26 май 2019 2 503

Як приготувати смачний торт на швидку руку

Виготовлення тортів – справа досить клопітка, вимагає не тільки певних кулінарних вмінь, але й часу.

Так, щоб приготувати бісквітний торт за всіма правилами, наприклад, спочатку потрібно спекти бісквіт, дати йому відлежатися годин 12, приготувати крем, і теж дати йому охолонути і дійти до необхідної кондиції, потім зібрати торт, дати йому просочитися і тільки після цього можна приступати до вирівнювання і прикраси. На всі ці процеси може піти до 3 діб.

Але це робота для справжніх професіоналів арт-кондитерів, а господині, які просто вирішили побалувати рідних смачненьким або думають, що подати до чаю раптово неочікуваною гостям, можуть скористатися рецептами на швидку руку. Багато з цих тортів готуються навіть без випічки і не більше ніж за 20 хвилин.

Торт на швидку руку на сковороді
Інгредієнти Кількість
маргарину для випічки - 100 грам
цукру - 150 грам
яєць - 2 шт.
сметани - 25 грам
розпушувача - 7-10 грам
ванільного цукру - 20 грам
борошна - 450 грам
сухого заварного крему - 3 пакету (300 грам)
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 301 Ккал
Процес приготування цього десерту кардинально відрізняється від звичних для більшості уявлень про приготуванні випічки. Коржі не печуться в духовці, а за кілька хвилин обсмажують з двох сторін на сковороді, що значно економить час, як і використання готового сухого заварного крему.

Алгоритм дій:

  1. М'яке вершкове масло збити міксером разом з цукром. Яйця розбовтати з ванільним цукром і відправити до маслу, продовжуючи збивати. Слідом в тісто відправити сметану, змішану з розпушувачем;
  2. Останньою в кілька прийомів вмішують борошно. Тісто повинне вийти м'яким і трохи буде липнути до рук. Його потрібно на 15 хвилин відправити в холодильник;
  3. Тим часом потрібно приготувати заварний крем, керуючись вказівками на упаковці. Крему повинно вийти трохи більше 0,5 літра;
  4. Трохи затверділе тісто розділити на 8 рівних частин. Кожну розкачати в тонкий корж, які обсмажити на сухій сковороді з обох сторін, буквально по 1 хвилині з кожної сторони;
  5. Готові коржі перемазати кремом і дати трохи постояти, щоб трохи настоятися.

Сирний торт без випічки

У цьому рецепті замість тесту використовується пісочне печиво, просочене молоком і переслоенное ніжним сирним кремом. При виборі інгредієнтів важливу роль відіграє форма печива. Воно повинно бути квадратним або прямокутним, щоб його було простіше зібрати в прямокутний торт.

Продукти, які увійдуть до складу десерту:

  • 450 грам печива;
  • 350 грам сиру;
  • 100-125 грамів цукру;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 200 мл молока;
  • 100-150 грам сметани 20% жирності;
  • 200 грам свіжих або консервованих фруктів.

Щоб зібрати цей торт, буде потрібно 20 хвилин, і ще 1 годину він повинен провести у холодильнику.

Калорійність – 289,9 ккал/100 р.

Хід роботи:

  1. Спочатку потрібно приготувати сирний крем. Для цього в глибокій мисці потрібно заглибним блендером збити масло, цукор, сир і сметану;
  2. Свіжі фрукти потрібно помити, з консервованих – злити сироп, великі екземпляри порізати середніми шматочками;
  3. Печиво поділити на 3 частини – 3 коржа. Кожне печиво на кілька секунд занурити в молоко і з однієї частини викласти перший шар;
  4. Зверху на печиво акуратно покласти шар крему. Робити це краще за допомогою кондитерського мішка. Зверху на крем рівномірно розкласти шматочки фруктів (полуниця, ківі, персик, банан і т. д.);
  5. Так повторити ще 2 рази. Верх і боки торта теж обмазати кремом, прикрасити фруктами і поставити в холод, щоб він схопився і просочився.

Юшка з карася — здавалося б блюдо дуже просто приготувати, він далеко не всі вміють це робити. Дізнайтеся секрети ароматною вусі в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепти рулетиків з кабачків з різними начинками. Спробуйте наші варіанти цієї смачної, але разом з тим низькокалорійної закуски.

Читайте як зварити суп з пельменів правильно, щоб блюдо вийшло смачним а пельмені не розварилися.

Дешевий рецепт з варенням

Це простий торт з пісочного тіста, який нагадує велику відкриту кошик з солодкою крихтою зверху. Часу, щоб спекти такі ласощі, піде практично стільки ж, скільки і для того, щоб заварити чай.

Інгредієнти:

  • 200 грам маргарину;
  • 200 грам цукру;
  • 1 яйце;
  • 350-450 грам борошна;
  • 10 грам розпушувача;
  • 250 грам густого варення.

Час приготування складе не більше 30-40 хвилин.

Калорійність – 374,3 ккал/100 р.

