10 апрель 2019 2 475

Як швидко приготувати заливний пиріг з рибою

Заливний пиріг з рибою відноситься до найбільш простим і швидким, але при цьому ще і смачним варіантів приготування трапези для всієї родини. Практично, це домашній фаст-фуд, в якому немає шкоди, так як всі продукти (наявні в будь-якому холодильнику) є корисними і навіть дуже потрібними організму.

Наприклад, іноді діти відмовляються їсти рибу, але у такому пирозі наминали за обидві щоки, тому, з якого боку не глянь, його потрібно робити! А робити його можна і з свіжої та з замороженої риби, а також і з рибних консервів.

Самий простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
сметани - 5 ст. ложок
борошна - 6 ст. ложок
розпушувача - 1 ч. ложка
солі - 1 ч. ложка
будь риби - 400 г
цибулин - 1 шт.
рослинна олія - для смаження
сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал
Невідомо, звідки саме прийшов такий рецепт, але вважається, що, швидше за все, блюдо з радянських часів і можливо, навіть з того громадського харчування. Гірше від цього воно не стає.

Спочатку потрібно дрібно нарізати цибулю і обсмажити його на рослинному маслі, а потім до нього додати шматочки свіжої або розмороженої риби, і згасити всі разом пару хвилин, а потім посолити і поперчити начинку (можна додати спеції для риби) і зняти її з вогню.

Для приготування тіста потрібно збити яйця і перемішати їх з борошном, сметаною, сіллю і розпушувачем – воно вийде рідкуватим. Далі можна вилити трохи тіста у форму для запікання, потім викласти туди всю рибну начинку і залити рештою тестом, або ж, якщо сковорода це дозволяє, відразу залити в неї начинку усім тестом і відправити пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів на півгодини або до зарум'янювання скоринки.

Макарони з м'ясом — що може бути обыденней і простіше, але і це блюдо можна приготувати незвично і додати йому смакової гармонії.

Читайте як швидко приготувати картоплю фрі в мультиварці.

Візьміть на замітку рецепти смачного супу з вермішеллю і курячою грудкою в мультиварці. Ми розповімо вам як зварити його правильно, щоб макарони на розварилися.

Заливний пиріг з рибою і картоплею

Поєднання риби і картоплі є класичним, тому його вдало використовувати під час приготування пирогів: у заливному вигляді вони будуть ще і дуже швидко готуватися.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 гр. будь риби;
  • 2 середні картоплини;
  • 3 середні цибулини;
  • 5 яєць;
  • 6 ст. ложок борошна;
  • 200 гр. сметани;
  • 200 гр. майонезу;
  • 0,5 ч. ложки соди;
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • рослинна олія для смаження.

Час приготування страви: близько 40 хвилин.

Калорійність: приблизно 220 Ккал/100 гр.

Цибулю потрібно нарізати півкільцями і обсмажити на олії до рум'янцю, а потім змішати з порізаної на невеликі шматочки фореллю (її вже не треба готувати). Картоплю натерти на крупній тертці і віджати зайвий сік. Щоб зробити тісто, потрібно спочатку збити яйця з сіллю і содою, а потім перемішати їх з майонезом і сметаною, так само продовжуючи трохи збивати.

В останню чергу поступово підсипається мука і тісто ретельно перемішується – воно вийде середньої густоти. Форму для запікання потрібно змастити рослинним маслом і вилити в неї половину тіста, потім викласти на нього натертий картоплю, потім рибу з цибулею і залити зверху другою половиною тіста. Випікають пиріг приблизно 20 хвилин на температурі 180 градусів. Смачний і холодний.

Випічка на кефірі з рибою і зеленим горошком

Даний рецепт пирога відноситься до традиційної американської кухні, яка славиться своєю простотою і ситністю. Готується цей пиріг швидко і до нього підходить вся риба.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 0,5 кг риби;
  • 200 гр. замороженого горошку (можна взяти консервований);
  • 150 гр. сиру (в оригіналі це Чеддер);
  • 80 гр. вершкового масла;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 0,25 ч. ложки меленого чорного перцю;
  • 1 склянку кефіру;
  • 2 ст. ложки олії;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. ложки борошна (з гіркою).

Час приготування страви: близько години.

Калорійність: приблизно 250 Ккал/100 гр.

Основою тесту в даному випадку є картопля, тому потрібно почистити його і потім поставити варитися в підсоленій воді. В цей час шматки риби потрібно посипати сіллю і перцем і поставити в духовку приблизно на 20 хвилин.

Готову рибу розім'яти виделкою на маленькі шматочки, а до звареному картоплі додати вершкове масло, сіль, перець і трохи води, в якій він варився, щоб вийшла традиційне пюре. Далі в нього потрібно додати кефір, яйця і пару ложок борошна, і вмішати в отримане тісто горошок.

Тепер у змащену олією форму для запікання потрібно викласти рибу, зверху розподілити картопляне тісто і посипати його натертим сиром. Випікати пиріг потрібно близько 20 хвилин на 180 градусах або ж до освіти зверху золотистої скоринки.

Рецепт приготування з консервованою рибою

Швидше і простіше всього робиться пиріг, начинку для якого не потрібно готувати, і в цьому випадку мова йде саме про рибних консервах. Однієї банки достатньо для цілого страви.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 склянку кефіру;
  • 1 стакан майонезу;
  • 6 яєць;
  • 1 банку рибних консервів;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 2 склянки борошна;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування страви: близько години.

Калорійність: приблизно 200 Ккал/100 гр.

Спочатку потрібно поставити варитися 3 яйця, а решту 3 збити з кефіром і майонезом за допомогою міксера або звичайної виделки. Потім до них додається розпушувач і борошно, і в результаті виходить тісто, по консистенції нагадує тісто для оладок.

Варені яйця нарізати кубиками і перемішуються з рибними консервами – з них треба злити масло і розім'яти виделкою. При бажанні в начинку можна додати ложку майонезу, так вона буде більш соковитою та ароматною.

Залишається вилити у форму для запікання половину тіста, на нього рівномірно викласти начинку і залити її рештою тестом. Заливний пиріг випікається близько 40 хвилин на невеликому вогні, після чого його можна діставати і нарізати на шматки.

Корисні поради

Борошно в тісто краще поступово підсипати, тому що краще її піде менше, ніж це відображено в рецепті, ніж вона піде вся і тісто виявиться занадто густим.

Риба для заливних пирогів підходить будь-яка, але особливо вдалою буде форель.

Як доповнення до риби в начинку можна використати відварений рис.

У гарячому вигляді рибні холодці пироги добре поєднуються з томатним соком, а в холодному вони утворюють прекрасне поєднання з солодким міцним чаєм.

Рибні консерви в томаті не підходять для приготування заливних пирогів.

Заливний пиріг з рибою можна приготувати і в мультиварці – вилити трохи тіста в чашу мультиварки, рівномірно розподілити начинку і залити рештою тестом, виставивши в ній режим «Випічка» на годину.

Що ще почитати: