Як смачно приготувати рибний суп з консервів
Риба — це джерело корисних омега-3 жирів і інших мікроелементів і вітамінів, які так деколи потрібні нашому організму. Рибу потрібно неодмінно ввести в свій раціон харчування, якщо ви хочете мати здорову шкіру й міцні кістки.
Також омега-3 насичені кислоти при постійному вживанні значно знижують ризик серцево-судинних захворювань. Нижче для вас будуть представлені кілька рецептів дієтичних, легких, але при цьому дуже смачних рибних супів.
Суп з будь консервованої риби — це дуже оперативно і недорого. Продукти для рибних супів можна запросто придбати в будь-якому ліпшому маркеті/магазині за доступною ціною, перші страви з консервів готуються досить швидко, особливо якщо використовувати дрібно нарізані овочі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сайра - | 1 банку |
Морква - | 1 штука |
Картопля - | 3 невеликих |
Рис - | 3 ст. ложки |
Цибулю - | 1 невелика головка |
Звичайна соняшникова олія - | для смаження |
Зелень (свіжа петрушка, кріп) - | за смаком |
Спеції (сіль, перчик) - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 140 Ккал |
Чистимо овочі від шкірки. Рис заливаємо водою і промиваємо кілька разів до того, як вода буде повністю прозорою.
Картоплю ріжемо не крупно, моркву на тертці, цибулю нарізаємо дрібно.
Воду ставимо на газ, паралельно наливаємо масло на сковорідку і трохи нагрів, відправляємо туди моркву і цибулю. Обсмажуємо пару хвилин до утворення золотистого кольору і відставляємо остигати.
Коли бульйон закипить, кидаємо туди картоплю і рис, варимо. Головне, щоб вони не зварилися, і на дні каструлі не виявилася каша. Можна використовувати цілі шматочки консервованої сайри або ж частково розім'яти кілька шматочків виделкою, перемішуючи з маслом, в якому воно зберігалося.
Додаємо сайру в суп, слідом відправляємо кріп і наполягаємо 5-7 хв., для того щоб супчик прийняв аромат зелені. Смачний, ситний, швидкий суп з сайри готовий.
Насичений, ароматний суп з горбуші
Горбуша знайома не тільки вмістом омега-3, але і такими рідкісними вітамінами, як РР, Йод, Фосфор, Сірка, Натрій, Кальцій, Кобальт. Таке розмаїття вітамінів зустрічається тільки в горбуші.
Рецепт незвичайного супу з рибних косервов горбуші з плавленим сирком включає такі компоненти:
- Консервована горбуша — 1 банка;
- Плавлені сирки — 2 штуки;
- Картопля — 3 середніх плода;
- Морква – 1 середній плід;
- Цибуля — 1 штука;
- Соняшникова олія звичайне;
- Сіль і інші улюблені спеції за смаком.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність на 100 грам — 170 Ккал.
Ставимо воду на вогонь. У цей час чистимо всі овочі. Картоплю нарізаємо смужками. Цибулю ріжемо на зажарку, а моркву натираємо на середній тертці. Відправляємо В каструлю картоплю, і ставимо на невеликий вогонь сковорідку, наливаємо олію і смажимо моркву і цибулю. Сирки тремо на тертці.
Відкриваємо банку з рибою, кладемо на тарілку і дістаємо всі великі кістки. За бажанням можна додати горбушу разом з маринадом в суп, можна лише одні шматочки риби — маринад додасть не тільки ароматності, але і калорій.
Солимо і перчимо бульйон, і до практично готової картоплі відправляємо горбушу і сирки, а через 5 хвилин додаємо зажарку і довариваем суп до готовності. При подачі також за бажанням можна прикрасити гілочкою петрушки.
Рибний суп перловий
Для створення рибного супу з консервів з перловкою використовуємо:
- 1 банку будь-яких рибних консервів;
- Картопля — 3 середніх коренеплоду;
- Морква – 1 середній плід;
- 1 середня головка ріпчастої цибулі;
- Перлова крупа — 80-100 грам,
- Соняшникова олія (звичайне) для пасерування;
- Сіль, перчик, свіжа/суха зелень.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам — 63 Ккал.
Варимо як зазвичай перлову крупу з додаванням солі. Після того, як крупа закипить, додаємо заздалегідь очищену і порізану картоплю. Робимо Зажарку класичну - цибулю і моркву спассеруем в сковороді.
Після того, як картопля і перловка будуть готові, додаємо зажарку і консерви і довариваем ще кілька хвилин. При подачі можна прикрасити петрушкою і ложечкою сметани.
Рецепт першого страви з консервів з риби з рисом
Склад:
- Картопля — 2-3 шт.;
- Морква — 1 середній коренеплід;
- 1 головка цибулі;
- Рис — половина склянки;
- Кілька в томатному соусі — 1 банка;
- Сіль, перчик — стандартно по смакових відчуттів.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам — 50 Ккал.
Ставимо каструлю з водою на середній газ. Чистимо овочі. Картоплю і цибулю ріжемо довільно, а моркву тремо на середній тертці. В супах з рисом дуже важливо добре промивати рисову крупу, щоб суп не мав мутного осаду. Тому рис промиваємо в холодній воді 5 разів.
Після того, як вода закипить, додаємо рис і картоплю, додаємо приправи, після смажимо цибульку і моркву на соняшниковій звичайному олії. Смажимо цибулю досить добре, щоб смак цибулі не перебивав смак інших овочів або самої кільки. Після додаємо цибулю з морквою і варимо протягом 35-40 хвилин.
Коли овочі та рис будуть зварені, додаємо кільку в суп прямо з маринадом. За бажанням можна кинути також чорного запашного перцю і трохи кропу. Приварюємо до закипання і відключаємо.
Тушкована капуста з куркою в мультиварці — страва, яка є на кожному столі, але тим не менш не всі вміють правильно приготувати цей продукт. Всі секрети ви можна довідатися в нашій статті.
Читайте як приготувати котлети з курячого фаршу в духовці. Додавши у фарш кілька нових інгредієнтів, ви можете приготувати абсолютно нове блюдо.
Неймовірно смачна добірка цікавих слойок з різних видів тіста з яблуками. Як готувати з готового листкового, дріжджового, бездріжджового та інших видів тіста.
Іспанський томатний суп з консервованою рибою
Дуже смачний, легкий суп з рибних консервів з... капустою. Так, ви правильно прочитали. Саме з капустою і рибою — такий оригінальний рецепт спершу може здатися дивним, але приготувавши його хоча б раз, можна зробити цей рецепт постійної основою тижневого меню.
Інгредієнти
- 1 банку рибних консервів;
- Капуста — 250-300 грам;
- Помідори — 4 плода;
- 1 середня морквина;
- 1 головка цибулі;
- Часник — 2 середніх зубчики;
- Томатна паста — 150 грам;
- Соняшникова олія звичайне для пасерування;
- Сіль, стандартний чорний перець.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам — 45 Ккал.
Очищаємо всі овочі від шкірки, ріжемо цибулю і часник, а моркву тремо на тертці. У каструлю наливаємо масло і викладаємо туди цибулю. Обсмажуємо цибулю, поки він не стане прозорим, після чого додаємо туди дрібно нарізаний часник. Слідом шаткуємо капусту і нарізаємо не дуже помідори.
Викладаємо на цибулю помідори, а на помідори, капусту, підсолимо і поперчити, засікаємо 15 хвилин і тушкуємо овочі, не перемішуючи. Після чого в склянці води розвести томатну пасту і додаємо її до овочів. Слідом відправляємо рибні консерви. Якщо суп здається дуже густим, то варто додати води на свій розсуд. Також солимо і перчимо за смаком. Доводимо суп до готовності протягом 10 хвилинок.
Ось ще один незвичайний і неповторний смак суп з рибних консервів.
Рибний супчик з каперсами
Інгредієнти:
- 1 банку консервованої риби (лосось або горбуша);
- Картопля — 2 штуки;
- Цибуля — 1 шт. середнього розміру;
- Каперси — 2 столові ложки;
- Болгарський перчик — 1 штука;
- Рослинна олія (звичайне) для пасерування;
- Сіль, стандартний чорний перець, чебрець за смаком.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам — 105 Ккал.
Ставимо воду на бульйон. Овочі чистимо від шкірки, ріжемо дрібненькими шматочками і обсмажуємо на сковорідці з додаванням масла. Додаємо овочі до бульйону, солимо і перчимо.
Відкриваємо консерви, у разі потреби дістаємо з риби кістки, і злегка мнемо її виделкою і додаємо в бульйон. Коли овочі будуть майже готові, додати каперси і даємо настоятися на вогні ще хвилин 5, а після цього відключаємо.
Вуха за рецептом бабусі
Нам знадобиться:
- 300 грам річкової риби;
- 3-4 середніх картопляних плода;
- 2 середні моркви;
- 1 дрібна ріпчаста головка цибулі;
- Лавровий листочок, і, як завжди — сіль, перець.
Час приготування — 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам 40 Ккал.
Щоб смак вийшов максимально схожим як у юшки на природі, потрібно використовувати чавунний посуд. Наливаємо воду в каструлю і ставимо її на вогонь. Рибу розбираємо (якщо ціла риба, а не її шматочки або філе), миємо й опускаємо в холодну воду.
Моркву і цибулю ріжемо досить крупно, на 4-5 частин, і відправляємо в киплячу воду кидаємо лавровий лист і слідом відправляємо рибу. З закипевшего бульйону знімаємо піну і варимо ще хвилин 15. Для тих, хто любить супи погустіше, можна додати пару ложок рисового або іншої крупи на свій смак.
Всі овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Картоплю кладемо в каструлю. Варимо до кипіння, після чого солимо і перчимо. Цибулю і перець обсмажуємо з маслом на сковороді.
Додаємо в каструлю цибулю з перцем і слідом консервовану рибу. Варимо бульйон до готовності картопляних шматочків. Коли картопля буде зварений,додаємо каперси і приварюють ще кілька хвилин. Суп готовий.
Корисні поради та хитрості від кухарів
- Якщо ви варите юшку або рибний суп і бачите, що риба починає розварюватися, то її можна просто дістати з бульйону і доварити суп без риби, і лише коли суп буде вже не гарячою, а теплою можна покласти рибу назад в суп;
- Додавати овочі по сезону. Тобто якщо є можливість додати солодкий перець або ж зелений лук замість ріпчастої — сміливо експериментуйте;
- Якщо ви пересолили рибний суп, то тут діє таке ж правило, як і для інших супів. Можна опустити невеликий марлевий мішечок з рисом в суп або ж покласти цілу картоплину-рис або картоплю відмінно витягають сіль;
- Якщо в супі ви віддаєте перевагу смачному бульйону, то рибу потрібно скласти в холодну воду і поставити на вогонь, але якщо ж у пріоритеті риба, то краще рибу закидати вже в киплячу воду;
- Правильно розморожена риба — запорука смачного супу. Розморожувати рибу потрібно в холодильнику або воді. Хоч і найшвидшим способом є розморожування в мікрохвильовій печі, але після таких маніпуляцій над рибою деякі відзначають специфічний, неприємний запах. Як, втім, якщо недоглядеть рибу, то вона запросто може зваритися прямо в мікрохвильовці.
Смачного і ситного обіду!