04 март 2019 7 559

Як спекти простий і швидкий пиріг з рибою

Пиріг з рибою можна готувати абсолютно з різного тіста — з дріжджового, листкового, холодцю, і він однаково виходить смачним. А начинку можна доповнювати картоплею, капустою, зеленню та спеціями.

Рибу можна використовувати різну, головне, щоб в ньому було якомога менше кісток. Тут головне мати добру фантазію, тоді ви отримаєте ідеальне творіння кулінарного мистецтва. А ваші рідні оцінять його за найвищим гідності.

Так, як же зробити швидкий пиріг з рибою? Давайте розглянемо декілька рецептів готування.

Пиріг з рибною начинкою: простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
вершкового масла - 100 грам
сметани - 100 мл
борошна - 0,5 кг
молока - 80 мл
соди - ½ Чайної ложки
солі і спецій - за смаком
ріпчастої цибулі - одна головка
риби - 0,5 кг
лимона - половина
сирок - невеликий шматочок на 150 грам
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 270 Ккал

Як робити:

  1. Для початку рибу очищаємо, промиваємо і очищаємо кісточки;
  2. Очищене рибне філе розбираємо невеликими шматочками, кладемо в чашку, підсолюємо і перчимо;
  3. Лимон ріжемо на кружечки і віджимаємо сік на рибу. Кладемо лимонні кружечки до риби. Залишаємо маринуватися;
  4. Потім починаємо готувати тісто. У сметану додаємо соду, перемішуємо і залишаємо стояти 30 хвилин;
  5. Масло трохи розм'якшуємо в мікрохвильовки і викладаємо в сметану, додаємо сіль і все перемішуємо міксером до однорідності;
  6. Після цього повільно в суміш насипаємо борошно і замішуємо тісто. Для початку його слід замішувати ложкою, а коли воно стане густим, місимо вручну;
  7. Готове тісто ділимо на дві порції. Одну порцію прокатуємо в круглий пласт;
  8. Деко промазуємо маслом і поміщаємо цілий пласт тіста, з боків робимо бортики;
  9. Рибні шматочки викладаємо на тісто, повністю заповнюють до країв бортів форми;
  10. Сир протираємо великої стружкою і викладаємо поверх риби;
  11. Лук очищаємо і нарізаємо кільцями;
  12. Цибульні кільця викладаємо поверх риби;
  13. Після цього з другої частини також прокатуємо цілий пласт і викладаємо його поверх начинки, защипуємо тісто з усіх країв;
  14. Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму. Готуємо 15-20 хвилин.

Як зробити заливний рибний пиріг

Складові для тіста:

  • Сметана – 200 мл;
  • Майонез – 200 грам;
  • 3-4 курячих яйця;
  • 1 маленька ложечка розпушувача;
  • Неповний склянку борошна;
  • Трохи солі.

Для начинки:

  • Половина кілограма сьомги;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • Петрушка – декілька стебел;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Період готування – 50 хвилин.

Калорійність – 280.

Приступаємо до готування:

  1. У миску викладаємо сметану і майонез, змішуємо;
  2. Потім розбиваємо яйця і кладемо в суміш зі сметани і майонезу. Все збиваємо міксером;
  3. Додаємо сіль, розпушувач. Знову змішуємо;
  4. Далі повільно всипаємо борошно і одночасно все перемішуємо. Повинно вийти рідке, однорідне тісто;
  5. Готуємо начинку. З цибулевої головки знімаємо шкірку, рубаємо невеликими брусочками;
  6. Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо олію, прогріваємо. На розпечене масло закидаємо цибулю, смажимо;
  7. Гілочки петрушки обполіскуємо, дрібно шаткуємо. Засипаємо до цибулі і пасеруємо пару хвилин;
  8. Філе сьомги обполіскуємо і нарізаємо скибочками;
  9. Ставимо окрему сковорідку на вогонь і прогріваємо. На кипляче масло викладаємо сьомгу і смажимо хвилин 10;
  10. Після цього форму для запікання збризкуємо рослинним маслом і заливаємо половину рідкого тіста;
  11. Викладаємо шматочки сьомги, зверху кладемо обсмажену цибулю з петрушкою;
  12. Посипаємо сіллю і меленим перцем;
  13. В кінці все заливаємо залишками рідкого тіста;
  14. Ставимо форму в прогрітий духовку до 180 градусів і залишаємо дбати 25-30 хвилин.

Соковита і неймовірно смачна горбуша в духовці це гарне і ситне блюдо яке варто обов'язково приготувати.

Візьміть на замітку наш покроковий рецепт смачних панкейків на кефірі з покроковими фото і рекомендаціями.

Рецепт класичного салату з рисом і крабовими паличками. Читайте як приготувати різні варіанти цієї страви.

Листкова випічка з червоною рибою, яку приготувати нескладно

Що потрібно:

  • 800 грам листкового тіста;
  • 400 грам червоної риби;
  • Лимон – 1 штука;
  • Одна морква;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • 2 картопляні бульби;
  • Одне куряче яйце;
  • 2-3 часникових зубця;
  • Трохи солі;
  • Рослинна олія;
  • Приправи для риби – на свій смак.

Скільки потрібно готувати – 2 години.

Рівень калорій в 100 грамах – 275.

Як готувати:

    1. Для початку робимо начинку. Бульби картоплі і моркву очищаємо, промиваємо. Натираємо великої стружкою. Розкладаємо по окремих чашках;
    2. З лучка знімаємо шкірку і нарізаємо півкільцями;
    3. Філе червоної риби обполіскуємо, сушимо, ріжемо середніми скибочками;
    4. Потім рибне філе викладаємо в чашку, поливаємо соком з половини лимона, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем;
    5. Після цього моркву і цибулю засмажуємо на олії кілька хвилин. Перекладаємо на тарілку;
    6. Додаємо в сковороду, де смажилися овочі, трохи лимонного соку, подрібнений часник і підливаємо рослинного масла. В прогріту суміш відкидаємо картоплю, смажимо 5 хвилин. В кінці додаємо сіль і перець;

    1. Листкове тісто ділимо на дві порції, одна порція повинна бути більшого розміру. Більшу частину розгортаємо в пласт середнього розміру;
    2. Форму для запікання намазуємо маслом і поміщаємо туди тісто;
    3. Потім викладаємо картопляну соломку у вигляді шару;

    1. Зверху картопляної соломки поміщаємо скибочки риби і викладаємо рівномірним шаром;
    2. Зверху риби кладемо моркву і цибулю, повністю закриваємо рибу овочами;

    1. Краї тіста потрібно трохи підняти і загнути;
    2. Другу частину розкачуємо і накриваємо їй весь пиріг, защипуємо краю;

  1. Після цього духова шафа прогріваємо до 210 градусів і ставимо форму з пирогом. Залишаємо запікатися на 45-60 хвилин.

Дріжджовий рибний пиріг на швидку руку

Компоненти для тіста:

  • Кілограм борошна;
  • 350 мл молока;
  • 270 мл води;
  • Масло вершкове – 70 грам;
  • Масло рослинне – велика ложка;
  • 3 курячих яйця;
  • 10 грам сухих дріжджів;
  • 3 ложки цукрового піску;
  • Трохи солі.

Для начинки:

  • Півтора кілограма м'якоті судака;
  • Яйця курячі – 5 штук;
  • Половина лимона;
  • Цибуля зелена – 8 стебел;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Тривалість приготування – 3-3,5 години.

Калорійність – 295.

Процес приготування:

  1. Змішуємо воду з молоком і гріємо до теплого стану;
  2. Потім у цю суміш засипаємо дріжджі і змішуємо;
  3. Додаємо туди 3 великі ложки цукрового піску і ложку борошна, все змішуємо. Залишаємо на деякий час, поки ця суміш підніметься;
  4. Тим металевому посуді великого розміру розтоплюємо вершкове масло. Кладемо рослинне масло, 3 яйця і масу з дріжджами;
  5. Після цього висипаємо борошно і замішуємо тісто;
  6. Після замішування, тісто прикриваємо і поміщаємо в тепло на 2-2,5 години, щоб воно піднялося;
  7. Рибну м'якоть промиваємо, розрізаємо на квадрати і викладаємо в миску;
  8. Поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і перцем;
  9. Курячі яйця варимо круто і рубаємо дрібними шматочками;
  10. Цибульні стебла обполіскуємо і нарізаємо кільцями;
  11. У миску викладаємо яйця і подрібнений зелений лук, все перемішуємо;
  12. Тісто розділяємо на дві частини, одна частина більше, інша менше;
  13. Більшу частину розкачуємо у вигляді круглої коржі і викладаємо у змащену маслом форму;
  14. Потім викладаємо рибу шаром;
  15. Зверху викладаємо курячі яйця з зеленою цибулею;
  16. З другої частини тіста розкачуємо корж і накриваємо їй пиріг, защипуємо краю;
  17. Прогріваємо духовку до 180-200 градусів і ставимо туди запікатися на 1 годину.

Кулінарні секрети

  • Для начинки потрібно використовувати рибу, в якій мало кісток. Добре підійде судак або інша морська риба;
  • Верх пирога з дріжджового тіста перед запіканням можна змастити сирим яйцем, після випікання він вийде рум'яним;
  • Начинку можна доповнити картоплею чи капустою.

Тепер ви знаєте, як можна швидко приготувати пиріг з рибою. Виходить відмінна і ароматна випічка, яка стане смачним і ситним обідом!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: