24 май 2019 1 562

Як готувати банановий торт «Норка Крота»

Якщо ви хочете приготувати незвичайний торт для десерту на свято або для частування гостей, то ви обов'язково повинні знати спосіб приготування торта «Норка Крота». Тим більше якщо ви любите банани, ця випічка якраз буде для вас. Якщо ви ще жодного разу не бачили і не готували це ласощі, то не варто випускати з уваги рецепти приготування цього кулінарного дива.

Традиційний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
яєць - 4 шт.
цукрового піску - 180 грам
борошна - 180 грам
какао-порошку для тіста - 1 велика ложка
розпушувача - ½ Пакетика
гарячої води - 100 мл
желатину - 15 грам
води для крему - 60 мл
вершків - 0,5 л
бананів - 5 шт.
сиру у вигляді пасти - 270 грам
цукру для крему - 180 грам
стружки з шоколаду - 150 грам
какао-порошку для крему - трохи
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

Приступаємо до готування торта «Норка крота»:

  1. Для початку потрібно зробити бісквітну основу. Розбиваємо курячі яйця, поділяємо білки і жовтки;
  2. Білки викладаємо в чашку, збиваємо їх міксером до утворення міцної піни;
  3. Жовтки з'єднуємо з окропом, добре перемішуємо, поступово додаємо цукровий пісок;
  4. Далі викладаємо до жовтків білкову суміш, при цьому компоненти не перемішуємо;
  5. В окрему чашку насипати борошно, какао-порошок і розпушувач. Всі компоненти перемішуємо;
  6. Всипаємо сухі компоненти до білків з жовтками, все розмішуємо зверху вниз. У результаті повинна вийти однорідна суміш;
  7. У форму для запікання кладемо пекарську папір;
  8. Заливаємо у форму рідке тісто;
  9. Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо туди форму з тестом і залишаємо запікати протягом 30 хвилин. За цей період бісквіт повинен повністю пропектися;
  10. Після цього виймаємо його з духової шафи, залишаємо постояти до повного охолодження;
  11. Потім відступаємо від краю на 2 см і обережно витягуємо з бісквіта круглу внутрішню частину, при цьому дно залишаємо;
  12. Очищаємо банани від шкірки, розрізаємо м'якоть на 2-3 частини і викладаємо усередину серцевини бісквіта. Один банан залишаємо для крему;
  13. Залишився банан викладаємо в чашу блендера, додаємо до нього сирну масу, засипаємо цукровий пісок. Все добре перемішуємо до утворення однорідної суміші;
  14. Желатин залити гарячою водою і залишити постояти деякий час;
  15. Далі вершки потрібно перемішати міксером до утворення стійкої піни;
  16. Розмішуємо желатин і додаємо до сирної суміші;
  17. До сиру додаємо збиті вершки, тертий шоколад і трохи какао-порошку. Всі компоненти добре перемішуємо;
  18. Прибираємо в холодильник, щоб крем загус;
  19. Викладаємо крем гіркою поверх бананів;
  20. З бісквіта що залишився, який був вийнятий з центральної частини коржа, робимо крихту, кладемо її зверху крему;
  21. Присипаємо торт какао порошком;
  22. Прибираємо торт на ніч у холодильник, за цей час він просочиться. Вранці торт можна пробувати.

«Норка крота» в мультиварці

Які складові будуть потрібні для тіста:

  • склянка борошна;
  • молоко – 170 мл;
  • ½ Склянки цукрового піску;
  • два курячих яйця;
  • 80 мл рослинного масла;
  • 2 великі ложки какао порошку;
  • 2 маленькі ложки розпушувача.

Компоненти для крему:

  • 300 грам сиру;
  • молоко – стакан;
  • ½ Склянки цукрового піску;
  • 10 грам желатину;
  • 5 бананів.

На приготування десерту у вас піде близько 2 годин 15 хвилин. Калорійності буде складати 220 ккал.

Приступаємо до готування торта «Норка крота» з бананами в мультиварці:

  1. У чашку засипаємо борошно, какао-порошок, розпушувач. Всі компоненти перемішуємо;
  2. Викладаємо курячі яйця в чашу блендера, засипаємо цукровий пісок і все збиваємо до рівномірної структури;
  3. Далі заливаємо молоко, додаємо рослинно масло і знову все перемішуємо;
  4. Після цього в рідку яєчну масу засипаємо сухі компоненти і розмішуємо до рівномірної структури;
  5. Ємність мультиварки застеляємо пекарським папером і заливаємо в неї рідку масу;
  6. Вибираємо режим випічка, виставляємо час 40 хвилин і залишаємо випікатися;
  7. Тим часом робимо крем. Заливаємо желатин водою, ставимо її на вогонь і прогріваємо до його повного розчинення, але не кип'ятимо;
  8. Викладаємо сир в чашу блендера, підсипаємо цукор і все перемішуємо до однорідної суміші;
  9. Далі вливаємо желатин і знову все збиваємо;
  10. Виймаємо з мультиварки готовий корж, остуджуємо і акуратно виймаємо з нього серцевину;
  11. На дно коржа викладаємо очищені банани, заливаємо їх сирним кремом;
  12. Поверх крему викладаємо дрібні шматочки серцевини коржа, трохи притискаємо;
  13. Прибираємо бананову випічку на всю ніч у холодильник, щоб вона просочилася;
  14. Після цього подаємо на стіл до чаю.

Шоколадно-банановий торт — смачний десерт, який до того ж дуже корисний. А готувати його дуже просто.

Рубані котлети з свинини — читайте наш покроковий рецепт з рекомендаціями.

Очманілий італійський томатний суп з морепродуктів. Рецепт тут.

Торт «Норка крота» з бананами без випічки

Для приготування потрібно:

  • упаковка сухого печива – 500 грам;
  • масло вершкове – 100 грам;
  • цукровий пісок – 1 велика ложка;
  • півлітра сметани;
  • банани – 3-4 штуки;
  • вода – стакан;
  • трохи горіхів;
  • 15 грам желатину.

Час готування буде складати близько 2 годин, калорійність на 100 грам – 195 ккал.

Схема приготування торту без випічки:

  1. Для початку печиво слід подрібнити руками або за допомогою підручною посуду до стану дрібної крихти;
  2. Далі викладаємо шматочок вершкового масла і розмішуємо до утворення еластичної суміші;
  3. На дно великого блюда кладемо фольгу, далі харчову плівку;
  4. Зверху потрібно покласти тісто і добре розрівняти;
  5. З бананів слід прибрати шкірку, нарізаємо м'якоть на кружечки;
  6. Далі банани викладаємо у кілька шарів;
  7. Викладаємо в невелику миску желатин, заливаємо водою і залишаємо постояти до повного розчинення;
  8. У блендер викладаємо сметану, засипаємо цукровий пісок і добре збиваємо;
  9. Заливаємо до сметанної суміші желатин і знову розмішуємо;
  10. Далі сметанним кремом заливаємо шар з бананів;
  11. Прибираємо все в холодильник до повного загустіння крему, краще поставити його на ніч;
  12. Після цього виймаємо десерт, перевертаємо його верх дном, знімаємо плівку;
  13. Прикрашаємо верх бананового торта подрібненими горіхами.

Корисні поради

  • якщо ви хочете отримати пишний бісквіт з пористою структурою, то слід збивати білки до утворення пишної суміші;
  • банани можна доповнити перемеленими горіхами, курагою, родзинками;
  • для додання яскравого смаку начинки, можна банани посипати ваніллю і корицею.

Приготування торта «Норка крота» не таке вже й складне. Головне — треба все робити згідно з рецептурою і додавати необхідну кількість компонентів. Тільки так можна зробити чудову випічку на всі випадки життя!

Що ще почитати: