29 июнь 2019 1 191

Як смачно приготувати рибний суп з консервів

Риба — це джерело корисних омега-3 жирів і інших мікроелементів і вітамінів, які так деколи потрібні нашому організму. Рибу потрібно неодмінно ввести в свій раціон харчування, якщо ви хочете мати здорову шкіру й міцні кістки.

Також омега-3 насичені кислоти при постійному вживанні значно знижують ризик серцево-судинних захворювань. Нижче для вас будуть представлені кілька рецептів дієтичних, легких, але при цьому дуже смачних рибних супів.

Суп з будь консервованої риби — це дуже оперативно і недорого. Продукти для рибних супів можна запросто придбати в будь-якому ліпшому маркеті/магазині за доступною ціною, перші страви з консервів готуються досить швидко, особливо якщо використовувати дрібно нарізані овочі.

Рецепт супу з консервів сайри
Інгредієнти Кількість
Сайра - 1 банку
Морква - 1 штука
Картопля - 3 невеликих
Рис - 3 ст. ложки
Цибулю - 1 невелика головка
Звичайна соняшникова олія - для смаження
Зелень (свіжа петрушка, кріп) - за смаком
Спеції (сіль, перчик) - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал
Сайра — це дрібна морська риба. Містить у собі натрій, калій, вітамін А, вітамін С, Кальцій, Вітамін D, Залізо, Вітамін B6, Магній, Вітамін В12.

Чистимо овочі від шкірки. Рис заливаємо водою і промиваємо кілька разів до того, як вода буде повністю прозорою.

Картоплю ріжемо не крупно, моркву на тертці, цибулю нарізаємо дрібно.

Воду ставимо на газ, паралельно наливаємо масло на сковорідку і трохи нагрів, відправляємо туди моркву і цибулю. Обсмажуємо пару хвилин до утворення золотистого кольору і відставляємо остигати.

Коли бульйон закипить, кидаємо туди картоплю і рис, варимо. Головне, щоб вони не зварилися, і на дні каструлі не виявилася каша. Можна використовувати цілі шматочки консервованої сайри або ж частково розім'яти кілька шматочків виделкою, перемішуючи з маслом, в якому воно зберігалося.

Додаємо сайру в суп, слідом відправляємо кріп і наполягаємо 5-7 хв., для того щоб супчик прийняв аромат зелені. Смачний, ситний, швидкий суп з сайри готовий.

Насичений, ароматний суп з горбуші

Горбуша знайома не тільки вмістом омега-3, але і такими рідкісними вітамінами, як РР, Йод, Фосфор, Сірка, Натрій, Кальцій, Кобальт. Таке розмаїття вітамінів зустрічається тільки в горбуші.

Рецепт незвичайного супу з рибних косервов горбуші з плавленим сирком включає такі компоненти:

  • Консервована горбуша — 1 банка;
  • Плавлені сирки — 2 штуки;
  • Картопля — 3 середніх плода;
  • Морква – 1 середній плід;
  • Цибуля — 1 штука;
  • Соняшникова олія звичайне;
  • Сіль і інші улюблені спеції за смаком.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам — 170 Ккал.

Ставимо воду на вогонь. У цей час чистимо всі овочі. Картоплю нарізаємо смужками. Цибулю ріжемо на зажарку, а моркву натираємо на середній тертці. Відправляємо В каструлю картоплю, і ставимо на невеликий вогонь сковорідку, наливаємо олію і смажимо моркву і цибулю. Сирки тремо на тертці.

Відкриваємо банку з рибою, кладемо на тарілку і дістаємо всі великі кістки. За бажанням можна додати горбушу разом з маринадом в суп, можна лише одні шматочки риби — маринад додасть не тільки ароматності, але і калорій.

Солимо і перчимо бульйон, і до практично готової картоплі відправляємо горбушу і сирки, а через 5 хвилин додаємо зажарку і довариваем суп до готовності. При подачі також за бажанням можна прикрасити гілочкою петрушки.

Рибний суп перловий

Перловое зерно знамените рядом корисних властивостей для організму людини. Калій, Залізо, Кальцій, Йод, Хром, Фосфор, Мідь, Цинк, Бром — це лише частина вітамінів, які присутні в перловке. Перловое зерно дуже корисно для шлунка.

Для створення рибного супу з консервів з перловкою використовуємо:

  • 1 банку будь-яких рибних консервів;
  • Картопля — 3 середніх коренеплоду;
  • Морква – 1 середній плід;
  • 1 середня головка ріпчастої цибулі;
  • Перлова крупа — 80-100 грам,
  • Соняшникова олія (звичайне) для пасерування;
  • Сіль, перчик, свіжа/суха зелень.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам — 63 Ккал.

Варимо як зазвичай перлову крупу з додаванням солі. Після того, як крупа закипить, додаємо заздалегідь очищену і порізану картоплю. Робимо Зажарку класичну - цибулю і моркву спассеруем в сковороді.

Після того, як картопля і перловка будуть готові, додаємо зажарку і консерви і довариваем ще кілька хвилин. При подачі можна прикрасити петрушкою і ложечкою сметани.

Рецепт першого страви з консервів з риби з рисом

Склад:

  • Картопля — 2-3 шт.;
  • Морква — 1 середній коренеплід;
  • 1 головка цибулі;
  • Рис — половина склянки;
  • Кілька в томатному соусі — 1 банка;
  • Сіль, перчик — стандартно по смакових відчуттів.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам — 50 Ккал.

Ставимо каструлю з водою на середній газ. Чистимо овочі. Картоплю і цибулю ріжемо довільно, а моркву тремо на середній тертці. В супах з рисом дуже важливо добре промивати рисову крупу, щоб суп не мав мутного осаду. Тому рис промиваємо в холодній воді 5 разів.

Після того, як вода закипить, додаємо рис і картоплю, додаємо приправи, після смажимо цибульку і моркву на соняшниковій звичайному олії. Смажимо цибулю досить добре, щоб смак цибулі не перебивав смак інших овочів або самої кільки. Після додаємо цибулю з морквою і варимо протягом 35-40 хвилин.

Коли овочі та рис будуть зварені, додаємо кільку в суп прямо з маринадом. За бажанням можна кинути також чорного запашного перцю і трохи кропу. Приварюємо до закипання і відключаємо.

Тушкована капуста з куркою в мультиварці — страва, яка є на кожному столі, але тим не менш не всі вміють правильно приготувати цей продукт. Всі секрети ви можна довідатися в нашій статті.

Читайте як приготувати котлети з курячого фаршу в духовці. Додавши у фарш кілька нових інгредієнтів, ви можете приготувати абсолютно нове блюдо.

Неймовірно смачна добірка цікавих слойок з різних видів тіста з яблуками. Як готувати з готового листкового, дріжджового, бездріжджового та інших видів тіста.

Іспанський томатний суп з консервованою рибою

Дуже смачний, легкий суп з рибних консервів з... капустою. Так, ви правильно прочитали. Саме з капустою і рибою — такий оригінальний рецепт спершу може здатися дивним, але приготувавши його хоча б раз, можна зробити цей рецепт постійної основою тижневого меню.

Інгредієнти

  • 1 банку рибних консервів;
  • Капуста — 250-300 грам;
  • Помідори — 4 плода;
  • 1 середня морквина;
  • 1 головка цибулі;
  • Часник — 2 середніх зубчики;
  • Томатна паста — 150 грам;
  • Соняшникова олія звичайне для пасерування;
  • Сіль, стандартний чорний перець.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам — 45 Ккал.

Очищаємо всі овочі від шкірки, ріжемо цибулю і часник, а моркву тремо на тертці. У каструлю наливаємо масло і викладаємо туди цибулю. Обсмажуємо цибулю, поки він не стане прозорим, після чого додаємо туди дрібно нарізаний часник. Слідом шаткуємо капусту і нарізаємо не дуже помідори.

Викладаємо на цибулю помідори, а на помідори, капусту, підсолимо і поперчити, засікаємо 15 хвилин і тушкуємо овочі, не перемішуючи. Після чого в склянці води розвести томатну пасту і додаємо її до овочів. Слідом відправляємо рибні консерви. Якщо суп здається дуже густим, то варто додати води на свій розсуд. Також солимо і перчимо за смаком. Доводимо суп до готовності протягом 10 хвилинок.

Ось ще один незвичайний і неповторний смак суп з рибних консервів.

Рибний супчик з каперсами

Інгредієнти:

  • 1 банку консервованої риби (лосось або горбуша);
  • Картопля — 2 штуки;
  • Цибуля — 1 шт. середнього розміру;
  • Каперси — 2 столові ложки;
  • Болгарський перчик — 1 штука;
  • Рослинна олія (звичайне) для пасерування;
  • Сіль, стандартний чорний перець, чебрець за смаком.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам — 105 Ккал.

Ставимо воду на бульйон. Овочі чистимо від шкірки, ріжемо дрібненькими шматочками і обсмажуємо на сковорідці з додаванням масла. Додаємо овочі до бульйону, солимо і перчимо.

Відкриваємо консерви, у разі потреби дістаємо з риби кістки, і злегка мнемо її виделкою і додаємо в бульйон. Коли овочі будуть майже готові, додати каперси і даємо настоятися на вогні ще хвилин 5, а після цього відключаємо.

Вуха за рецептом бабусі

Нам знадобиться:

  • 300 грам річкової риби;
  • 3-4 середніх картопляних плода;
  • 2 середні моркви;
  • 1 дрібна ріпчаста головка цибулі;
  • Лавровий листочок, і, як завжди — сіль, перець.

Час приготування — 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам 40 Ккал.

Щоб смак вийшов максимально схожим як у юшки на природі, потрібно використовувати чавунний посуд. Наливаємо воду в каструлю і ставимо її на вогонь. Рибу розбираємо (якщо ціла риба, а не її шматочки або філе), миємо й опускаємо в холодну воду.

Моркву і цибулю ріжемо досить крупно, на 4-5 частин, і відправляємо в киплячу воду кидаємо лавровий лист і слідом відправляємо рибу. З закипевшего бульйону знімаємо піну і варимо ще хвилин 15. Для тих, хто любить супи погустіше, можна додати пару ложок рисового або іншої крупи на свій смак.

Всі овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Картоплю кладемо в каструлю. Варимо до кипіння, після чого солимо і перчимо. Цибулю і перець обсмажуємо з маслом на сковороді.

Додаємо в каструлю цибулю з перцем і слідом консервовану рибу. Варимо бульйон до готовності картопляних шматочків. Коли картопля буде зварений,додаємо каперси і приварюють ще кілька хвилин. Суп готовий.

Корисні поради та хитрості від кухарів

  1. Якщо ви варите юшку або рибний суп і бачите, що риба починає розварюватися, то її можна просто дістати з бульйону і доварити суп без риби, і лише коли суп буде вже не гарячою, а теплою можна покласти рибу назад в суп;
  2. Додавати овочі по сезону. Тобто якщо є можливість додати солодкий перець або ж зелений лук замість ріпчастої — сміливо експериментуйте;
  3. Якщо ви пересолили рибний суп, то тут діє таке ж правило, як і для інших супів. Можна опустити невеликий марлевий мішечок з рисом в суп або ж покласти цілу картоплину-рис або картоплю відмінно витягають сіль;
  4. Якщо в супі ви віддаєте перевагу смачному бульйону, то рибу потрібно скласти в холодну воду і поставити на вогонь, але якщо ж у пріоритеті риба, то краще рибу закидати вже в киплячу воду;
  5. Правильно розморожена риба — запорука смачного супу. Розморожувати рибу потрібно в холодильнику або воді. Хоч і найшвидшим способом є розморожування в мікрохвильовій печі, але після таких маніпуляцій над рибою деякі відзначають специфічний, неприємний запах. Як, втім, якщо недоглядеть рибу, то вона запросто може зваритися прямо в мікрохвильовці.

Смачного і ситного обіду!

Що ще почитати: