Як готувати пиріжкове тісто на сухих дріжджах
Які думки відвідують вашу думку, коли ви чуєте про пиріжках? Напевно думаєте про тих самих, які вам пекла бабуся ще в далекому дитинстві. Все вірно?
Давайте разом згадаємо той смак, аромат і ті незабутні відчуття, які ми відчували під час поїдання пиріжків в дитинстві? Ми впевнені, що ви вже знаєте, про що ми говоримо і ледве чекаєте, щоб почати.
Сьогодні ми розповімо вам три варіанти приготування, а з начинкою ви вже пограйте самі. Це може бути солодко: варення, яблука з цукром і корицею, родзинки з сиром або будь-які фрукти/ягоди по вашому смаку.
З несолодких варіантів можемо рекомендувати будь-який вид сиру з зеленню, яйця з рисом, м'ясо, фарш, картоплю, капусту, печінку, рибу і так далі.
Ми поділимося з вами класичним рецептом, потім замісимо без яєць і завершимо всі здобним варіантом. Ми впевнені, що вам сподобається! Адже всі рецепти перевірені нами і ми можемо переконувати вас у тому, що вони вийдуть!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 480 г |
теплого молока - | 310 мл |
солі - | 8 г |
рослинної олії - | 70 мл |
цукрового піску - | 55 г |
сухих дріжджів - | 15 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 241 Ккал |
Як замісити:
- Борошно пустити через сито хоча б два рази;
- Потім 45 грам змішати з цукром, молоком і дріжджами;
- Довести компоненти до однорідної текстури і залишити на п'ятнадцять хвилин, щоб маса почала підніматися;
- По закінченню часу в масу додати сіль, масло і борошно в кілька етапів;
- Замісити масу і знову прибрати його на чверть години в тепле місце;
- За цей час тісто підніметься два рази, і з ним уже можна буде працювати.
Рецепт пирожкового тіста без яєць для смаження
- 820 г борошна;
- 210 мл окропу;
- 210 мл молока або води;
- 45 мл рослинного масла;
- 11 г сухих дріжджів;
- 5 г солі;
- 15 г цукру.
По часу – 20 хвилин.
По калорійності – 238 калорій.
Як замісити:
- Відразу ж поставити кип'ятитися воду, так як нам потрібен крутий окріп;
- Молоко або воду підігріти і розвести в рідині дріжджі;
- Додати до них масло, цукор і сіль, добре перемішати;
- Борошно пропустити через сито в глибоку ємність, зробити в центрі поглиблення і вилити туди рідку масу;
- Перемішати рідкі та сухі компоненти, відразу ж влити окріп і вимішувати до десяти хвилин, щоб воно стало еластичним;
- З готової маси відразу ж можна формувати пиріжки, а смажити їх до рум'яності з усіх сторін в киплячому маслі.
Спробуйте приготувати пожарські котлети рецепти з фото на сторінках нашого порталу — це дивно соковите і смачне блюдо до будь-якого гарніру.
Читайте як приготувати дієтичні страви для схуднення в мультиварці.
Що таке збитень і як його правильно приготувати читайте наші рецепти з фото і відео.
Здобне тісто на молоці і сухих дріжджах
- 510 мл теплого молока;
- 3 г солі;
- 30 г цукру;
- 7 склянок борошна + 60 м;
- 160 г масла вершкового;
- 11 г сухих дріжджів;
- 45 г цукрового піску;
- 3 яйця.
По часу – 15 хвилин.
По калорійності – 327 калорій.
Як замісити:
- Молоко підігріти і розчинити в ньому 30 грам цукру;
- Борошно (60 грам) з'єднати з дріжджами і додати масу в тепле молоко;
- Перемішати і перекласти в тепле місце;
- Яйця збити з залишками цукру і додати в підняту опару;
- Масло розтопити і влити до інших компонентів;
- Туди ж відправити сіль і залишки борошна, замісити тісто;
- Миску або іншу ємність трохи змастити олією і помістити в неї готову масу;
- Накрити плівкою, поставити в тепле місце і дочекатися, поки підніметься в два рази;
- З пишної маси формувати і наповнювати пиріжки, запікати їх до рум'яності.
Корисні поради
Раз вже ми готуємо пиріжкове тісто, то потрібно пам'ятати про декілька радах в його приготуванні:
- При випіканні пиріжків краще не відкривати дверцята духової шафи щоб уникнути різкого перепаду температур (пиріжки можуть впасти або просто не піднятися);
- Воду завжди можна замінити молоком і навпаки. Але кулінари і кондитери високого рівня настійно рекомендують давати і молоко, і воду в рівній пропорції. Вони запевняють, що так смачніше всього;
- Молоко (або вода) обов'язково повинні бути теплими, адже це ідеальна температура для активності дріжджів. Пам'ятайте про те, що в дуже теплої або гарячої рідини вони гинуть.
Ми приготували три різних варіанти тіста для пиріжків. Вибирайте для себе той рецепт, який вам більше до душі і готуйте із задоволенням, насолоджуючись помпезним аромат випічки по всьому будинку. Ваші вироби сподобаються не тільки вам і вашій родині. Всі гості будуть в захваті, так що будьте готові до щирих компліментів!