Як швидко приготувати піцу в духовці
Піца вже давно стала невід'ємною частиною раціону практично кожної сім'ї. Багато хто вважає, що її приготування – це трудомісткий процес, який, крім часу, вимагає немаленьких грошових витрат.
Проте, керуючись простими секретами і використовуючи вдалі рецепти, готування цієї страви буде приносити задоволення і балувати приголомшливим смаком кожного охочого.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лаваш - | 1 шт. |
стиглий помідор - | 2 шт. |
улюблений вид ковбаси - | 200 г |
м'який сир - | 100 г |
майонез і кетчуп - | по 2 ст. л. |
зелень, сіль, перець - | за бажанням |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Італійці по праву вважаються найбільш вишуканими кулінарами, майстрами виготовлення піци. Однак, вони також, як і вітчизняні кухаря, не завжди бажають витрачати масу часу на створення національного шедевра.
З цієї причини вони вдаються до рецепту, з яким вже через 10 хвилин запікання, можна посмакувати піцою. Така швидка піца в духовці за 10 хвилин порадує будь-якого кулінара.
Розглянемо рецепт покроково. Для початку можна зробити все заготовки – нарізати кружечками помідори, кубиками або соломкою ковбасу, сир натерти, змішати кетчуп і майонез соус.
На лаваші необхідно рівномірно розподілити соус, зверху викласти помідори, ковбасу і зверху засипати сиром. Також можна додати приправи, начебто прованських трав, або ж просто посолити і поперчити.
Піцу потрібно відправити в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Через 10 хвилин блюдо готове, його можна буде виставляти на стіл.
Рецепт швидкої піци
Досить ситний, смачний, а головне швидкий перекус виходить з рецептом піци на швидку руку, для якої абсолютно не потрібні дріжджі. Для тіста потрібно взяти:
- яйце куряче – 2 шт;
- борошно – 250 г;
- майонез – 100 р.
Яйця змішуються з майонезом, після туди додається просеянная борошно. Далі чергу начинки:
- ріпчаста (або червоний кримський) цибуля – 1 шт;
- помідор – 1 шт;
- шинка – 200 гр;
- сир – 100 гр;
- кетчуп – 2 ст. л.
Час приготування – 35 хвилин.
У продукті міститься близько 200 калорій.
Тісто треба вилити на деко, зверху розподілити соус із кетчупу.
Далі начинка викладається в такому порядку: подрібнений ножем цибулю, тонко нарізаний помідор, соломка шинки і натертий сир зверху.
У духовці при 200 градусах ця піца буде готова вже через 20-25 хвилин.
Піца на кефірі
Багато господинь по достоїнству оцінюють корисність і простоту приготування піци на кефірі. Для тіста цієї страви потрібні наступні складові:
- розпушувач – 5 м;
- яйце – 1 шт.;
- олія оливкова – 50 г;
- кефір – 200-250 м;
- борошно пшеничне – 350 р.
В якості соусу досвідчені кухарі радять використовувати «гармонійні» продукти:
- томатна паста – 50 р;
- сухий базилік – 1 ч. л;
- м'якоть помідора – 1 шт.
Найбільш вдалий варіант начинки такий:
- бринза і твердий сир – 100 г;
- цибуля – 1 шт;
- болгарський перець – 1 шт;
- маслини – за смаком;
- печериці – 50 р.
Час приготування – 30 хвилин.
Важливо те, що збалансованість і гармонійність продуктів позитивно позначається на користь страви, в 100 грамах піци міститься всього 180 ккал.
Всі інгредієнти для тіста змішуються в одній посудині, по консистенції воно виходить трохи густіше, ніж основа на оладки. Замішувати його руками не потрібно, тісто виливається на деко з пергаментом.
Далі викладається соус, змішаний з потрібних продуктів. Зверху викладається кільця ріпчастої цибулі, дрібні кубики перцю, подрібнений бринза, слайсы печериць, тертий сир і порізані кружечками маслини.
Деко потрібно поставити в духовку. При 200 градусах піца буде готуватися не більше 20 хвилин.
Візьміть на замітку рецепт холодного лимонаду з апельсинів — кращий рецепт напою для спекотного літа.
Як приготувати смачні і корисні цукерки з сухофруктів читайте в нашій статті.
Кабачки-човники фаршировані рисом або м'ясом, це відмінне блюдо на кожен день.
Проста і смачна піца на майонезі
Якщо часу зовсім не вистачає, а хочеться порадувати себе і рідних смачною піцою, можна взяти як заготівлю тісто на майонезі. Така швидка піца з тіста на майонезі в духовці припаде до смаку вам і вашим рідним, вже повірте! Для заготівлі потрібно:
- яйце – 2 шт;
- сметана і майонез – по 70 г;
- кетчуп 50 г;
- борошно – 10 ст. л.;
- за смаком можна додати сіль.
Час приготування – 15-18 хвилин.
Калорійність продукту в 100 грамах – 165 калорій.
Злегка збиті яйця потрібно змішати з майонезом і сметаною. Борошно додавати поступово, щоб не утворилися грудочки. Форму для випічки необхідно змастити маслом, а тісто налити вилити і злегка присипати борошном.
Кетчуп буде виступати в якості соусу – він рівномірно розподіляється по тесту. Для начинки потрібно взяти:
- помідор – 1 шт;
- напівм'який сир – 100 г;
- салямі – 150 р.
У будь-якій бажаній формі нарізається помідор і салямі, відправляються на тісто, а зверху сир натирається. Деякі господині просто нарізати його скибочками, щоб заощадити час. Духовку треба розігріти до 220 градусів і випікати блюдо 10 хвилин.
Поради для початківців пиццайол
В першу чергу як італійці, так і піццайоли у вітчизняних ресторанах, радять не накладати занадто багато начинки. В першу чергу, вона робить страву, яке за своєю структурою має бути легким для шлунка.
В якості начинки можна використовувати різноманітні улюблені продукти, проте ніколи не можна забувати про їх сполучуваності. Наприклад, бринза гармонує з базиліком і томатами, а куряче філе з сиром твердих сортів і гострим перцем.
Для тих людей, які звикли стежити за своїм харчуванням і калорійністю продуктів, фахівці радять повністю замінити майонез на сметану, кетчуп – на томатну пасту домашнього виготовлення.
Багато люблять як доповнення до смаку піци використовувати часник. Тут не можна перестаратися, адже цей інгредієнт має властивість «перебивати» весь букет смаків, і в кінці кінців, псувати блюдо. З цієї причини часник краще видавлювати в соус, на який надалі буде викладатися начинка.
Обов'язковим етапом в приготуванні італійської піци – це підготовка духовки. Не можна ставити заготовку в холодну піч. По-перше, начинка «просяде» в тісто, тісто швидко промокне і готову страву розчарує прісним смаком. Добре розігріта духовка забезпечує кілька нюансів:
- швидке приготування піци;
- збереження всіх смакових особливостей інгредієнтів;
- добре запечене тісто;
- в міру розплавлений сир.
Всі ці особливості любить кожна людина, і втілити їх в реальність не складно – просто за п'ять хвилин до відправлення заготовки випікатися потрібно включити духовку.
Рецепти піци удосконалювалися кілька десятків років, а на батьківщині, в Італії, це блюдо і зовсім «живе» вже не одне століття. Технологія виготовлення змінювалася, і в кінці кінців кухаря зрозуміли, як ідеально приготувати швидку і смачну піцу.
Справжнє італійське блюдо не терпить халтури, навіть якщо його створення займає мало часу. У цьому процесі фахівці не радять метушитися: необхідно приділяти особливу увагу кожному процесу.
З правильним підбором рецептів, інгредієнтів, з корисними порадами від досвідчених пиццайол, кожна господиня зможе створити кулінарний шедевр на своїй кухні без вишуканих продуктів або неймовірних технологій.