20 июнь 2019 3 046

Як смачно приготувати чізкейк в мультиварці

Чізкейк – це простий десерт, який володіє неймовірною легкістю і ніжністю. Основа виходить повітряної і просто тане в роті. Тому, цей смачний десерт не залишить нікого байдужим і розійдеться моментально, навіть багато попросять добавки.

Мало того, приготування його настільки простий, що з ним може впоратися практично будь. А способів приготування чізкейку просто сила-силенна. Але сьогодні ми розглянемо, як можна зробити це ласощі в мультиварці. У цьому допоможуть найкращі рецепти.

Класичний чізкейк в мультиварці з сиру
Інгредієнти Кількість
сиру - 800 грам
печива - 250 грам
курячих яєць - 5 штук
сметани - неповний стакан
крохмального порошку - 100 грам
цукрового піску - 350 грам
ванілі - щіпка
вершкового масла - 130 грам
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Як зробити:

Для початку робимо корж. Для цього печиво потрібно перемолоти і подрібнити до стану крихти;

Вершкове масло викладаємо в металеву ємність і розтоплюємо на плиті до рідкого стану;

Далі засипаємо до розтопленого масла крихти печива і перемішуємо до однорідного стану;

На дно ємності мультиварки викладаємо суміш з печива і щільно пригладжуємо ложкою поверхня і краї;

Сир можна перетерти через сито або змолоти в чашці блендера. Викладаємо його в чашку;

До сирної суміші додаємо сметану, ванілін і крохмальний порошок;

Курячі яйця розбиваємо, поділяємо білки і жовтки. Викладаємо до сиру жовтки;

Перемішуємо все міксером або блендером до однорідної структури;

Далі до білків додаємо цукровий пісок і збиваємо все до пишної суміші;

Акуратно викладаємо білкову масу до сирної суміші і перемішуємо;

Потім всю масу викладаємо на корж з печива, верх розрівнюємо ложкою;

Виставляємо програму «Випічка». Залишаємо готуватися 80 хвилин;

Після закінчення готування залишаємо чізкейк настоюватися ще 1,5-2 години;

В кінці виймаємо його з мультиварці і ставимо в холодильник на деякий час, щоб він повністю застиг.

Рецепт вершкового чізкейку з горішками

Що знадобиться:

  • Пісочне печиво – 100 грам;
  • Сирний вершковий сир – 500 грам;
  • Масло вершкове – 100 грам;
  • Волоські горішки — ½ склянки;
  • 150 мл вершків з густою консистенцією;
  • Цукровий пісок – 3 великі ложки;
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. ложки;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Сливи – 200 грам;
  • Мелена кориця – 10 грам.

Скільки готується – 2 години.

Скільки калорій міститься – 300.

Процес приготування:

  1. Пісочне печиво ламаємо ножем до стану крихти. Його можна перемолоти в блендері;
  2. Волоські горішки також подрібнюємо до стану порошку;
  3. Вершкове масло кладемо в металеву каструльку і розтоплюємо на паровій бані до рідкого стану;
  4. Потім засипаємо в рідке масло печиво, подрібнені горішки і все перетираємо до пастоподібного стану;
  5. На дно ємності мультиварки вистилаємо пекарську папір;
  6. Далі кладемо на неї основу для коржа чізкейку, рівномірно розподіляємо її по дну і поверхня розрівнюємо ложкою;
  7. Сливи промиваємо, розрізаємо на дві частини, виймаємо кісточки;
  8. Розкладаємо очищені сливи м'якоттю вгору по всі поверхні майбутнього коржа;
  9. Вершковий сир викладаємо в чашку блендера, виливаємо до нього вершки і все збиваємо до однорідності;
  10. Далі засипаємо туди цукровий пісок, корицю, кукурудзяний крохмаль і знову перемішуємо;
  11. Курячі яйця викладаємо в миску і окремо збиваємо. Виливаємо збиті яйця вершкову масу і гарненько перемішуємо;
  12. Збиту суміш викладаємо зверху злив і розрівнюємо;
  13. Виставляємо програму «Випічка» і залишаємо запікати протягом 1 години 10 хвилин.

Шоколадний чізкейк з кави

Що потрібно для коржа:

  • Масло (спред забороняється) вершкове – 150 грам;
  • 270 грам шоколадного пісочного печива;
  • Кокосова стружка – 50 грам.

Для начинки:

  • Сир – 300 грам;
  • Склянка сметани;
  • Чорний шоколад – плитка;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • 3 маленькі ложечки кави розчинної виду;
  • Ванільний пудинг в порошку – 40 грам;
  • Цукровий пісок – 4 великі ложки;
  • Щіпка солі.

Тривалість приготування – 1 година 30 хвилин.

Скільки калорій – 275.

Як готується:

  1. Пісочне печиво потрібно викласти в чашу комбайна або блендера і перемолоти до порошкоподібного стану;
  2. Вершкове масло можна розтопити, а можна просто потримати 15 хвилин при кімнатній температурі, й воно стане м'яким. Викладаємо його до печива і знову перемішуємо;
  3. Додаємо туди кокосову стружку, розмішуємо;
  4. Ємність мультиварці застеляємо папером для запікання. Викладаємо на неї основу для чізкейку з печива, розрівнюємо поверхню ложкою;
  5. Сир також кладемо в блендер або комбайн, перемелюємо до однорідної структури;
  6. Підливаємо до сиру сметану і перемішуємо до рівномірної структури;
  7. Потім додаємо туди цукровий пісок, курячі яйця, ванільний пудинг і трохи солі. Все розмішуємо до однорідної суміші;
  8. Викладаємо вершкову основу зверху коржа і розрівнюємо верх;
  9. Плитку шоколаду розламуємо на невеликі шматочки, викладаємо в невелику каструльку і розтоплюємо його на паровій бані до рідкого стану;
  10. В розтоплений шоколад додаємо кавовий порошок, перемішуємо до однорідності;
  11. Акуратно шоколадну суміш викладаємо наверх чізкейку і розрівнюємо ложкою;
  12. Виставляємо програму «Випічка» і залишаємо готуватися 50 хвилин;
  13. Остиглий чізкейк ставимо на 2 години в холодильник, щоб він добре застиг.

Це рецепт найніжніших канелоні з фаршем, приготуйте його і доставте задоволення своїм близьким.

Як смачно приготувати різотто куркою читайте тут.

Дізнайтеся , як правильно приготувати вишуканий плов з грибами. Досвідчені кулінари діляться своїми секретами і рецептами.

Тропічний банановий чізкейк

Для приготування знадобиться:

  • Печиво вівсяне або пісочне – 200 грам;
  • Стиглі банани – 3 штуки;
  • 400 грам сиру;
  • Склянка сметани;
  • Вершкове масло – 120 грам;
  • Три курячих яйця;
  • Цукровий пісок – 180 грамів;
  • 50 мл лимонного соку.

Час приготування: 1 годину 45 хвилин.

Скільки калорій – 280.

Приступаємо до готування:

  1. Печиво слід подрібнити до стану крихти. Його можна подрібнити качалкою, блендером або м'ясорубкою;
  2. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану і вливаємо в розмелене печиво. Усе ретельно розтираємо до стану пасти;
  3. Ємність мультиварки гарненько промазуємо вершковим маслом;
  4. Викладаємо на дно суміш з печива, верх розрівнюємо ложкою;
  5. По боках із суміші печива робимо невеликі бортики;
  6. Банани очистити і викладаємо в ємність блендера. Також поливаємо туди лимонний сік, він запобігає потемнінню бананів;
  7. Перемелюємо банани до стану пюре і викладаємо в чашку;
  8. В чашку блендера викладаємо сир, сметану, цукровий пісок, курячі яйця. Все перемішуємо до однорідної суміші;
  9. Викладаємо туди бананове пюре і знову все розмішуємо;
  10. Готову начинку акуратно заливаємо в основу з печива;
  11. Виставляємо програму «Випічка», закриваємо кришкою і залишаємо готуватися 65 хвилин;
  12. Після приготування залишаємо постояти десерт в закритій мультиварці ще на 1 годину.

Корисні поради

  • Для приготування сирного чізкейку сир слід використовувати не занадто сухий, але і не сильно вологий. Він повинен мати середню консистенцію;
  • Бажано ємність мультиварки застеляти папером для запікання або змащувати маслом. За рахунок цього можна буде з легкістю вийняти готовий чізкейк і не пошкодити його;
  • В чізкейк можна додавати різні наповнювачі — ягоди, шматочки фруктів або сухофрукти.

Чізкейк в мультиварці – це просте і дуже смачне ласощі. Його можна готувати як для повсякденного меню, так і на різні свята. Десерт може з легкістю замінити різні тортики та інші кондитерські вироби!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: