16 май 2019 8 631

Як смачно приготувати рибний суп з сьомги

Раніше юшку з сьомги готували виключно для царів. Але давно минули часи царів, а приготування цього чудового рибного супу стало доступно для кожного.

Хоч і коштує сьомга за нинішніми цінами досить дорого, але хоча б раз у житті ви повинні спробувати суп з сьомги. Це блюдо буде доречно не тільки в звичайному житті.

Подавши до святкового столу рибний суп з сьомги, ви воістину здивуйте своїх гостей цим царським стравою.

Особливості вибору сьомги

Рибний суп з сьомги дійсно є королем серед супів. Готову страву дуже наваристое і надзвичайно смачне. Але чи вийде воно справді смачним, залежить від правильності вибору червоної рибки. Так як ця рибка — не дешевий делікатес, то і до її вибору варто поставитися з усією серйозністю.

Сьомга сьогодні продається в двох варіантах:

  • Філе;
  • Цілісна.

Якщо ваш бюджет дозволяє, то краще купити цілісну тушку червоної риби. Просто часто недобросовісний продавець під виглядом філе може продати більш дешевий вид червоної риби. Якщо з вибором цілісної рибки все ясно, визначити справжню сьомгу легко за зовнішніми рисами, то з вибором філе доведеться трохи повозитися.

При покупці цієї царської рибки важливо знати деякі моменти:

  1. Яскраве забарвлення філе сьомги свідчить про те, що його пофарбували перед продажем барвником. Вибирайте філе світло-оранжевого кольору;
  2. Філе сьомги на дотик повинне бути пружним;
  3. Зверніть свою увагу на дату вилову тушки. Свіжа рибка не може зберігатися не більше двох тижнів;
  4. Зверніть увагу на вологий хвостик і прозорі очі (це показник свіжості рибки);
  5. Якщо перед вами представлена суха і досить глянсова сьомга, то це свідчить про хімічній обробці продукту;
  6. Справжня сьомга пахне морем;
  7. Купуйте філе сьомги тільки з білими прожилками;
  8. Звертайте увагу на луску. Вона не повинна бути жовта, суха і зі слизом;
  9. Також дивіться на цілісність пакувального матеріалу;
  10. Ні в якому разі не беріть сьомгу з надривами луски і шкіри.

Ваш рибний суп вийде воістину незабутньо царським, якщо ви купите норвезьку сьомгу.

Традиційний рецепт рибного супу з сьомги
Інгредієнти Кількість
сьомги - 350 грам
цибулин - 0,5 шт
води - 1 літр
картоплі - 250 грам
моркви - 0,5 шт
лаврового листочка - 1 шт.
перець мелений і горошком - за смаком
кріп і петрушка - пара гілочок
сіль - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал
Вашій увазі представлений класичний варіант рибного супу з сьомги. З'являючись на будь-якому столі, він воістину стає цвяхом програми. Його люблять як дорослі, так і маленькі дітки.

Рецептура приготування:

  1. Видалити луску і нутрощі з сьомги. Промийте під проточною водою. Наріжте рибу на маленькі порційні шматочки;
  2. Картопля промийте, зріжте шкірку і наріжте його невеликими брусками;
  3. З морквини і лучка також видаліть шкірку і наріжте невеликими кубиками;
  4. У закипілу підсолену воду вводимо наші овочі і чорний перчик;
  5. Після п'яти хвилин варіння овочів, вводимо до них заздалегідь підготовлену рибу. На цьому етапі варимо наш супчик на середньому вогні близько 25 хвилин;
  6. В кінці приготування вводимо в суп лавровий листочок і ще 5 хвилин варимо його на повільному вогні.

Презентуйте готове блюдо в красивих піалах. Поставте на стіл піалу з нарізаною свіжої петрушкою і кропом.

Приємної вам царської трапези!

Юшка з голови сьомги

Завжди для приготування юшки використовують саме голову риби. Вважається, що суп з неї виходить дуже наваристим. Голова сьомги найкраще підходить для цього заходи. Ваші домочадці не тільки оцінять аристократичний смак цієї страви, але і поласують шматочками червоної рибки.

Інгредієнти:

  • 1,5 літрів води;
  • 1 голова сьомги;
  • Одна цибулина;
  • 3 картоплини;
  • 1 лавровий листок;
  • Чорний перець горошком;
  • Пучок петрушки;
  • Сіль.

На приготування у вас піде 1 годину 10 хвилин.

Калорійність в 100 грамах супу – 51 ккал.

На виході вийде 8 порцій смачного супу.

Рецептура приготування:

  1. Видалити очі, зябра і луску з голови риби. Гарненько промити;
  2. Вводимо риб'ячу голову в холодну воду. Як тільки вода закипіла, знімаємо пінні освіти. Варити бульйон на повільному вогні близько півгодини;
  3. Вимити і обрізати шкірку з овочів. Нарізати невеликими брусочками;
  4. З гілочок петрушки відокремлюємо листочки;
  5. Після закінчення півгодини, вийміть з бульйону голову сьомги і процідіть його через дрібне сито;
  6. Проціджений бульйон знову поставте на плиту і доведіть до стану кипіння. Приправте рибний навар сіллю. Введіть в нього нарізані овочі (крім петрушки). Варіть ще 10 хвилин;
  7. Дістаньте з голови сьомги рибне м'ясо і введіть його в рибний бульйон. Слідом закладіть лавровий листочок, листя петрушки і перець. Спробуйте його на сіль. У міру потреби – досоліть;
  8. Проварити суп ще 5 хвилин.

Коли ваш рибний супчик приготувався, дайте йому настоятися близько 15 хвилин і сміливо подавайте на стіл в прозорих піалах. У кожну порцію покладіть петрушку або кріп.

Приємного вам апетиту!

Вершковий рибний суп з червоної риби

Якщо вам хочеться хоч на хвилинку побувати у Фінляндії, то цей супчик з вершками вас занурить в неї повністю. Він подарує вам незабутні смакові відчуття.

Інгредієнти:

  • 120 грам філе сьомги;
  • 200 мл вершків (10%-20%);
  • Морква;
  • 200 грам картоплі;
  • 2 середніх томатів;
  • Половина цибулини;
  • Сіль;
  • Рослинна олія;
  • Петрушка або кріп

Приготування займе 40 хвилин.

На виході вийде 4 порції по 250 ккал кожна.

Рецептура приготування:

    1. Філе червоної риби нарізаємо маленькими порційними шматочками;

    1. Картоплю нарізаємо невеликими брусками;
    2. Цибулю дрібно шаткуємо. Обсмажуємо на олії до рум'яного кольору;

    1. Моркву тремо на середній тертці і вводимо в цибуля;

    1. Обшпаривши помідори окропом, знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо. Додаємо до цибулі і моркви. Трохи підсмажуємо;

    1. Вливаємо 1 літр води в обсмажені овочі. Доводимо до стану кипіння;
    2. Слідом вводимо картопляні брусочки і варимо, попередньо посоливши, 6 хвилин;

  1. Потім додаємо шматочки сьомги і вершки і варимо 7 хвилин.

Готовий суп подають в білих піалах, притрусивши зверху листочками петрушки. Приємного вам апетиту!

Як приготувати «морський» суп з сьомги хребта

Потрібно врахувати те, що хребет є субпродуктом, суп з нього виходить незвичайно яскравим і смачним.

Інгредієнти:

  • Три картоплини;
  • Морква;
  • Цибулина;
  • 250 грам риб'ячих хребтів;
  • 1 десертна ложка манки;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Петрушка.

Готується 35 хвилин.

Вийде 4 порції по 173 ккал.

Рецептура приготування:

  1. Моркву і картоплю ріжемо невеликими брусочками. Вводимо в підсолену воду;
  2. Ріжемо цибулю на 4 частини і вводимо в воду;
  3. Нарізаємо риб'ячу хребтину на порції і додаємо в готові овочі. При появі піни, негайно прибирайте з навару;
  4. Вводимо в навар манку і постійно її заважаємо;

Як тільки манка зварилася, суп готовий. Приправляємо його сіллю і перцем. Притрушиваем петрушкою. Подаємо в красивих піалах. Приємної трапези!

Суп-юшка з сьомги черевець

Очеревинна частина сьомги найбільш жирна. Тому рибний супчик з черевець виходить досить наваристим і ситним. Він має омолоджуючий ефект. Здивуйте своїх домочадців цієї цікавої юшкою.

Інгредієнти:

  • 600 грам черевець сьомги;
  • 6 картоплин;
  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 200 мл вершків 20%;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Петрушка.

Готується страва не більше години.

Калорійність готового страви – 629 ккал.

Рецептура приготування:

  1. Видаляємо з черевець плавники і шкіру. Моєму під проточною водою;
  2. Вводимо черевця в киплячу воду і варимо;
  3. Через 10 хвилин виймаємо черевця з навару. Залишаємо їх охолоджуватися;
  4. Далі вводимо в очеревинної навар очищені, але не нарізані овочі. Варити до повного приготування;
  5. Коли всі овочі остаточно приготувалися, вийміть і приберіть цибулю у відро для сміття;
  6. Інші зварені овочі, разом з черевцями, збийте блендером. Повинен вийти суп-пюре;
  7. Приправте ваш суп сіллю і перцем. Введіть в нього вершки. Ретельно все змішайте. Варіть ще 7 хвилин.

Подайте на стіл готову страву у красивих тематичних піалах. Також посипте листочками петрушки. Приємного вам апетиту!

Неймовірно смачний суп із сочевиці. Читайте додати в супчик щоб він став максимально корисним.

Гарбузовий суп-пюре, ще одне блюдо яке обов'язково приготувати в осінній сезон. Готуйте за нашими рецептами.

Суп пюре з брокколі з вершками. Корисна страва з неймовірним ароматом, але це також дуже смачно. Готуйте разом з нами, за нашими рецептами.

Корисні поради

Супи з сьомги дуже прості у приготуванні. Але деякі нюанси все-таки потрібно знати, щоб не зіпсувати це споконвічно царський блюдо:

  • Якщо ви хочете отримати юшку з яскравим і насиченим смаком, використовуйте тільки філе;
  • Потрібен наваристий і насичений густотою рибний суп – візьміть за основу голову, хребет, черевця або плавники рибки;
  • Щоб навар не помутнів і не став гірким, позбавте голову від зябер;
  • Справжньою родзинкою стане юшка з сьомги з вершками або молоком;
  • Додавайте при приготуванні цього супу якусь крупу;
  • Вершкові супи-пюре з сьомги подавайте з крутонами з білого хліба;
  • Використовуйте для приготування лише свіжу рибу.

Ці поради допоможуть вам приготувати царський блюдо.

Потрібно дуже постаратися, щоб зіпсувати страви з сьомги. Супи з сьомги досить прості в приготуванні. Головне — виконуйте всі поради даної статті і у вас все вийде. Додавши прянощів і різних овочів суп з сьомги — його смак надовго закарбується у вашій пам'яті!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: