Як спекти ароматний пиріг з рибою з листкового тіста
Обов'язково спробуйте всі варіанти наших рибних пирогів. Це смачно, ситно, ароматно і дуже апетитно! Якщо у вас зараз є час, приєднуйтесь!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 30 г |
спеції - | за смаком |
листкове дріжджове тісто - | 450 г |
яйце - | 1 шт. |
цибулю - | 2 головки |
консервована риба - | 0,5 кг |
рослинна олія - | 30 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 228 Ккал |
Всього сорок хвилин, і все готово! Обов'язково спробуйте цей варіант випічки, вам обов'язково сподобається. Багато начинки, багато аромату і помпезний смак!
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь дістати і розкрити його, щоб відтануло.
- Деко або форму змастити невеликою кількістю олії.
- Викласти зверху половину тіста і обов'язково зробити бортики.
- У сковорідці нагріти залишки масла.
- Цибулю почистити і подрібнити, обсмажити в олії до м'якості.
- Рибу відкрити, рідина прибрати і розім'яти виделкою.
- Змішати її з смаженою цибулею.
- Викласти отриману начинку на тісто, розподілити її.
- Зверху викласти шматочки вершкового масла.
- Накрити другою частиною тіста, нарізаною смужками, і проколоти його виделкою.
- Яйце збити і змастити пиріг, прибрати його в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах.
Рибний пиріг з рисом з листкового тіста
Цей рецепт, звичайно, буде ситним, тому, якщо ви любите поживно перекусити, приєднуйтесь прямо зараз. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 50 г |
рис | 0,1 кг |
яйце | 1 шт. |
листкове тісто | 450 г |
вершки | 50 мл |
рибне філе | 0,5 кг |
цибуля | 2 головки |
спеції | за смаком |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 201 ккал |
Як приготувати:
- Рис промити спочатку до прозорості.
- Потім засипати в сотейник і прибрати на плиту, щоб відварити до готовності. На це піде близько двадцяти хвилин. Потім рис потрібно зняти з вогню і дати йому настоятися ще стільки ж, але вже під кришкою.
- Рибу почистити і промити, вийняти кісточки.
- Нарізати м'ясо кубиками і прокрутити через м'ясорубку або скористатися блендером.
- Цибулю почистити і дрібно порубати, зелень помити і теж покришити.
- Готовий рис з'єднати із зеленню, рибою, цибулею, перемішати.
- Деко накрити папером, викласти пласт тіста.
- Покрити начинкою, розподілити її і накрити другим пластом тіста.
- Скріпити краї тіста з нижніми, змастити пиріг яйцем.
- Проколоти виделкою і прибрати в духовку на сорок хвилин при 190 градусах.
Порада: якщо використовуються рибні консерви, то запікати пиріг тридцять хвилин.
Листковий пиріг з консервованою рибою і вареними яйцями
Ще один смачний варіант смачного пирога з рибою. Тут буде ще й ніжна заливка, яка перетворить все в справжню насолоду!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кріп | 10 г |
листкове тісто | 0,5 кг |
крохмаль | 15 г |
порей | 15 см |
спеції | за смаком |
рибні консерви | 2 банки |
жовток | 1 шт. |
яйця | 2 шт. |
сметана | 30 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 211 ккал |
Як приготувати:
- Консерви відкрити, злити рідину або масло. Якщо масло, вилити його в сковорідку.
- Рибу дістати і розібрати на волокна або розім'яти виделкою.
- Порей помити і нарізати кільцями.
- Помістити в сковороду з маслом і гасити до м'якості.
- Яйця зварити круто, почистити і порізати кубиками.
- Кріп промити і подрібнити ножем.
- З'єднати рибу, кріп, яйця і порей, приправити спеціями.
- З'єднати між собою жовток, крохмаль і сметану, додати сіль.
- Форму для випікання накрити листом тесту.
- Викласти більшу частину начинки.
- Накрити її залишками тіста, знову положитт начинку і вилити заливку.
- Прибрати пиріг в духовку на годину при 180 градусах.
Порада: в заливку можна використовувати вершки замість сметани.
Смачний рецепт з червоною рибкою
Більш насичений і ще більш ароматний варіант! Багато шпинату, вершки, горішки та червона риба! Ви отримаєте справжнє задоволення, коли з'їсте шматочок такого пирога.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
кедрові горішки | 30 г |
шпинат | 500 г |
спеції | за смаком |
листкове тісто | 0,5 кг |
жовток | 1 шт. |
вершкове масло | 40 г |
вершки | 45 мл |
філе червоної риби | 500 г |
часник | 1 шматочок |
масло оливи | 15 мл |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 202 ккал |
Як приготувати:
- Тісто попередньо вийняти і розкрити, нехай гріється.
- Після цього викласти його в глибоку форму, формуючи бортики.
- Трохи тіста залишити, щоб сформувати верхівку пирога.
- Шпинат перебрати, промити і дати обсохнути.
- Потім зрізати всі корінці та зелень крупно нарізати.
- Помістити все це в друшляк, залити водою.
- Прибрати на плиту, довести до кипіння.
- Варити всього дві хвилини, потім злити на друшляк, щоб прибрати рідина.
- У сковороді прогріти масло оливи, викласти шпинат, приправити за смаком.
- Гасити його до тих пір, поки не піде вся волога.
- Коли час пройде, додати половину вершкового масла.
- Обсмажувати його протягом двох хвилин.
- Після цього зняти з вогню і повністю остудити.
- Рибу ретельно вимити, вийняти кістки і зрізати шкіру.
- Після цього м'ясо нарізати невеликими скибочками.
- Часник почистити, пропустити його через тисняву.
- З'єднати в ємності шпинат, рибу, часник, яйця, вершки, спеції і горіхи.
- Все це перемішати і вилити у форму.
- Накрити рештою тестом, скріпити його краю з основою.
- Змастити все це жовтком і проколоти виделкою, щоб пар міг виходити.
- Запікати 30-35 хвилин при 200 градусах.
Порада: якщо шпинат заморожений, то його не потрібно промивати, ні бланшувати.
На вечерю для гостей і близьких приготуйте класичний цибульний пиріг по-французьки.
Кілька простих рецептів осетинського пирога з капустою можна знайти тут.
Спробуйте запекти рибу у фользі, тут можна ознайомитися з рецептом.
Пиріг з рибою з листкового тіста з додаванням сиру
Цей пиріг з рибою буде досить простим і в той же час дуже смачним. За якихось п'ятдесят хвилин у вас все буде готово. Швидко і ситно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 40 мл |
сир | 100 г |
рибні консерви | 550 г |
листкове тісто | 0,4 кг |
цибуля | 1 головка |
часник | 2 шматочка |
спеції | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 226 ккал |
Як приготувати:
- Тесту дати правильно розморозитися при кімнатній температурі.
- Рибу відкрити, злити і розім'яти м'ясо виделкою.
- Цибулю почистити і дрібно порубати.
- Сир натерти і змішати з цибулею і рибою.
- Додати спеції, майонез і часник через прес.
- Тісто розкачати, коли відтане і розділити на дві частини.
- Викласти одну частину в форму, розподілити зверху начинку.
- Накрити другим пластом тіста, скріпити його з першим.
- Надрізати пиріг зверху, щоб пар зміг виходити.
- Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах.
Порада: щоб пиріг вийшов ще апетитніше, його можна змастити жовтком перед запіканням.
Як приготувати з картоплею
Цей варіант вийде більш ситним, ніж усі інші, адже тут буде не тільки риба, а й картопля. Вийде смачно і дуже поживно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рибне філе | 200 г |
цибуля | 150 г |
листкове тісто | 0,5 кг |
картопля | 400 г |
спеції | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю почистити і нарізати його кільцями однієї товщини.
- Рибу промити і почистити, нарізати невеликими шматочками.
- Картопля теж очистити, потім обполоснути і порізати кільцями.
- Тісто розкачати в прямокутний пласт.
- У центр викласти всю картоплю, відступаючи на кілька сантиметрів з усіх боків.
- Присипати спеціями і викласти зверху цибулю.
- Далі покласти шматочки риби, їх теж приправити.
- Краї тіста нарізати смужками і сплести пиріг-косичку.
- Перекласти на деко і прибрати в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб вийшло ситніше, можна додати в начинку копчене сало, яйця.
Листковий рулет з начинкою з солоної риби
Якщо ви ніколи не пробували рибний рулет з сирним кремом, швидше починайте готувати разом з нами. Дві години – і все готово!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершки | 0,1 л |
солона риба | 300 г |
яйце | 1 шт. |
вершкове масло | 100 г |
борошно | 0,2 кг |
молоко | 30 мл |
цукор | 2 дрібку |
сир | 100 г |
спеції | 2 дрібку |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 235 ккал |
Як приготувати:
- Холодне масло натерти на тертці прямо на робочу поверхню.
- Просіяти до нього борошно, з'єднати між собою.
- Додати цукор і трохи солі.
- Яйце розбити і додати в тісто тільки жовток.
- Замісити тісто, додавши до нього молоко.
- Помістити в пакет і прибрати в холодильник на годину.
- У цей час тонко нарізати рибу.
- Сир пропустити через сито або перебити в крем з допомогою блендера.
- З'єднати з вершками, додати спеції.
- Тісто дістати і розкачати в пласт.
- Викласти зверху рибу, відступаючи трохи місця з усіх боків.
- Змастити зверху сирною масою.
- Згорнути пиріг рулет, загнути його краю.
- Викласти на деко або у форму, змастити білком.
- Прибрати в духовку на сорок хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб риба легше нарізалася, можна прибрати її в морозилку на п'ятнадцять хвилин.
Справжній французький рецепт випічки з бринзою
Хрустка основа, сирна прошарок, поживна риба, солоний сир і ніжна заливка на основі вершків та яєць. Хіба можна відмовитися від цього?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
консервований лосось | 0,3 кг |
яйця | 3 шт. |
спеції | за смаком |
бринза | 150 г |
вершкове масло | 150 г |
сир | 50 г |
сметана | 15 мл |
борошно | 260 р |
вершки | 0,2 л |
Час приготування: 125 хвилин | Калорійність на 100 грам: 265 ккал |
Як приготувати:
- Борошно висипати з допомогою сита на робочу поверхню.
- Посолити її і додати вершкове масло в холодному вигляді.
- Все це подрібнити в однорідну масу з допомогою ножа.
- Коли вийде крихта, вбити одне яйце.
- Замісити тісто і прибрати в холодильник на одну годину.
- Потім його дістати, розкачати в пласт і викласти у форму, відрізати зайве.
- Прибрати в холодильник хоча б на десять хвилин.
- За цей час рибу промити і нарізати її невеликими скибочками.
- Сир натерти, бринзу нарізати кубиками або розім'яти, якщо вона м'яка.
- Яйця розбити в миску, додати трохи спецій і перемішати.
- Влити вершки і збити масу віночком.
- Форму з тістом дістати і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.
- Коли пройде час, дістати основу і посипати її дно натертим сиром.
- Зверху викласти рибу, присипати все спеціями.
- Далі покласти шматочки бринзи.
- Залити все це вершковою заливкою.
- Прибрати в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
- Готовий пиріг дістати і дати йому ще трохи настоятися.
Корисні поради
Щоб пироги виходили ще смачніше, апетитніше і пахучіше, можна додати в них певні компоненти. Це може бути солодкий перець, томати, сир, сир, сало тощо
Після того як пиріг спікся, дуже бажано не чіпати його ще хвилин п'ятнадцять. Потрібно дістати, накрити і дати йому трохи «дійти».
Рибний пиріг, та ще й з листковим тестом – це смачно. Це дуже насичено, ароматно і шалено соковито. Його досить приготувати всього раз, щоб закохатися назавжди!