Як спекти простий і швидкий пиріг з рибою
Пиріг з рибою можна готувати абсолютно з різного тіста — з дріжджового, листкового, холодцю, і він однаково виходить смачним. А начинку можна доповнювати картоплею, капустою, зеленню та спеціями.
Рибу можна використовувати різну, головне, щоб в ньому було якомога менше кісток. Тут головне мати добру фантазію, тоді ви отримаєте ідеальне творіння кулінарного мистецтва. А ваші рідні оцінять його за найвищим гідності.
Так, як же зробити швидкий пиріг з рибою? Давайте розглянемо декілька рецептів готування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкового масла - | 100 грам |
сметани - | 100 мл |
борошна - | 0,5 кг |
молока - | 80 мл |
соди - | ½ Чайної ложки |
солі і спецій - | за смаком |
ріпчастої цибулі - | одна головка |
риби - | 0,5 кг |
лимона - | половина |
сирок - | невеликий шматочок на 150 грам |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 270 Ккал |
Як робити:
- Для початку рибу очищаємо, промиваємо і очищаємо кісточки;
- Очищене рибне філе розбираємо невеликими шматочками, кладемо в чашку, підсолюємо і перчимо;
- Лимон ріжемо на кружечки і віджимаємо сік на рибу. Кладемо лимонні кружечки до риби. Залишаємо маринуватися;
- Потім починаємо готувати тісто. У сметану додаємо соду, перемішуємо і залишаємо стояти 30 хвилин;
- Масло трохи розм'якшуємо в мікрохвильовки і викладаємо в сметану, додаємо сіль і все перемішуємо міксером до однорідності;
- Після цього повільно в суміш насипаємо борошно і замішуємо тісто. Для початку його слід замішувати ложкою, а коли воно стане густим, місимо вручну;
- Готове тісто ділимо на дві порції. Одну порцію прокатуємо в круглий пласт;
- Деко промазуємо маслом і поміщаємо цілий пласт тіста, з боків робимо бортики;
- Рибні шматочки викладаємо на тісто, повністю заповнюють до країв бортів форми;
- Сир протираємо великої стружкою і викладаємо поверх риби;
- Лук очищаємо і нарізаємо кільцями;
- Цибульні кільця викладаємо поверх риби;
- Після цього з другої частини також прокатуємо цілий пласт і викладаємо його поверх начинки, защипуємо тісто з усіх країв;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму. Готуємо 15-20 хвилин.
Як зробити заливний рибний пиріг
Складові для тіста:
- Сметана – 200 мл;
- Майонез – 200 грам;
- 3-4 курячих яйця;
- 1 маленька ложечка розпушувача;
- Неповний склянку борошна;
- Трохи солі.
Для начинки:
- Половина кілограма сьомги;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- Петрушка – декілька стебел;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Період готування – 50 хвилин.
Калорійність – 280.
Приступаємо до готування:
- У миску викладаємо сметану і майонез, змішуємо;
- Потім розбиваємо яйця і кладемо в суміш зі сметани і майонезу. Все збиваємо міксером;
- Додаємо сіль, розпушувач. Знову змішуємо;
- Далі повільно всипаємо борошно і одночасно все перемішуємо. Повинно вийти рідке, однорідне тісто;
- Готуємо начинку. З цибулевої головки знімаємо шкірку, рубаємо невеликими брусочками;
- Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо олію, прогріваємо. На розпечене масло закидаємо цибулю, смажимо;
- Гілочки петрушки обполіскуємо, дрібно шаткуємо. Засипаємо до цибулі і пасеруємо пару хвилин;
- Філе сьомги обполіскуємо і нарізаємо скибочками;
- Ставимо окрему сковорідку на вогонь і прогріваємо. На кипляче масло викладаємо сьомгу і смажимо хвилин 10;
- Після цього форму для запікання збризкуємо рослинним маслом і заливаємо половину рідкого тіста;
- Викладаємо шматочки сьомги, зверху кладемо обсмажену цибулю з петрушкою;
- Посипаємо сіллю і меленим перцем;
- В кінці все заливаємо залишками рідкого тіста;
- Ставимо форму в прогрітий духовку до 180 градусів і залишаємо дбати 25-30 хвилин.
Соковита і неймовірно смачна горбуша в духовці це гарне і ситне блюдо яке варто обов'язково приготувати.
Візьміть на замітку наш покроковий рецепт смачних панкейків на кефірі з покроковими фото і рекомендаціями.
Рецепт класичного салату з рисом і крабовими паличками. Читайте як приготувати різні варіанти цієї страви.
Листкова випічка з червоною рибою, яку приготувати нескладно
Що потрібно:
- 800 грам листкового тіста;
- 400 грам червоної риби;
- Лимон – 1 штука;
- Одна морква;
- Ріпчаста цибуля – 1 штука;
- 2 картопляні бульби;
- Одне куряче яйце;
- 2-3 часникових зубця;
- Трохи солі;
- Рослинна олія;
- Приправи для риби – на свій смак.
Скільки потрібно готувати – 2 години.
Рівень калорій в 100 грамах – 275.
Як готувати:
-
- Для початку робимо начинку. Бульби картоплі і моркву очищаємо, промиваємо. Натираємо великої стружкою. Розкладаємо по окремих чашках;
- З лучка знімаємо шкірку і нарізаємо півкільцями;
- Філе червоної риби обполіскуємо, сушимо, ріжемо середніми скибочками;
- Потім рибне філе викладаємо в чашку, поливаємо соком з половини лимона, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем;
- Після цього моркву і цибулю засмажуємо на олії кілька хвилин. Перекладаємо на тарілку;
- Додаємо в сковороду, де смажилися овочі, трохи лимонного соку, подрібнений часник і підливаємо рослинного масла. В прогріту суміш відкидаємо картоплю, смажимо 5 хвилин. В кінці додаємо сіль і перець;
-
- Листкове тісто ділимо на дві порції, одна порція повинна бути більшого розміру. Більшу частину розгортаємо в пласт середнього розміру;
- Форму для запікання намазуємо маслом і поміщаємо туди тісто;
- Потім викладаємо картопляну соломку у вигляді шару;
-
- Зверху картопляної соломки поміщаємо скибочки риби і викладаємо рівномірним шаром;
- Зверху риби кладемо моркву і цибулю, повністю закриваємо рибу овочами;
-
- Краї тіста потрібно трохи підняти і загнути;
- Другу частину розкачуємо і накриваємо їй весь пиріг, защипуємо краю;
- Після цього духова шафа прогріваємо до 210 градусів і ставимо форму з пирогом. Залишаємо запікатися на 45-60 хвилин.
Дріжджовий рибний пиріг на швидку руку
Компоненти для тіста:
- Кілограм борошна;
- 350 мл молока;
- 270 мл води;
- Масло вершкове – 70 грам;
- Масло рослинне – велика ложка;
- 3 курячих яйця;
- 10 грам сухих дріжджів;
- 3 ложки цукрового піску;
- Трохи солі.
Для начинки:
- Півтора кілограма м'якоті судака;
- Яйця курячі – 5 штук;
- Половина лимона;
- Цибуля зелена – 8 стебел;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Тривалість приготування – 3-3,5 години.
Калорійність – 295.
Процес приготування:
- Змішуємо воду з молоком і гріємо до теплого стану;
- Потім у цю суміш засипаємо дріжджі і змішуємо;
- Додаємо туди 3 великі ложки цукрового піску і ложку борошна, все змішуємо. Залишаємо на деякий час, поки ця суміш підніметься;
- Тим металевому посуді великого розміру розтоплюємо вершкове масло. Кладемо рослинне масло, 3 яйця і масу з дріжджами;
- Після цього висипаємо борошно і замішуємо тісто;
- Після замішування, тісто прикриваємо і поміщаємо в тепло на 2-2,5 години, щоб воно піднялося;
- Рибну м'якоть промиваємо, розрізаємо на квадрати і викладаємо в миску;
- Поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і перцем;
- Курячі яйця варимо круто і рубаємо дрібними шматочками;
- Цибульні стебла обполіскуємо і нарізаємо кільцями;
- У миску викладаємо яйця і подрібнений зелений лук, все перемішуємо;
- Тісто розділяємо на дві частини, одна частина більше, інша менше;
- Більшу частину розкачуємо у вигляді круглої коржі і викладаємо у змащену маслом форму;
- Потім викладаємо рибу шаром;
- Зверху викладаємо курячі яйця з зеленою цибулею;
- З другої частини тіста розкачуємо корж і накриваємо їй пиріг, защипуємо краю;
- Прогріваємо духовку до 180-200 градусів і ставимо туди запікатися на 1 годину.
Кулінарні секрети
- Для начинки потрібно використовувати рибу, в якій мало кісток. Добре підійде судак або інша морська риба;
- Верх пирога з дріжджового тіста перед запіканням можна змастити сирим яйцем, після випікання він вийде рум'яним;
- Начинку можна доповнити картоплею чи капустою.
Тепер ви знаєте, як можна швидко приготувати пиріг з рибою. Виходить відмінна і ароматна випічка, яка стане смачним і ситним обідом!
Приємного апетиту!