15 апрель 2019 994

Як приготувати пишні панкейкі на кефірі

Панкейкі прийшли до нас з Америки, саме там вперше їх почали готувати. По виду – це товсті пишні млинці, середнє між російськими млинцями та пампушками. Єдина відмінність – вони готуються набагато легше і зовсім нежирні.

Тісто роблять на молоці, натуральному йогурті, кефірі, воді або ряжанка. Готові вироби завжди рясно поливають згущеним молоком, глазур'ю або фруктовим сиропом.

По діаметру вони досить маленькі, трохи більше наших оладок. Структура пориста, схожа з бісквітними коржами. І перекладається ця назва як тістечко в сковороді.

Класичний рецепт панкейків на кефірі
Інгредієнти Кількість
Борошно - 2.5 склянки
Кефір - 260 мл
Яйця - 2 шт.
Сода - 0.5 ч. л.
Розпушувач - упаковка
Ванілін - пакетик
Цукор - 3 ст. л.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Сіль - щіпка
Какао боби - 4 шт.
Кленовий сироп - 5 ст. л.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал
Приготування цих повітряних оладок, або, як їх ще називають, американських млинчиків – досить проста задача. Секрет смачних панкейків – шоколадний присмак, адже в тісто додається топленому шоколад або какао.

У кімнатної температури кефір додаємо соду, ретельно перемішуємо і даємо постояти хвилин десять. Окремо перебиваємо яйця з сіллю і цукром. Перемелюємо в електрокавомолки какао боби в порошок.

В яєчну масу вливаємо початківець пінитися кефір і всипаємо пекарський порошок з ваніллю. Все старанно промешиваем і партіями додаємо протрушенную борошно і какао порошок, чергуючи. В кінці вливаємо олію оливкова.

Консистенція повинна вийде густоватой.

Беремо млинцеву сковороду і, наливаючи великою ложкою тісто, смажимо панкейкі. Коли з'являться дірочки на одній стороні, перевертаємо дерев'яною лопаткою на другу. За такої технології виробляємо все тісто.

Стопкою складаємо на плоске блюдо, цівкою поливаємо сиропом і притрушиваем цукровою пудрою. Можна зверху покласти гілочки меліси або м'яти.

Покроковий рецепт ворожных панкейків на кисляку

Якщо в тісто панкейків додати домашній жирний сир, то вони ще більше будуть схожі на наші оладки – ніжні, повітряні і дуже апетитні. Смак вийде просто неймовірним. Від такого сніданку не відмовиться ніхто.

Компоненти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Кефір – 300 мл;
  • Фермерський сир – 350 г;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Нерафінована олія – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Процес приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 310 Ккал/ 100 р.

У чашу блендера перекладаємо сир, всипаємо цукор і вбиваємо яйце, перемішуємо все в гомогенну масу. Підливаємо трохи кефір і продовжуємо процес, підсипаємо протрушенную соду з борошном.

Розпарені родзинки теж буде до речі, але це за бажанням. Якщо ви бажаєте отримати більш дієтичне панкейкі, то використовуйте знежирений сир, кефір і житнє борошно. Теж вийде дуже неординарно.

Прогріваємо сковороду з чавунним дном і наливаємо тісто, дві ложки буде достатньо, щоб по діаметру вони були не більше п'ятнадцяти сантиметрів. Коли побачите мереживний коричневий відтінок, перевертайте.

Посипайте кожен млинець цукровою пудрою і складайте в башту. Якщо використовувати відразу дві сковороди, справа піде швидше.

Бананові панкейкі на кислому молоці

Часто в тісто на панкейкі додають різні свіжі фрукти і ягоди. Це додає додаткової родзинки і аромату. На таку хитрість часто йдуть мами, чиї діти не хочуть їсти такі корисні банани.

Компоненти:

  • Банани – 2 шт.;
  • Борошно – 300 г;
  • Кефір – 200 мл;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Оцет – 1 ст. л.;
  • Ваніль – 2 ч. л.;
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

Процес приготування: півгодини.

Калорійність: 270 Ккал/ 100 р.

Виливаємо кефір в посуд, гасимо соду в ложці з оцтом, піну виливаємо в рідку масу. Добре промешиваем, вбиваємо яйце, ваніль, цукор і масло. Знімаємо шкірку з банана і мнемо виделкою або за допомогою блендера подрібнюємо в пюре.

Додаємо в основне тісто, перемішуємо і підсипаємо обов'язково протрушенную борошно. Так оладки стануть повітряніше і м'якше.

Ставимо на газ спеціальну сковороду для панкейків. Вона має дуже маленький діаметр, і млинці з нею виходять однакового розміру. Промазуємо пензликом дно, це тільки для першого панкейка.

Наливаємо густе тісто і маніпуляціями рук розрівнюємо по всій поверхні. Коли побачите зверху маленькі дірочки, відразу перевертайте силіконової лопаткою на інший бік.

Можна зробити додатково заправку. Для цього змішайте нарізані скибочками банани, залийте вареним згущеним молоком і перекладіть в піалу. Вмочайте або намазуйте випічку і запивайте чаєм чи гарячим какао.

Як готувати картопляні зрази з м'ясом, як правильно зробити тісто і як приготувати начинку.

Стейки тріски запечені в духовці з травами, спеціями і овочами. Читайте як правильно приготувати соус для риби.

Вареники з вишнею... Хто не любить це соковите і солодке страву яку готували ще наші бабусі. Але далеко не всі знають скільки і як правильно варити їх. Читайте в нашій статті рекомендації.

Дієтичні панкейкі без яєць

Є категорія людей, так званих вегетаріанців, вони не їдять м'ясо, яйця та інші продукти рослинного походження. Спеціально для них кулінари придумали рецепт панкейків без яєць. Вони виходять не гірше, ніж в класичному виконанні, але трохи тонше.

Компоненти:

  • Борошно – 400 г;
  • Кефір – 300 мл;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Сіль – щіпка;
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування: 65 хвилин.

Калорійність: 95 Ккал/ 100 р.

Змішуємо разом всі підготовлені продукти крім борошна: кефір, цукор, соду, сіль і залишаємо на двадцять хвилин. Харчова сода почне працювати, завдяки їй панкейкі вийдуть не такими тонкими як російські млинці.

Підсипаємо в кефірну рідина протрушенную борошно і промешиваем віночком, щоб не утворилося борошняних грудок. Тісто вийде досить густе, з ложки повинно повільно стікати. Якщо ви бачите, що воно рідко, підсипте ще трохи борошна.

На сухій сковороді смажимо панкейкі до красивого коричневого кольору. Викладаємо стопкою, зверху нарізаємо полуницю і поливаємо журавлинним джемом.

Пишні американські панкейкі з ваніллю

Кефір – один з найпопулярніших кисломолочних продуктів, що використовуються у тесті. Завдяки йому випічка виходить пишною м'якою і пористої. Додавши в панкейкі ваніль і розтоплений шоколад і посипати рубаними горішками, отримують смак, як у торта в кондитерській крамниці.

Компоненти:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Кефір – 0.5 л.;
  • Цукор – 4 ст. л.;
  • Темний шоколад – 1 плитка;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Оливкова олія – 4 ст. л.;
  • Розпушувач – 1 упаковка;
  • Горішки – 50 г;
  • Згущене молоко – 0.5 банки.

Процес приготування: годину.

Калорійність: 211 Ккал/ 100 р.

Перебиваємо яйця з цукром в гоголь-моголь. Кефір змішати з розпушувачем, ваніліном і оливковою олією. Даємо постояти двадцять хвилин. Розтоплюємо поламаний на шматочки плитку в мікрохвильовці.

Горіхи чистимо від шкаралупи, і в блендері подрібнюємо, але не в борошно, а крупніше. З'єднуємо яєчну масу з кефіром, акуратно з-під низу промешівая спеціальною лопаткою.

Вливаємо шоколад, розмішуємо і засмажуємо на розігрітій млинцевої сковороді панкейкі. Наливати потрібно не більше двох ложок тесту, так вони вийдуть маленькі і високі.

Викладаємо кожну штучку на блюдо, посипаємо горішками і поливаємо згущеним молоком, її можна замінити на натуральний рідкий мед. Горіхи підійдуть будь-які, які є в наявності.

Хитрощі досвідчених господинь

  1. Під час приготування соду не гасити оцтом або лимонною кислотою, як по-старому. Її потрібно просто додавати в тісто, тоді випічка буде пишною і не буде непотрібного присмаку;
  2. Тісто на панкейкі повинно бути дуже густим, так вони не будуть сильно розпливатися по сковороді, як російські млинці;
  3. Можна порадувати маленьких ласунів і в тісто додати харчові барвники, гелеві або порошкові;
  4. Панкейкі можуть зберігатися у герметично закритому харчовому контейнері до доби. Їх можна підігріти в мікрохвильовій печі, теплі вони смачніше;
  5. Обов'язково після додавання соди або пекарського порошку в кефір дайте рідини постояти. Якщо відразу почати смажити, панкейкі вийдуть плескатими і не такими повітряними;
  6. Не кладіть в тісто багато цукру, він заб'є борошняну масу, краще компенсувати солодкість сиропом, джемом, згущеним молоком або медом;
  7. Панкейкі готують і з вівсяного борошна, тоді вони виходять дієтичними;
  8. При смаженні панкейків наливайте тісто на дистанції, тому що вони розтечуться і злипнуться між собою;
  9. Рекомендується між шарами панкейків промащувати маслом вершковим або сиропом, так вони будуть більш соковитими.

Смачних вам панкейків і відмінного чаювання!

Що ще почитати: