Як правильно приготувати пишне тісто для піци
Що саме головне в піці? Ковбаса? Сир? Соус? Це, звичайно, важливо, але важливіше всього приготувати правильне тісто. Щоб воно не було надто тонким і не сохло в духовці, щоб не вийшло занадто товстим і добре пропекалось. Найкраще в домашніх умовах готувати пишне тісто. Адже існує безліч перевірених рецептів!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
дріжджі і сіль - | по 5 г |
вода - | 1 склянка |
борошно - | 3 склянки |
масло оливи - | 30 мл |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 274 Ккал |
- Дріжджі, всипати у воду. Вона не повинна бути холодною, інакше дріжджі не будуть грати. Краще всього використовувати воду кімнатної температури або ту, яку попередньо злегка підігріти;
- Перш ніж продовжувати готувати, треба почекати «гри» дріжджів і тільки потім продовжувати. Побачити це легко – коли дріжджі почнуть бродити, над ними підніметься невелика «шапочка»;
- Всипати до них сіль і влити олію. Краще всього використовувати оливкову або рослинна, але без запаху;
- Борошно пропустити через сито і додати до решти продуктів. Тісто у результаті повинно вийти пишне і гладке. Можливо, буде потрібно трохи більше або трохи менше борошна;
- Залишити підніматися (не менше години). Бажано в теплому місці і накрите рушником;
- Як тільки тісто підійде треба його кілька разів обім'яти на дошці і приступити до приготування піци.
Тісто без дріжджів
Якщо під рукою немає дріжджів, а побалувати себе італійським блюдом хочеться можна скористатися цим рецептом. Це дуже швидкий і простий рецепт, а в підсумку вийде чудова піца на пишною основі!
Склад:
- борошно – 320 гр;
- сметана – 0,2 л;
- сода – на кінчику ч. л;
- топлене масло – 2 ст. л;
- сіль – 1 ч. л;
- яйце – 2 шт.
Необхідний час: 10 хвилин.
Калорії: 300.
- Яйця розбити в глибоку миску і додати до нього сіль;
- Добре збити їх міксером або віночком до густої піни;
- Соду додати в сметану і добре розмішати. Сметану для цього рецепту треба брати густу, жирну, краще всього домашню;
- Змішати дві маси і добре перемішати;
- Розтопити масло і влити до сметані, а потім порційно додати борошно, яку вкрай бажано заздалегідь перетрусити через сито;
- Замісити тісто, яке повинно вийде липковатым, не тугим;
- Як тільки все буде готово можна викладати основу на деко і займатися начинкою. Тільки робити це акуратно, щоб не порвати.
Як швидко і смачно приготувати банани в карамелі — спробуйте цей десерт вже сьогодні.
Читайте як правильно приготувати смачний плов на багатті. Дізнайтесь, які спеції підкреслять смак страви.
Візьміть на замітку рецепт ніжного печива з корицею і яблуками.
Тісто на кефірі
Продукти:
- кефір – 0,2 л;
- борошно – 380 гр;
- олія соняшникова– 10 мл;
- яйце;
- сіль з содою – по 5 гр.
Витрачений час:15 хвилин.
Калорійність: 213 калорій.
- Спочатку змішати сухі інгредієнти: борошно з сіллю і содою;
- Потім вологі: кефір з рослинним маслом, і до них же вбити яйце;
- Добре перемішавши інгредієнти окремо потім з'єднати їх разом в глибокій мисці;
- Як тільки всі продукти будуть з'єднані треба починати місити тісто;
- Занадто довго вимішувати його не можна, інакше воно стане занадто тугим і почне ламатися;
- Руки треба змочувати водою або рослинним маслом і акуратно обминати. В результаті повинен вийти еластичний м'який шар;
- Потім злегка розкачати і викласти на деко, де вже підігнати під розміри;
- Далі йде черга начинки.
Поради з приготування смачної піци пишною
Щоб приготувати добру основу і в результаті отримати відмінну піцу можна застосовувати такі хитрощі:
- Борошно завжди просіяти! Інакше тісто не вийде м'яким і повітряним;
- Не варто занадто сильно місити його, воно не повинно втратити м'якість і еластичність. Якщо ж його обминати занадто довго і сильно, то воно втратить весь повітря і не підніметься;
- Найкраще розкачати і розминати основу не з допомогою качалки, а руками. У знаменитих піцеріях можна побачити, як майстри готують її без допомоги додаткових приладів, а підкидаючи і розминаючи руками. Саме тоді піца виходить неймовірно пишними, повітряної і смачною;
- В якості начинки можна використовувати все що завгодно, але класичним варіантом стануть помідори, моцарелла, оливки, гриби і салямі;
- Випікати піцу необхідно при високих температурах не нижче 200 градусів і відправляти страву вже в розжарену піч, а не в холодну.
Готувати піцу в домашніх умовах просто, однак ця справа вимагає практики. Трохи практики і самі італійці попросять дати рецепт!