30 март 2019 1 582

Як приготувати торт «Чорний принц» в домашніх умовах

Торт «Чорний принц» — десертне блюдо, яке приносить по-справжньому щире задоволення, хоча при цьому зберігає скромність і простоту. Це один з тих тортів, який може згодитися для кожного випадку життя, будь то свято або сімейний вечерю.

Досить часто, щоб приготувати незвичайний листковий торт, доводиться витрачати цілий день на кухні і велику кількість коштів. В цьому і полягає головна перевага «Чорного принца», адже він зовсім не потрапляє під усталені стереотипи.

Згідно з якоюсь легендою, своє унікальне і цікаве найменування цей десерт отримав завдяки історії про принца Едуарда. Останнього ж називали чорним тому, що його обладунки мали відповідний колір. За свої подвиги молодий чоловік був удостоєний коштовності, званої «Чорний принц».
Класичний рецепт десерту
Інгредієнти Кількість
Кефір - 250 мл
Борошно пшеничне - 200 г
Цукровий пісок - 250 г для тіста + 100 г для начинки
Яйце - 1 штука
Какао Порошок - 1 ст. ложка
Вершки (40%) - 400 мл
Розпушувач для тіста - 10 г
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 340 Ккал

У відповідності з прийнятою традицією цей десерт готується на кефірі, хоча інші рецепти можуть мати за основу приготування інші молочні продукти. В якості начинки цей рецепт містить вершковий крем, який можна приготувати різними способами.

Спершу слід взяти окрему миску і перемішати в неї яйце і цукровий пісок. Збивати потрібно до появи об'ємної піни.

Потім потрібно ввести в яєчну суміш 1/3 кефіру, і послідовно підмішувати какао-порошок, розпушувач і борошно. Після чого можна додати в тісто, що залишився, кефір і як слід все замішати. В результаті маса не повинна мати грудочки.

Потрібно попередньо поставити духовку на розігрівання до стандартної температури (180 градусів). Потрібно форма для випічки, яку необхідно або застелити спеціальним папером, або промазати її стіни рослинним маслом.

У розігріту духовку слід поставити форму з рівномірно розподіленим тестом, залишивши бісквіт торта пектися на півгодини.

Коли бісквіт буде готовий, треба буде дати йому можливість охолонути, так як наступний крок – це поділ його на дві однакових у висоту частини. Знадобиться великий гострий ніж і лопатка.

За допомогою ножа необхідно провести горизонтальну лінію по центру бічної поверхні торта. Після чого лопаткою можна буде розділити бісквіт по наміченій лінії.

Щоб приготувати вершковий крем для торта «Чорний принц», потрібно розігріті вершки збити за допомогою міксера, а потім поступово вмішувати до них цукор. Температура вершків обов'язково повинна бути вище кімнатної, інакше цукор не розчиниться і буде скрипіти на зубах.

Спочатку темп збивання повинен бути низьким, його слід підвищувати з часом. У результаті треба збивати на високій швидкості до тих пір, поки вони не придбають стійку форму.

Залишається лише нанести начинку. Для це потрібно спочатку взяти перший корж і змастити по всій його поверхні шар вершкового крему.

Потім рівно накрити другим коржем, змастити його зверху, а також розподіливши крем по бічній частині торта.

Так, можна прибирати «Чорного принца» в холодильник, щоб він просочився ніжною начинкою. Для цього достатньо 2-3 годин.

Торт «Чорний принц» на кефірі з варенням

Такий рецепт дещо відрізняється від класичного за рахунок додавання в тісто ягідного варення. Це надає торту особливий аромат. Піч можна на основі варення будь-яких ягід.

Так, для приготування десерту з чорною смородиною будуть потрібні:

  • Кефір – 250 мл;
  • Борошно пшеничне – 250 г;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Цукровий пісок – 250 г для тіста + 100 г для крему;
  • Сода – 1 ч. ложка;
  • Сіль – ¼ ч. ложки;
  • Какао Порошок – 2 ст. ложки;
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка;
  • Вершкове (не спред!) масло – 100 г;
  • Вершки (40%) – 400 мл;
  • Варення з чорної смородини – 2-3 ст. ложки.

Для початку слід розчинити в кефірі сіль і соду, а також дочекатися моменту, коли утворюється піна. Попередньо треба збити яйця з цукром до появи об'ємної піни, змішати отриману суміш з кефіром.

Після можна додавати до масі какао-порошок і борошно, поступово вмішуючи, щоб уникнути грудочок. Фінальний етап приготування тіста – це додавання в нього варення і кукурудзяного крохмалю. Останній потрібен для того, щоб отримані в майбутньому бісквітні коржі вийшли більш пружні.

Добре перемішану масу тіста потрібно розподілити по формі, заздалегідь застеливши її папером для випічки. Духовка повинна бути розігрітій. Час до повного випікання бісквіта складе 30 хвилин.

Тим часом, можна зайнятися кремом. На цей раз в приготуванні крему буде задіяно вершкове масло, це додасть йому більш ніжний і тане смак. Масло необхідно розм'якшити, а потім збити його з вершками і цукровим піском до стійких піків.

Приготовлені коржі слід розрізати на дві частини, використовуючи гострий ніж і лопатку, а потім як слід промазати їх кремом. Головне – не забути про бічні частини торта, які легше намазати за допомогою кондитерської пензлика. Так, можна відправляти десерт в холодильник на пару годин, поки він не просочиться. Прикрасити «Чорного принца» при подачі можна за допомогою ягідок смородини, якщо вони є.

Торт «Чорний принц» на сметані

Ще одна варіація приготування цієї випічки передбачає використання сметани в основі тесту. Щоб спекти такий торт, потрібно підготувати наступні інгредієнти:

  • Сметана (30%) – 250 г для тіста + 200 г для крему;
  • Борошно пшеничне – 200 г;
  • Цукровий пісок – 250 г для тіста + 100 г для крему;
  • Вершкове (не спред!) масло – 50 г;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Какао-порошок – 2 ст. ложки;
  • Сода – 1 ч. ложка;
  • Оцет – 1 ч. ложка;
  • Молочний шоколад – 100 г;
  • Мигдаль або фундук – 40 р.

Спершу слід взяти об'ємну миску, змішавши в ній яйця з цукровим піском. Збивати необхідно, поступово збільшуючи швидкість. В результаті яєчна суміш повинна сильно збільшаться в розмірі і знайти стійкий стан.

Після чого можна вмішати до отриманої яєчної суміші сметану, какао-порошок, як слід замішуючи всі компоненти. Потім додати до неї просіяне борошно, гашену оцтом соду. Результат треба заважати на маленькій швидкості.

Так, повністю готове тісто, і його можна розподілити по формі для випікання. Духовку треба розігріти завчасно до стандартної температури. Випікатися бісквіт буде півгодини.

Тим часом, йде черга крему. Для його приготування буде потрібно замішати сметану з цукровим піском. Сметана повинна мати кімнатною температурою.

Залишається лише розігріти молочний шоколад з вершковим маслом за допомогою водяної бані, і вмішати отриману темну глазур до сметані з цукром.

Як тільки корж буде готовий, його треба розрізати навпіл і промазати кожен глазур'ю. При цьому боки торта і верхню частину краще змастити як можна більш щедро. Залишається лише посипати поверхню «Чорного принца» подрібненим в блендері фундуком, а потім прибрати в холодильник на 2-3 години.

Курка гриль в духовці зі спеціями, ароматними травами або овочами Читайте самі смачні рецепти, які варто взяти на замітку.

Читайте як приготувати курячі оладки з майонезом. Якщо ви ще не пробували цього блюда, ви багато чого втратили. Наверстайте зараз же, приготуйте цю страву.

Пиріг з картоплею і куркою, читайте як приготувати це блюдо. Рецепт тут.

«Чорний принц» зі згущеним молоком

Існує ще один цікавий рецепт приготування цього десерту, в якості начинки якого використовується згущене молоко. Для нього знадобляться:

  • Сметана (30%) – 500 г;
  • Борошно пшеничне – 200 г;
  • Яйця – 5 штук;
  • Цукор – 250 г;
  • Вершкове (не спред!) масло – 170 для тіста + 200 г для крему;
  • Сода – 2, 5 ч. ложки;
  • Какао-порошок – 5 ст. ложок;
  • Ванілін – 10 г;
  • Згущене молоко – 1 банка.

Завчасно треба розм'якшити масло, а потім перемішати його з цукровим піском, яйцями, а також ваніліном. У той же час просіяне борошно треба перемішати з іншими сухими інгредієнтами, тобто з содою і какао-порошком.

У суміш з яєць і масла необхідно вмішувати сухі інгредієнти, як слід збиваючи. Отримане гладке тісто потрібно розподілити по формі для випікання, відправивши в розігріту до стандартної температури духовку на півгодини.

Для приготування крему потрібно ретельно збити масло зі згущеним молоком. Діставши коржі з духовки, залишається розрізати їх і промазати отриманим кремом як зсередини, так і зовні. Для просочення слід помістити «Чорного принца» в холодильник.

Таким чином, торт «Чорний принц» — це дійсно прекрасна випічка для будь-якого випадку:

  1. Вона готується дуже швидко, не більше години, включаючи час випікання;
  2. За основу рецепта можна взяти різні молочні продукти;
  3. Існує кілька варіантів приготування крему для «Чорного принца», приміром, на згущеному молоці, вершках або шоколаді;
  4. Для особливого аромату можна використовувати варення з будь-яких ягід, а також згодом прикрасити ними торт;
  5. Всі інгредієнти для нього бюджетні, завжди є під рукою у будь-якої господині.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: