Як приготувати печінкові оладки з яловичої печінки
Яловича печінка відноситься до дуже корисним продуктам. Вона гарна в будь-якому вигляді. Але сьогодні ми розповімо вам про дуже смачне блюдо з даного інгредієнта – про оладки з печінки теляти. По-перше, вони наділені дуже ніжним смаком і ароматом.
А по-друге, їх приготування не займе у вас багато часу і сил. Ми підібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї страви. Також припасли кілька порад з приготування такого наїдки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
телячої печінки - | 0,5 кг |
цибулин - | 1 штука |
яєць - | 1 штука |
жирних вершків - | 15 грам |
пшеничного борошна - | 30 грам |
оливкової олії - | 30 грам |
солі і спецій - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Хід роботи:
Помийте печінку. Обріжте всі прожилки. Пропустіть її через м'ясорубку;
Очистіть цибулину. Прокрути в м'ясорубці. Введіть її в печінкову масу;
Всипте в дану субстанцію вершки, борошно пшеничне, курячі яйця, сіль і спеції. Гарненько все з'єднайте;
У розпечений оливковий жир порційно наливайте рідку масу. Для цих цілей використовуйте невелику металеву ложку;
Смажте кожну корж за дві хвилини з кожного боку;
Готові оладки складіть назад у ту ж сковороду пропарте їх під кришкою 5-7 хвилин.
Презентуйте готові коржі на великому красивому блюді з кераміки. Вони чудово поєднуються з грибним соусом і приготованими на грилі овочами.
Приємної вам трапези!
Як приготувати оладки з яловичої печінки з морквою
Склад:
-
-
- 0,5 кг печінки теляти;
- Півтори цибулини;
- Дві морквини;
- Два зубки часнику;
- 100 грам пшеничного борошна;
- 100 мл оливкової жиру;
- 100 грам панірувальних сухарів;
- Підлогу ч. л. солі;
- Підлогу ч. л. спецій;
- Щіпка соди.
-
Тривалість приготування: 45 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 178 ккал.
Хід роботи:
-
-
- Попередньо обробіть печінковий продукт. Видаліть грубі частини;
- Поріжте її на маленькі шматочки;
- В розпеченому оливковій жирі посмажте кубики цибулі і терту моркву до рум'яного кольору;
- Подрібніть в м'ясорубці цибулю, моркву і печінку до однорідної субстанції;
- Введіть в неї пшеничне борошно, роздавлений часник, сіль, спеції і соду. Гарненько змішайте;
- Помістіть посуд з печінковою кашкою в холод на півгодини до загустіння;
- За допомогою ложки і рук сформуйте з даної суміші своєрідні коржики;
- Перед обсмаженням обваляйте кожну в товчених сухарях;
- Смажте в розпеченому оливковій жирі по 4 хвилини з кожного боку;
- Готові оладки бажано трохи пропарити під кришкою.
-
Укладіть ваше блюдо на гарний великий піднос з скла. Вони чудово поєднуються з гарніром з гречки та грибним соусом.
Приємної вам трапези!
Оладки з яловичої печінки з вівсяними пластівцями: покроковий рецепт
Перед вами досить цікава варіація даної страви. Здивуйте своїх домочадців. Після вечері, від цієї страви не залишиться і сліду.
Склад:
-
-
- 1 кг яловичої печінки;
- Стакан вівсянки (пластівці);
- Вершки (для маринування);
- Пучок свіжої кінзи;
- Сіль;
- Спеції.
-
Тривалість приготування: півтори години.
Калорійність 1-й порції: 163 ккал.
Хід роботи:
-
-
- Помийте, видаліть грубі частинки з печінки. Помістіть її на 30 хвилин в рідкі вершки для маринування;
- Через цей проміжок часу, вийміть її з вершків. Подрібніть в м'ясорубці до стану однорідності;
- Введіть у цю субстанцію вівсянку, сіль, спеції і подрібнену кінзу. Гарненько перемішайте;
- Дайте їй трохи охолонути в холодильнику;
- Мокрими руками формуйте невеликі коржі;
- Обсмажте кожну на розпеченому оливковій жирі з обох сторін по 3 хвилини;
- В кінці приготування пропарте ваші котлетки під кришкою 7 хвилин.
-
Подавайте на стіл в красивому блюді. На гарнір гарні відварні овочі і майонезний соус.
Приємної вам трапези!
Це рецепт найніжнішої курки у вершковому соусі, приготуйте його і доставте задоволення своїм близьким.
Як смачно приготувати курячі крильця в духовці читайте тут.
Дізнайтеся , як правильно приготувати кальмари в клярі. Досвідчені кулінари діляться своїми секретами.
Печінкові оладки з яловичини з манкою
Ця рецептура також відноситься до класики жанру. Страва виходить ніжним і ситним. Чудово виглядає на будь-якому столі. Ваші гості будуть в повному захваті. Ну а вас чекає приголомшливий успіх, як гарної господині.
Склад:
-
-
- 0,5 кг печінки молодого теляти;
- Одна цибулина;
- Третя частина склянки манки;
- 2 яйця;
- Половина лимона;
- Оливковий жир;
- Сіль;
- Прянощі.
-
Тривалість приготування: 50 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 147 ккал.
Хід роботи покроково:
-
-
- Наріжте дрібно цибулю і обсмажте його на розпеченому оливковій жирі до рум'яного кольору;
- Зваріть манку на воді з невеликою кількістю солі. Стежте, щоб вона не вийшла густа;
- Позбавте печінку від грубих плівок і подрібніть в м'ясорубці з смаженою цибулею;
- Введіть у рідку масу курячі яйця, манну кашу, сік половини лимона, сіль і спеції. Гарненько все перемішайте;
- Приберіть в холод до загустіння;
- Мокрими руками формуйте невеликі котлетки і відправляйте їх на розпечену сковороду з оливковою олією. Обсмажуйте по 4 хвилини з обох сторін.
-
Презентуйте приготований шедевр з гарніром з картопляного пюре.
Приємної вам трапези!
Ситні печінково-картопляні оладки
Прекрасним доповненням будь-якого святкового столу стануть ці оладки. Здивуйте своїх гостей цим смачним і ситним стравою.
Склад:
-
-
- 0,5 кг печінки теляти;
- 100 мл жирних вершків;
- 30 грам крохмалю;
- Два курячих яйця;
- 3 картоплини;
- Цибулина;
- 2 ч. л. мускату;
- Оливковий жир;
- Сіль;
- Спеції.
-
Тривалість приготування: 55 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 125 ккал.
Хід роботи:
-
-
- Обробіть печінка, видаливши з неї всі прожилки і плівку. Подрібніть через м'ясорубку;
- Цибулю порізати і також перемолоти в м'ясорубці;
- Зварений в шкірці картоплю частим і трьом на крупній тертці;
- Вводимо в печінкову суміш тертий картопля, курячі яйця, крохмаль і вершки. Гарненько перемішайте;
- Приправте отриману субстанцію сіллю, спеціями і мускатним горіхом. Гарненько все змішайте;
- Поставте в холодильник до загустіння;
- Охолоджену кашку обсмажуйте порційно, на розпеченому оливковій жирі (по 3 хвилини з обох сторін);
- Обов'язково пропарте котлетки під кришкою 5 хвилин.
-
Подавайте свій шедевр на стіл в красивому блюді з білої кераміки. Для гарніру гарні овочі, приготовані на грилі.
Приємної вам трапези!
Корисні поради
Яловича печінка є дуже вибагливим інгредієнтом. Під час приготування цієї страви ви можете зіткнутися з деякими неприємностями. Щоб уникнути їх, дотримуйтесь наших порад:
-
-
- За основу даного страви використовуйте тільки свіжий печінковий продукт. Ніякої заморозки;
- Ретельно видаляйте всі жилки і плівки з неї;
- Попередньо замаринуйте цей інгредієнт в молоці, вершках, сметані або майонезі. Тоді ваша страва не вийде гірким;
- Звертайте на якість яловичої печінки при покупці. Бажано купувати даний субпродукт від молодого тварини.
-
Дотримуючись наших порад, ви з легкістю приготуєте божественне страва. Балуйте своїх домочадців цим корисним і смачним стравою. Озброївшись нашими рецептами і практичними порадами, ваше меню ніколи не набридне одноманітністю!
Приємного апетиту!