16 июнь 2019 1 441

Як приготувати простий і шоколадний торт з вишнею

Якщо до вас раптом вирішили прийти гості, або ви не знаєте, який десерт приготувати на святковий вечір, вихід є. Обов'язково приготуйте торт з вишнею.

Ця випічка виходить досить незвичайною і чудовою. Вишня додасть аромат і трохи кислинки. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати цей десерт, пропонуємо розглянути кілька рецептів.
Торт з вишнею: покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих яєць - 3 шт.
20 %-ної сметани або вершків - 100 мл
майонезу - 200 грам
борошна вищого сорту - 300 грам
свіжої або замороженої вишні - 500 грам
цукрового піску - 250 грам
розпушувача - ½ Ч. ложки
масла вершкового - для змащування форми
панірування - для прикраси
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Як зробити:

  1. Курячі яйця розбиваємо, поділяємо білки і жовтки і викладаємо їх по окремих чашках. Білки прибираємо на деякий час в холодне місце, охолоджені білки швидше і краще утворюють густу піну під час збивання;
  2. До жовтків висипаємо пів склянки цукрового піску і перемішуємо вінчиком або міксером до повного розчинення цукрового піску;
  3. Далі до суміші з цукру додаємо сметану або вершки, майонез і розпушувач. Все ретельно перемішуємо вінчиком. Майонез надає випічці пишну і рихлу структуру;
  4. Борошно необхідно просіяти через сито, це додасть їй пишність. Потім засипаємо борошно в суміш невеликими порціями, при цьому перемішуємо і розбиваємо всі грудочки;
  5. Форму для запікання ретельно змащуємо вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями, це потрібно для того, щоб надалі готовий корж можна було легко вийняти з форми;
  6. Далі заливаємо в неї рідке тісто і розподіляємо його по всій площі форми. Поверхня розрівнюємо ложкою;
  7. Духова шафа прогріваємо до 180-200 градусів і поміщаємо в його форму з тестом. Запікаємо все до золотистого кольору;
  8. Збиваємо білкову суміш з цукром до утворення піни. Для збивання можна використовувати віночок, міксер або блендер;
  9. Виймаємо корж з духовки, викладаємо на його поверхню вишню і заливаємо все білковою масою з цукровим піском;
  10. Потім торт знову поміщаємо в духовку, зменшуємо температуру до 130-150 градусів і печемо до готовності. Виймати випічку можна, коли верх стане рожевого відтінку;
  11. Готовий торт трохи охолоджуємо і виймаємо. Краще всього використовувати орендовану форму, з неї можна легко вийняти торт і не пошкодити його.

Приготувати оладки з курячої грудки не так складно. Це просте і смачне і просте блюдо, яке можна готувати кожен день.

Читайте як приготувати тісто для домашньої локшини. Її можна додавати в суп або ж подавати як окрему страву.

Тушкована капуста з картоплею і фаршем, а також інші рецепти цього популярного страви.

Торт шоколадний з вишнею

Компоненти для коржа:

  • Яйця курячі – 4 штуки;
  • Стакан цукрового піску;
  • 200 мл кислого молока;
  • Пачка масла або маргарину;
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки;
  • Какао-порошок – 120 грам;
  • Одна маленька ложечка харчової соди.

Для крему:

  • Півлітра сметани;
  • 150 грам цукрового піску;
  • 1 пакетик ванілі.

Додаткові компоненти:

  • Вишня свіжа – 350 грам;
  • Вишневий сік – 150 мл;
  • Шоколад – 100 грам.

Готування:

    1. Першим ділом розбиваємо яйця і ділимо білки і жовтки. До білків засипаємо цукровий пісок і збиваємо до пишноти;
    2. Потім до білків додаємо жовтки, при цьому не перестаємо збивати;

    1. Маргарин розтоплюється на водяній бані, поки він не стане рідким;

    1. Вливаємо в яєчну суміш повільно кефір і розтоплений маргарин. Збиваємо все міксером;

    1. Борошно з'єднуємо з харчовою содою і маленькими частинами засипаємо в рідку суміш. Все змішуємо і розбиваємо грудочки;
    2. Після цього в рідке тісто засипаємо какао порошок і перемішуємо;

    1. Форму для запікання промазуємо вершковим маслом і заливаємо в неї рідке тісто;
    2. Ставимо форму в прогрітий духовку до 180 градусів і печемо 40 хвилин. При запіканні не можна відкривати духовку, інакше корж сяде;

    1. Готовий корж охолодити, витягаємо з форми і ріжемо на три коржа;

    1. Плитку шоколаду розтоплюємо на водяній бані;
    2. Потім перший корж перевертаємо, викладаємо на плоску тарілку і промазуємо розтопленим шоколадом;

    1. У мисці змішуємо сметану, цукровий пісок і ванілін. Збиваємо все міксером;

    1. Після застигання шоколаду, корж перевертаємо і просочуємо його вишневим соком;

    1. Після цього промазуємо його сметанним кремом;

    1. Викладаємо на поверхню вишню без кісточок і знову промазуємо кремом;

  1. Також промазуємо другий корж – розтоплений шоколад, вишневий сік, сметанний крем, вишня і знову крем.

Ці два рецепти допоможуть урізноманітнити ваше меню. Такі тортики можна готувати як для свят, так і для повсякденного меню. Готуються вони дуже просто, та й по вартості виходять не надто дорого. Обов'язково приготуйте їх як можна швидше, не відкладайте на потім.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: