03 март 2019 2 501

Як приготувати салат з квасолею і грибами

Квасоля і гриби всім відомі своєю високою поживністю. Адже якщо ці два компоненти поєднати в салаті, то вийде відмінна закуска, яка зможе доповнити будь-основне блюдо.

Салати з цих двох продуктів обов'язково повинні бути в скарбничці кожної господині, адже кожен з них стане хорошим варіантом для прикраси святкового або повсякденного столу.

Рецепт салату з квасолею і грибами
Інгредієнти Кількість
червона квасоля - 100 грам
гриби печериці - 500 грам
цибулю - 2 головки
рослинна олія - для смаження
часник - 2 зубці
кріп - пучок
сіль - на свій смак
чорний мелений перець - на свій смак
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Як потрібно робити:

  1. Квасолю можна використовувати консервовану, але якщо вона свіжа і її потрібно відварювати, то її слід замочити на ніч у холодній воді. Після замочування вона швидко зваритися, на варіння потрібно не більше години;
  2. Як тільки квасоля отвариться, її слід гарненько промити і перекласти в друшляк, щоб стекла вся вода. Якщо вона консервована, то її також потрібно промити і помістити в друшляк;
  3. Гриби промиваємо, очищаємо, їх можна попередньо відварити протягом 10-15 хвилин;
  4. Після відварювання, нарізаємо невеликими скибочками;
  5. Цибулини очищаються від шкірки і нарізати півкільцями;
  6. Зубчики часнику потрібно почистити і порізати дрібними шматочками;
  7. Наливаємо на сковорідку масло і прогріваємо;
  8. Засипаємо в гаряче масло цибулю, часник і гриби;
  9. Всі засмажуємо протягом 10 хвилин;
  10. Викладаємо квасоля в чашку, додаємо до неї гриби разом з цибулею і часником;
  11. Споліскуємо кріп і рубаємо дрібними шматочками;
  12. Приправляємо все сіллю, чорним перцем;
  13. Засипаємо зелень в чашку до решти інгредієнтів, заправляємо майонезом і перемішуємо.

Квасолевий салат з печерицями і сухариками

Які інгредієнти потрібні для приготування:

  • банку консервованої квасолі на 200 грам;
  • печериці консервовані – 1 банка;
  • одна головка цибулі;
  • дві морквини;
  • пакетик сухариків;
  • рослинна олія;
  • майонез.

Скільки готувати – 30 хвилин.

Калорійність – 270 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Цибулю необхідно очистити від шкірки і дрібно порубати;
  2. Морква промиваємо, очищаємо від шкірки, промиваємо і протираємо великою теркою;
  3. Наливаємо на сковорідку рослинне масло, прогріваємо і викладаємо моркву з цибулею;
  4. Овочі перемішуємо і обсмажуємо до рум'яного кольору;
  5. Додаємо до овочевої засмажки сіль і залишаємо остигати;
  6. Відкриваємо банку з грибами, зливаємо рідину і промиваємо печериці;
  7. Гриби потрібно нарізати невеликими пластинками;
  8. Засмажку з цибулі і моркви потрібно змішати з грибами;
  9. Відкриваємо банку з квасолею, промиваємо і викладаємо на салат;
  10. Додаємо сухарі і заправляємо майонезом;
  11. Перемішуємо салат і його можна подавати на стіл.

Курячий суп з грибами — це блюдо приготувати досить просто, а завдяки двом головним інгредієнтів суп вийде досить ситним, при тому, що калорій в ньому не так багато.

Читайте як приготувати надзвичайно смачну сирну запіканку без борошна та яєць.

Читайте як приготувати люля кебаб в духовці або на мангалі.

Салат зі смаженими грибами і стручкової квасолею

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • 800 грам стручкової квасолі;
  • печериці – 400 грам;
  • 2 головки цибулі;
  • олія для обсмажування;
  • 2 часникових зубця;
  • сіль на свій смак;
  • чорний перець в молотом вигляді – пара пучок;
  • майонез;
  • пучок зелені.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 220 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Стручки квасолі промиваємо, ріжемо невеликими шматочками і відварюємо протягом 5-7 хвилин;
  2. Після цього відкидаємо стручкову квасолю на друшляк, промиваємо і залишаємо на деякий час, щоб стекла вся вода;
  3. З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями;
  4. Розжарюємо рослинне масло в сковорідці і засипаємо в неї цибулю;
  5. Обсмажуємо цибулю до м'якості;
  6. Поки цибуля обсмажується, гриби промиваємо, зрізаємо у темні плями з ніжок і нарізаємо печериці тонкими пластинками;
  7. Викладаємо печериці до цибулі, перемішуємо і залишаємо зажариваться до тих пір, поки вся рідина повністю не випарується;
  8. Потім хвилин через 10 викладаємо в сковорідку відварну стручкову квасолю, все змішуємо;
  9. Зубчики часнику очистити, дрібно рубаємо і викладаємо в сковорідку до інших компонентів;
  10. Приправляємо сіллю, чорним перцем, залишаємо обсмажуватися протягом 5-7 хвилин;
  11. Після цього викладаємо всі компоненти в чашку і остуджуємо;
  12. Зелень споліскуємо і шаткуємо дрібними шматочками;
  13. Викладаємо зелень, заправляємо майонезом і перемішуємо;
  14. Викладаємо в салатницю і подаємо на стіл.

Салат з червоної квасолі і консервованих грибів

Які компоненти потрібні для приготування:

  • гриби консервовані – 800 грам;
  • 700 грам червоної квасолі в консервованому вигляді;
  • 2 цибулини;
  • рослинна олія;
  • сіль на свій смак;
  • перець чорний мелений на свій розсуд;
  • пучок петрушки.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 230 ккал.

Варіант приготування:

  1. З лука знімаємо шкірку, нарізаємо півкільцями;
  2. Наливаємо в ємність рослинне масло і ставимо на вогонь;
  3. Як тільки масло стане гарячим, засипаємо в нього цибулю і обсмажуємо, при цьому постійно помішуємо;
  4. Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, то її слід на ніч замочити в холодній воді, щоб вона швидше зварилася;
  5. Відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк, промиваємо і залишаємо, щоб стекла вся рідина;
  6. Гриби промиваємо і також викладаємо на друшляк, щоб з них стекла вся вода;
  7. Потім до цибулі викладаємо квасолю, гриби і все перемішуємо;
  8. приправляємо всі інгредієнти сіллю, посипаємо чорним перцем і залишаємо обсмажуватися на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин;
  9. Готовий салат викладаємо в салатницю;
  10. Зелень петрушки споліскуємо, нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо на салат.

Салат з квасолею, грибами і морквою

Які інгредієнти потрібні:

  • банку консервованої червоної квасолі;
  • консервовані шампіньйони – 1 банка;
  • 2-3 моркви;
  • дві головки цибулі;
  • майонез;
  • рослинне масло.

Час приготування – 30-40 хвилин.

Калорійність – 245 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Банку з грибами необхідно відкрити, всю рідину зливаємо;
  2. Виймаємо, споліскуємо прохолодною водою;
  3. У сковорідку наливаємо олію, прогріваємо і викладаємо гриби;
  4. Обсмажуємо печериці близько 5-7 хвилин;
  5. Викладаємо печериці в тарілку і залишаємо остигати;
  6. Морквину промиваємо, зчищають всю шкірку і протираємо на крупній тертці;
  7. Наливаємо в сковороду олію і засипаємо морквину;
  8. Обсмажуємо моркву до м'якості на невеликому вогні;
  9. З лука прибираємо лушпиння і нарізаємо цибулю невеликими кубиками;
  10. Обсмажуємо цибулю до м'якості;
  11. Відкриваємо банку з квасолею, промиваємо і викладаємо чашку;
  12. Додаємо до квасолі обсмажені гриби, цибулю і моркву;
  13. Додаємо сіль, перець черний і розмішуємо;
  14. Заправляємо все майонезом і розмішуємо.

Салат з грибами з двома видами квасолі і кукурудзою

Для приготування салату потрібні такі інгредієнти:

  • стакан свіжої квасолі;
  • банку консервованої квасолі;
  • гриби консервовані – 1 банка;
  • 2 часникових зубця;
  • сіль на свій смак;
  • чорний мелений перець – пара пучок;
  • олія оливкова.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 252 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Квасолю необхідно промити прохолодною водою. Для того, щоб вона швидше зварилася, її слід залити водою і залишити стояти протягом 8-12 годин;
  2. Після цього відварюємо квасолю до м'якості, воду слід попередньо підсолити;
  3. Після того як квасоля зваритися, її треба відкинути на друшляк і промити;
  4. Викладаємо в миску, додаємо консервовану кукурудзу;
  5. Банку з маринованими грибами відкриваємо, зливаємо всю рідину і промиваємо;
  6. Гриби слід нарізати невеликими скибочками;
  7. Викладаємо гриби до інших компонентів;
  8. Додаємо сіль і посипаємо чорним меленим перцем;
  9. Часникові зубчики очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками;
  10. Все заправляємо оливковою олією, перемішуємо і залишаємо настоятися близько години.

Кулінарні підказки

  • якщо використовується свіжа квасоля, то краще її попередньо замочити в прохолодній воді на 12 годин. За цей період вона стане більш м'якою і швидше звариться;
  • гриби краще використовувати білі, опеньки, маслюки, печериці. Якщо вони свіжі, то їх варто попередньо відварити;
  • заправляти салат можна майонезом, вершками, рослинним або оливковою олією, соком лимона.

Салат з грибами і квасолею можна зробити абсолютно з різними інгредієнтами і заправками, від цього смак закуски буде тільки краще. Його можна приготувати зовсім за невеликий період часу, максимум годину і у вас буде смачний і ситний салатик, який підійде до будь-якого основного блюда.

Що ще почитати: