Як приготувати салат з квасолею і грибами
Квасоля і гриби всім відомі своєю високою поживністю. Адже якщо ці два компоненти поєднати в салаті, то вийде відмінна закуска, яка зможе доповнити будь-основне блюдо.
Салати з цих двох продуктів обов'язково повинні бути в скарбничці кожної господині, адже кожен з них стане хорошим варіантом для прикраси святкового або повсякденного столу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
червона квасоля - | 100 грам |
гриби печериці - | 500 грам |
цибулю - | 2 головки |
рослинна олія - | для смаження |
часник - | 2 зубці |
кріп - | пучок |
сіль - | на свій смак |
чорний мелений перець - | на свій смак |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Як потрібно робити:
- Квасолю можна використовувати консервовану, але якщо вона свіжа і її потрібно відварювати, то її слід замочити на ніч у холодній воді. Після замочування вона швидко зваритися, на варіння потрібно не більше години;
- Як тільки квасоля отвариться, її слід гарненько промити і перекласти в друшляк, щоб стекла вся вода. Якщо вона консервована, то її також потрібно промити і помістити в друшляк;
- Гриби промиваємо, очищаємо, їх можна попередньо відварити протягом 10-15 хвилин;
- Після відварювання, нарізаємо невеликими скибочками;
- Цибулини очищаються від шкірки і нарізати півкільцями;
- Зубчики часнику потрібно почистити і порізати дрібними шматочками;
- Наливаємо на сковорідку масло і прогріваємо;
- Засипаємо в гаряче масло цибулю, часник і гриби;
- Всі засмажуємо протягом 10 хвилин;
- Викладаємо квасоля в чашку, додаємо до неї гриби разом з цибулею і часником;
- Споліскуємо кріп і рубаємо дрібними шматочками;
- Приправляємо все сіллю, чорним перцем;
- Засипаємо зелень в чашку до решти інгредієнтів, заправляємо майонезом і перемішуємо.
Квасолевий салат з печерицями і сухариками
Які інгредієнти потрібні для приготування:
- банку консервованої квасолі на 200 грам;
- печериці консервовані – 1 банка;
- одна головка цибулі;
- дві морквини;
- пакетик сухариків;
- рослинна олія;
- майонез.
Скільки готувати – 30 хвилин.
Калорійність – 270 ккал.
Як потрібно готувати:
- Цибулю необхідно очистити від шкірки і дрібно порубати;
- Морква промиваємо, очищаємо від шкірки, промиваємо і протираємо великою теркою;
- Наливаємо на сковорідку рослинне масло, прогріваємо і викладаємо моркву з цибулею;
- Овочі перемішуємо і обсмажуємо до рум'яного кольору;
- Додаємо до овочевої засмажки сіль і залишаємо остигати;
- Відкриваємо банку з грибами, зливаємо рідину і промиваємо печериці;
- Гриби потрібно нарізати невеликими пластинками;
- Засмажку з цибулі і моркви потрібно змішати з грибами;
- Відкриваємо банку з квасолею, промиваємо і викладаємо на салат;
- Додаємо сухарі і заправляємо майонезом;
- Перемішуємо салат і його можна подавати на стіл.
Курячий суп з грибами — це блюдо приготувати досить просто, а завдяки двом головним інгредієнтів суп вийде досить ситним, при тому, що калорій в ньому не так багато.
Читайте як приготувати надзвичайно смачну сирну запіканку без борошна та яєць.
Читайте як приготувати люля кебаб в духовці або на мангалі.
Салат зі смаженими грибами і стручкової квасолею
Для приготування потрібні такі компоненти:
- 800 грам стручкової квасолі;
- печериці – 400 грам;
- 2 головки цибулі;
- олія для обсмажування;
- 2 часникових зубця;
- сіль на свій смак;
- чорний перець в молотом вигляді – пара пучок;
- майонез;
- пучок зелені.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 220 ккал.
Як потрібно робити:
- Стручки квасолі промиваємо, ріжемо невеликими шматочками і відварюємо протягом 5-7 хвилин;
- Після цього відкидаємо стручкову квасолю на друшляк, промиваємо і залишаємо на деякий час, щоб стекла вся вода;
- З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями;
- Розжарюємо рослинне масло в сковорідці і засипаємо в неї цибулю;
- Обсмажуємо цибулю до м'якості;
- Поки цибуля обсмажується, гриби промиваємо, зрізаємо у темні плями з ніжок і нарізаємо печериці тонкими пластинками;
- Викладаємо печериці до цибулі, перемішуємо і залишаємо зажариваться до тих пір, поки вся рідина повністю не випарується;
- Потім хвилин через 10 викладаємо в сковорідку відварну стручкову квасолю, все змішуємо;
- Зубчики часнику очистити, дрібно рубаємо і викладаємо в сковорідку до інших компонентів;
- Приправляємо сіллю, чорним перцем, залишаємо обсмажуватися протягом 5-7 хвилин;
- Після цього викладаємо всі компоненти в чашку і остуджуємо;
- Зелень споліскуємо і шаткуємо дрібними шматочками;
- Викладаємо зелень, заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Викладаємо в салатницю і подаємо на стіл.
Салат з червоної квасолі і консервованих грибів
Які компоненти потрібні для приготування:
- гриби консервовані – 800 грам;
- 700 грам червоної квасолі в консервованому вигляді;
- 2 цибулини;
- рослинна олія;
- сіль на свій смак;
- перець чорний мелений на свій розсуд;
- пучок петрушки.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 230 ккал.
Варіант приготування:
- З лука знімаємо шкірку, нарізаємо півкільцями;
- Наливаємо в ємність рослинне масло і ставимо на вогонь;
- Як тільки масло стане гарячим, засипаємо в нього цибулю і обсмажуємо, при цьому постійно помішуємо;
- Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, то її слід на ніч замочити в холодній воді, щоб вона швидше зварилася;
- Відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк, промиваємо і залишаємо, щоб стекла вся рідина;
- Гриби промиваємо і також викладаємо на друшляк, щоб з них стекла вся вода;
- Потім до цибулі викладаємо квасолю, гриби і все перемішуємо;
- приправляємо всі інгредієнти сіллю, посипаємо чорним перцем і залишаємо обсмажуватися на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин;
- Готовий салат викладаємо в салатницю;
- Зелень петрушки споліскуємо, нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо на салат.
Салат з квасолею, грибами і морквою
Які інгредієнти потрібні:
- банку консервованої червоної квасолі;
- консервовані шампіньйони – 1 банка;
- 2-3 моркви;
- дві головки цибулі;
- майонез;
- рослинне масло.
Час приготування – 30-40 хвилин.
Калорійність – 245 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Банку з грибами необхідно відкрити, всю рідину зливаємо;
- Виймаємо, споліскуємо прохолодною водою;
- У сковорідку наливаємо олію, прогріваємо і викладаємо гриби;
- Обсмажуємо печериці близько 5-7 хвилин;
- Викладаємо печериці в тарілку і залишаємо остигати;
- Морквину промиваємо, зчищають всю шкірку і протираємо на крупній тертці;
- Наливаємо в сковороду олію і засипаємо морквину;
- Обсмажуємо моркву до м'якості на невеликому вогні;
- З лука прибираємо лушпиння і нарізаємо цибулю невеликими кубиками;
- Обсмажуємо цибулю до м'якості;
- Відкриваємо банку з квасолею, промиваємо і викладаємо чашку;
- Додаємо до квасолі обсмажені гриби, цибулю і моркву;
- Додаємо сіль, перець черний і розмішуємо;
- Заправляємо все майонезом і розмішуємо.
Салат з грибами з двома видами квасолі і кукурудзою
Для приготування салату потрібні такі інгредієнти:
- стакан свіжої квасолі;
- банку консервованої квасолі;
- гриби консервовані – 1 банка;
- 2 часникових зубця;
- сіль на свій смак;
- чорний мелений перець – пара пучок;
- олія оливкова.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 252 ккал.
Як потрібно готувати:
- Квасолю необхідно промити прохолодною водою. Для того, щоб вона швидше зварилася, її слід залити водою і залишити стояти протягом 8-12 годин;
- Після цього відварюємо квасолю до м'якості, воду слід попередньо підсолити;
- Після того як квасоля зваритися, її треба відкинути на друшляк і промити;
- Викладаємо в миску, додаємо консервовану кукурудзу;
- Банку з маринованими грибами відкриваємо, зливаємо всю рідину і промиваємо;
- Гриби слід нарізати невеликими скибочками;
- Викладаємо гриби до інших компонентів;
- Додаємо сіль і посипаємо чорним меленим перцем;
- Часникові зубчики очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками;
- Все заправляємо оливковою олією, перемішуємо і залишаємо настоятися близько години.
Кулінарні підказки
- якщо використовується свіжа квасоля, то краще її попередньо замочити в прохолодній воді на 12 годин. За цей період вона стане більш м'якою і швидше звариться;
- гриби краще використовувати білі, опеньки, маслюки, печериці. Якщо вони свіжі, то їх варто попередньо відварити;
- заправляти салат можна майонезом, вершками, рослинним або оливковою олією, соком лимона.
Салат з грибами і квасолею можна зробити абсолютно з різними інгредієнтами і заправками, від цього смак закуски буде тільки краще. Його можна приготувати зовсім за невеликий період часу, максимум годину і у вас буде смачний і ситний салатик, який підійде до будь-якого основного блюда.