06 июнь 2019 1 150

Як смачно приготувати азу з яловичини

Представляємо вашій увазі татарська страва, принявшееся буденним далеко за межами власної країни. Всі чули про даному татарською страву — азу. З'ївши його один раз – будь-який гурман стає його шанувальником. Смачніше всього воно виступає на сімейному столі в оточенні рідних і близьких.

Теперішні версії страви неабияк віддалилися від класичної рецептури. Замість телятини і баранини, багато господинь застосовують птицю, потрухи і морепродукти. В даний страва часто приєднують печериці, овочі, і практично постійно дана страва рясно приправляють спеціями.

Наша стаття розповість вам про всі нюанси приготування цього дива татарської кулінарії. Ми підготували кілька рецептів саме класичного азу, в якому головний цвях програми – м'ясо молодого теляти. Це страва прикрасить будь-який стіл. А ваші гості залишаться в повному захваті від вашої гостинності.

Рецепт азу з яловичини з солоними огірками
Інгредієнти Кількість
телятина - 700 грам
морквина - 1 шт.
солоні огірочки - 3 шт.
редька - 1 шт.
цибулини - 3 шт.
бульйон - пів-літри
жирні вершки - 30 мл
зелень - пучок
сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Представляємо вашій увазі цікавий рецепт татарської кухні. Побалуйте ним своїх домочадців.

Хід роботи:

Наріжте кільцями цибулю. Обсмажте на оливковій жирі;

Телятину наріжте тоненькими смужками. Введіть її до цибулі;

Маленькими поріжте скибочками солоні огірочки і додайте їх у яловичину;

Поріжте редьку і моркву маленькими брусочками. Введіть в сковороду;

Всю суміш готуйте до повної готовності;

Приправте сіллю і спеціями. Покладіть лавровий листочок. Гарненько перемішайте. Готуйте 30 хвилин на повільному вогні під кришкою;

Залийте яку готують страву жирними вершками. Гарненько змішайте. Тушкуйте ще 5 хвилин.

Презентуйте приготовлене страву в тематичних піали з кераміки. Зверху притрусіть листочками кінзи.

Приємного вам вечері!

Як приготувати азу з яловичиною по-татарськи

Ми хочемо вам розповісти про дуже смачний рецепт татарської кухні. Нічого складного в приготуванні даного страви немає. Вечеря з цією стравою вийде дуже смачним і ситним. А захвату буде предостатньо.

Склад:

  • 500 грам телятини;
  • Два солоних огірка;
  • 1,2 кг картоплі;
  • Дві цибулини;
  • 2 ст. л. пасти томатів;
  • Лавровий листочок;
  • 2 зубки часнику;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 1 год.

Калорійність 1-й порції: 50 ккал.

Хід роботи:

  1. Телятину наріжте маленькими брусочками. Трошки посмажте в чавунній каструлі на рослинному жирі;
  2. Наріжте тонкими кільцями цибулину і введіть її в яловичину. Готувати до його розм'якшення;
  3. Ріжемо тонкими скибочками солоні огірки. Вводимо їх в чавунну каструлю;
  4. Додаємо пасту томатів і м'ясний відвар;
  5. Тушкувати до повної готовності телятини;
  6. Очищену картоплю наріжте і обсмажте на рослинному жирі до напівготовності;
  7. Напівсирої картопля відправте в каструлю з основних страв;
  8. Приправте сіллю, спеціями, рубаним часником і лавровим листком;
  9. Акуратно все з'єднайте;
  10. Тушкуйте на повільному вогні до повного приготування азу.

Презентуйте ваш шедевр татарської національної кухні в красивих тематичних піалах. Зверху присипте листочками кінзи і рубаним часником.

Приємної вам трапези!

Як приготувати азу з грибами і яловичиною в горщиках

Досить незвично виглядає азу в глиняних горщиках. Побалуйте і ви своїх гостей цією стравою. А ми спеціально з цієї нагоди припасли черговий смачний рецепт.

Склад:

  • 0,5 кг телятини;
  • Одна цибулина;
  • 200 грам грибів;
  • 30 грам борошна;
  • 45 грам жирних вершків;
  • 45 мл оливкової жиру;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 1 год.

Калорійність 1-й калорії: 400 ккал.

Хід роботи:

  1. Телятину наріжте тоненькими брусочками. Обсмажте на оливковій жирі до напівготовності;
  2. Наріжте цибулю кільцями і введіть до яловичині. Смажте до напівготовності;
  3. Гриби поріжте скибочками і введіть в сковороду з м'ясом. Готуйте до повної готовності;
  4. Приправте сіллю і спеціями. Гарненько все перемішайте;
  5. Пересипте м'ясо з цибулею і грибами в глиняний горщик;
  6. З'єднайте вершки з борошном і залийте цим соусом страва;
  7. Помістіть горщик у розігріту духовку до 220 градусів;
  8. Запікайте протягом півгодини.

Презентуйте гостям ваше азу безпосередньо в глиняних горщиках. Зверху можна посипати листочками свіжої кінзи.

Приємного вам вечері!

Яловиче азу з рисом в мультиварці

З появою мультиварки, життя домогосподарок в рази стала легше. Багато всього смачного вони готують в ній. Але от приготувати «Азу з рисом» не всім могло прийти в голову. А даремно! Це дуже смачне і ситне страву. Приготуйте його гостям на який-небудь свято. Воно точно не залишиться без уваги. А ви прославитися як відмінна господиня.

Склад:

  • 700 грам телятини;
  • 2 цибулини;
  • 200 грам рисової крупи;
  • Три бочкових огірочка;
  • 2 мультичашки м'ясного бульйону;
  • 2 ст. л. пасти томатів;
  • 3 зубки часнику;
  • 2 ст. л. оливкової жиру;
  • Сіль;
  • Гострі спеції;
  • Лавровий листочок.

Тривалість приготування: 180 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 370 ккал.

Хід роботи:

  1. Наріжте кільцями цибулину;
  2. Поріжте маленькими брусочками м'якоть телятини;
  3. Встановіть на дисплеї пристрою режим «Смаження» на 20 хвилин;
  4. Змастіть каструлю мультиварки оливковою жиром. Помістіть в неї цибулю з м'ясом. Готуйте з відкритою кришкою протягом 15 хвилин;
  5. Поріжте маленькими скибочками бочкові огірки. Всипте їх і пасти томатів в мультиварку. Готувати 5 хвилин;
  6. Поріжте дрібно зубчики часнику. Введіть їх у каструлю з м'ясом;
  7. Встановіть на дисплеї режим «Гасіння» на 120 хвилин;
  8. Налийте в каструлю м'ясний бульйон;
  9. За 15 хвилин до сигналу стоп, всипте сиру рисову крупу;
  10. Після закінчення приготування, дане страву потрібно приправити сіллю, спеціями і лавровим листком.

Готове азуподавайте у красивих піалах зі скла. Зверху присипте рубаною зеленню і часником.

Приємної вам трапези!

Салат з курячою грудкою і ананасами, приготуйте це смачне блюдо з вишуканим смаком.

Візьміть на замітку цікавий рецепт пісних котлет з цвітної капусти. Читайте як правильно приготувати.

Дізнайтеся, як правильно приготувати пісний суп з гороху, покрокові рецепти з фото.

Підказки кухарів

Існують деякі таємниці приготування азу:

  • Не забувайте про те, що телятина досить тривалий час готується. Тому, після процесу смаження яловичини на розпеченому жиру, тушкуйте її до остаточного приготування;
  • Вживайте свіжий часник. Заборонено присовокуплять цю спецію під час томління. Відповідне всього його в рубленому стані при презентації на стіл;
  • Приготуйте самостійно соус з томатів;
  • Дана страва дуже любить пряні спеції. Не бійтеся додавати їх в свій кулінарний шедевр;
  • У класичній варіації дана страва зашкалює вмістом свіжої зелені;
  • Як доповнення до страви найкраще гармоніює відварна рисова крупа;
  • Скибочки маринованих огірочків – найкращий декор для вашого страви;
  • Щоб ваш кулінарний шедевр не був дуже гострим, подайте до нього часточки свіжих томатів.

Ось, відповідно кажучи, і всі хитрощі цієї страви. Частіше Балуйте своїх близьких смачними стравами. Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам у цій справі. А наші поради стануть вам у нагоді для створення справжніх шедеврів кулінарії.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: