21 апрель 2019 2 237

Як смачно приготувати піцу на кефірі

Напевно, немає жодної людини в світі, який би не вважав піцу. Звичайно, можна сходити в найближчу піцерію і побалувати себе простим, але дуже смачним шедевром італійської кухні зі всілякими начинками, але приготування піци своїми руками принесе більше задоволення.

Частою проблемою для багатьох господинь стає приготування дріжджового тіста. Саме з цієї причини відпадає бажання готувати випічку будинку. Але існує велика кількість простих бездрожжевых рецептів тесту на кефірі, які не тільки прості у виконанні, але і відрізняють його відмінним смаком. Союз соди і кефіру дозволяє тесту стати пишним і повітряним.

Приготування піци на такому тесті не займе багато часу, а легкість у приготуванні врятує, коли на порозі з'явилися несподівані гості. Фантазії з начинкою допоможуть домогтися досконалого смаку і порадувати не тільки гостей, але і домочадців.
Класична піца на кефірі (в духовці)
Інгредієнти Кількість
жирного кефіру - 0,5 літра
борошна вищого сорту - 500 г
сметани - 2 ст. ложки
цукру - 1 ч. ложечка
харчової соди - 1 ч. ложка
солі - 2 щіпки
жовтки - від 2 яєць
вареної ковбаси - 0,5 кг
гострого кетчупу - 150 г
майонезу - 150 г
смажених грибів - 200 г
помідорів - 2 шт
голландського сиру - 150 г
зеленої цибулі - кілька пір'їн
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 400 Ккал

Справжню домашню піцу люблять за пишність тіста і велика кількість начинки. Цей рецепт дозволяє швидко і ситно нагодувати всю сім'ю, не маючи особливих кулінарних навичок.

В металеву ємність вилити кефір і підігріти на печі до кімнатної температури;

Зняти з вогню, ввести сметану і трохи борошна, добре розмішати;

Соду, поступово додати в кефірну масу і розмішувати до появи пухирців. У цьому рецепті не варто гасити соду оцтом, кефір чудово з цим впорається, а тісто вийде надзвичайно м'яким і пухнастим;

На наступному етапі вміст ємності необхідно посолити і підсолодити цукром;

Желточки збити віночком і поступово з обережністю ввести в кефір. Білки не потрібно додавати в тісто, так вони роблять його жорсткіше;

Далі починається заміс тесту з поступовим додаванням борошна. За своєю консистенцією воно має бути схожим на звичайне тісто для оладок;

Деко змастити маргарином і вилити в неї тісто, розподіляючи так, щоб товщина бортів була вище середини;

Всю поверхню рівномірно змастити кетчупом;

Викласти подрібнену ковбасу, смажені гриби і помідори, порізані кружальцями;

Засипати тертим сиром, подрібненим цибулею. Зробити майонезну сіточку;

Поставити в духову шафу, розігрітий до стандартних 200 градусів на 30 хвилин. Їжте із задоволенням!

Швидка піца на кефірі в сковороді

Універсальність піци дозволяє кожен день експериментувати з начинками, повністю змінюючи її смак. Піца на сковороді готується за лічені хвилини і нітрохи не гірше ресторанного варіанти.

Щоб приготувати таку піцу, знадобиться:

  • 5 ст. ложок жирного майонезу;
  • 10 ст. ложок борошна вищого сорту;
  • 1 склянку якісного кефіру 2,5% жирності;
  • Жовтки 2 яєць;
  • 200 гр. ковбаси салямі;
  • 100-130 гр. сиру твердих сортів;
  • 100 гр. нежирного майонезу для соусу;
  • 8 шт. оливок;
  • 1 маленький солоний огірок;
  • 2 ст. ложки соняшникової олії.

Час на приготування — близько 25 хвилин.

Калорійність — близько 350 ккал в 100 грамах готової піци.

Важливо відзначити, що в цьому рецепті не присутній сода, треба намагатися досягти максимальної тонкощі тесту, щоб готова піца нагадувала рецептуру приготування в піцеріях.

  1. Жовтки, кефір, майонез збити до однорідності маси;
  2. Поступово додати борошно, розмішати тісто до стану густої сметани;
  3. Сковороду змастити маслом за допомогою вати (її слід добре намочити, щоб ворсинки не залишилася на поверхні сковороди). Влити тісто;
  4. Подрібнити ковбасу, оливки порізати і розподілити по всій поверхні тіста;
  5. Огірок натерти на крупній тертці і змішати з майонезом;
  6. Піцу засипати тертим сиром і випекти на повільному вогні при закритій кришці близько 15 хвилинок;
  7. Готову піцу змастити огірковим соусом і можна подавати до столу.

Рецепт піци на кефірі без дріжджів в мультиварці

Всі інгредієнти, використовувані в цьому рецепті, абсолютно недорогі і є в кожному холодильнику, до того ж, начинка може бути м'ясної, рибної або просто сирної. У всіх варіаціях піца виходить дивовижно смачною. Використання мультиварки для приготування значно прискорить і спростить весь процес. У цьому випадку буде представлений рецепт приготування піци з рибою.

Знадобиться:

  • 250 гр. жирного кефіру;
  • Жовток одного яйця;
  • 250 гр. борошна (можна млинцевої);
  • 5 гр. цукрового піску;
  • 0,5 ч. ложки харчової соди;
  • 2 щіпки солі;
  • 20 гр. соняшникової олії;
  • 1 банка горбуші у власному соку;
  • 10 шт. маслин;
  • 1 помідор;
  • 200 гр. твердого сиру.
  • Кілька щіпок італійських трав.

На приготування піде 50 хвилин.

Калорійність — близько 300 ккал в 100 грамах готового продукту.

  1. Для початку необхідно збити яєчний жовток з цукром і сіллю;
  2. Соду погасити в теплому кефірі і змішати з яєчною сумішшю;
  3. Повільно всипати в масу борошно, постійно розмішуючи, запобігаючи появі грудок. Тісто має вийти рідкуватим. Додати половину соняшникової олії;
  4. З риби злити сік і розім'яти виделкою;
  5. Маслини подрібнити в колечка, сир натерти на крупній тертці, помідори порізати тонкими пластинками;
  6. Чашу мультиварочного агрегату трохи змастити рештою масла;
  7. Влити тісто в ємність і притрусити його італійськими травами;
  8. Розподілити по всій поверхні спочатку рибу, потім помідори і сир. Посипати кільцями маслин;
  9. Виставити агрегат у режимі випікання на 40 хвилин.

Ароматна піца готова рибна!

Піца з грибами та ковбасою — страва яке не можна не любити. Читайте як правильно приготувати тісто і як зробити цікаві начинки.

Швидка піца на сковороді за 10 хвилин. Цей рецепт стане вам у пригоді коли немає часу готувати.

Якщо у вас є мультиварці — готуйте піцу в ній! Це зручно і смачно. Читайте кращі рецепти.

Піца на рідкому тісті на кефірі з смаженими грибами

Принцип приготування всіх рецептів піци на кефірі ґрунтується на приготування рідкого тіста. Саме завдяки такій консистенції тісто не забивається борошном і має можливість підніматися, що додає йому легкості і м'якості. Цей рецепт особливо не відрізняється від вище наведених способів, інший буде тільки начинка. Цього разу розглянемо приготування піци з грибами.

Необхідно підготувати:

  • 0,5 літра кефіру 2.5% жирності;
  • 2 щіпки солі;
  • 5 гр. цукрового піску;
  • 2,5 гр. харчової соди;
  • 3 жовтка;
  • 400 гр. борошна;
  • 300 гр. смажених грибів;
  • Кілька пір'я зеленої цибулі;
  • 200 гр. сиру жирного твердого сиру;
  • 1 ст. ложка рослинного (будь-якого) масла;
  • 1 великий помідор;
  • Спеції за смаком.

На весь процес піде 50 хвилин.

Калорійність варіюється в межах 350 ккал в 100 грамах приготовленої піци.

  1. Готуємо тісто. У кефір додається сіль, цукор, сода. Дати соді ретельно погаситься кефірної кислотою;
  2. Жовтки збити виделкою і додати до кефірної суміші;
  3. Борошно просіяти через сито, і ввести в отриману масу;
  4. Сир традиційно натерти на тертці, помідори порізати кубиками, цибулю дрібно нарубати;
  5. Духовку розігріти до необхідного значення в 180 градусів;
  6. Форму для випікання змастити як зазвичай невеликою кількістю рослинної олії і вилити рідке тісто, рівномірно розподіляючи по всій поверхні форми;
  7. Першим шаром начинки буде зелений цибулька, потім обсмажені гриби, помідори, а на завершення — потертий сирок;
  8. Присипати все це справа улюбленими спеціями і відправити в духовку на півгодини.

Готову піцу остудити і можна приступати до трапези. Приємної трапези!

Як правильно готувати соус для піци

Корінні італійці вважають головною особливістю воістину смачної піци правильно приготований соус. Звичайно, в ідеалі потрібні свіжі томати і італійські трави. Але з настанням холодів купити свіжі помідори не по кишені багатьом. Тому можна приготувати соус на основі покупного томатного соку або пасти. Далі ми розглянемо всі секрети та нюанси приготування соусу для піци.

Отже, якщо свіжі помідори куплені, можна приступати до готування:

  1. Помідор (близько 800 гр.) порізати крупно, посолити, покласти в сито і дати соку стекти зайвому;
  2. Помідорну м'якоть прокип'ятити на повільному вогні протягом 5 хвилин;
  3. Остиглу масу протерти, застосовуючи сито або використовуючи марлю;
  4. Отриману суміш приправити за смаком італійськими травами і подрібненим базиліком, поставити нудитися на печкев протягом 10 хвилин;
  5. Часточку часнику пропустити через часникодавку і додати до соусу, покіпятіть ще 3 хвилинки. Всі! Ідеальний соус для піци готовий.

Якщо соус планується готувати з томатного соку або розведеної пасти, потрібної густоти домагаються шляхом додавання подрібненого ріпчастої цибулі. Також важливо трохи підсолодити соус цукром.

Корисні поради

Для соковитості піци, її збризкують декількома краплями оливкової олії.

Майоран ідеально поєднується з будь-якими інгредієнтами, що входять в піцу, додаючи більше ноток смаку.

Якщо піцу планується готувати в сковороді, то перед тим, як влити тісто, її потрібно трохи прогріти.

Якщо основою для піци служить тонкий шар тіста, то і начинка не повинна бути багатошаровим.

Свіжі томати, можна замінювати соусом, приготованим на основі томатної пасти.

Щоб уникнути сухості країв піци, перед випічкою їх змащують жовтком.

Готовність тіста легко перевірити, встромивши в нього дерев'яну паличку, якщо вона залишиться сухою, то піца готова.

Якщо шар тіста в піці товстий, для повної готовності знадобиться близько однієї години випікання.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: