Рецепти шалено смачних чізкейків з вишнею
Сьогодні ми будемо готувати особливий пиріг, який люблять абсолютно всі без винятків! Його божевільна основа і ніжне наповнення примушують закохатися з першого укусу. Приємного апетиту!
Чізкейк «Нью-Йорк» з вишнею
Це чізкейк вважається самим класичним у всьому світі. Тому, якщо ви любите прості рецепти, збережіть собі наступний. Тут все просто і дуже смачно!
Для тіста:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 0,1 кг |
крекер | 240 г |
сіль | 2 дрібку |
вершкове масло | 120 г |
Для крему:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 5 шт. |
цедра лимона | 5 г |
цукор | 350 г |
цедра апельсина | 5 г |
жовтки | 2 шт. |
вершковий сир | 240 г |
ванілін | 2 г |
борошно | 45 г |
Для начинки:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сік лимона | 30 мл |
крохмаль | 15 мл |
вишня без кісточок | 300 г |
цукор | 50 г |
вода | 0,1 л |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 345 Ккал |
Як приготувати:
- Крекер висипте в кухонний комбайн або блендер.
- Перебити його до стану дрібної крихти.
- Масло наріжте і розпустіть його в сотейнику.
- Трохи охолодіть і з'єднайте з крихтами печива до повної однорідності.
- Форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла.
- Висипте печиво і розподіліть його по дну і бортикам.
- Приберіть форму з основою в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
- Духова шафа відразу ж прогрійте до 290 градусів.
- У глибокій ємності змішайте вершковий сир з цукром, борошном.
- Туди ж введіть обидві цедри, ванілін, жовтки і яйця.
- Збийте всі компоненти до отримання однорідного крему.
- Дістаньте з холодильника основу і покладіть на деко.
- Вилийте зверху сирну масу, розподіліть її.
- Приберіть чізкейк в духовку на дванадцять хвилин.
- Після цього зменшіть температуру до 95 градусів і запікайте ще годину.
- Коли пройде час, дістаньте чізкейк і повністю остудіть.
- Потім приберіть в холодильник і витримайте шість годин.
- Вишню помістіть в сотейник, додайте лимонний сік.
- Туди ж крохмаль, воду і цукор.
- Перемішайте і доведіть до кипіння, варіть кілька хвилин.
- Потім повністю остудіть.
- Викладіть масу на остиглий чізкейк і подавайте до столу.
Порада: щоб сиропу було більше, використовуйте більше води і цукру.
Десертний пиріг з сиром
Якщо ваші діти не їдять сир, подайте їм цей пиріг. Будьте впевнені, що вам не залишиться і шматочка. Підготуйте їм кухоль какао з домашнього молока, і буде вам щастя.
Для тіста:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 70 г |
розпушувач | 5 г |
яйце | 1 шт. |
борошно | 250 г |
маргарин | 130 г |
Для начинки:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
крохмаль | 50 г |
заморожена вишня | 0,4 кг |
Для сирної маси:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цедра лимона | 5 г |
цукор | 0,2 кг |
борошно | 15 г |
маргарин | 80 г |
яйця | 5 шт. |
ванілін | 2 г |
сир | 750 г |
сік лимона | 30 мл |
Додатково:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
пудра цукру | 50 г |
жовток | 1 шт. |
абрикосовий джем | 30 г |
пластівці мигдальні | 50 г |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 256 Ккал |
Як приготувати:
- Борошно пропустіть через сито і відразу в глибоку ємність.
- Додайте розпушувач, цукор і яйце.
- Маргарин розкрийте і в холодному вигляді натріть його на тертці.
- Додайте до інших компонентів і замісіть тісто.
- Скачайте в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на тридцять хвилин.
- Ягоди попередньо дістаньте і помістіть в друшляк або велике сито.
- Його, у свою чергу, помістіть над мискою, щоб стікала зайва рідина.
- Коли вишня повністю розмерзнеться, з допомогою ложки відіжміть сік.
- Три ложки соку змішайте з крохмалем.
- Сік, що залишився залийте в сотейник і приберіть на плиту.
- Доведіть до кипіння, додайте сік з крохмалем.
- Знову дайте закипіти і доповніть ягодами.
- Зніміть з вогню і перемішайте.
- Форму для випічки змастіть і викладіть туди тісто.
- Розподіліть його дну і боків форми. Якщо зручніше, то можна розкачати тонко і потім викласти у форму.
- Зверху розподіліть вишню.
- Маргарин для сирної маси розтопіть на плиті.
- Остудіть до кімнатної температури і з'єднайте з сиром.
- Додайте цукор, ванілін, яйця, борошно, цедру і сік лимона.
- Усе ретельно з'єднайте і викладіть поверх ягід.
- Приберіть чізкейк в духовку на 45-50 хвилин при 175 градусах.
- Жовток збийте і змастіть їм пиріг, коли пройде час.
- Поверніть його ще на десять хвилин.
- Через десять хвилин чізкейк дістаньте і дайте йому повністю охолонути у формі.
- Після цього вийміть, змастіть боки джемом.
- Мигдаль попередньо прогрійте на сухій сковороді до рум'яності і остудіть.
- Присипте їм боки пирога, а потім присипте все пудрою.
Шоколадний чізкейк з вишнею
Для любителів шоколаду у нас завжди є дещо особливе. Якщо ви не можете жити без нього, то шоколадний чізкейк з шматочками шоколаду – те, що вам потрібно.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
вершкове масло | 80 г |
пудра | 80 г |
чорний шоколад | 0,2 кг |
шоколадний крекер | 130 г |
шоколад з вишнею | 150 г |
вишня | 450 г |
вершковий сир | 0,5 кг |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал |
Як приготувати:
- Крекер помістіть в комбайн і подрібніть до стану крихти.
- Масло наріжте і розпустіть його на плиті.
- Трохи остудіть, потім з'єднайте з крихтою до однорідності.
- Форму укрийте пергаментом і викладіть туди печиво.
- Розподіліть його не тільки по дну, але і по бортику.
- Приберіть основу в холодильник на тридцять хвилин, щоб «закріпитися».
- За цей час у глибокій ємності з'єднайте цукор і вершковий сир.
- Введіть яйце і знову збийте до однорідності.
- Шоколад покришіть і розтопіть його до гладкості.
- Трохи остудіть і з'єднайте з сирною масою.
- Шоколад з вишневою начинкою дрібно наріжте.
- Всипте в шоколадно-сирну масу і перемішайте.
- Туди ж додайте вишню без кісточок і з'єднайте всі.
- Форму з холодильника дістаньте і розподіліть по ній вершковий сир.
- Приберіть чізкейк в духовку на 50 хвилин при 180 градусах.
- Після цього повністю остудіть його і подавайте.
Порада: прикрасити пиріг можна шоколадним соусом і коктейльної вишнею.
Читайте також, як можна приготувати чізкейк в мультиварці.
Пропонуємо до чаю спекти повітряний маннік на кефірі. Рецепти з покроковим фото дивіться тут.
Домашні рецепти брауні з какао-порошком виручать вас, коли ви захочете здивувати гостей або своїх рідних ніжним десертом!
Американський десерт з білим шоколадом: рецепт покроково
Тільки уявіть, наскільки смачним може бути пиріг, коли одним з його основних компонентів є справжній білий шоколад!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 0,5 кг |
вишня без кісточок | 150 г |
печиво | 140 г |
яйце | 1 шт. |
вершкове масло | 70 г |
цукор | 0,1 кг |
жирні вершки | 60 мл |
білий шоколад | 0,1 кг |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 262 Ккал |
Як приготувати:
- Печиво, як і зазвичай, подрібніть блендером в крихту.
- Масло розтопіть до рідкого стану, остудіть.
- Потім змішайте його з крихтою.
- Форми для випічки змастіть маслом і висипте печиво.
- Розподіліть його з боків і дна форму.
- Приберіть в холодильник на півгодини.
- Шоколад в цей час дрібно натріть або порубаєте ножем.
- Цукор збийте з холодними (!) вершки до стійких піків.
- Всипте сир, додайте яйце і більшу частину шоколаду.
- Все це ретельно перемішайте.
- Вишню відіжміть від соку і з'єднайте з вершковою масою.
- Викладіть її в остигнула основу, розподіліть.
- Приберіть чізкейк в духовку на 45-50 хвилин при 160 градусах.
- Остудіть і при подачі посипте залишками шоколаду.
Порада: буде простіше і швидше шоколад подрібнити в блендері або відразу придбати стружку.
Версія без випічки
Немає духовки або часу на випічку? Для вас у нас є чізкейк без випічки. Готується швидше інших варіантів і виходить не менш смачним.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 0,1 кг |
сир | 450 г |
печиво | 0,1 кг |
желатин | 30 г |
вишня | 230 р |
вершкове масло | 50 г |
вода | 150 мл |
кориця | 5 г |
20% вершки | 120 мл |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 184 Ккал |
Як приготувати:
- Вишню помістіть в сотейник середніх розмірів, додайте цукор.
- Влийте води і приберіть на плиту, доведіть до кипіння.
- Після цього, помішуючи, варіть протягом п'яти хвилин.
- За цей час печиво помістіть в блендер і перетворіть його в крихту.
- Додайте корицю, м'яке масло і перемішайте вручну.
- Форму укрийте папером і викладіть туди печиво.
- Розподіліть з боків і дна форми.
- Желатин всипте в піалу, залийте необхідною кількістю води.
- Дайте настоятися півгодини, потім повністю розтопіть на водяній бані.
- Сир помістіть у високу чашу, подрібніть до стану крему заглибним блендером.
- Додайте вершки і знову збийте до однорідності.
- В кінці всипте цукор і ще раз доведіть масу до гладкості.
- Додайте половину желатину і ретельно перемішайте.
- Вишневу масу подрібніть блендером і з'єднайте з залишками желатину.
- На основу з печива вилийте сирну масу і розподіліть її.
- Зверху акуратно вилийте вишневу масу.
- Приберіть чізкейк в холодильник на всю ніч для застигання.
Порада: щоб не декорувати пиріг додатково, зробіть ложкою або ножем розлучення з білого і червоного наповнення.
Сирний чізкейк з вишнями та горіхами
Горіхи – це завжди смачно. Але це лише невелике доповнення до того шаленого рецептом, що чекає вас трохи нижче. Готуйте прямо зараз, разом з нами. Не пошкодуєте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершки | 60 мл |
вершкове масло | 70 г |
яйце | 1 шт. |
печиво | 140 г |
вишня без кісточок | 150 г |
цукор | 0,1 кг |
сир жирний | 0,5 кг |
горіхи | 80 г |
білий шоколад | 100 г |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 277 Ккал |
Як приготувати:
- Крекер помістіть в блендер і подрібніть в крихту.
- Масло покладіть в сотейник і розтопіть його.
- Потім трохи охолодіть і з'єднайте з печивом до однорідності.
- Форму для випічки укрийте папером, викладіть печиво.
- Розподіліть з боків і дна форми.
- Приберіть основу в холодильник на тридцять хвилин.
- Шоколад натріть або подрібніть блендером.
- Горіхи прогрійте на сковороді до рум'яності і яскравого аромату.
- Потім остудіть їх і дрібно порубаєте.
- В невелике ємності збийте яйце з цукром в піну.
- Додайте вершки, горіхи і більшу частину шоколаду.
- Все перемішайте і відставте.
- Сир помістіть в блендер і подрібніть до стану крему.
- З'єднайте сир з іншою масою.
- Половину масу викладіть на основу і розподіліть.
- Вишні дайте стекти і помістіть її на сир.
- Далі знову сирна маса.
- Приберіть чізкейк в духовку на 35-40 хвилин при 150 градусах.
- Коли він повністю охолоне, приберіть його на всю ніч у холодильник.
- Посипте залишками шоколаду.
Корисні поради
Якщо в складі вашого чізкейку є желатин, то його обов'язково доведеться розтопити після набрякання. Тут дуже важливо не доводити його до кипіння, інакше він загине».
Вершки для пирога обов'язково повинні збиватися в холодному вигляді. Теплі вершки будуть залишатися рідкими до тих пір, поки максимально не охолонуть. Кімнатна температура тут теж не зовсім підходить.
Чізкейк – це завжди гарна ідея, а чізкейк з вишнею – відмінна. Доповніть його келихом ігристого або кухлем кави, щоб ще більше насолодитися чарівним ввечері або ланчем.