25 апрель 2019 1 680

Як приготувати класичний чізкейк «Нью-Йорк»

Чізкейк «Нью-Йорк» неймовірно смачний та ніжний десерт, який відмінно підходить для подачі до чаю та інших солодких напоїв. Основне правило приготування цих ласощів полягає у використанні вершкового сиру Філадельфія.

Тому під час приготування обов'язково враховуйте цей нюанс. Якщо ви раптом знайшли цей сорт вершкового сиру, то не зволікайте — відразу приготуйте з нього чізкейк «Нью-Йорк».

Класичний рецепт чізкейку «Нью-Йорк» в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
Пісочне печиво - 400 грам
Масло вершкове - півпачки
Сир Філадельфія - 700 грам
Вершки 30-35 %-ної жирністю - 250 мл
Курячі яйця - 4 штуки
Цукор - 200 грам
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Процес приготування:

Першим ділом робиться пісочна основа. Пісочне печиво потрібно подрібнити. Для цього можна скористатися кухонним комбайном або блендером;

Після цього в пісочний порошок потрібно покласти шматочок вершкового масла і змішати;

Потім форму для запікання промазуємо олією і викладаємо туди пісочну основу;

Далі форму з основою необхідно прибрати в холод для застигання

Вершковий сир викладаємо в миску насипаємо туди цукор і розмішуємо до рівномірної структури. У цій справі можна використовувати блендер або міксер, але краще вручну;

Далі розбиваємо яйця і додаємо по одному в сирну суміш. Добре змішуємо. Перемішувати суміш з яйцями найкраще вручну, щоб крем вийшов без бульбашок. Якщо ж у ньому будуть бульбашки, то чізкейк може лопнути;

Після цього в крем додаємо вершки і перемішуємо;

Дістаємо форму з пісочної основою і заливаємо в неї крем. Можна трохи постукати об стіл форму з чізкейк, це допоможе позбавитися від зайвих бульбашок, і крем більш рівномірно розподілиться;

Духова шафа прогріваємо до 200 градусів і прибираємо туди форму з десертом, запікаємо близько 15 хвилин;

Знижуємо температурний режим до 110 градусів і залишаємо запікатися на годину-півтора;

Як тільки чізкейк буде готовий, його слід залишити в гарячій духовці на 40-60 хвилин. Якщо його виймати відразу, то він може тріснути.

Чізкейк «Нью-Йорк»: класичний рецепт від Юлії Висоцької

Напевно, багато хто бачив передачу «Їмо вдома», ведучою якої є Юлія Висоцька. Вона розповідає і показує, як готувати безліч смачних і вишуканих страв, і чізкейк «Нью-Йорк» також не виняток.

Що буде потрібно:

  • 200 г бісквітного печива;
  • 900 грам вершкового сиру;
  • Курячі яйця – 6 штук;
  • Шматочок вершкового масла на 120 грам;
  • Сік свіжого лимона – 50 мл;
  • Цукор коричневого виду – 170 грам;
  • Ванільний екстракт – 1 більша ложечка;
  • Півсклянки жирних вершків.

Тривалість приготування – 2 години.

Калорійність на 100 грам – 350.

Як готувати:

  1. Викладаємо бісквітне печиво в чашку блендера і подрібнюємо до однорідного стану;
  2. Вершкове масло, але не всі залишаємо трохи для змащування форми, розтоплюємо до рідкого стану. Його можна розтопити в каструлі на невеликому вогні або в мікрохвильовій печі;
  3. Далі змішуємо печиво з розтопленим маслом до однорідності;
  4. Духова шафа розпалюємо і залишаємо розігріватися до 220 градусів;
  5. Змащуємо маслом роз'ємну форму з усіх сторін і викладаємо в неї основу з печива і масла. Злегка утрамбовуємо і обов'язково розрівнюємо поверхню;
  6. У ємність блендера викладаємо вершковий сир, курячі яйця, вершки, коричневий цукор, заливаємо сік лимона і висипаємо ванільний екстракт. Всі ці інгредієнти гарненько збиваємо до повного змішування;
  7. Сирний крем викладаємо на бісквітну основу і гарненько розподіляємо;
  8. Далі в духовій шафі зменшуємо температуру до 120 градусів і прибираємо туди запікатися чізкейк;
  9. Десерт повинен запікати близько 1 години або півтора;
  10. Як тільки він буде готовий, його слід залишити в духовці хвилин 40;
  11. Потім остиглий чізкейк відправляємо в холодне місце на 6 годин.

Рецепт шоколадного чізкейку «Нью-Йорк»

Що нам буде потрібно:

  • Вершковий сир «Філадельфія» — півкілограма;
  • Вершки 30 %-ной жирністю – півсклянки;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Шоколад – плитка на 100 грам;
  • Цукровий пісок – 150 грам;
  • 200 грам шоколадного пісочного печива;
  • Половина упаковки вершкового масла;
  • Пакетик ваніліну;

Для глазурі:

  • Шоколад – плитка на 100 грам;
  • Пів склянки вершків 30 %-ної жирністю;
  • Вершкове масло 100 грам.

Тривалість готування – 1 годину.

Калорійність на 100 грам – 438.

Як готується:

  1. Для початку вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану на паровій бані;
  2. Шоколадне печиво подрібнюють в порошок. У цій справі допоможе кухонний комбайн або блендер;
  3. Далі крихти печива з'єднуємо з розтопленим маслом і збиваємо до однорідності;
  4. Роз'ємну форму змащуємо олією з усіх сторін і викладаємо туди основу з печива і масла, добре розрівнюємо;
  5. Ставимо готуватися в прогріту духовку до 180 градусів на 10-15 хвилин;
  6. Тим часом робимо крем. В чашку блендера викладаємо вершковий сир і додаємо до нього цукровий пісок, перемішуємо на середній швидкості до однорідності;
  7. Потім розбиваємо яйця і викладаємо в вершковий сир з цукром, заливаємо вершки і додаємо ванілін. Все перемішуємо до рівномірної структури;
  8. Шоколадні плитки розтоплюємо на паровій бані до рідкого стану і заливаємо в крем. Все перемішуємо;
  9. Далі витягуємо з духовки форму з основою і заливаємо шоколадний крем з вершкового сиру;
  10. Знову поміщаємо в духовку і печемо ще хвилин 15-20;
  11. Робимо глазур. У каструльку викладаємо вершки і вершкове масло. Ставимо нам повільний вогонь і розтоплюємо;
  12. Плитку шоколаду ламаємо на шматочки і також викладаємо в вершкову суміш. Всі проварюємо до повного розчинення шоколаду;
  13. Знімаємо глазур з плити і охолодити. Потім постигла поливаємо глазур'ю готовий чізкейк і прибираємо його в холодне місце для охолодження на 5-6 годин.

Салат з фунчозой рецепт з фото і покроковими рекомендаціями. Читайте як приготувати різні варіанти салату з китайської локшиною.

Суп з фрикадельками і рисом вариться досить просто і легко. Варіанти рецепти читайте тут.

Читайте як приготувати неймовірно смачний торт «Рафаелло», з ніжною начинкою. Покроковий рецепт з фотографіями, який допоможе вам створити шедевр.

Рецепт чізкейку «Нью-Йорк» з сиром

Необхідні інгредієнти:

  • 150 грам печива;
  • Шматочок вершкового масла на 80 грам;
  • 500 грам вершкового сиру Філадельфія;
  • 100 грам сиру маскарпоне;
  • 150 грам сиру;
  • 2 великі ложки цукрової пудри;
  • 2 курячих яйця;
  • Півсклянки цукрового піску;
  • Сметана або вершки – 100 мл;
  • 1 маленька ложечка борошна;
  • Трохи соку лимона.

Час готування – 1 годину.

Калорійність на 100 грам – 312.

Переходимо до готування:

  1. Шматочок вершкового масла топимо до рідкого стану;
  2. Печиво расталкиваем до стану порошку і з'єднуємо з рідким маслом;
  3. Основу з печива і масла кладемо у форму для запікання, додатково змащену маслом;
  4. Прибираємо в духовку і печемо 10-15 хвилин при 170 градусах;
  5. Далі сир Філадельфія змішуємо з борошном, цукром, сиром і соком лимона. Все збиваємо і додаємо курячі яйця з вершками. Все змішуємо;
  6. Витягуємо з духовки форму і заливаємо на неї шаром крем з сиру і сиру і знову прибираємо пектися на 15 хвилин при 220 градусах;
  7. Потім сир маскарпоне з'єднуємо з цукровою пудрою. Заливаємо другим шаром і ставимо запікатися ще на 10 хвилин;
  8. Готовий чізкейк остуджуємо і ставимо в холодне місце на 6 годин.

Ідеї прикраси десерту і правила його подавання

Для того щоб чізкейк виглядав красиво на столі, його можна прикрасити різними інгредієнтами. У цій справі допоможуть наступні рекомендації:

  1. У середині і нагорі десерту можна зробити прошарок із свіжих ягід полуниці, малини, чорниці;
  2. Верх можна полити ягідним сиропом або джемом;
  3. Можна зробити шоколадну глазур і полити весь чізкейк;
  4. Також наверх можна викласти свіжі ягоди і різнобарвний мармелад.

Чізкейк слід подавати на стіл у холодному вигляді, інакше при розрізуванні вся начинка розвалиться. Тому після повного приготування його слід потримати 5-6 годин у холодильнику.

Корисні поради

  • Краще всього використовувати для основи розм'якшене масло, воно буде краще размешиваться;
  • Для приготування слід використовувати компоненти з однаковою температурою;
  • Бажано чізкейк запікати в рознімної формі, тому що з неї можна легко вийняти і не пошкодити;
  • Всі компоненти найкраще збивати вручну. Це допоможе уникнути тріщин при випіканні.

Чізкейк «Нью-Йорк» готується дуже легко. Не відкладайте його приготування, а зробіть його прямо зараз. Спробувавши її одного разу, ви зрозумієте, що він самий ніжний і легкий! Він буде просто танути в роті.

Що ще почитати: