Як приготувати макарони по-флотськи з фаршем
Дана страва має дуже велику історію. Його рецепт придумали ще в далекій давнині. Готували його виключно кухаря на морських судах. Так як морський шлях був дуже далеким і довгим, всі продукти були з тривалим терміном зберігання.
Ось тоді і створив один кок невелике чудо на своїй кухні. Він просто зварила макарони і змішав їх з тушонкою з жерстяної банки. Всі моряки, після того, як спробували дане страву, залишилися в повному захваті. Ось так і повелося, що головною стравою у них стали дані макарони з тушонкою. Незабаром вони придумали йому назву – макарони по-флотськи.
Ми теж припасли для вас кілька дуже цікавих інтерпретацій даного морського наїдки. Здивуйте ними своїх домочадців.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
макаронів - | 0,5 кг |
свинячого фаршу - | 0,5 кг |
сала - | 200 грам |
цибулин - | 1 штука |
вершкового масла - | 100 грам |
нежирної сметани - | 100 мл |
свіжої кінзи - | за смаком |
солі, гострих спецій - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Хід роботи:
Зваріть макарони не до повної готовності з додаванням солі. Промийте в проточній воді;
Дрібно наріжте свиняче сало. Обсмажте на сковороді, щоб воно повністю віддало свій жир;
Підсушену сало дістаньте зі сковорідки і покладіть в піалу. Жир від шкварок більше не знадобиться;
У чисту сковороду покладіть вершковий жир. Розтопіть його;
Дрібно поріжте цибулину. Обсмажте на вершковому жиру до прозорого стану;
Введіть у нього свинячий фарш і продовжуйте процес смаження;
У приготовлений фарш введіть сіль, гострі спеції і прянощі. Гарненько перемішайте;
У сотейник налийте сметану. Додайте в нього шматочок вершкового жиру;
Після закипання сметанного соусу, полийте їм фарш з цибулею. Гарненько змішайте;
У глибоку миску скласти відварені макарони, фарш в сметанному соусі і ретельно все з'єднати;
Тушкувати на маленькому вогні дане блюдо 10 хвилин;
Страва готова.
Презентуйте готову страву на красивих тарілках. Зверху посипте дане страву рубаною кінзою і шкварками з свинячого сала.
Приємної вам трапези!
Як приготувати макарони по-флотськи з фаршем в мультиварці
У багатьох сім'ях є мультиварка. Готують в ній різні наїдки. Але ми хочемо вам розповісти про дуже простий і ситному блюді. Приготуйте для своїх членів сім'ї. Вечеря вийде на славу.
Склад:
- 2 л. рідини;
- 500 грам вермішелі твердих сортів;
- 15 грам вершкового жиру;
- Одна цибулина;
- 300 грам свинячого фаршу;
- Сіль;
- Спеції.
Тривалість приготування: 95 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 110 ккал.
Хід роботи:
- Цибулину почистити, дрібно нарізати;
- Введіть в каструлю мультиварки вершковий жир з цибулею;
- Встановіть на кухонному приладі режим «Випічка» (15 хвилин);
- Через даний відрізок часу, змішайте цибулю і жиром. Додати до них свинячий фарш. Знову виконайте ту ж операцію з мультиваркою;
- Закладіть через 15 хвилин в каструлю з цибулею, вермішель. Залийте їх рідиною на 0,5 см над їх поверхнею;
- Рясно посипте сіллю і спеціями. Змішайте всю субстанцію;
- Готуйте в режимі «Плов» ваше блюдо 60 хвилин.
Готову страву презентуйте у красивих піалах. Зверху посипте дане страву тертим «Пармезаном» і сміливо подавайте на стіл.
Приємної вам трапези!
Як готувати макарони по-флотськи з курячим фаршем та сиром
Хочемо розповісти вам про дивовижний рецепт макаронів по-флотськи з нотками Італії. За своїми смаковими якостями вони схожі на знамените італійське страву – «Паста Карбонара». Здивуйте і ви своїх домочадців цим страв. Смачніше цього вечері нічого не придумаєш!
Склад:
- 500 грам макаронів;
- 300 грам курячого фаршу;
- Півтори цибулини;
- 5 зубків часнику;
- 750 мл жирної сметани;
- 5 яєць;
- 100 мл сухого вина;
- 150 грам сиру;
- 150 мл рослинного жиру;
- 60 мл оливкової жиру;
- 3 ч. л. прянощів;
- Близько 4 ч. л. солі.
Тривалість приготування: півгодини.
Калорійність 1-й порції: 78 ккал.
Хід роботи:
- Відваріть в підсоленій рідини, з додаванням рослинного жиру, макарони;
- Дрібно поріжте цибулю і часник. Обсмажте їх на розпеченому оливковій жирі;
- Введіть до них курячий фарш. Смажте до повної готовності фаршу;
- Влийте в курячу субстанцію біле сухе вино. Готуйте, поки не випарується вся рідина;
- Помістіть у готовий фарш жирну сметану і тертий сир. Готуйте, поки все не стане густим;
- Злийте з готових макаронів всю рідину. Збризніть оливковою олією.
Перед подачею на стіл викладіть зварені макарони на красиву тарілку з білої кераміки. Зверху рясно полийте їх соусом з курячого фаршу. Притрусіть ваш кулінарний шедевр тертим сиром і рубаною кінзою.
Приємної вам трапези!
Як зробити макарони по-флотськи з фаршем і помідорами
Перед вами дуже цікавий рецепт макаронів. Навіть найвибагливіші гурмани оцінять цю страву. Приготуйте його своїй сім'ї на вечерю. Всі залишаться ситими і задоволеними.
Склад:
- 2 л. рідини;
- 450 грам макаронів;
- 30 грам оливкової жиру;
- 750 грам свинячого фаршу;
- Одна цибулина;
- Одна морквина;
- Пучок селери;
- Чарка сухого вина;
- 800 грам томатів;
- 60 мл сметани середньої жирності;
- Сіль;
- Спеції;
- Мускатний горіх.
Тривалість приготування: 100 хвилин.
Калорійність приготування: 145 ккал.
Хід роботи:
- Відваріть в підсоленій рідини макарони до повної готовності. Промийте їх під проточною водою. Збризніть трохи оливковою жиром. Відставте в тепле місце;
- Дрібно поріжте очищену цибулину і селеру. Моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте все на розпеченому оливковій жирі 10 хвилин;
- Введіть до них свинячий фарш. Смажте до повної його готовності;
- За допомогою блендера, перетворіть томати в пюре. Введіть їх у свинячий фарш;
- Всю м'ясну субстанцію приправте сіллю, спеціями і мускатом. Влийте чарку сухого вина;
- Гарненько перемішайте вміст сковороди і дочекайтеся закипання. Зробіть мінімальний вогонь і тушкуйте 50 хвилин;
- Введіть в сковороду з м'ясною масою не жирну сметану. Гарненько все з'єднайте.
Перед подачею на стіл трохи підігрійте макаронні вироби в мікрохвильовці. Презентуйте макарони на красивих глибоких тарілочках. Зверху полийте гарячої підливою з фаршу з томатами.
Приємної вам трапези!
Куряча грудка в мультиварці — соковита і ніжна. Читайте як приготувати соус, який зробить м'ясо ще ніжніше.
Як зварити курячий суп з локшиною і овочами. Легкий бульйон — це найкраща страва коли потрібно відновити сили ослабленому організму.
Соковита і ніжна курка з печерицями у вершковому соусі, приготовлена в духовці з пряними травами і спеціями. Читайте рецепт тут.
Підказки досвідчених кулінарів
Нехай навіть це і банальне блюдо, але якщо підійти з фантазією до його приготування, то вийде справжній шедевр кулінарії. А ми допоможемо вам своїми порадами:
- Використовуйте тільки макарони твердих сортів;
- Якщо ви будете гасити їх з соусом ще деякий час, то краще не до кінця їх варіть. Нехай залишаться трохи сыроватыми;
- Фарш краще приготуйте самі. М'ясо для нього можна брати будь-яке.
Слідуйте цим елементарним правилам і у вас все вийде. Це просте блюдо допоможе вам створити смачний вечерю для своєї сім'ї. Трошки проявіть фантазію, і ваша сім'я залишиться не тільки сите, але й безмежно задоволена!
Успіхів вам у створенні справжніх шедеврів кулінарії!