07 май 2019 2 888

Як приготувати салат з капустою і копченою ковбасою

Готуючи страви до столу, кожна господиня стикається з бажанням придумати щось нове. Справді, самі прості страви дуже часто можуть виявитися самими смачними.

Серед таких вишуканих кулінарних виробів можна відзначити салатик з капустою і копченою ковбасою. У поєднанні з простими рецептами це блюдо справить враження на кожного.

Простий салат з капустою і копченою ковбасою
Інгредієнти Кількість
Копчена ковбаса - 250 грам
Білокачанна капуста - 300 грам
Майонез - 100 грам
Свіжі пружні огірки - 200 грам
Зелень - 20 грам
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 г: 275 Ккал

Перед приготуванням необхідно ретельно підготувати всі компоненти: капусту вимити, при цьому прибрати всі несвіжі листки. Також необхідно вимити зелень і огірки.

Радиться сильно зім'яти капусту руками. Це допоможе надати салату свіжості і соковитості. Ковбасу необхідно очистити від оболонки.

Після підготовки інгредієнтів всі складові дрібно нарізати і викладаються в об'ємну посуд, після чого заправляються майонезом будь-якої жирності за смаком.

Важливо пам'ятати, що навіть невелика кількість капусти займає багато місця. Прикрасити такий простий салат можна додаткової зеленню.

Закуска подається холодною з хлібом або яким-небудь гарячим блюдом.

 

Приготування салату з пекінської капусти з ковбаскою

Салат з пекінської капусти з копченою ковбасою – ще одне просте блюдо, яке не займе багато часу на готування, але приємно порадує всіх присутніх. Для салату нам знадобляться:

  • Яйця – 3 штуки;
  • Сир – 180 грамів;
  • Горошок консервований – 1 банка;
  • Копчена ковбаса – 250 грам;
  • Пекінська капуста – 350 грам;
  • Часник і зелень за смаком;
  • Майонез середньої жирності.

Увага! При бажанні можна додати сіль і перець за своїм смаком, а майонез замінити сметаною. У будь-якому випадку смак салату не втратиться, а експерименти можуть допомогти поліпшити його смакові якості.

Час приготування не перевищить 10 хвилин, а враження від прекрасної холодної закуски залишиться на весь вечір.

Калорійність закуски не перевищує 290 ккал на 100 грам, тому що такий салат можна дозволити і на свято, і на звичайний обідній стіл.

Насамперед, необхідно капусту помити, відварити і почистити яйця. В силу обсягу капусти краще брати глибоку посуд. Нарізаємо капусту невеликими шматочками, додаємо ковбасу і потерті на тертці яйця.

Важливо стежити, щоб капуста, ковбаса були нарізані приблизно однаковими шматочками. Якщо нарізати соломкою ковбасу, то салат зажадає ретельного перемішування.

До отриманої маси додаємо банку горошку, попередньо злив рідина з банки.

Для створення заправки потрібно зубчик часнику пропустити через часникодавку і додати його до майонезу, ретельно перемішавши. Також можна додати зелень, що додасть заправці свіжий присмак.

Нарешті, потрібно заправити наш салат таким своєрідним соусом і поставити охолоджуватися в холодильник. Перед подачею на стіл можна прикрасити зеленню.

Салат з свіжої капусти з копченою ковбасою сыровяленой

Капуста – один з найпоширеніших інгредієнтів для приготування салату. У поєднанні з ковбасою, трохи солонуватий джерелом білка, капуста проявляє свої кращі смакові якості. Сиров'ялена ковбаса підходить для салатів як ніякий інший вид, завдяки своєму специфічному смаку. Для приготування салату зі свіжої капусти з копченою сыровяленой ковбасою нам знадобиться:

  • Сиров'ялена ковбаса копчена – 300 грам;
  • Капуста – 300 грам;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Кукурудза консервована – 1 банка;
  • Майонез середньої жирності;
  • Перець, сіль.

Увага! Час приготування становить 15 хвилин. При бажанні можна додати зелень у вигляді кропу або петрушки, а також замінити майонез сметаною. Калорійність страви не перевищує 300 ккал на 100 грам.

Насамперед необхідно відварити яйця і позбутися від лушпиння, а також ретельно промити капусту і прибрати мляві листя. Потім потрібно пром'яти листя руками, щоб домогтися найбільшої м'якості і соковитості і нарізати їх сільницею.

Додавши в капусту цибулю, нарізану дрібними кубиками, ви додасте страві пікантності і приємний смак, а кукурудза, в свою чергу, трохи підсолодить закуску.

Яйця і ковбасу необхідно дрібно нарізати і додати в салат. Нарешті, потрібно заправити страву майонезом або сметаною, додати сіль і перець за смаком.

Закуска подається холодною. Салат можна прикрасити зеленню.

Найцікавіші рецепти курки гриль в духовці. Читайте з якими спеціями м'ясо виходить особливо смачною.

Дивіться відео рецепт вишуканого шоколадного торта «Чорний принц».

Оладки з курячої грудки з крохмалем, як правильно приготувати це блюдо. Читайте рецепт.

Поради від фахівців

При готуванні краще всього використовувати свіжі продукти. Уважно перевіряйте термін придатності на упаковці. Ковбаса повинна бути на вигляд натурального кольору, без різкого запаху. Якщо продукт має цегляний або надмірно рожевий відтінок, краще залишити його в магазині.

Якщо зелень злегка подвяла, до життя її можна повернути за допомогою замочки в оцті.

Солити салат краще всього прямо перед подачею на стіл, інакше зелень виділить надмірна кількість соку. А ось рослинне масло можна додавати незалежно від часу подачі.

Слідуючи цим простим радам, будь-яка господарка зможе зробити свою страву прикрасою столу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: