Як смачно приготувати чізкейк в мультиварці
Чізкейк – це простий десерт, який володіє неймовірною легкістю і ніжністю. Основа виходить повітряної і просто тане в роті. Тому, цей смачний десерт не залишить нікого байдужим і розійдеться моментально, навіть багато попросять добавки.
Мало того, приготування його настільки простий, що з ним може впоратися практично будь. А способів приготування чізкейку просто сила-силенна. Але сьогодні ми розглянемо, як можна зробити це ласощі в мультиварці. У цьому допоможуть найкращі рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру - | 800 грам |
печива - | 250 грам |
курячих яєць - | 5 штук |
сметани - | неповний стакан |
крохмального порошку - | 100 грам |
цукрового піску - | 350 грам |
ванілі - | щіпка |
вершкового масла - | 130 грам |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Як зробити:
Для початку робимо корж. Для цього печиво потрібно перемолоти і подрібнити до стану крихти;
Вершкове масло викладаємо в металеву ємність і розтоплюємо на плиті до рідкого стану;
Далі засипаємо до розтопленого масла крихти печива і перемішуємо до однорідного стану;
На дно ємності мультиварки викладаємо суміш з печива і щільно пригладжуємо ложкою поверхня і краї;
Сир можна перетерти через сито або змолоти в чашці блендера. Викладаємо його в чашку;
До сирної суміші додаємо сметану, ванілін і крохмальний порошок;
Курячі яйця розбиваємо, поділяємо білки і жовтки. Викладаємо до сиру жовтки;
Перемішуємо все міксером або блендером до однорідної структури;
Далі до білків додаємо цукровий пісок і збиваємо все до пишної суміші;
Акуратно викладаємо білкову масу до сирної суміші і перемішуємо;
Потім всю масу викладаємо на корж з печива, верх розрівнюємо ложкою;
Виставляємо програму «Випічка». Залишаємо готуватися 80 хвилин;
Після закінчення готування залишаємо чізкейк настоюватися ще 1,5-2 години;
В кінці виймаємо його з мультиварці і ставимо в холодильник на деякий час, щоб він повністю застиг.
Рецепт вершкового чізкейку з горішками
Що знадобиться:
- Пісочне печиво – 100 грам;
- Сирний вершковий сир – 500 грам;
- Масло вершкове – 100 грам;
- Волоські горішки — ½ склянки;
- 150 мл вершків з густою консистенцією;
- Цукровий пісок – 3 великі ложки;
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. ложки;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Сливи – 200 грам;
- Мелена кориця – 10 грам.
Скільки готується – 2 години.
Скільки калорій міститься – 300.
Процес приготування:
- Пісочне печиво ламаємо ножем до стану крихти. Його можна перемолоти в блендері;
- Волоські горішки також подрібнюємо до стану порошку;
- Вершкове масло кладемо в металеву каструльку і розтоплюємо на паровій бані до рідкого стану;
- Потім засипаємо в рідке масло печиво, подрібнені горішки і все перетираємо до пастоподібного стану;
- На дно ємності мультиварки вистилаємо пекарську папір;
- Далі кладемо на неї основу для коржа чізкейку, рівномірно розподіляємо її по дну і поверхня розрівнюємо ложкою;
- Сливи промиваємо, розрізаємо на дві частини, виймаємо кісточки;
- Розкладаємо очищені сливи м'якоттю вгору по всі поверхні майбутнього коржа;
- Вершковий сир викладаємо в чашку блендера, виливаємо до нього вершки і все збиваємо до однорідності;
- Далі засипаємо туди цукровий пісок, корицю, кукурудзяний крохмаль і знову перемішуємо;
- Курячі яйця викладаємо в миску і окремо збиваємо. Виливаємо збиті яйця вершкову масу і гарненько перемішуємо;
- Збиту суміш викладаємо зверху злив і розрівнюємо;
- Виставляємо програму «Випічка» і залишаємо запікати протягом 1 години 10 хвилин.
Шоколадний чізкейк з кави
Що потрібно для коржа:
- Масло (спред забороняється) вершкове – 150 грам;
- 270 грам шоколадного пісочного печива;
- Кокосова стружка – 50 грам.
Для начинки:
- Сир – 300 грам;
- Склянка сметани;
- Чорний шоколад – плитка;
- Яйця курячі – 2 штуки;
- 3 маленькі ложечки кави розчинної виду;
- Ванільний пудинг в порошку – 40 грам;
- Цукровий пісок – 4 великі ложки;
- Щіпка солі.
Тривалість приготування – 1 година 30 хвилин.
Скільки калорій – 275.
Як готується:
- Пісочне печиво потрібно викласти в чашу комбайна або блендера і перемолоти до порошкоподібного стану;
- Вершкове масло можна розтопити, а можна просто потримати 15 хвилин при кімнатній температурі, й воно стане м'яким. Викладаємо його до печива і знову перемішуємо;
- Додаємо туди кокосову стружку, розмішуємо;
- Ємність мультиварці застеляємо папером для запікання. Викладаємо на неї основу для чізкейку з печива, розрівнюємо поверхню ложкою;
- Сир також кладемо в блендер або комбайн, перемелюємо до однорідної структури;
- Підливаємо до сиру сметану і перемішуємо до рівномірної структури;
- Потім додаємо туди цукровий пісок, курячі яйця, ванільний пудинг і трохи солі. Все розмішуємо до однорідної суміші;
- Викладаємо вершкову основу зверху коржа і розрівнюємо верх;
- Плитку шоколаду розламуємо на невеликі шматочки, викладаємо в невелику каструльку і розтоплюємо його на паровій бані до рідкого стану;
- В розтоплений шоколад додаємо кавовий порошок, перемішуємо до однорідності;
- Акуратно шоколадну суміш викладаємо наверх чізкейку і розрівнюємо ложкою;
- Виставляємо програму «Випічка» і залишаємо готуватися 50 хвилин;
- Остиглий чізкейк ставимо на 2 години в холодильник, щоб він добре застиг.
Це рецепт найніжніших канелоні з фаршем, приготуйте його і доставте задоволення своїм близьким.
Як смачно приготувати різотто куркою читайте тут.
Дізнайтеся , як правильно приготувати вишуканий плов з грибами. Досвідчені кулінари діляться своїми секретами і рецептами.
Тропічний банановий чізкейк
Для приготування знадобиться:
- Печиво вівсяне або пісочне – 200 грам;
- Стиглі банани – 3 штуки;
- 400 грам сиру;
- Склянка сметани;
- Вершкове масло – 120 грам;
- Три курячих яйця;
- Цукровий пісок – 180 грамів;
- 50 мл лимонного соку.
Час приготування: 1 годину 45 хвилин.
Скільки калорій – 280.
Приступаємо до готування:
- Печиво слід подрібнити до стану крихти. Його можна подрібнити качалкою, блендером або м'ясорубкою;
- Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану і вливаємо в розмелене печиво. Усе ретельно розтираємо до стану пасти;
- Ємність мультиварки гарненько промазуємо вершковим маслом;
- Викладаємо на дно суміш з печива, верх розрівнюємо ложкою;
- По боках із суміші печива робимо невеликі бортики;
- Банани очистити і викладаємо в ємність блендера. Також поливаємо туди лимонний сік, він запобігає потемнінню бананів;
- Перемелюємо банани до стану пюре і викладаємо в чашку;
- В чашку блендера викладаємо сир, сметану, цукровий пісок, курячі яйця. Все перемішуємо до однорідної суміші;
- Викладаємо туди бананове пюре і знову все розмішуємо;
- Готову начинку акуратно заливаємо в основу з печива;
- Виставляємо програму «Випічка», закриваємо кришкою і залишаємо готуватися 65 хвилин;
- Після приготування залишаємо постояти десерт в закритій мультиварці ще на 1 годину.
Корисні поради
- Для приготування сирного чізкейку сир слід використовувати не занадто сухий, але і не сильно вологий. Він повинен мати середню консистенцію;
- Бажано ємність мультиварки застеляти папером для запікання або змащувати маслом. За рахунок цього можна буде з легкістю вийняти готовий чізкейк і не пошкодити його;
- В чізкейк можна додавати різні наповнювачі — ягоди, шматочки фруктів або сухофрукти.
Чізкейк в мультиварці – це просте і дуже смачне ласощі. Його можна готувати як для повсякденного меню, так і на різні свята. Десерт може з легкістю замінити різні тортики та інші кондитерські вироби!
Приємного апетиту!