07 май 2019 3 020

Як приготувати м'ясо у фользі в духовці

З появою фольги у всіх кулінарів з'явилася прекрасна можливість готувати у неї різноманітні страви. Запікають в ній рибні, м'ясні, овочеві страви і птицю.

З нашої статті ви дізнаєтеся про таке прекрасне страву, як запечене м'ясо в духовці, загорнуті у фольгу. А також познайомитеся з деякими хитрощами запікання даного інгредієнта.

Як запекти м'ясо у фользі по простому рецептом
Інгредієнти Кількість
свинячий шиї - 1000 грам
часнику - велика голівка
гострих спецій - 15 грам
солі - 25 грам
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Перед вами просте, смачне і ситне страву з м'яса молодої свині. Воно чудове як в гарячому, так і в холодному вигляді. Здивуйте своїх гостей.

Хід роботи:

Очищені зубчики часнику перетворіть в дрібну крихту з допомогою кухонного ножа;

Введіть в нього сіль і гострі спеції. Гарненько все з'єднайте;

Помиту свинячу шию обваляйте в часниковою суміші так, щоб жодної крихти не залишилося;

Покладіть її в підготовлену фольгу. Щільно загорніть в неї м'ясо;

Помістіть її в нагрітий до 250 градусів духовку на 75 хвилин

Приготовлена шия повинна деякий час охолонути.

Поріжте приготований кулінарний шедевр на тоненькі скибочки, і сміливо презентуйте на святковий стіл. Презентацію виконуйте, не дістаючи страва з фольги. Також поставте поруч пікантний соус з томатів з рубаною зеленню.

М'ясо «Гармошка» запечене у фользі

Здивуйте своїх гостей вишуканою стравою з м'яса на кістці. Овочі та фрукти, якими начиняється дана страва, пропитают його фантастичними ароматами. Ваші гості залишаться в повному подиві від з'їденого страви.

Склад:

  • 1500 грамів м'яса на кістці;
  • Один свіжий томат;
  • Один апельсин;
  • Половинка сливи;
  • 100 грам сиру твердих сортів;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Часник.

Посяде – 60 хвилин.

Калорії (порція) – 250.

Хід роботи:

  1. Помытое м'ясо надрізаємо практично вщент кістки. Товщина кожного скибочки досягає 1,5 см;
  2. Томати, апельсин і сливу теж ріжемо тоненькими скибочками;
  3. Антрекот приправити сіллю, спеціями. Вставити в кожен відсік скибочки в хаотичному порядку;
  4. Обмажте антрекот зверху, рослинним маслом, змішаним з сіллю, спеціями і тиском часником;
  5. Помістіть його на шматок фольги. Щільно до неї упакуйте ваш антрекот;
  6. В нагріту до 220 градусів духовку, помістіть сире страва на 45 хвилин.

Тільки вынутое подавайте страву на бенкетний стіл. Чудово доповнить цей шедевр кулінарії кисло-солодкий соус.

М'ясні їжачки з фаршу з рисом на сковороді з різними видами підливи. Читайте, як зробити цей смачний і цікавий рецепт.

Читайте як правильно приготувати тушковану капусту з м'ясом і чорносливом. Наша добірка рецептів нагоді тим, хто любить експериментувати на кухні.

Читайте як красиво оформити фруктову нарізку на святковий стіл наша фото добірка — чудово впишеться в будь яке свято. Готуйте разом з нами.

Рецепт запікання м'яса з картоплею в духовці

Сімейна вечеря з цієї запіканкою вийде на славу. Всі члени вашої родини залишаться задоволеними і щасливими.

Склад:

  • 700 грам свинини;
  • 1000 грамів картоплі;
  • Дві цибулини;
  • 100 мл майонезу;
  • Сіль;
  • Спеції.

Посяде – 130 хвилин.

Калорії (порція) – 75 ккал.

Хід роботи:

  1. Замаринувати свинину в солі, спеції і майонезі протягом 30 хвилин;
  2. Нарізати м'ясо невеликими порційними шматочками;
  3. Порізати дві цибулини тонкими півкільцями;
  4. Очистити і вимити картоплю. Порізати його кружечками середньої товщини;
  5. Викласти на лист фольги всі інгредієнти. Щільно запакувати фольгу;
  6. Запікати в розігрітій до 225 градусів духовій шафі протягом 80 хвилин.

Викладіть готову страву на велике блюдо і презентуйте на стіл. Подайте до нього соус з томатів.

Смачного вам сімейного вечері!

Як приготувати м'ясо з грибами

Чудова страва для сімейної трапези. Воно виходить дуже ніжне і поживне. Побалуйте своїх улюблених даної куховарством.

Склад:

  • 200 грам м'ясної вирізки;
  • 100 грам грибів;
  • Дві картоплини;
  • 50 мл рідкої сметани;
  • 45 мл соняшникової жиру;
  • Сіль;
  • Спеції.

Посяде – 90 хвилин.

Калорії (порція) – 190 ккал.

Хід роботи:

  1. Перетворіть м'ясну вирізку в невеликі відбивні. Приправте сіллю;
  2. Обсмажте відбите м'ясо з обох сторін до повного приготування;
  3. Порізати тоненькими часточками чищений картоплю. Обсмажте в рослинному жирі. Приправте сіллю;
  4. Наріжте тоненькими скибочками шампіньйони. Посмажити до напівготовності. Приправити сіллю і спеціями;
  5. Ввести в гриби рідку сметану. Тушкувати 5 хвилин;
  6. На фольгу помістіть м'ясні відбивні, картопля і гриби в сметані. Запакувати щільно фольгу;
  7. Помістити згорток у розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.

Готову страву подавайте на красивому підносі. Присипте його свіжої рубаною зеленню.

Смачної вам вечері!

Шматок яловичини запечена з помідорами

Представляємо вашій увазі дуже смачне блюдо з м'якоті телятини свіжих томатів. У підсумку виходить пікантне, ситне і ароматна страва. Воно стане справжнім дивом на будь-якому столі. Бажаючих отримати добавку, хоч відбавляй.

А вся жіноча половина вашого банкету заморит вас розпитуваннями про його рецептурі.

Склад:

  • 0,8 кг м'якоті молодого теляти;
  • Дві цибулини;
  • Два томата;
  • Один перець чилі;
  • Один лимон;
  • Сіль;
  • Спеції.

Посяде – 180 хвилин.

Калорійність (порція) – 187.

Хід роботи:

  1. Поріжте кільцями цибулини і томати. Вичавіть сік одного лимона. Змішайте всі з сіллю і спеціями;
  2. Помістіть в дану суміш шматок яловичини на 120 хвилин;
  3. Відірвіть потрібної довжини шматок фольги;
  4. Наведіть на неї цибульні кільця;
  5. На них укладіть замариновану телятину;
  6. Поверх неї укладіть томатні кола;
  7. Наріжте дрібно два види перцю. Укладіть поверх страви;
  8. Герметично запакуйте фольгу;
  9. Поставте її в розігріту до 220 градусів духовку на 35 хвилин.

Дане страву готове до вживання. Подайте до нього соус з томатів.

М'ясо з чорносливом і часником, запечатаний у фользі

Ділимося з вами дуже смачним і цікавим рецептом приготування м'яса у фользі. Святковий стіл з ним виглядає настільки граціозно, що всі гурмани застигають від подиву. Ніхто не залишиться байдужим, спробувавши його.

Склад:

  • 0,5 кг м'ясної м'якоті;
  • 250 грам чорносливу;
  • Одна морква;
  • 125 грам родзинок;
  • 45 мл червоного винного алкоголю;
  • Сіль;
  • Спеції.

Посяде – 70 хвилин.

Калорії (порція) – 273.

Хід роботи:

  1. Помийте, підсушіть і приправте спеціями і рубаним часником, м'ясну вирізку;
  2. Здійсніть глибокі отвори за допомогою кухонного ножа. Введіть в них морквяні брусочки;
  3. Відірвіть потрібний відрізок фольги для запікання і поставте на нього чорнослив;
  4. Покладіть мариновану м'ясну вирізку;
  5. Притрусіть зверху родзинками;
  6. Залийте все алкоголем і щільно запакуйте у фольгу;
  7. Покладіть згорток в розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин.

Презентуйте на бенкетний стіл готову страву, не виймаючи його з фольги. Гарнір ця страва не вимагає.

Кулінарні поради

Нехай навіть, на перший погляд, це блюдо і просте. Однак деякі хитрощі тут присутні. Про них ми і поговоримо сьогодні:

  • Яловичина і ягнятина вимагають більш тривалого приготування, ніж свинина і молода телятина;
  • М'ясну вирізку ні в якому разі не заморожувати перед запіканням;
  • Купуйте тільки молоде м'ясо;
  • Охолоджений, замаринований м'ясний продукт підігрівати за 60 хвилин до використання;
  • Часник майбутній кулінарний шедевр зробить соковитим і ароматним;
  • Щоб майбутнє страву вийшло в підсумку не дуже пісним, весь процес відбувається в соусі;
  • М'ясний продукт не можна солити перед маринуванням;
  • Краще готувати м'ясо без кісток, щоб не пошкодити ніжну фольгу;
  • Перед засолюванням або маринуванням, обов'язково зробіть глибокі надрізи в вирізці;
  • На фольгу в першу чергу викладають овочеву подушку, тільки потім кладуть м'ясний інгредієнт;
  • Блискуча сторона фольги повинна перебувати з внутрішньої сторони;
  • Вона повинна щільно прилягати до підготовлюваного блюда;
  • В кінці приготування трошки прочиніть краї фольги. Залиште запікатися в такому вигляді 7 хвилин.

Дотримуючись наших рекомендацій, ви приготуєте справжній кулінарний шедевр. Ніякої шкоди дана страва не завдасть вашому організму. Воно стане найулюбленішим страв вашої родини. Так і гості будуть вражені на повал.

Знаючи всі секрети приготування у фользі, особливих труднощів не складе винайти неповторний кулінарний шедевр. Правильно комбінуючи інгредієнти, ви отримаєте авторську страву, рівні якого ви не знайдете ніде. Не бійтеся експериментувати зі спеціями і прянощами.

Також можете проводити досліди з начинками, поміщається в м'ясну вирізку. Але при всьому при цьому, не забувайте про наші рекомендації. Тільки їх дотримання, гарантує отримати справжнє кулінарне диво.

Що ще почитати: