Як приготувати рибний суп з горбуші
Суп з цього різновиду сімейства лососевих, відрізняється не тільки смаком, а й корисними властивостями. У ній містяться цінні білки, жирні кислоти і ряд необхідних вітамінів, яких потребують як дорослі, так і діти.
Супи, як правило, готують з свіжої риби або консервів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
морквина - | 1 шт. |
лавровий лист - | 2 шт. |
горбуша консервована - | 1 банку |
картопля - | 3 шт. |
вода - | 2 л |
невелика цибулина - | 1 шт. |
зелень - | за смаком |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 25 Ккал |
Незважаючи на ситність, рибний суп з горбуші вийде дуже легким.
Етапи приготування:
- Воду закип'ятити;
- За цей час підготувати наступні інгредієнти: морква натерти, цибулю подрібнити, картопля — кубиками;
- Дочекавшись закипання влити у воду сік з консерви;
- Через 10 хвилин закладати овочі;
- Поперчити і кинути кілька лаврових листків для аромату. Варити 10 хвилин;
- Покласти в суп нарізану на невеликі шматки рибу горбушу;
- В цей же момент додати зелень;
- Через 5 хвилин варіння зняти з плити.
Ні в якому разі не розминайте рибу виделкою.
Рецепт супу з горбуші і креветок з вершками
Рецептурні компоненти:
- вершки 10% — 450 мл;
- філе риби – 450 г;
- морква;
- креветки – 150 г;
- листя лаврушки – 5 шт.;
- цибулини – 2 шт.;
- дистильована вода – 2,5 л;
- картопля середнього розміру – 6 шт.;
- кріп – кілька гілочок;
- сіль і спеції.
Тривалість готування: 1 год.
Кількість калорій: 26 ккал.
Етапи приготування:
- Філе нарізати на великі шматочки;
- Покласти у воду і приготувати бульйон. Також додати перець і лаврове листя;
- Варити 30 хвилин і не забувати про пеню, яку потрібно зняти;
- По готовності процідити;
- Цибулини подрібнити, моркву порізати дрібними кубиками, а картоплю невеликими;
- Готовим бульйоном залити овочі. Довести суп до кипіння;
- Варити до готовності картоплі. Ввести креветки з горбушею;
- Знову дочекатися кипіння і акуратно ввести вершки;
- Посолити при бажанні поперчити;
- Закип'ятити, посипати зелень і зняти з плити.
Рибний суп з консервів з рисом
Ситний і одночасно легкий і корисний суп, наповнене вітамінами. Страва ідеально підійде для відновлення роботи шлунка після тривалих свят.
Рецептурні компоненти:
- вода – 2 л;
- горбуша консервована – 300 г;
- сіль і спеції;
- морква;
- масло – 300 мл;
- цибулина;
- картопля – 2 шт.;
- рис довгозерний – 2 ст. л.
Тривалість готування: 40 хвилин.
Калорійність: 99 ккал.
Етапи приготування:
- Нарізану на кубики картоплю залити водою і всипати спеції. Закип'ятити і продовжити варіння 10 хвилин;
- Варити приблизно півгодини, не забуваючи про зняття піни;
- Цибулю і моркву подрібнити;
- Спассировать в олії близько 8 хвилин;
- Рибу нарізати шматками і відправити варитися до картоплі;
- Промити в декількох водах рис і додати у бульйон разом з обсмаженими овочами;
- Варити до готовності. Посолити;
- Закрити кришку і залишити на вимкненій плиті на 20 хвилин.
Під час подачі прикрасити зеленню.
Салат з капусти з оцтом з перцем і морквою.
Як правильно приготувати свинину з грибами і сиром під сметанним соусом читайте в нашій статті.
Як приготувати смачні баклажани на грилі в духовці — ці овочі підкорять вас, навіть якщо ви не вегетаріанець.
Суп з консерви горбуші з сиром
Легкий і корисний суп. Страва готується швидко, тому його можна включити в добовий раціон або подати до святкового столу. Ще один плюс: суп можна подавати дітям.
Рецептурні компоненти:
- банку консервованої риби горбуші;
- плавлений сир – упаковка;
- цибулина;
- зелень;
- вода – 1,5 л.;
- спеції;
- картопля – 2 шт.;
- солити за смаком.
Тривалість готування: 30 хвилин.
Калорійність: 35 ккал.
Етапи приготування:
- Спассировать цибулю з морквою;
- У риби видалити центральну кістку і розім'яти виделкою;
- Картоплю нарізати кубиками і всипати в киплячу воду разом з сирком і підготовленою раніше рибою;
- Довести до готовності картоплю і покласти пасеровану цибулю з морквою;
- Посолити. Приправити обраними спеціями;
- Варити ще 5 хвилин, не забуваючи про періодичному помішуванні;
- Доповнити блюдо рубаною зеленню.
До супу можна подати гарячі хлібці.
Овочевий суп з горбушею
Страву можна сміливо віднести до категорії дієтичних, так як в ньому відсутній жир і вуглеводи.
Рецептурні компоненти:
- вода – 2 л;
- горбуша свіжа – 500 г;
- цибулю з морквою – по 1 шт.;
- тверді помідори – 2 шт.;
- картопля – 6 шт.;
- маслини – 20 шт.;
- спеції;
- часник — 4 зубчики;
- солити за смаком;
- половинка лимона;
- за бажанням зелень.
Тривалість приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 42 ккал.
Етапи приготування:
- З риби зняти шкірку, видалити плавники, хвости і голову;
- Викласти шматки у воду, закип'ятити і видалити пінку;
- Подрібнити цибулину, моркву натерти. Викласти овочі в бульйон;
- Томати з картоплею нарізати кубиками;
- Також відправити в суп;
- Поки готуються овочі, подрібнити лимон, маслини;
- Відправити інгредієнти в суп, коли картопля буде на половину готовим;
- Під кінець ввести подрібнений часник з зеленню;
- Варити 2 хвилини.
Рибний суп з пшоном і капустою
Страва, як і всі попередні, виходить ситним та смачним.
Рецептурні компоненти:
- горбуша – 1 тушка;
- капуста – 300 г;
- пшонка – 100 г;
- крутий окріп – 1,5 л;
- яйця перепелині – 3 шт.;
- соєвий соус для маринування;
- спеції із сіллю.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 50 ккал.
Етапи приготування:
- Пшоно промити в декількох водах до повної прозорості рідини;
- Викласти в окріп і варити на помірному вогні до 20 хвилин;
- З риби зняти шкірку, видалити кістку і на 20 хвилин опустити посуд з соєвим соусом;
- Капусту нарізати на невеликі кубики;
- Закинути в бульйон разом з маринованою в соусі рибою;
- Довести до готовності. Зняти з плити. Настояти 15 хвилин;
- За цей час відварити яйця. Охолодити і очистити;
- Перед подачею прикрасити суп нарізані на четвертинки яйцями.
Поради по приготуванню перших страв
- Не варіть горбушу на сильному вогні, в іншому випадку вона буде жорсткою;
- Відтінити ніжний присмак риби можна соком лимона. Для цього необхідно додати в готовий суп розлитий по тарілках часточку лимона;
- Так як червона риба не самий бюджетний продукт, то її можна замінити на хребти. Смак не постраждає – суп вийде ситним і наваристим;
- Суп буде набагато смачніше, якщо використовувати кілька варіантів червоної риби;
- Для специфічного присмаку можна використовувати (у помірних кількостях) такі спеції: естрагон, мускатний горіх, шафран, аніс, імбир або фенхель;
- Не доводьте бульйон до моменту бурхливого кипіння, інакше він стане каламутним, ніж втратить не тільки смаку, але і естетичного вигляду;
- Солити треба в самий останній момент, а в ідеалі перед подачею.
Приємного апетиту!