Як приготувати салат з квасолею і копченою ковбасою
Салат з додаванням квасолі і ковбаски користується великою популярністю, оскільки є дуже ситний, смачний і досить корисним. Бобові культури, які входять до його складу, містять багато клітковини і рослинних білків, необхідних для росту і розвитку людського організму.
Часто замість відвареної квасолі використовують консервовану, вона зберігає більше корисних речовин і не вимагає додаткової тривалої обробки. До такого салату можна додавати будь-які інгредієнти на ваш розсуд. У будь-якому випадку результат виявиться цікавим і смачним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Копчена ковбаса - | 300 г |
Консервована квасоля - | 1 банку |
Яйця - | 5 шт. |
Цибуля біла - | 1 головка |
Морква - | 2 шт. |
Картопля - | 2 шт. |
Майонез домашній - | 230 мл |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 Ккал |
Добре моєму овочі, занурюємо в алюмінієву каструлю, зверху кладемо яйця, заливаємо водою і ставимо варити на конфорку. Краще брати овочі приблизно однакових розмірів, щоб в процесі термічної обробки вони приготувалися одночасно.
Виймаємо яйця і кладемо в холодну воду. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Прокопчену ковбасу шаткуємо соломкою. Знімаємо шкірку з овочів і шкаралупу з яєць, нарізаємо їх дрібними кубиками.
Відкриваємо квасоля, зливаємо маринад.
Всі компоненти викладаємо в глибоку скляну миску, солимо, заправляємо майонезом і добре вимішуємо.
Салат з бобами, сухариками та копченостями
Такий салат може служити відмінною холодною закускою до будь-якого торжества або просто сімейному вечері.
Компоненти:
- Прикопченая ковбаса – 350 г;
- Квасоля консервована біла – 1 банка;
- Батон – кілька шматків;
- Майонез – 300 мл;
- Огірок маринований – 2 шт.;
- Цибуля зелена – кілька пір'я;
- Сіль, спеції – за смаком.
Нарізаємо ковбасу тонкою соломкою (для цього салату краще підійде гостра).
Огірок шаткуємо дрібними кубиками.
Беремо злегка зачерствевший батон, відрізаємо кілька шматків (4 – 5 буде достатньо), нарізаємо довгими брусочками.
Викладаємо на тонкий деко і відправляємо запікатися в духовку на 10 хвилин. Можна полегшити завдання і купити в магазині, але з – смачніше, не містять консервантів і барвників.
Всі продукти – сухарі, квасоля, ковбасу, огірки, зелений лук – з'єднуємо в одній ємності. Солимо, заправляємо спеціями і майонезом, добре вимішуємо.
Смачний салат з червоною квасолею і копченою ковбасою
Компоненти:
- Ковбаса прикопченая – 250 г;
- Консервована червона квасоля – 1 банка;
- Консервовані шампіньйони – 1 банка;
- Консервована кукурудза – 1 банка;
- Листя зеленого салату – 7 штук;
- Зелена цибуля – 2 головки;
- Майонез – 180 мл;
- Яйця перепелині – 8 шт.;
- Сіль – за смаком.
Відварюємо яйця в підсоленій воді. Промиваємо і дрібно шаткуємо цибулю. Відкриваємо всю консервацію, зливаємо розсіл і маринади.
У глибоку салатницю шматками довільної форми і розміру рвемо чисті і висушені листя салату, потім викладаємо квасолю, кукурудзу, цибулю, порізані на кілька частин гриби і яйця.
Підсолюємо, заправляємо майонезом і даємо просочитися. Якщо не виявилося перепелиних яєць, їх можна замінити курячими, тільки зменшити їх кількість до 3.
Салат з квасолею, копченостями і яблуками
Багато вважають, що такі продукти, як ковбаса і яблука, та ще й квасоля, абсолютно не сумісні, однак ця думка помилкова. Це блюдо придумано справжніми гурманами для гурманів і насправді дуже смачне.
Компоненти:
- Квасоля – 2 ст.;
- Копчена ковбаса – 450 г;
- Яблука кислі – 4 шт.;
- Цибуля біла – 1 головка;
- Майонез – 200 мл;
- Морква невелика – 1 шт.;
- Сир – 150 г;
- Рослинне масло – 100 мл;
- Очищена Вода – 2 л;
- Сіль – за смаком.
Заливаємо квасолю холодною водою на ніч. Відварюємо в киплячій воді до готовності, близько двох годин, щоб вона стала м'якою.
Чистимо ковбасу та овочі. Наливаємо масло в сотейник і прогріваємо. Шаткуємо моркву і цибулю великими брусками. Підсмажити в олії до зажареного стану.
Ковбасу і сир нарізаємо великими кубиками. Викладаємо в спеціальну тарілку, туди ж відправляємо відварену квасолю, засмажені овочі і нарізані кубиками яблука.
У цей салат підійдуть соковиті трохи з кислинкою фрукти, з яких потрібно обов'язково зчистити шкірку і вирізати серцевину. Заправте спеціями, майонезом. Все добре перемішайте.
Салат із стручкової квасолею, помідорами і ковбасою
У приготуванні цього салату можна використовувати не тільки червону і білу квасолю, для нього відмінно підійде стручкова свіжа. Смак буде відрізнятися і тим самим різноманітить ваше меню.
Компоненти:
- Стручкова квасоля – 450 г;
- Копчена ковбаса – 400 г;
- Рослинне масло – 100 мл;
- Яйця – 3 шт.;
- Зелень – пучок;
- Листя зеленого салату – пучок;
- Помідор – 3 шт.
- Соєвий соус – 100 мл;
- Сіль, спеції – за смаком.
Не можна сказати, що цей салат має набір виключних корисних властивостей, але смачний – це однозначно.
Можна використовувати або заморожений раніше в холодильнику продукт, або свіжий, куплений в магазині. У будь-якому разі його треба попередньо обсмажити в рослинній олії.
Нарізаємо ковбасу великими кільцями і засмажуємо разом з квасолею. Яйця відварюємо, ріжемо на четвертинки.
Листя салату промиваємо в холодній воді, потім паперовими кухонними рушниками, рвемо в салатну миску.
Помідор моєму і шаткуємо.
Всі продукти складаємо в одній ємності, додаємо спеції, сіль, поливаємо соєвим соусом і подаємо до столу.
Куксі рецепт приготування з фото. Відчуйте екзотичність корейського страви.
Читайте як приготувати сметанне желе в домашніх умовах. Рецепт з покроковими фото.
Візьміть на замітку салати з кавказької кухні, рецепти з фото.
Корисні поради
- Якщо ви готуєте салат з сухариками заздалегідь, додавайте їх перед самою подачею на стіл, інакше вони намокнуть і салат втратить свою специфіку;
- Якщо ви за здоровий спосіб життя, і не приймаєте вживання майонезу, його можна замінити різними заправками. Але в такому випадку необхідно дати салату настоятися, щоб він добре просочився;
- Не забувайте, що сира квасоля містить шкідливі речовини, тому якщо використовуєте неконсервированную, під час відварювання переконайтеся в її готовності;
- Не слід замочувати бобові довше ніж на 9 – 10 годин, вони просто можуть заграти і продукт потрібно буде викидати;
- Не використовуйте копчену ковбасу з салом, салат вийде дуже жирним, тим більше, якщо заправите його майонезом;
- Непоганим доповненням до такої страви буде часникова заправка;
- Відмінним поєднанням будуть квасоля і оливки, солодкий перець, відварна картопля і майонезно-гірчичний соус.
Приємного апетиту!