Етапи випічки:

  1. Яйце розтерти з цукром, влити розтоплений, але не гарячий маргарин, потім всипати борошно, змішане з розпушувачем, замісити пластичне тісто;
  2. Тісто розділити на дві частини. Одну покласти в холодильник, щоб трохи застигла, а другу розкачати в пласт і викласти на дно форми, зробивши невеликий бортик по краю;
  3. Зверху рівномірно розподілити густе варення. Тісто з холодильника потерти на крупну тертку прямо на варення. Потім відправити торт в духовку на 20-25 хвилин. Готовий торт можна гарячим порізати на порційні шматочки.

Вафельний торт зі згущеним молоком

Готові вафельні коржі – це прекрасна основа для тортів на швидку руку. Їх можна просто перекласти згущеним молоком або варенням, і торт готовий. Приготування такого десерту займе не більше 10 хвилин.

Але можна все-таки, якщо дозволяє час, провести трохи більше часу на кухню і приготувати смачний крем на основі згущеного молока.

Для вафельного торта знадобляться:

  • 65 грам готових вафельних коржів, які еквівалентні 1 упаковці або 6-7 листами;
  • 200 г дрібного цукрового піску;
  • 380 грам згущеного молока;
  • 150 грам вершкового масла;
  • 100 грам темного шоколаду;
  • 50 грамів цукатів для прикраси.

Збірка торта і приготування крему займе не більш півгодини.

Калорійність – 417,3 ккал/100 р.

Приготування крему і збірка торта:

  1. У каструлю з товстим дном всипати цукор і смажити, постійно помішуючи, на середньому вогні до золотистого кольору;
  2. Потім тонкою цівкою влити згущене молоко, розмішати. Коли обидві маси з'єднаються, покласти вершкове масло і проварити 3 хвилини;
  3. Готовий крем зняти з плити і охолодити, постійно помішуючи;
  4. Вафельні коржі перемазати кремом, зверху полити розтопленим шоколадом і прикрасити цукатами.

Шоколадний бісквітний торт у мікрохвильовці

Мікрохвильова піч у чому полегшила життя господиням. Наприклад, тепер можна не тільки швидко щось розігріти або розморозити, але і спекти бісквіт за 5 хвилин. Такий бісквіт з мікрохвильовки може стати основою повноцінного торта.

Для шоколадного бісквітного торта потрібні:

  • 2 яйця;
  • 130 грам молока;
  • 200 грам цукру;
  • 240 грам борошна;
  • 100 грам рослинного масла;
  • 100 грам какао-порошку;
  • 20 грам розпушувача для тіста.

Часу піде на замішування тіста близько 10 хвилин і 5 хвилин на випічку в НВЧ-печі.

Калорійність 100 грамів такого шоколадного бісквіта – 338,5 ккал.

Алгоритм замішування тіста і випічки:

  1. Яйця збити міксером з цукром на малих обертах. Потім додати сухі інгредієнти і в останню чергу рідкі (масло і молоко);
  2. Тісто вилити у силіконову форму і запекти в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5 хвилин;
  3. Готовий бісквіт можна розрізати на 2-3 коржа, перемазати кремом або варенням, а можна просто посипати зверху цукровою пудрою і подати до чаю.

Зефірний торт

Цей рецепт також – у скарбничку тортів без випічки. У ньому немає ніякої борошняний складової: ні печива, ні готових вафельних коржів. Багатьом їдцям навіть не з першого разу вдається розібратися, з чого він зроблений, але всі єдині в одному – це дуже смачно їсти і просто готувати.

Інгредієнти для десерту:

  • 500 грам зефіру;
  • 500 мл домашньої жирної сметани;
  • близько 500 грамів фруктів.

На складання торта піде 15-20 хвилин і ще 30-40 хвилин йому необхідно буде постояти в холодильнику, щоб він застиг і не расползся.

Калорійність цього зефірного десерту – 264,2 ккал/100 р.

Порядок складання:

  1. Кожна зефирка складається з двох половинок. Потрібно розібрати зефірки навпіл і кожну половинку розрізати уздовж на 2 частини. З однієї половинки повинно вийти 4 круглі пластинки;
  2. Щоб зібрати торт, потрібно викласти шар пластинок з зефіру, змастити сметаною, зверху викласти фрукти.
  3. Це можуть бути як свіжі сезонні, так і консервовані. Добре підійдуть банан, полуниця, ківі та інші.
  4. Ті, хто не люблять з якихось причин домашню сметану, можуть її замінити збитими вершками;
  5. Продовжувати викладати шарами: зефір, сметана, фрукти до тих пір, поки не закінчиться зефір.
  6. Зверху торт обмазати сметаною і прикрасити по своєму смаку фруктами. Потім прибрати в холодильник, щоб він застиг і просочився. Хоч в рецепті і не використовується цукор, але солодощі зефіру цілком вистачить, щоб десерт був досить солодким.

Приємного чаювання з солодкою десертній випічкою!

Що ще почитати: