Як смачно приготувати азу з яловичини
Представляємо вашій увазі татарська страва, принявшееся буденним далеко за межами власної країни. Всі чули про даному татарською страву — азу. З'ївши його один раз – будь-який гурман стає його шанувальником. Смачніше всього воно виступає на сімейному столі в оточенні рідних і близьких.
Наша стаття розповість вам про всі нюанси приготування цього дива татарської кулінарії. Ми підготували кілька рецептів саме класичного азу, в якому головний цвях програми – м'ясо молодого теляти. Це страва прикрасить будь-який стіл. А ваші гості залишаться в повному захваті від вашої гостинності.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
телятина - | 700 грам |
морквина - | 1 шт. |
солоні огірочки - | 3 шт. |
редька - | 1 шт. |
цибулини - | 3 шт. |
бульйон - | пів-літри |
жирні вершки - | 30 мл |
зелень - | пучок |
сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Представляємо вашій увазі цікавий рецепт татарської кухні. Побалуйте ним своїх домочадців.
Хід роботи:
Наріжте кільцями цибулю. Обсмажте на оливковій жирі;
Телятину наріжте тоненькими смужками. Введіть її до цибулі;
Маленькими поріжте скибочками солоні огірочки і додайте їх у яловичину;
Поріжте редьку і моркву маленькими брусочками. Введіть в сковороду;
Всю суміш готуйте до повної готовності;
Приправте сіллю і спеціями. Покладіть лавровий листочок. Гарненько перемішайте. Готуйте 30 хвилин на повільному вогні під кришкою;
Залийте яку готують страву жирними вершками. Гарненько змішайте. Тушкуйте ще 5 хвилин.
Презентуйте приготовлене страву в тематичних піали з кераміки. Зверху притрусіть листочками кінзи.
Приємного вам вечері!
Як приготувати азу з яловичиною по-татарськи
Ми хочемо вам розповісти про дуже смачний рецепт татарської кухні. Нічого складного в приготуванні даного страви немає. Вечеря з цією стравою вийде дуже смачним і ситним. А захвату буде предостатньо.
Склад:
- 500 грам телятини;
- Два солоних огірка;
- 1,2 кг картоплі;
- Дві цибулини;
- 2 ст. л. пасти томатів;
- Лавровий листочок;
- 2 зубки часнику;
- Сіль;
- Спеції.
Тривалість приготування: 1 год.
Калорійність 1-й порції: 50 ккал.
Хід роботи:
- Телятину наріжте маленькими брусочками. Трошки посмажте в чавунній каструлі на рослинному жирі;
- Наріжте тонкими кільцями цибулину і введіть її в яловичину. Готувати до його розм'якшення;
- Ріжемо тонкими скибочками солоні огірки. Вводимо їх в чавунну каструлю;
- Додаємо пасту томатів і м'ясний відвар;
- Тушкувати до повної готовності телятини;
- Очищену картоплю наріжте і обсмажте на рослинному жирі до напівготовності;
- Напівсирої картопля відправте в каструлю з основних страв;
- Приправте сіллю, спеціями, рубаним часником і лавровим листком;
- Акуратно все з'єднайте;
- Тушкуйте на повільному вогні до повного приготування азу.
Презентуйте ваш шедевр татарської національної кухні в красивих тематичних піалах. Зверху присипте листочками кінзи і рубаним часником.
Приємної вам трапези!
Як приготувати азу з грибами і яловичиною в горщиках
Досить незвично виглядає азу в глиняних горщиках. Побалуйте і ви своїх гостей цією стравою. А ми спеціально з цієї нагоди припасли черговий смачний рецепт.
Склад:
- 0,5 кг телятини;
- Одна цибулина;
- 200 грам грибів;
- 30 грам борошна;
- 45 грам жирних вершків;
- 45 мл оливкової жиру;
- Сіль;
- Спеції.
Тривалість приготування: 1 год.
Калорійність 1-й калорії: 400 ккал.
Хід роботи:
- Телятину наріжте тоненькими брусочками. Обсмажте на оливковій жирі до напівготовності;
- Наріжте цибулю кільцями і введіть до яловичині. Смажте до напівготовності;
- Гриби поріжте скибочками і введіть в сковороду з м'ясом. Готуйте до повної готовності;
- Приправте сіллю і спеціями. Гарненько все перемішайте;
- Пересипте м'ясо з цибулею і грибами в глиняний горщик;
- З'єднайте вершки з борошном і залийте цим соусом страва;
- Помістіть горщик у розігріту духовку до 220 градусів;
- Запікайте протягом півгодини.
Презентуйте гостям ваше азу безпосередньо в глиняних горщиках. Зверху можна посипати листочками свіжої кінзи.
Приємного вам вечері!
Яловиче азу з рисом в мультиварці
З появою мультиварки, життя домогосподарок в рази стала легше. Багато всього смачного вони готують в ній. Але от приготувати «Азу з рисом» не всім могло прийти в голову. А даремно! Це дуже смачне і ситне страву. Приготуйте його гостям на який-небудь свято. Воно точно не залишиться без уваги. А ви прославитися як відмінна господиня.
Склад:
- 700 грам телятини;
- 2 цибулини;
- 200 грам рисової крупи;
- Три бочкових огірочка;
- 2 мультичашки м'ясного бульйону;
- 2 ст. л. пасти томатів;
- 3 зубки часнику;
- 2 ст. л. оливкової жиру;
- Сіль;
- Гострі спеції;
- Лавровий листочок.
Тривалість приготування: 180 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 370 ккал.
Хід роботи:
- Наріжте кільцями цибулину;
- Поріжте маленькими брусочками м'якоть телятини;
- Встановіть на дисплеї пристрою режим «Смаження» на 20 хвилин;
- Змастіть каструлю мультиварки оливковою жиром. Помістіть в неї цибулю з м'ясом. Готуйте з відкритою кришкою протягом 15 хвилин;
- Поріжте маленькими скибочками бочкові огірки. Всипте їх і пасти томатів в мультиварку. Готувати 5 хвилин;
- Поріжте дрібно зубчики часнику. Введіть їх у каструлю з м'ясом;
- Встановіть на дисплеї режим «Гасіння» на 120 хвилин;
- Налийте в каструлю м'ясний бульйон;
- За 15 хвилин до сигналу стоп, всипте сиру рисову крупу;
- Після закінчення приготування, дане страву потрібно приправити сіллю, спеціями і лавровим листком.
Готове азуподавайте у красивих піалах зі скла. Зверху присипте рубаною зеленню і часником.
Приємної вам трапези!
Салат з курячою грудкою і ананасами, приготуйте це смачне блюдо з вишуканим смаком.
Візьміть на замітку цікавий рецепт пісних котлет з цвітної капусти. Читайте як правильно приготувати.
Дізнайтеся, як правильно приготувати пісний суп з гороху, покрокові рецепти з фото.
Підказки кухарів
Існують деякі таємниці приготування азу:
- Не забувайте про те, що телятина досить тривалий час готується. Тому, після процесу смаження яловичини на розпеченому жиру, тушкуйте її до остаточного приготування;
- Вживайте свіжий часник. Заборонено присовокуплять цю спецію під час томління. Відповідне всього його в рубленому стані при презентації на стіл;
- Приготуйте самостійно соус з томатів;
- Дана страва дуже любить пряні спеції. Не бійтеся додавати їх в свій кулінарний шедевр;
- У класичній варіації дана страва зашкалює вмістом свіжої зелені;
- Як доповнення до страви найкраще гармоніює відварна рисова крупа;
- Скибочки маринованих огірочків – найкращий декор для вашого страви;
- Щоб ваш кулінарний шедевр не був дуже гострим, подайте до нього часточки свіжих томатів.
Ось, відповідно кажучи, і всі хитрощі цієї страви. Частіше Балуйте своїх близьких смачними стравами. Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам у цій справі. А наші поради стануть вам у нагоді для створення справжніх шедеврів кулінарії.
Приємного апетиту!