Як смачно приготувати салат з капустою і кукурудзою
Капустяний салат з кукурудзою — одне з вітамінних та дієтичних страв. Інгредієнти присутні практично в кожному будинку, а готується такий салат дуже невелика кількість часу. Він прекрасно різноманітить буденний стіл. Крім того, блюдо підійде для веселого застілля у святковий день.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капуста білокачанна - | ½ Головки |
кукурудза - | 250 г (1 банка) |
цибуля ріпчаста - | одна велика або дві середні цибулини |
прянощі, соус, зелень - | за бажанням |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 118 Ккал |
- Капуста тонко шинкуется, за бажанням підсолювати, злегка мнеться руками для того щоб овоч став м'яким і пустив сік;
- У миску додається вміст консервної банки;
- Далі в майбутній салат відправляється цибулю, нарізану півкільцями;
- У миску додається перчик, петрушка, кріп, соус або рослинне масло за бажанням;
- Складові добре перемішуються;
- Готове блюдо подається гостям.
Салат з пекінської капусти
Чисельність порцій: 2.
Продукти, які будуть потрібні:
- 300 г пекінської капусти;
- кукурудза – 2 маленькі банки;
- майонез, масло, прянощі, зелень — за бажанням.
Приготування займе 10-15 хвилин.
100 грам містить 105 ккал.
Етапи приготування:
- Пекінська капуста нарізати великими кубиками або шинкуется;
- У миску до попереднього продукту додається вміст консервної банки (без рідини);
- Компоненти перемішуються, страва заправляється олією або майонезом, прянощі, зелень додаються за смаком;
- Салат готовий.
Крабовий салат з кукурудзою і білокачанної капустою
Чисельність порцій: 3.
Необхідні продукти:
- 200 г білокачанної капусти;
- крабові палички — 1 пачка;
- консервована кукурудза – 1,5 ложки;
- прянощі і зелень — за бажанням.
Приготування займе 10-15 хвилин.
100 грам містить 95 ккал.
Етапи приготування салату з крабовими паличками:
- Очищена капуста шинкуется вузької соломкою;
- На невеликі шматочки розрізаються крабові палички, додаються в салатницю;
- Вміст консервованої баночки так само перекладається в миску;
- За бажанням, можливо, заправити салат будь-яким соусом, олією, а так само додати нашатковану зелень.
Салат з крабових паличок з яйцями і овочами
Ця закуска як не можна краще підійде на святковий стіл.
Чисельність порцій: 6.
Для закусочного страви знадобляться:
- крабові палички – 250 г;
- кукурудза – 1 банка;
- капуста пекінська – 1 качан;
- 3 огірка;
- пучок кропу і зеленої цибулі;
- 3 курячих яйця (варених);
- прянощі, рослинне масло або соус — за бажанням.
Приготування займе 10-15 хвилин.
100 грам містить 189 ккал.
Етапи дій:
- Капуста шинкуется соломкою і переміщається в глибоку миску;
- З огірків знімається шкірка. Овоч нарізається тонкими пластинками, потім вирушає в салатник;
- У миску додаються варені, нарізані кубиками, яйця;
- Кукурудза проціджується в друшляк, далі відправляється в майбутній салатик;
- Крабові палички нарізати кубиками, відправляються в миску разом з мелкопорубленной зеленню;
- Салат заправляється майонезом або рослинним маслом. Всі інгредієнти ретельно перемішуються;
- Приготоване блюдо подається до столу.
Капустяний салат з ковбасою і кукурудзою
Здивує багатьох своїм вишуканим смаком, а також простотою у приготуванні.
Чисельність порцій: 6.
Будуть потрібні:
- капуста білокачанна – 1/3 качана;
- кукурудза – половина банки;
- ріпчаста цибуля — 1 головка;
- копчена ковбаса – 200 г;
- сіль;
- соус — за бажанням.
Приготування займе 15-20 хвилин.
100 грам містить 200 ккал.
Етапи дій:
- Капуста тонко шинкуется, ретельно промінается руками з додаванням помірної кількості солі;
- Ковбаса нарізають тоненькими смужками, а потім смужки розрізають впоперек кілька разів;
- На сковороді обсмажується цибулю в рослинній олії і додається в майбутній салатик (без масла);
- У миску викладається вміст консервної банки (без води) і інгредієнти ретельно перемішуються;
- За деякий час до подавання страви до столу рекомендується заправити його майонезом або олією за бажанням.
Курячі котлети з кабачком — дієтичне блюдо, яке приготувати дуже легко.
Візьміть на замітку рецепт варення з шовковиці. Це смачне ласощі приготувати дуже просто.
Закуска з зелених помідорів на зиму — спробуйте цей рецепт, і вам завжди буде чим здивувати своїх гостей.
Як приготувати смачний кекс з яблуками читайте в нашій статті.
Капустяний салат з шинкою
Чисельність порцій: 2.
Для приготування знадобиться:
- шинка – 150 г;
- кукурудза – 100 г;
- свіжа капуста – 150 г;
- цибуля – 30 г;
- мариновані огірочки – 80 р.
Приготування займе 10-15 хвилин.
100 грам содержит125 ккал.
Етапи приготування:
- Шинка з маринованими огірочками нарізати маленькими кубиками;
- Цибулю дрібно кришиться;
- Капуста шинкуется;
- Всі інгредієнти ретельно перемішуються в мисці;
- У салат додаються інші продукти, ще раз перемішуються між собою;
- Готовий салат подається гостям.
Капустяний салат з червоною квасолею і сухарями
Ідеальний варіант на святковий стіл. Дане блюдо не залишить байдужим жодного гостя.
Чисельність порцій: 5.
Продукти, які будуть потрібні:
- по 1 банку консервованої (червоної) квасолі та кукурудзи;
- куряча грудка – 1;
- сухарі – 3 столові ложки;
- китайська капуста – 1 качан;
- соус — за бажанням.
Приготування займе 20-25 хвилин.
100 грам містить 179 ккал.
Послідовність приготування:
- Куряча грудка відварюється в підсоленій воді. Потім нарізати на дрібні шматочки (по 7-10 мм);
- Консервовані баночки розкриваються, зливається зайва вода;
- Продукти перекладаються у велику миску, далі перемішуються;
- Листя качана відокремлюються, шинкують (товщиною по 5 мм). Потім вони перекладається в ту ж ємність;
- Всі компоненти ретельно перемішуються. За бажанням салат заправляється майонезом;
- За півгодини до подачі страви на стіл до нього додаються сухарики;
- Капустяний салат з червоною квасолею і сухарями готовий!
Капустяний салат з помідорами і квасолею
Чисельність порцій: 4.
Для приготування знадобиться:
- 1 томат;
- капуста китайська – 100 г;
- банка кукурудзи;
- часник – 1,5 зубчики;
- банку червоної консервованої квасолі;
- 40 г кетчупу і майонезу.
Приготування займе 10-15 хвилин.
100 грам містить 272 ккал.
Послідовність дій:
- Капуста тоненько шинкуется, томати і часник нарізати кубиками. З консервованих банок зливається зайва рідина;
- У миску додаються всі інгредієнти, а потім перемішуються;
- Салат заправляється майонезом і кетчупом. Можна трохи посолити.
Корисні поради
- В якості продуктів для страви бажано використовувати виключно свіжі інгредієнти. Не варто додавати в салат, цибулю, обсмажений вчора, і так далі;
- В якості прикраси при подачі салату на стіл радиться використовувати свіжу зелень;
- Найчастіше салат – це закуска, а вживати його рекомендується до основного блюда.
Правильно приготовлений салат з капустою і кукурудзою апетитно виглядає, а його смак викликає виключно позитивні емоції.