16 май 2019 4 896

Як приготувати печінкові оладки з яловичої печінки

Яловича печінка відноситься до дуже корисним продуктам. Вона гарна в будь-якому вигляді. Але сьогодні ми розповімо вам про дуже смачне блюдо з даного інгредієнта – про оладки з печінки теляти. По-перше, вони наділені дуже ніжним смаком і ароматом.

А по-друге, їх приготування не займе у вас багато часу і сил. Ми підібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї страви. Також припасли кілька порад з приготування такого наїдки.

Традиційний рецепт печінкових оладок з яловичини
Інгредієнти Кількість
телячої печінки - 0,5 кг
цибулин - 1 штука
яєць - 1 штука
жирних вершків - 15 грам
пшеничного борошна - 30 грам
оливкової олії - 30 грам
солі і спецій - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал
Перед вами дуже простий класичний варіант цієї страви. На смак повинні вийти божественно ніжні оладки. Ніякого натяку на гіркоту навіть і не буде. Тому їх полюблять навіть маленькі дітки, які дуже вибагливі в їжі.

Хід роботи:

Помийте печінку. Обріжте всі прожилки. Пропустіть її через м'ясорубку;

Очистіть цибулину. Прокрути в м'ясорубці. Введіть її в печінкову масу;

Всипте в дану субстанцію вершки, борошно пшеничне, курячі яйця, сіль і спеції. Гарненько все з'єднайте;

У розпечений оливковий жир порційно наливайте рідку масу. Для цих цілей використовуйте невелику металеву ложку;

Смажте кожну корж за дві хвилини з кожного боку;

Готові оладки складіть назад у ту ж сковороду пропарте їх під кришкою 5-7 хвилин.

Презентуйте готові коржі на великому красивому блюді з кераміки. Вони чудово поєднуються з грибним соусом і приготованими на грилі овочами.

Приємної вам трапези!

Як приготувати оладки з яловичої печінки з морквою

Ніщо так не гармонує з печінкою, як звичайна морква. Ось і ми приготували для вас такий рецепт. Нічого складного в ньому немає. А на смак цей твір кулінарії уб'є всіх гурманів наповал.

Склад:

      • 0,5 кг печінки теляти;
      • Півтори цибулини;
      • Дві морквини;
      • Два зубки часнику;
      • 100 грам пшеничного борошна;
      • 100 мл оливкової жиру;
      • 100 грам панірувальних сухарів;
      • Підлогу ч. л. солі;
      • Підлогу ч. л. спецій;
      • Щіпка соди.

Тривалість приготування: 45 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 178 ккал.

Хід роботи:

      1. Попередньо обробіть печінковий продукт. Видаліть грубі частини;
      2. Поріжте її на маленькі шматочки;
      3. В розпеченому оливковій жирі посмажте кубики цибулі і терту моркву до рум'яного кольору;
      4. Подрібніть в м'ясорубці цибулю, моркву і печінку до однорідної субстанції;
      5. Введіть в неї пшеничне борошно, роздавлений часник, сіль, спеції і соду. Гарненько змішайте;
      6. Помістіть посуд з печінковою кашкою в холод на півгодини до загустіння;
      7. За допомогою ложки і рук сформуйте з даної суміші своєрідні коржики;
      8. Перед обсмаженням обваляйте кожну в товчених сухарях;
      9. Смажте в розпеченому оливковій жирі по 4 хвилини з кожного боку;
      10. Готові оладки бажано трохи пропарити під кришкою.

Укладіть ваше блюдо на гарний великий піднос з скла. Вони чудово поєднуються з гарніром з гречки та грибним соусом.

Приємної вам трапези!

Оладки з яловичої печінки з вівсяними пластівцями: покроковий рецепт

Перед вами досить цікава варіація даної страви. Здивуйте своїх домочадців. Після вечері, від цієї страви не залишиться і сліду.

Склад:

      • 1 кг яловичої печінки;
      • Стакан вівсянки (пластівці);
      • Вершки (для маринування);
      • Пучок свіжої кінзи;
      • Сіль;
      • Спеції.

Тривалість приготування: півтори години.

Калорійність 1-й порції: 163 ккал.

Хід роботи:

      1. Помийте, видаліть грубі частинки з печінки. Помістіть її на 30 хвилин в рідкі вершки для маринування;
      2. Через цей проміжок часу, вийміть її з вершків. Подрібніть в м'ясорубці до стану однорідності;
      3. Введіть у цю субстанцію вівсянку, сіль, спеції і подрібнену кінзу. Гарненько перемішайте;
      4. Дайте їй трохи охолонути в холодильнику;
      5. Мокрими руками формуйте невеликі коржі;
      6. Обсмажте кожну на розпеченому оливковій жирі з обох сторін по 3 хвилини;
      7. В кінці приготування пропарте ваші котлетки під кришкою 7 хвилин.

Подавайте на стіл в красивому блюді. На гарнір гарні відварні овочі і майонезний соус.

Приємної вам трапези!

Це рецепт найніжнішої курки у вершковому соусі, приготуйте його і доставте задоволення своїм близьким.

Як смачно приготувати курячі крильця в духовці читайте тут.

Дізнайтеся , як правильно приготувати кальмари в клярі. Досвідчені кулінари діляться своїми секретами.

Печінкові оладки з яловичини з манкою

Ця рецептура також відноситься до класики жанру. Страва виходить ніжним і ситним. Чудово виглядає на будь-якому столі. Ваші гості будуть в повному захваті. Ну а вас чекає приголомшливий успіх, як гарної господині.

Склад:

      • 0,5 кг печінки молодого теляти;
      • Одна цибулина;
      • Третя частина склянки манки;
      • 2 яйця;
      • Половина лимона;
      • Оливковий жир;
      • Сіль;
      • Прянощі.

Тривалість приготування: 50 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 147 ккал.

Хід роботи покроково:

      1. Наріжте дрібно цибулю і обсмажте його на розпеченому оливковій жирі до рум'яного кольору;
      2. Зваріть манку на воді з невеликою кількістю солі. Стежте, щоб вона не вийшла густа;
      3. Позбавте печінку від грубих плівок і подрібніть в м'ясорубці з смаженою цибулею;
      4. Введіть у рідку масу курячі яйця, манну кашу, сік половини лимона, сіль і спеції. Гарненько все перемішайте;
      5. Приберіть в холод до загустіння;
      6. Мокрими руками формуйте невеликі котлетки і відправляйте їх на розпечену сковороду з оливковою олією. Обсмажуйте по 4 хвилини з обох сторін.

Презентуйте приготований шедевр з гарніром з картопляного пюре.

Приємної вам трапези!

Ситні печінково-картопляні оладки

Прекрасним доповненням будь-якого святкового столу стануть ці оладки. Здивуйте своїх гостей цим смачним і ситним стравою.

Склад:

      • 0,5 кг печінки теляти;
      • 100 мл жирних вершків;
      • 30 грам крохмалю;
      • Два курячих яйця;
      • 3 картоплини;
      • Цибулина;
      • 2 ч. л. мускату;
      • Оливковий жир;
      • Сіль;
      • Спеції.

Тривалість приготування: 55 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 125 ккал.

Хід роботи:

      1. Обробіть печінка, видаливши з неї всі прожилки і плівку. Подрібніть через м'ясорубку;
      2. Цибулю порізати і також перемолоти в м'ясорубці;
      3. Зварений в шкірці картоплю частим і трьом на крупній тертці;
      4. Вводимо в печінкову суміш тертий картопля, курячі яйця, крохмаль і вершки. Гарненько перемішайте;
      5. Приправте отриману субстанцію сіллю, спеціями і мускатним горіхом. Гарненько все змішайте;
      6. Поставте в холодильник до загустіння;
      7. Охолоджену кашку обсмажуйте порційно, на розпеченому оливковій жирі (по 3 хвилини з обох сторін);
      8. Обов'язково пропарте котлетки під кришкою 5 хвилин.

Подавайте свій шедевр на стіл в красивому блюді з білої кераміки. Для гарніру гарні овочі, приготовані на грилі.

Приємної вам трапези!

Корисні поради

Яловича печінка є дуже вибагливим інгредієнтом. Під час приготування цієї страви ви можете зіткнутися з деякими неприємностями. Щоб уникнути їх, дотримуйтесь наших порад:

      • За основу даного страви використовуйте тільки свіжий печінковий продукт. Ніякої заморозки;
      • Ретельно видаляйте всі жилки і плівки з неї;
      • Попередньо замаринуйте цей інгредієнт в молоці, вершках, сметані або майонезі. Тоді ваша страва не вийде гірким;
      • Звертайте на якість яловичої печінки при покупці. Бажано купувати даний субпродукт від молодого тварини.

Дотримуючись наших порад, ви з легкістю приготуєте божественне страва. Балуйте своїх домочадців цим корисним і смачним стравою. Озброївшись нашими рецептами і практичними порадами, ваше меню ніколи не набридне одноманітністю!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: