невеликі акуратні кульки, які викладаються на деко;
- Далі перейти до приготування соусу. Одну цибулину нарізати і обсмажити на сковороді, змазаній рослинною олією;
- Залити сметаною і соком помідорів, посолити, поперчити;
- Тушкувати протягом 10 хвилин;
- Залити тефтелі підготовленим соусом, накрити харчовою фольгою для запікання і поставити у вже нагріту духовку на 20 хвилин.
Тюфтельки в гірчично-вершковому соусі
Гірчично-вершковий соус додасть страві незвичайний смак і аромат. Для любителів всього неординарного цей рецепт згодиться. Для приготування тефтелькою потрібно:
- свинина, яловичина або телятина в кількості 0,5 кг;
- дві цибулини середніх розмірів;
- пучок петрушки;
- перець чорний, червоний і паприка у відповідності із власними уподобаннями;
- базилік в кількості половини чайної ложки;
- сіль;
- одне курне яйце;
- рис, попередньо зварений у кількості трьох столових ложок;
- три столові ложки рослинної олії.
Для того щоб приготувати соус, потрібно:
- три столових ложки рослинного масла;
- дві чайні ложки зернистої французької гірчиці;
- одна столова ложка гострої гірчиці;
- сметана в кількості 150 грам;
- вода в кількості 100 грам;
- одна чайна ложка борошна;
- сіль;
- чорний перець.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність – 304 ккал у 100 грамах.
Поетапне приготування страви:
- М'ясо добре промити і обсушити. Лук очистити, помити і обсушити. Пропустити м'ясо з цибулею через м'ясорубку;
- Також у фарш можна додати один зубок часнику;
- Зелень відокремити від жорстких гілочок, і дуже дрібно нарізати. Додати у фарш цю зелень, а також всі необхідні спеції. Посолити;
- Ретельно перемішати всі складові. Для отримання більшої однорідності суміші можна спробувати трохи її відбити;
- Додати до фаршу рис і куряче яйце;
- Ретельно перешкодити суміш і поставити на деякий період у холодильник;
- Дістати фарш і зайнятися формуванням круглих тюфтельок;
- Розігріти сковороду, змастити рослинною олією і обсмажити трохи всі м'ясні кульки. Скласти в ємність, накрити кришкою;
- Далі слід приготування соусу. Прогріти в металевому посуді рослинна олія;
- Додати сметану і сіль. Добре розмішати з маслом для отримання однорідної суміші;
- Додати французьку і звичайну гірчицю і перець;
- Протягом 4 хвилин прогрівати соус;
- Додати воду, закип'ятити і зняти з плити;
- Для більшої густоти соусу можна додати борошно;
- Викласти в соус всі тефтелі і поставити на невеликий вогонь на 7-10 хвилин.
Рибні фрикадельки в журавлино-вершковому соусі
Для приготування необхідно підготувати:
- рибний фарш у кількості 0,5 кг;
- дві цибулини середніх розмірів;
- дві або три столові ложки вареного рису;
- спеції за смаком;
- перець і сіль.
Для соусу:
- нежирні вершки в кількості 150 мл;
- горілка об'ємом 50 мл;
- одна столова ложка джему з журавлини;
- півтори столові ложки журавлини.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 288 ккал у 100 грамах.
Покрокове приготування тефтелькою:
- Для приготування фаршу змішати всі необхідні інгредієнти і добре перемішати;
- Сформувати невеликі кульки і обсмажити на сковороді до золотистого кольору;
- Тепер соус. До тефтелі в сковороду вилити підготовлені вершки. Підігріти протягом декількох хвилин;
- Додати горілку і відразу ж журавлинний джем і саму журавлину;
- Заважати не можна, можна лише трохи струшувати сковороду;
- Довести соус до кипіння і тушкувати протягом п'яти хвилин;
- Виходить дуже смачне і незвичайне блюдо.
Висновок
Дуже уважно потрібно дотримуватися пропорційне співвідношення рису і крупи, оскільки при занадто великій кількості рису тефтелі будуть зіпсовані.
При змішуванні декількох видів фаршу і крупи необхідно надати час для настоювання. Так, складові візьмуть аромат один одного, і страва вийде більш насиченим.
Тефтелі в вершковому соусі виходять дуже смачними, а при додаванні деяких нетрадиційних інгредієнтів, ще й незвичайними. Таким блюдом можна здивувати гостей і порадувати близьких. Приготування не забере багато часу і сил.