12 апрель 2019 3 668

Рецепти шалено смачних чізкейків з вишнею

Сьогодні ми будемо готувати особливий пиріг, який люблять абсолютно всі без винятків! Його божевільна основа і ніжне наповнення примушують закохатися з першого укусу. Приємного апетиту!

Чізкейк «Нью-Йорк» з вишнею

Це чізкейк вважається самим класичним у всьому світі. Тому, якщо ви любите прості рецепти, збережіть собі наступний. Тут все просто і дуже смачно!

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 0,1 кг
крекер 240 г
сіль 2 дрібку
вершкове масло 120 г

Для крему:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 5 шт.
цедра лимона 5 г
цукор 350 г
цедра апельсина 5 г
жовтки 2 шт.
вершковий сир 240 г
ванілін 2 г
борошно 45 г

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сік лимона 30 мл
крохмаль 15 мл
вишня без кісточок 300 г
цукор 50 г
вода 0,1 л
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 345 Ккал

Як приготувати:

  1. Крекер висипте в кухонний комбайн або блендер.
  2. Перебити його до стану дрібної крихти.
  3. Масло наріжте і розпустіть його в сотейнику.
  4. Трохи охолодіть і з'єднайте з крихтами печива до повної однорідності.
  5. Форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла.
  6. Висипте печиво і розподіліть його по дну і бортикам.
  7. Приберіть форму з основою в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
  8. Духова шафа відразу ж прогрійте до 290 градусів.
  9. У глибокій ємності змішайте вершковий сир з цукром, борошном.
  10. Туди ж введіть обидві цедри, ванілін, жовтки і яйця.
  11. Збийте всі компоненти до отримання однорідного крему.
  12. Дістаньте з холодильника основу і покладіть на деко.
  13. Вилийте зверху сирну масу, розподіліть її.
  14. Приберіть чізкейк в духовку на дванадцять хвилин.
  15. Після цього зменшіть температуру до 95 градусів і запікайте ще годину.
  16. Коли пройде час, дістаньте чізкейк і повністю остудіть.
  17. Потім приберіть в холодильник і витримайте шість годин.
  18. Вишню помістіть в сотейник, додайте лимонний сік.
  19. Туди ж крохмаль, воду і цукор.
  20. Перемішайте і доведіть до кипіння, варіть кілька хвилин.
  21. Потім повністю остудіть.
  22. Викладіть масу на остиглий чізкейк і подавайте до столу.

Порада: щоб сиропу було більше, використовуйте більше води і цукру.

Десертний пиріг з сиром

Якщо ваші діти не їдять сир, подайте їм цей пиріг. Будьте впевнені, що вам не залишиться і шматочка. Підготуйте їм кухоль какао з домашнього молока, і буде вам щастя.

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 70 г
розпушувач 5 г
яйце 1 шт.
борошно 250 г
маргарин 130 г

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
крохмаль 50 г
заморожена вишня 0,4 кг

Для сирної маси:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цедра лимона 5 г
цукор 0,2 кг
борошно 15 г
маргарин 80 г
яйця 5 шт.
ванілін 2 г
сир 750 г
сік лимона 30 мл

Додатково:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пудра цукру 50 г
жовток 1 шт.
абрикосовий джем 30 г
пластівці мигдальні 50 г
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 256 Ккал

Як приготувати:

  1. Борошно пропустіть через сито і відразу в глибоку ємність.
  2. Додайте розпушувач, цукор і яйце.
  3. Маргарин розкрийте і в холодному вигляді натріть його на тертці.
  4. Додайте до інших компонентів і замісіть тісто.
  5. Скачайте в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на тридцять хвилин.
  6. Ягоди попередньо дістаньте і помістіть в друшляк або велике сито.
  7. Його, у свою чергу, помістіть над мискою, щоб стікала зайва рідина.
  8. Коли вишня повністю розмерзнеться, з допомогою ложки відіжміть сік.
  9. Три ложки соку змішайте з крохмалем.
  10. Сік, що залишився залийте в сотейник і приберіть на плиту.
  11. Доведіть до кипіння, додайте сік з крохмалем.
  12. Знову дайте закипіти і доповніть ягодами.
  13. Зніміть з вогню і перемішайте.
  14. Форму для випічки змастіть і викладіть туди тісто.
  15. Розподіліть його дну і боків форми. Якщо зручніше, то можна розкачати тонко і потім викласти у форму.
  16. Зверху розподіліть вишню.
  17. Маргарин для сирної маси розтопіть на плиті.
  18. Остудіть до кімнатної температури і з'єднайте з сиром.
  19. Додайте цукор, ванілін, яйця, борошно, цедру і сік лимона.
  20. Усе ретельно з'єднайте і викладіть поверх ягід.
  21. Приберіть чізкейк в духовку на 45-50 хвилин при 175 градусах.
  22. Жовток збийте і змастіть їм пиріг, коли пройде час.
  23. Поверніть його ще на десять хвилин.
  24. Через десять хвилин чізкейк дістаньте і дайте йому повністю охолонути у формі.
  25. Після цього вийміть, змастіть боки джемом.
  26. Мигдаль попередньо прогрійте на сухій сковороді до рум'яності і остудіть.
  27. Присипте їм боки пирога, а потім присипте все пудрою.
Порада: замість мигдалю можна використовувати кокосову стружку.

Шоколадний чізкейк з вишнею

Для любителів шоколаду у нас завжди є дещо особливе. Якщо ви не можете жити без нього, то шоколадний чізкейк з шматочками шоколаду – те, що вам потрібно.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
вершкове масло 80 г
пудра 80 г
чорний шоколад 0,2 кг
шоколадний крекер 130 г
шоколад з вишнею 150 г
вишня 450 г
вершковий сир 0,5 кг
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 284 Ккал

Як приготувати:

  1. Крекер помістіть в комбайн і подрібніть до стану крихти.
  2. Масло наріжте і розпустіть його на плиті.
  3. Трохи остудіть, потім з'єднайте з крихтою до однорідності.
  4. Форму укрийте пергаментом і викладіть туди печиво.
  5. Розподіліть його не тільки по дну, але і по бортику.
  6. Приберіть основу в холодильник на тридцять хвилин, щоб «закріпитися».
  7. За цей час у глибокій ємності з'єднайте цукор і вершковий сир.
  8. Введіть яйце і знову збийте до однорідності.
  9. Шоколад покришіть і розтопіть його до гладкості.
  10. Трохи остудіть і з'єднайте з сирною масою.
  11. Шоколад з вишневою начинкою дрібно наріжте.
  12. Всипте в шоколадно-сирну масу і перемішайте.
  13. Туди ж додайте вишню без кісточок і з'єднайте всі.
  14. Форму з холодильника дістаньте і розподіліть по ній вершковий сир.
  15. Приберіть чізкейк в духовку на 50 хвилин при 180 градусах.
  16. Після цього повністю остудіть його і подавайте.

Порада: прикрасити пиріг можна шоколадним соусом і коктейльної вишнею.

Читайте також, як можна приготувати чізкейк в мультиварці.

Пропонуємо до чаю спекти повітряний маннік на кефірі. Рецепти з покроковим фото дивіться тут.

Домашні рецепти брауні з какао-порошком виручать вас, коли ви захочете здивувати гостей або своїх рідних ніжним десертом!

Американський десерт з білим шоколадом: рецепт покроково

Тільки уявіть, наскільки смачним може бути пиріг, коли одним з його основних компонентів є справжній білий шоколад!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 0,5 кг
вишня без кісточок 150 г
печиво 140 г
яйце 1 шт.
вершкове масло 70 г
цукор 0,1 кг
жирні вершки 60 мл
білий шоколад 0,1 кг
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 262 Ккал

Як приготувати:

  1. Печиво, як і зазвичай, подрібніть блендером в крихту.
  2. Масло розтопіть до рідкого стану, остудіть.
  3. Потім змішайте його з крихтою.
  4. Форми для випічки змастіть маслом і висипте печиво.
  5. Розподіліть його з боків і дна форму.
  6. Приберіть в холодильник на півгодини.
  7. Шоколад в цей час дрібно натріть або порубаєте ножем.
  8. Цукор збийте з холодними (!) вершки до стійких піків.
  9. Всипте сир, додайте яйце і більшу частину шоколаду.
  10. Все це ретельно перемішайте.
  11. Вишню відіжміть від соку і з'єднайте з вершковою масою.
  12. Викладіть її в остигнула основу, розподіліть.
  13. Приберіть чізкейк в духовку на 45-50 хвилин при 160 градусах.
  14. Остудіть і при подачі посипте залишками шоколаду.

Порада: буде простіше і швидше шоколад подрібнити в блендері або відразу придбати стружку.

Версія без випічки

Немає духовки або часу на випічку? Для вас у нас є чізкейк без випічки. Готується швидше інших варіантів і виходить не менш смачним.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 0,1 кг
сир 450 г
печиво 0,1 кг
желатин 30 г
вишня 230 р
вершкове масло 50 г
вода 150 мл
кориця 5 г
20% вершки 120 мл
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 184 Ккал

Як приготувати:

  1. Вишню помістіть в сотейник середніх розмірів, додайте цукор.
  2. Влийте води і приберіть на плиту, доведіть до кипіння.
  3. Після цього, помішуючи, варіть протягом п'яти хвилин.
  4. За цей час печиво помістіть в блендер і перетворіть його в крихту.
  5. Додайте корицю, м'яке масло і перемішайте вручну.
  6. Форму укрийте папером і викладіть туди печиво.
  7. Розподіліть з боків і дна форми.
  8. Желатин всипте в піалу, залийте необхідною кількістю води.
  9. Дайте настоятися півгодини, потім повністю розтопіть на водяній бані.
  10. Сир помістіть у високу чашу, подрібніть до стану крему заглибним блендером.
  11. Додайте вершки і знову збийте до однорідності.
  12. В кінці всипте цукор і ще раз доведіть масу до гладкості.
  13. Додайте половину желатину і ретельно перемішайте.
  14. Вишневу масу подрібніть блендером і з'єднайте з залишками желатину.
  15. На основу з печива вилийте сирну масу і розподіліть її.
  16. Зверху акуратно вилийте вишневу масу.
  17. Приберіть чізкейк в холодильник на всю ніч для застигання.

Порада: щоб не декорувати пиріг додатково, зробіть ложкою або ножем розлучення з білого і червоного наповнення.

Сирний чізкейк з вишнями та горіхами

Горіхи – це завжди смачно. Але це лише невелике доповнення до того шаленого рецептом, що чекає вас трохи нижче. Готуйте прямо зараз, разом з нами. Не пошкодуєте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершки 60 мл
вершкове масло 70 г
яйце 1 шт.
печиво 140 г
вишня без кісточок 150 г
цукор 0,1 кг
сир жирний 0,5 кг
горіхи 80 г
білий шоколад 100 г
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 277 Ккал

Як приготувати:

  1. Крекер помістіть в блендер і подрібніть в крихту.
  2. Масло покладіть в сотейник і розтопіть його.
  3. Потім трохи охолодіть і з'єднайте з печивом до однорідності.
  4. Форму для випічки укрийте папером, викладіть печиво.
  5. Розподіліть з боків і дна форми.
  6. Приберіть основу в холодильник на тридцять хвилин.
  7. Шоколад натріть або подрібніть блендером.
  8. Горіхи прогрійте на сковороді до рум'яності і яскравого аромату.
  9. Потім остудіть їх і дрібно порубаєте.
  10. В невелике ємності збийте яйце з цукром в піну.
  11. Додайте вершки, горіхи і більшу частину шоколаду.
  12. Все перемішайте і відставте.
  13. Сир помістіть в блендер і подрібніть до стану крему.
  14. З'єднайте сир з іншою масою.
  15. Половину масу викладіть на основу і розподіліть.
  16. Вишні дайте стекти і помістіть її на сир.
  17. Далі знову сирна маса.
  18. Приберіть чізкейк в духовку на 35-40 хвилин при 150 градусах.
  19. Коли він повністю охолоне, приберіть його на всю ніч у холодильник.
  20. Посипте залишками шоколаду.
Порада: якщо використовувати коктейльну вишню, смак буде більш оригінальним.

Корисні поради

Якщо в складі вашого чізкейку є желатин, то його обов'язково доведеться розтопити після набрякання. Тут дуже важливо не доводити його до кипіння, інакше він загине».

Вершки для пирога обов'язково повинні збиватися в холодному вигляді. Теплі вершки будуть залишатися рідкими до тих пір, поки максимально не охолонуть. Кімнатна температура тут теж не зовсім підходить.

Чізкейк – це завжди гарна ідея, а чізкейк з вишнею – відмінна. Доповніть його келихом ігристого або кухлем кави, щоб ще більше насолодитися чарівним ввечері або ланчем.

Що ще почитати: