07 апрель 2019 76

Як приготувати рибний суп з горбуші

Суп з цього різновиду сімейства лососевих, відрізняється не тільки смаком, а й корисними властивостями. У ній містяться цінні білки, жирні кислоти і ряд необхідних вітамінів, яких потребують як дорослі, так і діти.

На думку дієтологів, для здоров'я людині потрібно мінімум раз в день вживати тарілку супу. І для виконання цього завдання ідеально підходять перші страви, приготовані з червоної риби – горбуші.

Супи, як правило, готують з свіжої риби або консервів.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
морквина - 1 шт.
лавровий лист - 2 шт.
горбуша консервована - 1 банку
картопля - 3 шт.
вода - 2 л
невелика цибулина - 1 шт.
зелень - за смаком
сіль - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 25 Ккал

Незважаючи на ситність, рибний суп з горбуші вийде дуже легким.

Етапи приготування:

  1. Воду закип'ятити;
  2. За цей час підготувати наступні інгредієнти: морква натерти, цибулю подрібнити, картопля — кубиками;
  3. Дочекавшись закипання влити у воду сік з консерви;
  4. Через 10 хвилин закладати овочі;
  5. Поперчити і кинути кілька лаврових листків для аромату. Варити 10 хвилин;
  6. Покласти в суп нарізану на невеликі шматки рибу горбушу;
  7. В цей же момент додати зелень;
  8. Через 5 хвилин варіння зняти з плити.

Ні в якому разі не розминайте рибу виделкою.

Рецепт супу з горбуші і креветок з вершками

Завдяки наявності консистенція вершків супу виходить ніжною. Головний плюс в тому, що горбушу можна замінити будь-червоною рибою. У будь-якому випадку суп буде ароматним, смачним і ситним. Тому його подають як до обіднього, так і до святкового столу.

Рецептурні компоненти:

  • вершки 10% — 450 мл;
  • філе риби – 450 г;
  • морква;
  • креветки – 150 г;
  • листя лаврушки – 5 шт.;
  • цибулини – 2 шт.;
  • дистильована вода – 2,5 л;
  • картопля середнього розміру – 6 шт.;
  • кріп – кілька гілочок;
  • сіль і спеції.

Тривалість готування: 1 год.

Кількість калорій: 26 ккал.

Етапи приготування:

  1. Філе нарізати на великі шматочки;
  2. Покласти у воду і приготувати бульйон. Також додати перець і лаврове листя;
  3. Варити 30 хвилин і не забувати про пеню, яку потрібно зняти;
  4. По готовності процідити;
  5. Цибулини подрібнити, моркву порізати дрібними кубиками, а картоплю невеликими;
  6. Готовим бульйоном залити овочі. Довести суп до кипіння;
  7. Варити до готовності картоплі. Ввести креветки з горбушею;
  8. Знову дочекатися кипіння і акуратно ввести вершки;
  9. Посолити при бажанні поперчити;
  10. Закип'ятити, посипати зелень і зняти з плити.

Рибний суп з консервів з рисом

Ситний і одночасно легкий і корисний суп, наповнене вітамінами. Страва ідеально підійде для відновлення роботи шлунка після тривалих свят.

Рецептурні компоненти:

  • вода – 2 л;
  • горбуша консервована – 300 г;
  • сіль і спеції;
  • морква;
  • масло – 300 мл;
  • цибулина;
  • картопля – 2 шт.;
  • рис довгозерний – 2 ст. л.

Тривалість готування: 40 хвилин.

Калорійність: 99 ккал.

Етапи приготування:

  1. Нарізану на кубики картоплю залити водою і всипати спеції. Закип'ятити і продовжити варіння 10 хвилин;
  2. Варити приблизно півгодини, не забуваючи про зняття піни;
  3. Цибулю і моркву подрібнити;
  4. Спассировать в олії близько 8 хвилин;
  5. Рибу нарізати шматками і відправити варитися до картоплі;
  6. Промити в декількох водах рис і додати у бульйон разом з обсмаженими овочами;
  7. Варити до готовності. Посолити;
  8. Закрити кришку і залишити на вимкненій плиті на 20 хвилин.

Під час подачі прикрасити зеленню.

Салат з капусти з оцтом з перцем і морквою.

Як правильно приготувати свинину з грибами і сиром під сметанним соусом читайте в нашій статті.

Як приготувати смачні баклажани на грилі в духовці — ці овочі підкорять вас, навіть якщо ви не вегетаріанець.

Суп з консерви горбуші з сиром

Легкий і корисний суп. Страва готується швидко, тому його можна включити в добовий раціон або подати до святкового столу. Ще один плюс: суп можна подавати дітям.

Рецептурні компоненти:

  • банку консервованої риби горбуші;
  • плавлений сир – упаковка;
  • цибулина;
  • зелень;
  • вода – 1,5 л.;
  • спеції;
  • картопля – 2 шт.;
  • солити за смаком.

Тривалість готування: 30 хвилин.

Калорійність: 35 ккал.

Етапи приготування:

  1. Спассировать цибулю з морквою;
  2. У риби видалити центральну кістку і розім'яти виделкою;
  3. Картоплю нарізати кубиками і всипати в киплячу воду разом з сирком і підготовленою раніше рибою;
  4. Довести до готовності картоплю і покласти пасеровану цибулю з морквою;
  5. Посолити. Приправити обраними спеціями;
  6. Варити ще 5 хвилин, не забуваючи про періодичному помішуванні;
  7. Доповнити блюдо рубаною зеленню.

До супу можна подати гарячі хлібці.

Овочевий суп з горбушею

Страву можна сміливо віднести до категорії дієтичних, так як в ньому відсутній жир і вуглеводи.

Рецептурні компоненти:

  • вода – 2 л;
  • горбуша свіжа – 500 г;
  • цибулю з морквою – по 1 шт.;
  • тверді помідори – 2 шт.;
  • картопля – 6 шт.;
  • маслини – 20 шт.;
  • спеції;
  • часник — 4 зубчики;
  • солити за смаком;
  • половинка лимона;
  • за бажанням зелень.

Тривалість приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 42 ккал.

Етапи приготування:

  1. З риби зняти шкірку, видалити плавники, хвости і голову;
  2. Викласти шматки у воду, закип'ятити і видалити пінку;
  3. Подрібнити цибулину, моркву натерти. Викласти овочі в бульйон;
  4. Томати з картоплею нарізати кубиками;
  5. Також відправити в суп;
  6. Поки готуються овочі, подрібнити лимон, маслини;
  7. Відправити інгредієнти в суп, коли картопля буде на половину готовим;
  8. Під кінець ввести подрібнений часник з зеленню;
  9. Варити 2 хвилини.

Рибний суп з пшоном і капустою

Страва, як і всі попередні, виходить ситним та смачним.

Рецептурні компоненти:

  • горбуша – 1 тушка;
  • капуста – 300 г;
  • пшонка – 100 г;
  • крутий окріп – 1,5 л;
  • яйця перепелині – 3 шт.;
  • соєвий соус для маринування;
  • спеції із сіллю.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 50 ккал.

Етапи приготування:

  1. Пшоно промити в декількох водах до повної прозорості рідини;
  2. Викласти в окріп і варити на помірному вогні до 20 хвилин;
  3. З риби зняти шкірку, видалити кістку і на 20 хвилин опустити посуд з соєвим соусом;
  4. Капусту нарізати на невеликі кубики;
  5. Закинути в бульйон разом з маринованою в соусі рибою;
  6. Довести до готовності. Зняти з плити. Настояти 15 хвилин;
  7. За цей час відварити яйця. Охолодити і очистити;
  8. Перед подачею прикрасити суп нарізані на четвертинки яйцями.

Поради по приготуванню перших страв

  1. Не варіть горбушу на сильному вогні, в іншому випадку вона буде жорсткою;
  2. Відтінити ніжний присмак риби можна соком лимона. Для цього необхідно додати в готовий суп розлитий по тарілках часточку лимона;
  3. Так як червона риба не самий бюджетний продукт, то її можна замінити на хребти. Смак не постраждає – суп вийде ситним і наваристим;
  4. Суп буде набагато смачніше, якщо використовувати кілька варіантів червоної риби;
  5. Для специфічного присмаку можна використовувати (у помірних кількостях) такі спеції: естрагон, мускатний горіх, шафран, аніс, імбир або фенхель;
  6. Не доводьте бульйон до моменту бурхливого кипіння, інакше він стане каламутним, ніж втратить не тільки смаку, але і естетичного вигляду;
  7. Солити треба в самий останній момент, а в ідеалі перед подачею.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: