01 май 2019 2 766

Як приготувати салат з квасолею і копченою ковбасою

Салат з додаванням квасолі і ковбаски користується великою популярністю, оскільки є дуже ситний, смачний і досить корисним. Бобові культури, які входять до його складу, містять багато клітковини і рослинних білків, необхідних для росту і розвитку людського організму.

Часто замість відвареної квасолі використовують консервовану, вона зберігає більше корисних речовин і не вимагає додаткової тривалої обробки. До такого салату можна додавати будь-які інгредієнти на ваш розсуд. У будь-якому випадку результат виявиться цікавим і смачним.

Чудовий салат з квасолею і копченою ковбасою
Інгредієнти Кількість
Копчена ковбаса - 300 г
Консервована квасоля - 1 банку
Яйця - 5 шт.
Цибуля біла - 1 головка
Морква - 2 шт.
Картопля - 2 шт.
Майонез домашній - 230 мл
Сіль - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал
У класичному виконанні цього рецепта використовується звичайна варена ковбаса, але якщо її замінити на копчену, смак вийде іншим, більш незвичайним.

Добре моєму овочі, занурюємо в алюмінієву каструлю, зверху кладемо яйця, заливаємо водою і ставимо варити на конфорку. Краще брати овочі приблизно однакових розмірів, щоб в процесі термічної обробки вони приготувалися одночасно.

Виймаємо яйця і кладемо в холодну воду. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Прокопчену ковбасу шаткуємо соломкою. Знімаємо шкірку з овочів і шкаралупу з яєць, нарізаємо їх дрібними кубиками.

Відкриваємо квасоля, зливаємо маринад.

Всі компоненти викладаємо в глибоку скляну миску, солимо, заправляємо майонезом і добре вимішуємо.

Салат з бобами, сухариками та копченостями

Такий салат може служити відмінною холодною закускою до будь-якого торжества або просто сімейному вечері.

Компоненти:

  • Прикопченая ковбаса – 350 г;
  • Квасоля консервована біла – 1 банка;
  • Батон – кілька шматків;
  • Майонез – 300 мл;
  • Огірок маринований – 2 шт.;
  • Цибуля зелена – кілька пір'я;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Нарізаємо ковбасу тонкою соломкою (для цього салату краще підійде гостра).

Огірок шаткуємо дрібними кубиками.

Беремо злегка зачерствевший батон, відрізаємо кілька шматків (4 – 5 буде достатньо), нарізаємо довгими брусочками.

Викладаємо на тонкий деко і відправляємо запікатися в духовку на 10 хвилин. Можна полегшити завдання і купити в магазині, але з – смачніше, не містять консервантів і барвників.

Всі продукти – сухарі, квасоля, ковбасу, огірки, зелений лук – з'єднуємо в одній ємності. Солимо, заправляємо спеціями і майонезом, добре вимішуємо.

Смачний салат з червоною квасолею і копченою ковбасою

Червона квасоля дуже багата білком, аналогічним тому, який міститься у рибі та м'ясі. А якщо зібрати всі ці інгредієнти разом, вийде корисний, ситний салат.

Компоненти:

  • Ковбаса прикопченая – 250 г;
  • Консервована червона квасоля – 1 банка;
  • Консервовані шампіньйони – 1 банка;
  • Консервована кукурудза – 1 банка;
  • Листя зеленого салату – 7 штук;
  • Зелена цибуля – 2 головки;
  • Майонез – 180 мл;
  • Яйця перепелині – 8 шт.;
  • Сіль – за смаком.

Відварюємо яйця в підсоленій воді. Промиваємо і дрібно шаткуємо цибулю. Відкриваємо всю консервацію, зливаємо розсіл і маринади.

У глибоку салатницю шматками довільної форми і розміру рвемо чисті і висушені листя салату, потім викладаємо квасолю, кукурудзу, цибулю, порізані на кілька частин гриби і яйця.

Підсолюємо, заправляємо майонезом і даємо просочитися. Якщо не виявилося перепелиних яєць, їх можна замінити курячими, тільки зменшити їх кількість до 3.

Салат з квасолею, копченостями і яблуками

Багато вважають, що такі продукти, як ковбаса і яблука, та ще й квасоля, абсолютно не сумісні, однак ця думка помилкова. Це блюдо придумано справжніми гурманами для гурманів і насправді дуже смачне.

Компоненти:

  • Квасоля – 2 ст.;
  • Копчена ковбаса – 450 г;
  • Яблука кислі – 4 шт.;
  • Цибуля біла – 1 головка;
  • Майонез – 200 мл;
  • Морква невелика – 1 шт.;
  • Сир – 150 г;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Очищена Вода – 2 л;
  • Сіль – за смаком.

Заливаємо квасолю холодною водою на ніч. Відварюємо в киплячій воді до готовності, близько двох годин, щоб вона стала м'якою.

Чистимо ковбасу та овочі. Наливаємо масло в сотейник і прогріваємо. Шаткуємо моркву і цибулю великими брусками. Підсмажити в олії до зажареного стану.

Ковбасу і сир нарізаємо великими кубиками. Викладаємо в спеціальну тарілку, туди ж відправляємо відварену квасолю, засмажені овочі і нарізані кубиками яблука.

У цей салат підійдуть соковиті трохи з кислинкою фрукти, з яких потрібно обов'язково зчистити шкірку і вирізати серцевину. Заправте спеціями, майонезом. Все добре перемішайте.

Салат із стручкової квасолею, помідорами і ковбасою

У приготуванні цього салату можна використовувати не тільки червону і білу квасолю, для нього відмінно підійде стручкова свіжа. Смак буде відрізнятися і тим самим різноманітить ваше меню.

Компоненти:

  • Стручкова квасоля – 450 г;
  • Копчена ковбаса – 400 г;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Зелень – пучок;
  • Листя зеленого салату – пучок;
  • Помідор – 3 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Не можна сказати, що цей салат має набір виключних корисних властивостей, але смачний – це однозначно.

Можна використовувати або заморожений раніше в холодильнику продукт, або свіжий, куплений в магазині. У будь-якому разі його треба попередньо обсмажити в рослинній олії.

Нарізаємо ковбасу великими кільцями і засмажуємо разом з квасолею. Яйця відварюємо, ріжемо на четвертинки.

Листя салату промиваємо в холодній воді, потім паперовими кухонними рушниками, рвемо в салатну миску.

Помідор моєму і шаткуємо.

Всі продукти складаємо в одній ємності, додаємо спеції, сіль, поливаємо соєвим соусом і подаємо до столу.

Куксі рецепт приготування з фото. Відчуйте екзотичність корейського страви.

Читайте як приготувати сметанне желе в домашніх умовах. Рецепт з покроковими фото.

Візьміть на замітку салати з кавказької кухні, рецепти з фото.

Корисні поради

  1. Якщо ви готуєте салат з сухариками заздалегідь, додавайте їх перед самою подачею на стіл, інакше вони намокнуть і салат втратить свою специфіку;
  2. Якщо ви за здоровий спосіб життя, і не приймаєте вживання майонезу, його можна замінити різними заправками. Але в такому випадку необхідно дати салату настоятися, щоб він добре просочився;
  3. Не забувайте, що сира квасоля містить шкідливі речовини, тому якщо використовуєте неконсервированную, під час відварювання переконайтеся в її готовності;
  4. Не слід замочувати бобові довше ніж на 9 – 10 годин, вони просто можуть заграти і продукт потрібно буде викидати;
  5. Не використовуйте копчену ковбасу з салом, салат вийде дуже жирним, тим більше, якщо заправите його майонезом;
  6. Непоганим доповненням до такої страви буде часникова заправка;
  7. Відмінним поєднанням будуть квасоля і оливки, солодкий перець, відварна картопля і майонезно-гірчичний соус.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: