Як смачно приготувати рибний суп з сьомги
Раніше юшку з сьомги готували виключно для царів. Але давно минули часи царів, а приготування цього чудового рибного супу стало доступно для кожного.
Хоч і коштує сьомга за нинішніми цінами досить дорого, але хоча б раз у житті ви повинні спробувати суп з сьомги. Це блюдо буде доречно не тільки в звичайному житті.
Подавши до святкового столу рибний суп з сьомги, ви воістину здивуйте своїх гостей цим царським стравою.
Особливості вибору сьомги
Сьомга сьогодні продається в двох варіантах:
- Філе;
- Цілісна.
Якщо ваш бюджет дозволяє, то краще купити цілісну тушку червоної риби. Просто часто недобросовісний продавець під виглядом філе може продати більш дешевий вид червоної риби. Якщо з вибором цілісної рибки все ясно, визначити справжню сьомгу легко за зовнішніми рисами, то з вибором філе доведеться трохи повозитися.
При покупці цієї царської рибки важливо знати деякі моменти:
- Яскраве забарвлення філе сьомги свідчить про те, що його пофарбували перед продажем барвником. Вибирайте філе світло-оранжевого кольору;
- Філе сьомги на дотик повинне бути пружним;
- Зверніть свою увагу на дату вилову тушки. Свіжа рибка не може зберігатися не більше двох тижнів;
- Зверніть увагу на вологий хвостик і прозорі очі (це показник свіжості рибки);
- Якщо перед вами представлена суха і досить глянсова сьомга, то це свідчить про хімічній обробці продукту;
- Справжня сьомга пахне морем;
- Купуйте філе сьомги тільки з білими прожилками;
- Звертайте увагу на луску. Вона не повинна бути жовта, суха і зі слизом;
- Також дивіться на цілісність пакувального матеріалу;
- Ні в якому разі не беріть сьомгу з надривами луски і шкіри.
Ваш рибний суп вийде воістину незабутньо царським, якщо ви купите норвезьку сьомгу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сьомги - | 350 грам |
цибулин - | 0,5 шт |
води - | 1 літр |
картоплі - | 250 грам |
моркви - | 0,5 шт |
лаврового листочка - | 1 шт. |
перець мелений і горошком - | за смаком |
кріп і петрушка - | пара гілочок |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
Рецептура приготування:
- Видалити луску і нутрощі з сьомги. Промийте під проточною водою. Наріжте рибу на маленькі порційні шматочки;
- Картопля промийте, зріжте шкірку і наріжте його невеликими брусками;
- З морквини і лучка також видаліть шкірку і наріжте невеликими кубиками;
- У закипілу підсолену воду вводимо наші овочі і чорний перчик;
- Після п'яти хвилин варіння овочів, вводимо до них заздалегідь підготовлену рибу. На цьому етапі варимо наш супчик на середньому вогні близько 25 хвилин;
- В кінці приготування вводимо в суп лавровий листочок і ще 5 хвилин варимо його на повільному вогні.
Презентуйте готове блюдо в красивих піалах. Поставте на стіл піалу з нарізаною свіжої петрушкою і кропом.
Приємної вам царської трапези!
Юшка з голови сьомги
Завжди для приготування юшки використовують саме голову риби. Вважається, що суп з неї виходить дуже наваристим. Голова сьомги найкраще підходить для цього заходи. Ваші домочадці не тільки оцінять аристократичний смак цієї страви, але і поласують шматочками червоної рибки.
Інгредієнти:
- 1,5 літрів води;
- 1 голова сьомги;
- Одна цибулина;
- 3 картоплини;
- 1 лавровий листок;
- Чорний перець горошком;
- Пучок петрушки;
- Сіль.
На приготування у вас піде 1 годину 10 хвилин.
Калорійність в 100 грамах супу – 51 ккал.
На виході вийде 8 порцій смачного супу.
Рецептура приготування:
- Видалити очі, зябра і луску з голови риби. Гарненько промити;
- Вводимо риб'ячу голову в холодну воду. Як тільки вода закипіла, знімаємо пінні освіти. Варити бульйон на повільному вогні близько півгодини;
- Вимити і обрізати шкірку з овочів. Нарізати невеликими брусочками;
- З гілочок петрушки відокремлюємо листочки;
- Після закінчення півгодини, вийміть з бульйону голову сьомги і процідіть його через дрібне сито;
- Проціджений бульйон знову поставте на плиту і доведіть до стану кипіння. Приправте рибний навар сіллю. Введіть в нього нарізані овочі (крім петрушки). Варіть ще 10 хвилин;
- Дістаньте з голови сьомги рибне м'ясо і введіть його в рибний бульйон. Слідом закладіть лавровий листочок, листя петрушки і перець. Спробуйте його на сіль. У міру потреби – досоліть;
- Проварити суп ще 5 хвилин.
Коли ваш рибний супчик приготувався, дайте йому настоятися близько 15 хвилин і сміливо подавайте на стіл в прозорих піалах. У кожну порцію покладіть петрушку або кріп.
Приємного вам апетиту!
Вершковий рибний суп з червоної риби
Якщо вам хочеться хоч на хвилинку побувати у Фінляндії, то цей супчик з вершками вас занурить в неї повністю. Він подарує вам незабутні смакові відчуття.
Інгредієнти:
- 120 грам філе сьомги;
- 200 мл вершків (10%-20%);
- Морква;
- 200 грам картоплі;
- 2 середніх томатів;
- Половина цибулини;
- Сіль;
- Рослинна олія;
- Петрушка або кріп
Приготування займе 40 хвилин.
На виході вийде 4 порції по 250 ккал кожна.
Рецептура приготування:
-
- Філе червоної риби нарізаємо маленькими порційними шматочками;
-
- Картоплю нарізаємо невеликими брусками;
- Цибулю дрібно шаткуємо. Обсмажуємо на олії до рум'яного кольору;
-
- Моркву тремо на середній тертці і вводимо в цибуля;
-
- Обшпаривши помідори окропом, знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо. Додаємо до цибулі і моркви. Трохи підсмажуємо;
-
- Вливаємо 1 літр води в обсмажені овочі. Доводимо до стану кипіння;
- Слідом вводимо картопляні брусочки і варимо, попередньо посоливши, 6 хвилин;
- Потім додаємо шматочки сьомги і вершки і варимо 7 хвилин.
Готовий суп подають в білих піалах, притрусивши зверху листочками петрушки. Приємного вам апетиту!
Як приготувати «морський» суп з сьомги хребта
Потрібно врахувати те, що хребет є субпродуктом, суп з нього виходить незвичайно яскравим і смачним.
Інгредієнти:
- Три картоплини;
- Морква;
- Цибулина;
- 250 грам риб'ячих хребтів;
- 1 десертна ложка манки;
- Сіль;
- Спеції;
- Петрушка.
Готується 35 хвилин.
Вийде 4 порції по 173 ккал.
Рецептура приготування:
- Моркву і картоплю ріжемо невеликими брусочками. Вводимо в підсолену воду;
- Ріжемо цибулю на 4 частини і вводимо в воду;
- Нарізаємо риб'ячу хребтину на порції і додаємо в готові овочі. При появі піни, негайно прибирайте з навару;
- Вводимо в навар манку і постійно її заважаємо;
Як тільки манка зварилася, суп готовий. Приправляємо його сіллю і перцем. Притрушиваем петрушкою. Подаємо в красивих піалах. Приємної трапези!
Суп-юшка з сьомги черевець
Очеревинна частина сьомги найбільш жирна. Тому рибний супчик з черевець виходить досить наваристим і ситним. Він має омолоджуючий ефект. Здивуйте своїх домочадців цієї цікавої юшкою.
Інгредієнти:
- 600 грам черевець сьомги;
- 6 картоплин;
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 200 мл вершків 20%;
- Сіль;
- Перець;
- Петрушка.
Готується страва не більше години.
Калорійність готового страви – 629 ккал.
Рецептура приготування:
- Видаляємо з черевець плавники і шкіру. Моєму під проточною водою;
- Вводимо черевця в киплячу воду і варимо;
- Через 10 хвилин виймаємо черевця з навару. Залишаємо їх охолоджуватися;
- Далі вводимо в очеревинної навар очищені, але не нарізані овочі. Варити до повного приготування;
- Коли всі овочі остаточно приготувалися, вийміть і приберіть цибулю у відро для сміття;
- Інші зварені овочі, разом з черевцями, збийте блендером. Повинен вийти суп-пюре;
- Приправте ваш суп сіллю і перцем. Введіть в нього вершки. Ретельно все змішайте. Варіть ще 7 хвилин.
Подайте на стіл готову страву у красивих тематичних піалах. Також посипте листочками петрушки. Приємного вам апетиту!
Неймовірно смачний суп із сочевиці. Читайте додати в супчик щоб він став максимально корисним.
Гарбузовий суп-пюре, ще одне блюдо яке обов'язково приготувати в осінній сезон. Готуйте за нашими рецептами.
Суп пюре з брокколі з вершками. Корисна страва з неймовірним ароматом, але це також дуже смачно. Готуйте разом з нами, за нашими рецептами.
Корисні поради
Супи з сьомги дуже прості у приготуванні. Але деякі нюанси все-таки потрібно знати, щоб не зіпсувати це споконвічно царський блюдо:
- Якщо ви хочете отримати юшку з яскравим і насиченим смаком, використовуйте тільки філе;
- Потрібен наваристий і насичений густотою рибний суп – візьміть за основу голову, хребет, черевця або плавники рибки;
- Щоб навар не помутнів і не став гірким, позбавте голову від зябер;
- Справжньою родзинкою стане юшка з сьомги з вершками або молоком;
- Додавайте при приготуванні цього супу якусь крупу;
- Вершкові супи-пюре з сьомги подавайте з крутонами з білого хліба;
- Використовуйте для приготування лише свіжу рибу.
Ці поради допоможуть вам приготувати царський блюдо.
Потрібно дуже постаратися, щоб зіпсувати страви з сьомги. Супи з сьомги досить прості в приготуванні. Головне — виконуйте всі поради даної статті і у вас все вийде. Додавши прянощів і різних овочів суп з сьомги — його смак надовго закарбується у вашій пам'яті!
Приємного апетиту!