28 апрель 2019 2 851

Як смачно приготувати чізкейк без випічки

Вдома завжди можна приготувати що-небудь смачненьке, наприклад, тортик. Ще краще, якщо зробити десерт, не використовуючи для цього духовку, тобто без випікання. Простим варіантом такого десерту стане чізкейк, це низькокалорійний, ніжний і надзвичайно смачний торт. До його складу обов'язково має входити сир або сир.

Основні компоненти, з яких складається страва: печиво, сир вершковий, вершки, а також цукор, фрукти і ягоди.

Класичний чізкейк — це двошаровий пиріг. Нижня його частина, основа, складається з тіста. Верхня частина — ніжне суфле.

Найпростіший рецепт чізкейк без випічки
Інгредієнти Кількість
Печиво пісочне - 400 г
Вершковий сир - 200 г
Молоко - 4-5 ст. л.
Вершки домашні або магазинні 33% - 300 г
Згущене молоко - 5 ст. л.
Вершкове (можна спред) олія - 60 г
Цукор - 10 ст. ложок
Желатин - 10 г
Ягоди і фрукти - за бажанням
Желе - 1 упаковка
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 417 Ккал

Першим ділом потрібно гарненько подрібнити печиво, краще в блендері. Якщо немає під рукою кухонного комбайна, то можна просто розім'яти печиво качалкою.

Масло розтопити і додати в печиво.

Дві столові ложки молока або згущеного молока залити в миску, все добре перемішати до отримання однорідної рівної маси.

Постелити пергаментний папір на дно рознімної форми і викласти на неї отриману повітряну масу. Остудити протягом 30 хвилин.

Вершкова начинка: потрібно збити вершки і 5 столових ложок цукру. Приготований вершковий сир розтерти з цукром або згущеним молоком. Розтертий сир і збиті вершки змішати. Желатин потрібно приготувати з пакетика. Для цього його заливають холодною водою, у кількості півсклянки і ставлять на плиту. Нагрівають до розчинення і остуджують. Виливають готовий желатин в вершкову масу і перемішують. Він перетворює цю масу в ніжне суфле.

Тепер печиво дістати з холодильника і зверху залити вершково-сирною масою. Отриманий торт майже готовий, тепер його необхідно поставити в холодильну камеру/холодильник на 3 години. Після цього прикрасити фруктами або ягодами. Зверху можна полити приготованим желе. Пакетик желе змішати з двома ложками цукру і залити холодною водою, нагріти до закипання.

Щоб легше було вийняти тортик з форми, треба змочити ніж гарячою водою, і дбайливо відокремити його краю від стінок.

Непоганий варіант чізкейку вийде, якщо замінити звичайне печиво шоколадним. На основу викласти вишні з компоту. Можна взяти заморожену вишню, але її необхідно протомитися на вогні з цукром. Печиво заливають вершковою масою. Після прикрашають вишнями або шоколадом, добре зробити трояндочки зі збитих вершків.

Ще один варіант — порційний чізкейк. Взяти кілька маленьких баночок або вазочки. На дно викласти протерте печиво, вершкову масу. І також прикрасити фруктами або варенням. В результаті вийде легкий, ніжний і смачний десерт.

Шоколадний чізкейк з сиром

Склад:

  • Печиво – 200 гр.;
  • Дві плитки якісного шоколаду -200 гр.;
  • Сир – досить 400 гр.;
  • Сметана – приблизно 400 гр.;
  • Молоко – 2 ст. ложки;
  • Білий цукровий пісок – 1 склянка;
  • Желатин – 30 гр.

Щоб приготувати чізкейк, буде потрібно 3 години.

Калорійність страви складе 444 ккал.

Приготування цього чізкейку також починається з подрібнення печива. Далі потрібно потерти на тертці плитку шоколаду. Желатин готують відповідно до інструкції. Замочують у воді і нагрівають на водяній бані.

Іншу плитку шоколаду потрібно розігріти з двома столовими ложками молока і додати розтертий сир. Сметану добре збити з цукром, додати в отриману загальну масу. Туди ж кладуть желатин. Все це викласти на печиво. Поставити в холодильник/холодильну камеру не менше ніж на 2 години. Прикрасити торт ягодами або фруктами.

Як приготувати без випічки сирний чізкейк з персиками

Пропонований нижче десерт заснований на сирній масі. Для смаку в нього додають персики. Вийде він м'яким, з ніжним суфле і приємним персиковим смаком.

Візьміть:

  • Печиво – 200 гр.;
  • Сир (краще, якщо домашній) – 400 гр.;
  • Вершкове (не спред) масло – 100 гр.;
  • Вершки – 200 мл;
  • Цукор білий – 100 гр.;
  • Ванілін – за смаком;
  • Желатин – 30 гр.;
  • Консервовані персики – 2 банки.

Час приготування разом з охолодженням — 10 годин.

Калорійність страви — 270 ккал.

Для приготування такого десерту половину желатину розводять в холодній воді і готують як зазвичай. А іншу половину додають сироп від персиків, достатньо однієї банки сиропу. Печиво також подрібнюють, змішують з розтопленим вершковим маслом і залишають у холодному місці, ідеально — в холодильнику.

У цей час готують вершкову начинку. Вершки з цукром збивають блендером, туди ж трохи ваніліну. Додати сир і залити охолодженим желатином. Перемішати масу, вилити її на охолоджене печиво.

Сироп з персиків з доданим желатином розігріти помішуючи. Персики розрізати на шматочки, прикрасити ними торт і залити желатиновим сиропом. До повної готовності поставити блюдо в холодильник на кілька годин.

Чізкейк з маскарпоне без випікання

Не менш смачний і легкий десерт, приготований в англійському стилі. Володіє неповторним ароматом і ніжним смаком. Популярний він в основному у Великобританії.

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво – 300 грам;
  • Маскарпоне – приблизно 500 грам;
  • Олія (не спред) вершкове – 150 грам;
  • Вершки 30% — 200 мл;
  • Цукор білий -250 грам;
  • Желатин – 20 гр.;
  • Вода – 100 грам.

Час, потрібний для приготування — 5 годин.

Калорійність — 375 ккал.

Починають його готувати з подрібнення пісочного печива, додаючи в нього розтоплене вершкове масло. Це основа тортика, її утрамбовують у формі і прибирають в холодильник.

Далі потрібно приготувати крем. Для цього вершки збивають з цукром і додають до них маскарпоне. Розтоплений желатин заливають в отриману масу. Все перемішують.

Після цього крем викладають на основу з печива. Ставлять в холодильник на 3 години. Приготований торт прикрашають фруктами.

Чізкейк зі згущеним молоком

Не менш смачний і легкий десерт. Добре приготувати його ввечері, а з ранку насолодитися його приємним смаком. Він стане чудовим доповненням до ранкової чашки кави. Готується він також без випікання. Згущене молоко додасть чізкейк ще більш солодкий і неповторний смак.

Необхідні інгредієнти:

  • Печиво – 300 грам;
  • Варене згущене молоко – 300 грам;
  • Сир – 300 грам;
  • Олія (не спред) вершкове – 150 грам;
  • Вершки – 100 мл;
  • Желатин – 1,5 ст. ложки.

Час готування — 6 годин.

Калорійність — 76 ккал.

На початку приготування печиво подрібнюють за допомогою блендера. Основа робиться також шляхом додавання теплого вершкового масла. Масу добре перемішують і викладають у готову форму. Краще на дно постелити спец. папір для випічки. Сир перемішати у блендері, додати туди вершки, збиті з цукром та згущене молоко. Отриману суміш вилити на основу з печива.

Прибрати в холодильник приблизно на 5 годин або на ніч. З ранку можна насолодитися отриманою смакотою.

Як приготувати смачну паску в мультиварці. Читайте рецепти культового страви в сучасній інтерпретації.

Простий і смачний салат з курки з грибами або овочами. Читайте кілька цікавих варіацій.

Шарлотка з яблуками приготована в мультиварці відрізняється особливою ніжністю. Але в той же час рецепти приготування мають свої особливості. Дізнайтеся з тут.

Корисні замітки

Перед тим як почати готувати чізкейк без випікання, потрібно уважно прочитати рецепт, придбати всі необхідні продукти в магазині. Підготувати кухонне приладдя, посуд, блендер.

Рецепт нехай буде постійно перед вами, щоб не упустити потрібні інгредієнти та їх кількість. У разі зміни порядку приготування або компонентів, смак страви може змінитися.

Форму для такого десерту краще взяти роз'ємну, щоб легше було діставати його.

Можна додати в крем різні спеції, корицю, ванілін, какао. Це посилить аромат десерту.

Додавати яйця не варто, так як дані рецепти без випікання.

Використовувати як загусник можна желатин, вершкове масло або готовий шоколад. Чізкейк без випікання дуже слабкий, тому не можна тримати його довгий час в теплі. Прикрасити готовий десерт можна за смаком ягодами, фруктами, варенням, шоколадом або кремом.

Якщо ви стежите за своєю фігурою і боїтеся набрати зайву вагу, то необхідно завжди контролювати калорійність приготованих страв.

Будь-яку їжу треба готувати з гарним настроєм. Наша енергетика впливає на сам процес приготування та на кінцевий результат. Щоб тортик порадував ваших близьких людей, потрібно все робити з особливою любов'ю і віддачею. Тоді чашечка ароматного чаю і смачний десерт принесуть ще більше задоволення.

Завжди хочеться приготувати що-небудь смачненьке своїми руками. Відмінним вибором стане чізкейк без випікання. Існує багато різних рецептів для його приготування. Готувати такий десерт досить просто і для цього не потрібно багато часу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: