07 май 2019 8 342

Як приготувати торт з печива і згущеного молока

Торти з печива зі згущеним молоком є досить популярними серед багатьох домогосподарок. Це пов'язано з легкістю і простотою приготування, тому що багато з них готуються без випічки. Та й для приготування цього десерту використовується мінімальна кількість інгредієнтів.

Досить придбати кілограм простого печива і баночку згущеного молока. А в підсумку виходить відмінний десерт, який зможе замінити навіть бісквітний торт з кремом. Так, як же його зробити самостійно? У цьому вам допоможуть наші рецепти.

Як спекти простий торт з печива і згущеного молока
Інгредієнти Кількість
печива - 300 грам
згущеного молока - 1 банку
вершкового масла - 150 грам
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал

Як готується:

  1. Масло слід трохи розм'якшити, для цього його можна прогріти в мікрохвильовій печі пару хвилин або залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі;
  2. Далі до м'якого олії викладаємо згущене молоко і розмішуємо міксером або блендером до рівномірного складу. Повинен вийти крем з середньою консистенцією;
  3. Печиво подрібнюємо в крихту. Його можна прокатати качалкою або подрібнити вручну. Але занадто сильно не перемалывайте, повинні залишитися невеликі шматочки;
  4. Потім крихти печива перекладаємо до крему і замішуємо однорідне тісто. Для розмішування краще використовувати ложку або міксер, але на невеликій швидкості;
  5. Найкраще цю суміш поставити на кілька годин у холодильник, але попередньо можна запекти. Форму для запікання промазуємо вершковим маслом або застеляємо папером з пергаменту;
  6. Викладаємо тісто у форму і рівномірно розподіляємо поверхню, вона повинна бути рівною;
  7. Ставимо в духовку і запікаємо 10 хвилин при температурі 150 градусів;
  8. Після цього виймаємо, остуджуємо і ставимо на годину в холодильник;
  9. Далі готовий торт викладаємо на тарілку, посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо ягодою.

Торт без випічки печива та згущеного молока

Що потрібно для основи:

  • 600 грам печива;
  • Стакан будь-яких горіхів.

Для кремової основи:

  • Банку вареного згущеного молока;
  • 200 грам вершкового масла;
  • Склянка жирних вершків.

Тривалість приготування – 45 хвилин.

Харчова цінність – 400.

Приступаємо до готування:

    1. Для початку ножиком печиво подрібнюємо. Їх можна подрібнити в блендері, але вони там размельчатся занадто дрібно. А шматочки більший будуть гарніше виглядати в торті при розрізуванні;

    1. Далі горішки викладаємо на суху сковороду і обсмажуємо до рум'яного кольору. Потім знімаємо їх з плити і прибираємо всі шкурки;
    2. Після цього в глибоку чашку викладаємо шматочки печива і обсмажені горіхи, все перемішуємо;
    3. Масло розм'якшуємо в мікрохвильовій печі до середньої м'якості, викладаємо в миску, додаємо туди варене згущене молоко. Всі інгредієнти перемішуємо до однорідності міксером або блендером. В результаті повинен вийти крем з густою консистенцією;

    1. Далі виливаємо туди вершки і знову все розтираємо. Вершки додадуть кремовому складу легкість і пишність;

    1. З'єднуємо суміш з печива і горіхів з кремовим складом. Всі замішуємо ложкою або міксером на невеликій швидкості;

    1. Потім в будь-яку глибоку миску кладемо харчову поліетиленову плівку;
    2. Викладаємо в миску на плівку суміш з печива, горішків і крему. Рівномірно розподіляємо її по всій поверхні, верх розрівнюємо ложкою;
    3. Торт накриваємо целофаном і ставимо в холодильник на всю ніч;

  1. Після цього виймаємо форму з тортом, перевертаємо на плоску широку тарілку і прибираємо харчову плівку;
  2. Всю поверхню можна присипати цукровою пудрою і прикрасити ягодою, тертим шоколадом або мармеладом.

Класичний торт «Мурашник»

Для приготування знадобиться наступне:

  • Півкіло пісочного печива, також можна використовувати топлене молоко;
  • Банку вареного згущеного молока;
  • Половина склянки маку;
  • 2 великі ложки молока;
  • 50 грам кедрових горішків;
  • Шматочок вершкового масла на 50 грам;
  • Мед – 70 грам;
  • Жменю родзинок;
  • Один лимон.

Час готування – 45-50 хвилин.

Калорійність – 440.

Як приготувати:

  1. Печиво потрібно розламати на дрібні шматочки, але не в порошок. Для цього можна використовувати звичайну качалку, ступку або зробити все руками;
  2. Мак висипаємо в миску, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 1 годину. Потім зливаємо воду. Набряклі макові насіння слід пропустити через м'ясорубку;
  3. Далі пропущений мак з'єднуємо з молоком, медом. Викладаємо все в металеву каструлю і ставимо на плиту, проварюємо протягом 7-10 хвилин. Все потрібно перемішувати до загустіння суміші;
  4. Ізюм залити гарячою водою і потримати поки він не розбухне. Викладаємо його у макову суміш з молоком і медом;
  5. Лимонну цедру протираємо в дрібну стружку і засипаємо туди ж. Також викладаємо туди кедрові горішки. Все добре змішуємо і залишаємо остигати;
  6. Тепер переходимо до приготування кремоподібної суміші. Згущене молоко викладаємо в миску, додаємо до нього розм'якшене вершкове масло і все розтираємо міксером або блендером. Повинна вийти рівномірна суміш без крупинок;
  7. Після цього розрізаємо лимон і вичавлюємо з нього трохи соку і виливаємо його в крем. Ще раз збиваємо кремову суміш до пишного стану;
  8. З'єднуємо крем з шматочками печива. Все перемішуємо ложкою;
  9. Далі викладаємо туди масу з маку, молока, меду, родзинок, горіхів і лимонної цедри. Все добре змішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися;
  10. Після цього суміш викладаємо у вигляді гірки на велику плоску тарілку і ставимо в холодне місце на півтори години;
  11. Коли торт повністю просочиться його потрібно витягнути з холодильника і прикрасити цукровою пудрою, горіхами, тертим шоколадом, цукатами і мармеладками.

Торт зі згущеним молоком з печивом «Рибки»

Потрібно буде наступне:

  • Півкілограма печива «Рибки»;
  • 400 мл згущеного вареного молока;
  • 150 грам вершкового селянського масла;
  • 180 грам волоських горішків;
  • 2 стиглих банана.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 350.

Як робити:

  1. Вершкове масло розм'якшуємо, потім викладаємо його в миску, додаємо туди варене згущене молоко і гарненько розтираємо до густої рівномірної консистенції. Для цього відмінно підійде міксер або блендер;
  2. Потім висипаємо туди дрібні шматочки волоських горіхів і розмішуємо, щоб горіхи рівномірно розподілилися по всій суміші;
  3. Банани очищаємо і ріжемо м'якоть кружечками або часточками. Засипаємо бананові шматочки в крем і все перемішуємо ложкою;
  4. Далі в крем засипаємо печиво «Рибки» і все перемішуємо ложкою;
  5. Готову масу викладаємо на плоске блюдо у вигляді гірки і ставимо в холодне місце на пару годин;
  6. При бажанні торт можна прикрасити цукровою пудрою і тертим шоколадом.

Вафельний торт з готових коржів готується дуже просто і швидко. А якщо туди додати ще кілька наповнювачів, то вийде неймовірно смачний десерт.

Читайте смачну добірку рецептів м'ясних рулетиків з начинкою. Різні варіанти м'ясних начинок і видів м'яса для рулетиків. Створюйте свій кулінарний шедевр!

Читайте покрокову інструкцію як зварити суп на яловичому бульйоні. Рецепти тут.

Як зробити кавовий тортик з печенюшек

Що буде потрібно для готування:

  • 500 грам печива;
  • Яйця курячі 4 штуки;
  • Банку вареного згущеного молока;
  • Шматок масла вершкового на 200 грам;
  • 100 грам цукру;
  • Заварений міцна кава – 250 мл;
  • 70 грам какао-порошку;
  • 1 маленька ложечка ваніліну;
  • Плитка шоколаду на 100 грам.

Тривалість приготування – 1 годину.

Калорійність – 430.

Процес приготування:

  1. Курячі яйця розбиваємо і викладаємо в невелику каструльку. Насипаємо туди цукор і какао-порошок, все розмішуємо і ставимо на парову баню;
  2. Готуємо на паровій бані, поки вся суміш не стане густою консистенцією;
  3. Потім знімаємо з плити, охолоджуємо, додаємо розм'якшене вершкове масло, банку вареного згущеного молока і все перемішуємо міксером до однорідної суміші;
  4. Спеціальну форму промазуємо з усіх сторін вершковим маслом;
  5. Кожне печиво занурюємо в міцну каву і викладаємо на дно форми у вигляді шару. Шар змащуємо кремом. У результаті повинно вийти 3 шару;
  6. Коли всі шари будуть складені і промазані, прибираємо торт в холодне місце на кілька годин, щоб вони добре просочився і став м'яким;
  7. Після цього виймаємо торт і перевертаємо на широке блюдо;
  8. Верх торта можна прикрасити цукровою пудрою і тертим шоколадом.

Корисні поради

  • Попередньо печиво можна замочити в молоці, але не передержите його. Інакше воно може перетворитися на кашу, і торт вийде негарним;
  • Коли торт ставиться в холодильник, його можна накрити промасленим пергаментним папером. Після охолодження його буде набагато легше розрізати;
  • Обов'язково використовуйте різні прикраси для торта, наприклад свіжу ягоду, шматочки фруктів, мармеладкі, тертий шоколад, горіхи;
  • Також не забувайте про наповнювачі – горіхи, родзинки, фрукти, цукати. Усі ці компоненти додадуть хороший смак.

Як, виявляється, просто зробити смачне ласощі з печива і згущеного молока. У цій справі навіть можна і не мати великого досвіду, все одно в підсумку вийде смачний торт, нічим не гірше бісквітного або медового! Обов'язково зробіть цей десерт, адже це так просто!

Що ще почитати: