Як смачно приготувати салат з черемші
Черемша — це весняна зелень, з якої можна зробити величезна кількість салатів. Крім того, що вони виходять надзвичайно смачними і ароматними, так ще і дуже корисними. Тому черемшу необхідно їсти якомога частіше, а щоб вона не набридала, її слід використовувати як доповнення в різних частування.
Сьогодні давайте ознайомимося з рецептами приготування з неї смачних салатиків. Але все ж спочатку варто дізнатися про те, чим вона корисна.
Трохи про користь черемші
В черемші містяться такі речовини і вітаміни:
- Вітаміни С, А, В, РР;
- Фолієва кислота;
- Мінеральні речовини заліза, міді, селену, цинку, марганцю;
- Фруктоза;
- Ефірні масла.
Чим вона корисна для людського організму:
- Благотворно впливає на роботу травлення;
- Підвищує вироблення шлункового соку;
- Покращує апетит;
- Покращує кров'яний складу;
- Допомагає усунути цингу;
- Усуває холестеринові бляшки і знижує тиск;
- Позитивно впливає на роботу судин і серця;
- Зміцнює нервову систему;
- Покращує обмінні процеси;
- Володіє бактерицидними властивостями.
Цю зелень часто застосовують під час гнійних хвороб, інфекцій кишкового тракту, ревматизмі, простудних хвороб. Її також можна використовувати для зовнішнього застосування під час лишаїв і бородавок.
Рецепти салатів
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Черемша - | 1 середній пучок |
Курячі яйця - | 5 штук |
Майонез, сметана або олія - | для заправки |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 133 Ккал |
Як зробити:
Зелень ретельно обполіскуємо прохолодною водою і струшуємо від зайвої води;
Якщо є зелені паростки з квітами, то їх треба прибрати.Вони нам не знадобляться;
Далі черемшу потрібно нашаткувати ножем на дрібні шматочки;
Курячі яйця варимо до крутого стану;
Потім охолоджуємо їх в прохолодній воді, чистимо від шкаралупи і ріжемо на середні кубики;
Шматочки зелені та яєць поміщаємо в глибоку чашку і підсолюємо;
Заправляємо все майонезом або олією і перемішуємо;
Перекладаємо готовий салат на тарілку і подаємо до столу.
Черемшовый салат з помідорами
Складові компоненти:
- 200 грам черемші;
- Помідори – 2 штуки;
- 3-4 пера зеленої цибулі;
- Кріп – 3-4 гілочки;
- Трохи кунжуту і кухонної солі;
- Оливкова олія для заправки.
Готування:
- Зелень черемші, кропу і зеленої цибулі добре обполіскуємо під холодною водою і струшуємо від зайвої рідини;
- Зелень рубаємо дрібними шматочками і викладаємо в глибоку миску;
- Помідори промиваємо і розрізаємо на невеликі квадратики;
- Викладаємо шматочки помідорів в миску з зеленню, приправляємо сіллю і кунжутом. Все перемішуємо;
- Якщо салат буде занадто сухим, то його можна заправити невеликою кількістю оливкової олії.
Салат «Новий»
Що знадобиться:
- 200 грам яловичини;
- 300 грам м'яса курки;
- 100 грам шинки;
- Пучок черемші на 100 грам;
- Один свіжий помідор;
- Половина цибулини;
- Половина вареної моркви;
- Майонез для заправки.
Як робиться:
- М'ясо яловичини і курки промиваємо під холодною водою, видаляємо зайві прожилки і плівки;
- Окремо м'ясо ставимо отвариваться до готовності. Воду, в якій вариться м'ясо, треба підсолити;
- Як тільки курка і яловичина будуть готові, їх слід остудити і розрізати на невеликі кубики;
- Шматочок шинки ріжемо брусочками;
- Пучок черемші обполіскуємо холодною водою, струшуємо і ріжемо на дрібні шматочки;
- Помідор обполіскуємо і ріжемо середніми скибочками;
- Моркву відварюємо до готовності, охолодити, знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою;
- Половину ріпчатої цибулі шаткуємо на дрібні квадратики;
- Всі інгредієнти перекладаємо в миску і заправляємо майонезом;
- Готовий салат ставимо в холодильник на пару годин, щоб він просочився;
- В кінці перекладаємо його в тарілку для салатів і подаємо до столу.
Салат з весняної зелені і свіжих огірків
Що потрібно:
- 2-3 свіжих огірка;
- 2 яйця;
- 200 грам черемші;
- 6-7 гілочок кропу і петрушки;
- Оливкова олія;
- Сіль.
Приготування:
- Огірки очищаємо від шкірки і рубаємо на колечка. Потім колечка ріжемо на 4 частини;
- Курячі яйця готуємо до крутого стану і ріжемо кубиками;
- Зелень черемші розриваємо на дрібні частини;
- Гілочки кропу і петрушки дрібно шаткуємо;
- Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку, підсолюємо і заправляємо оливковою олією.
Рецепти салатів з маринованою черемші
Салат з маринованої зелені, картоплі і буряків під горіховим соусом
Для салату:
- Бульби картоплі – 3 штуки;
- Буряк – 2 штуки;
- Черемша маринована – 200 грам;
- Трохи маслини для прикраси.
Для соусу:
- Лимонний сік або яблучний оцет – 70 мл;
- Стакан води;
- Горіхи грецькі – 150 грам;
- Натуральний мед – 1 маленька ложечка;
- 50 грам французької зернистої гірчиці;
- Підлогу ч. ложки меленої кориці;
- Кмин мелений – 1 маленька ложечка;
- Мелений фенхель – пол ч. ложки;
- Трохи солі.
Як готується:
- Для початку промиваємо картопля і буряк. Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості;
- Поки овочі відварюють, робимо соус. Шматочки горіхів викладаємо в чашку блендера;
- Розтоплюємо мед і змішуємо його з соком лимона;
- Мед з соком лимона викладаємо в блендер до горіхів;
- Заливаємо все компоненти водою і збиваємо до однорідного стану;
- Далі додаємо туди сіль, гірчицю, мелену корцу, кмин, фенхели і знову перемішуємо до однорідності. Соус готовий;
- Відварну картоплю і буряк очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі кубики;
- Мариновану черемшу нарізаємо ножицями на шматочки довжиною не більше 1 см;
- Всі складові викладаємо в миску і заправляємо горіховим соусом;
- Викладаємо салат в салатницю і прикрашаємо розрізаними маслинами.
Як приготувати гречану кашу в мультиварці простий і смачний рецепт.
Домашнє печиво на кефірі простий рецепт, який варто спробувати сьогодні ж.
Рецепт біляшів з м'ясом і цибулею. Цю страву можна готувати і як закуску для пікніка і як ситний обід для всієї родини.
Салат з рису «мікс» та горбуші з лісової черемшею
Продукти для приготування:
- 1 упаковка рису Акватика Мікс;
- 10 гілочок маринованої черемші;
- 100 грам маринованої горбуші у власному соку;
- Одне куряче яйце;
- 10 грам салату Фриссе;
- Щіпка запашного перцю перемеленого через млинок;
- Трохи консервованого горошку;
- Майонез для заправки.
Рецептура:
- Рис варимо відповідно до інструкції на пачці, викладаємо за допомогою шумівки і промиваємо;
- Промитий рис викладаємо в салатницю у вигляді шару і промазуємо майонезом;
- Мариновані гілочки черемші ріжемо кільцями і викладаємо зверху рису, також промазуємо майонезом;
- Консервовану горбушу розминаємо вілком і викладаємо зверху черемші, промазуємо майонезом;
- Відварене яйце ріжемо на 4 частини і кладемо зверху салату у вигляді квіточки;
- Прикрашаємо горошком і присипаємо запашним перцем.
Салат з квасолі та грибів з зеленню
Нам знадобиться:
- 100 грам маринованої черемші;
- Півбанки консервованої квасолі в томатному соусі;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- 100 грам маринованих грибів;
- Ріпчаста цибуля – 1 штука;
- 200 грам сметани;
- Трохи зелені і прянощів.
Переходимо до приготування:
- Курячі яйця варимо до крутого стану, остуджуємо, зчищають шкаралупу і ріжемо на дрібні кубики;
- Мариновані гриби промиваємо та нарізаємо пластинками;
- Мариновану черемшу можна порізати ножицями або просто порвати на шматочки;
- Очищений ріпчасту цибулю ріжемо на півкільця;
- Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку, додаємо туди півбанки консервованої квасолі і перемішуємо;
- Сметану змішуємо із зеленню та спеціями;
- Заправляємо салат сметанним соусом;
- Ставимо його в холодне місце на годину для просочення;
- Після цього викладаємо в миску для салатів і подаємо до столу.
Салати з черемші можна використовувати в якості закуски до основних страв, наприклад до супів, каш, овочевих частувань. Крім цього, їх можна готувати на свята, вони будуть чудовою прикрасою святкового столу.