16 июнь 2019 1 626

Тефтелі з рисом в томатному соусі — смачне прикраса гарніру!

Страви з рубленого м'яса не дарма користуються заслуженою популярністю. Освоїти тонкощі приготування котлет, тефтелькою або зраз не складе труднощів навіть недосвідченому кулінару.

Можна використовувати практично будь-який фарш, додати овочі і крупи, подавати з різними гарнірами. Кожен раз вийде справжній кулінарний шедевр.

Приготувати м'ясні тефтелі нескладно, але треба дотримувати наступні правила:

  • Фарш повинен бути свіжим, купувати його можна тільки у перевірених виробників;
  • У тефтелі треба обов'язково додавати рис або інші крупи та овочі. Вони роблять готовий продукт більш пухким і ніжним;
  • Перед тим як катати кульки з фаршу, його треба добре відбити. Процес цей простий, хоч і виглядає трохи кумедно. Зберіть весь фарш «колобок» і з силою киньте його в миску або на стіл. Повторіть приблизно 8-10 разів.
Домашні м'ясні тефтелі з рисом в італійському томатному соусі
Інгредієнти Кількість
Свинина (окіст без кістки) - 300 г
Яловичина або телятина - 300 г
Сирий рис довгозерний пропарений - 200 г
Яйце - 1 штука
Білий хліб без скоринки - 50 г
Молоко або кип'ячена вода - 50-80 мл
Кухонна сіль і свіжозмелену перець - за смаком
Пшеничне борошно - для панірування
Рафінована рослинна олія - для обсмажування
Свіжі, дуже стиглі помідори - 800 г
Часниковий порошок - 5 г
Листя свіжого зеленого базиліка - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 98 Ккал

Немає нічого краще домашньої їжі і тефтелі — не виняток!

Якщо м'ясо занадто жилаве, то котлети з нього будуть жорсткі, а ось для тефтелькою це ідеальний варіант.

Найкраще змішати в рівних пропорціях свинину і яловичину.

Вийде ситно і ніжно.

Готуємо тефтелі:

  1. Томати порізати на шматочки, видалити насіння, подрібнити блендером, протерти через ґрати сита для видалення шкурок;
  2. Базилік порубати;
  3. У глибокому сотейнику обсмажити помідори, додати до них часник і тушкувати близько півгодини;
  4. Додати рубаний базилік, сіль, перець;
  5. Зробити фарш з м'яса;
  6. Хліб замочити в молоці або воді, потім віджати і покласти до м'яса, добре перемішати;
  7. Додати до фаршу яйце, сирий рис, кухонну сіль і свіжозмелену перець;
  8. Далі фарш ретельно вимішати руками і відбити;
  9. Скачати фарш в кульки, обсмажити їх до легкої золотистої скоринки, попередньо обвалявши в борошні;
  10. Перекласти тефтелі в глибоку форму для запікання, вилити на них соус. До готовності при середньому нагріві в духовці – півтора години;
  11. Якщо тюфтельки зверху підгоряють, а рис ще не готовий, то закрийте форму фольгою;
  12. Подають таку страву під томатним соусом з гарніром з картоплі.

Дивіться цей простий, але в той же час незрівнянний рецепт у відеозапису:

Рецепт дієтичних курячих кульок

Курка, а особливо грудка, займає почесне перше місце у спортивній дієті. Завдяки низької жирності і високому вмісту білка, страви з неї не тільки сытны, але і сприяють зниженню ваги.

Інгредієнти:

  • Одна куряча грудка;
  • Дикий рис – 100 г;
  • Білки від двох яєць;
  • Томатний сік натуральний – 2 склянки;
  • Лист лавра – 1 шт;
  • Запашний і білий перець горошком, біла кухонна сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Дикий рис готується набагато довше звичайного, його треба попередньо замочувати на 8-10 годин;
  2. Промити рис, замочити на ніч у холодній воді, потім відварити до готовності – на це піде близько півгодини;
  3. З грудки зняти філе без шкіри і порубати м'ясо блендером або м'ясорубкою;
  4. Змішати подрібнену грудку і підготовлений рис, посолити;
  5. Відокремити білки від жовтків, трохи збити їх і замішати в фарш;
  6. Скачати фрикадельки, скласти їх в толстодонную каструлю або сотейник, залити томатним соком, покласти приправи;
  7. Готувати при середньому нагріві 30 хвилин;
  8. Подавати курячі тефтелі з відварними овочами, полив томатним соусом.

Тепер приготувати всіма улюблену курочку стало ще простіше, адже ми зібрали для вас не тільки перевірені часом кращі рецепти, але і корисні поради. Апетитна курка цілком у духовці: рецепти з фото. Всі, хто спробує ці страви, будуть просити рецептик!

У цій статті займемося приготуванням всіляких закусок для святкового столу. Це просто, але так смачно, що аж слинки течуть! Гості здивуються вашим кулінарним талантам!

Нові віяння моди дуже сильно зачепили кулінарію. Так, у російській кухні почали з'являтися чізкейки, круасани, паельі і багато чого іншого цікавого. Але давайте не забувати традиційні російські страви. Сьогодні пропонуємо вам рецепти смажених пиріжків з картоплею. Адже їх ніхто не відміняв, чи не так?!

Ніжні колобки з тріски, запечені в томаті, для дитячого харчування

Риба дуже корисна, дієтологи рекомендують вживати страви з неї хоча б раз на тиждень. Готувати рибу досить просто, дуже смачними виходять котлети і тефтелі. Для них найбільше підходять тріска, минтай, хек, пікша та інші «худі» види риби.

Інгредієнти:

  • Розморожене філе тріски або минтая – 0,6 кг;
  • М'якуш білого подсохшего хліба – 50-60 г;
  • Коров'яче незбиране молоко – 50 мл;
  • Відварний білий круглозерний рис – 300 г;
  • Одне сире куряче яйце;
  • Паста томатна натуральна – 80-100 г;
  • Проста кип'ячена вода – 350-400 мл;
  • Олія рослинна рафінована соняшникова або оливкова;
  • Кухонна сіль, суміш мелених перців, листи лавра – за смаком.

Приготування:

  1. Тріску перевірити на кісточки і перемолоти за допомогою блендера;
  2. Хліб покласти в молоко на 7-10 хвилин, віджати і додати до риби, ретельно розмішати;
  3. Додати в тресковый фарш злегка збите яйце і рис, посолити і перемішати;
  4. З рибного фаршу сформуйте маленькі круглі фрикадельки і покладіть їх у форму;
  5. Розведіть томатну пасту кип'яченою водою, можна взяти натуральний томатний сік, обов'язково посоліть і поперчіть;
  6. Довести до готовності в духовці (піде приблизно 30 хвилин);
  7. Можна так само рибні тефтелі з рисом в томатному соусі приготувати на плиті: трохи обсмажте їх в глибокій сковороді, потім залийте розведеною томатною пастою і тушкуйте до готовності.

Відео-рецепт рибного варіанти тюфтельок, але без додавання рису, можна подивитися нижче:

Рецепт смачних тюфтельок по-техаськи (без рису) в томатному соусі

Для того щоб надати тефтелі рихлість, зовсім не обов'язково використовувати рис. Чудово підійдуть будь-які соковиті овочі або інші крупи, а ще манка.

Інгредієнти:

  • М'якоть телятини – близько кілограма;
  • Цибуля порей (біла частина) – 1 шт;
  • Білі панірувальні сухарі – 25-30 г;
  • Зерна кукурудзи – 400 г;
  • Часник – головка;
  • Кукурудзяна рафінована олія;
  • Натуральна томатна паста – 60 г;
  • Холодна кип'ячена вода – 1 л;
  • Біла кухонна сіль, суміш мелених перців – за смаком.

Приготування:

  1. Телятину очистити від плівок і подрібнити у фарш за допомогою м'ясорубки або блендера;
  2. Білу частину цибулі і часник дрібно покришити;
  3. Кукурудзу відварити до готовності. Можна взяти консервовану, тоді варити її не треба;
  4. Змішати телячий фарш, варену кукурудзу, порізану цибулю і часник, додати панірувальні сухарі білі, поперчити, посолити. Ретельно перемішати, найкраще руками;
  5. З фаршу зліпити невеликі тефтелі і обсмажити їх до напівготовності;
  6. Розвести томатну пасту холодною водою, посолити;
  7. У форму скласти тефтелі і залити їх розведеною томатною пастою, готувати в духовці 40 хвилин;
  8. Подавати ці смачні кульки з картопляним пюре і капустяним салатом.
Завдяки простоті і різноманітності, тефтелі займають гідне місце серед виробів з рубаного м'яса. Крім томатного соусу, можна готувати їх в сметанному або білому соусі. Подають тефтелі як без гарніру, так і з будь-якими відварними овочами, кашами.

Автор наступного відео назвала свій рецепт тюфтельок звичайним дивом. І це дійсно так!

Дивіться, як вона готує дуже смачні тюфтельки без м'яса:

Що ще почитати: