Як приготувати м'ясо у фользі в духовці
З появою фольги у всіх кулінарів з'явилася прекрасна можливість готувати у неї різноманітні страви. Запікають в ній рибні, м'ясні, овочеві страви і птицю.
З нашої статті ви дізнаєтеся про таке прекрасне страву, як запечене м'ясо в духовці, загорнуті у фольгу. А також познайомитеся з деякими хитрощами запікання даного інгредієнта.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячий шиї - | 1000 грам |
часнику - | велика голівка |
гострих спецій - | 15 грам |
солі - | 25 грам |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Перед вами просте, смачне і ситне страву з м'яса молодої свині. Воно чудове як в гарячому, так і в холодному вигляді. Здивуйте своїх гостей.
Хід роботи:
Очищені зубчики часнику перетворіть в дрібну крихту з допомогою кухонного ножа;
Введіть в нього сіль і гострі спеції. Гарненько все з'єднайте;
Помиту свинячу шию обваляйте в часниковою суміші так, щоб жодної крихти не залишилося;
Покладіть її в підготовлену фольгу. Щільно загорніть в неї м'ясо;
Помістіть її в нагрітий до 250 градусів духовку на 75 хвилин
Приготовлена шия повинна деякий час охолонути.
Поріжте приготований кулінарний шедевр на тоненькі скибочки, і сміливо презентуйте на святковий стіл. Презентацію виконуйте, не дістаючи страва з фольги. Також поставте поруч пікантний соус з томатів з рубаною зеленню.
М'ясо «Гармошка» запечене у фользі
Здивуйте своїх гостей вишуканою стравою з м'яса на кістці. Овочі та фрукти, якими начиняється дана страва, пропитают його фантастичними ароматами. Ваші гості залишаться в повному подиві від з'їденого страви.
Склад:
- 1500 грамів м'яса на кістці;
- Один свіжий томат;
- Один апельсин;
- Половинка сливи;
- 100 грам сиру твердих сортів;
- Сіль;
- Спеції;
- Часник.
Посяде – 60 хвилин.
Калорії (порція) – 250.
Хід роботи:
- Помытое м'ясо надрізаємо практично вщент кістки. Товщина кожного скибочки досягає 1,5 см;
- Томати, апельсин і сливу теж ріжемо тоненькими скибочками;
- Антрекот приправити сіллю, спеціями. Вставити в кожен відсік скибочки в хаотичному порядку;
- Обмажте антрекот зверху, рослинним маслом, змішаним з сіллю, спеціями і тиском часником;
- Помістіть його на шматок фольги. Щільно до неї упакуйте ваш антрекот;
- В нагріту до 220 градусів духовку, помістіть сире страва на 45 хвилин.
Тільки вынутое подавайте страву на бенкетний стіл. Чудово доповнить цей шедевр кулінарії кисло-солодкий соус.
М'ясні їжачки з фаршу з рисом на сковороді з різними видами підливи. Читайте, як зробити цей смачний і цікавий рецепт.
Читайте як правильно приготувати тушковану капусту з м'ясом і чорносливом. Наша добірка рецептів нагоді тим, хто любить експериментувати на кухні.
Читайте як красиво оформити фруктову нарізку на святковий стіл наша фото добірка — чудово впишеться в будь яке свято. Готуйте разом з нами.
Рецепт запікання м'яса з картоплею в духовці
Сімейна вечеря з цієї запіканкою вийде на славу. Всі члени вашої родини залишаться задоволеними і щасливими.
Склад:
- 700 грам свинини;
- 1000 грамів картоплі;
- Дві цибулини;
- 100 мл майонезу;
- Сіль;
- Спеції.
Посяде – 130 хвилин.
Калорії (порція) – 75 ккал.
Хід роботи:
- Замаринувати свинину в солі, спеції і майонезі протягом 30 хвилин;
- Нарізати м'ясо невеликими порційними шматочками;
- Порізати дві цибулини тонкими півкільцями;
- Очистити і вимити картоплю. Порізати його кружечками середньої товщини;
- Викласти на лист фольги всі інгредієнти. Щільно запакувати фольгу;
- Запікати в розігрітій до 225 градусів духовій шафі протягом 80 хвилин.
Викладіть готову страву на велике блюдо і презентуйте на стіл. Подайте до нього соус з томатів.
Смачного вам сімейного вечері!
Як приготувати м'ясо з грибами
Чудова страва для сімейної трапези. Воно виходить дуже ніжне і поживне. Побалуйте своїх улюблених даної куховарством.
Склад:
- 200 грам м'ясної вирізки;
- 100 грам грибів;
- Дві картоплини;
- 50 мл рідкої сметани;
- 45 мл соняшникової жиру;
- Сіль;
- Спеції.
Посяде – 90 хвилин.
Калорії (порція) – 190 ккал.
Хід роботи:
- Перетворіть м'ясну вирізку в невеликі відбивні. Приправте сіллю;
- Обсмажте відбите м'ясо з обох сторін до повного приготування;
- Порізати тоненькими часточками чищений картоплю. Обсмажте в рослинному жирі. Приправте сіллю;
- Наріжте тоненькими скибочками шампіньйони. Посмажити до напівготовності. Приправити сіллю і спеціями;
- Ввести в гриби рідку сметану. Тушкувати 5 хвилин;
- На фольгу помістіть м'ясні відбивні, картопля і гриби в сметані. Запакувати щільно фольгу;
- Помістити згорток у розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.
Готову страву подавайте на красивому підносі. Присипте його свіжої рубаною зеленню.
Смачної вам вечері!
Шматок яловичини запечена з помідорами
Представляємо вашій увазі дуже смачне блюдо з м'якоті телятини свіжих томатів. У підсумку виходить пікантне, ситне і ароматна страва. Воно стане справжнім дивом на будь-якому столі. Бажаючих отримати добавку, хоч відбавляй.
А вся жіноча половина вашого банкету заморит вас розпитуваннями про його рецептурі.
Склад:
- 0,8 кг м'якоті молодого теляти;
- Дві цибулини;
- Два томата;
- Один перець чилі;
- Один лимон;
- Сіль;
- Спеції.
Посяде – 180 хвилин.
Калорійність (порція) – 187.
Хід роботи:
- Поріжте кільцями цибулини і томати. Вичавіть сік одного лимона. Змішайте всі з сіллю і спеціями;
- Помістіть в дану суміш шматок яловичини на 120 хвилин;
- Відірвіть потрібної довжини шматок фольги;
- Наведіть на неї цибульні кільця;
- На них укладіть замариновану телятину;
- Поверх неї укладіть томатні кола;
- Наріжте дрібно два види перцю. Укладіть поверх страви;
- Герметично запакуйте фольгу;
- Поставте її в розігріту до 220 градусів духовку на 35 хвилин.
Дане страву готове до вживання. Подайте до нього соус з томатів.
М'ясо з чорносливом і часником, запечатаний у фользі
Ділимося з вами дуже смачним і цікавим рецептом приготування м'яса у фользі. Святковий стіл з ним виглядає настільки граціозно, що всі гурмани застигають від подиву. Ніхто не залишиться байдужим, спробувавши його.
Склад:
- 0,5 кг м'ясної м'якоті;
- 250 грам чорносливу;
- Одна морква;
- 125 грам родзинок;
- 45 мл червоного винного алкоголю;
- Сіль;
- Спеції.
Посяде – 70 хвилин.
Калорії (порція) – 273.
Хід роботи:
- Помийте, підсушіть і приправте спеціями і рубаним часником, м'ясну вирізку;
- Здійсніть глибокі отвори за допомогою кухонного ножа. Введіть в них морквяні брусочки;
- Відірвіть потрібний відрізок фольги для запікання і поставте на нього чорнослив;
- Покладіть мариновану м'ясну вирізку;
- Притрусіть зверху родзинками;
- Залийте все алкоголем і щільно запакуйте у фольгу;
- Покладіть згорток в розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин.
Презентуйте на бенкетний стіл готову страву, не виймаючи його з фольги. Гарнір ця страва не вимагає.
Кулінарні поради
Нехай навіть, на перший погляд, це блюдо і просте. Однак деякі хитрощі тут присутні. Про них ми і поговоримо сьогодні:
- Яловичина і ягнятина вимагають більш тривалого приготування, ніж свинина і молода телятина;
- М'ясну вирізку ні в якому разі не заморожувати перед запіканням;
- Купуйте тільки молоде м'ясо;
- Охолоджений, замаринований м'ясний продукт підігрівати за 60 хвилин до використання;
- Часник майбутній кулінарний шедевр зробить соковитим і ароматним;
- Щоб майбутнє страву вийшло в підсумку не дуже пісним, весь процес відбувається в соусі;
- М'ясний продукт не можна солити перед маринуванням;
- Краще готувати м'ясо без кісток, щоб не пошкодити ніжну фольгу;
- Перед засолюванням або маринуванням, обов'язково зробіть глибокі надрізи в вирізці;
- На фольгу в першу чергу викладають овочеву подушку, тільки потім кладуть м'ясний інгредієнт;
- Блискуча сторона фольги повинна перебувати з внутрішньої сторони;
- Вона повинна щільно прилягати до підготовлюваного блюда;
- В кінці приготування трошки прочиніть краї фольги. Залиште запікатися в такому вигляді 7 хвилин.
Дотримуючись наших рекомендацій, ви приготуєте справжній кулінарний шедевр. Ніякої шкоди дана страва не завдасть вашому організму. Воно стане найулюбленішим страв вашої родини. Так і гості будуть вражені на повал.
Знаючи всі секрети приготування у фользі, особливих труднощів не складе винайти неповторний кулінарний шедевр. Правильно комбінуючи інгредієнти, ви отримаєте авторську страву, рівні якого ви не знайдете ніде. Не бійтеся експериментувати зі спеціями і прянощами.
Також можете проводити досліди з начинками, поміщається в м'ясну вирізку. Але при всьому при цьому, не забувайте про наші рекомендації. Тільки їх дотримання, гарантує отримати справжнє кулінарне диво.