Як приготувати млинці з кукурудзяного борошна
Напевно, мало господинь знає, що тісто для млинців можна робити з кукурудзяного борошна. Готові млинчики з неї виходять рум'яними з хрусткою скоринкою. Крім цього, ця борошно володіє підвищеним рівнем корисних речовин, у ній є цинк, марганець, фосфор, вітаміни групи А, В, РР і багато інші корисні компоненти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кукурудзяне борошно дрібного помелу - | 200 грам |
молоко - | півтора склянки |
курячі яйця - | 2 штуки |
цукор - | 3,5 великі ложки |
сіль - | щіпка |
рослинна олія - | 100 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 225 Ккал |
Готуємо млинці з кукурудзяного борошна на молоці так:
- Для початку потрібно прогріти молоко, воно повинно бути теплим;
- Прогріте молоко переливаємо в глибоку ємність;
- Розбиваємо курячі яйця і викладаємо в ємність з молоком;
- Додаємо сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо;
- Після того як маса стане однорідною, починаємо частинами всипати борошно і при цьому одночасно перемішуємо за допомогою віночка, щоб не було грудочок;
- Засипаємо борошно і добре розмішуємо;
- Далі заливаємо олію і добре змішуємо з тестом;
- Після цього можна залишити трохи постояти, щоб розійшлися всі грудочки;
- Сковороду змащуємо рослинним маслом з усіх боків і ставимо прогріватися на вогонь;
- Перш ніж зачерпнути тісто, його варто добре перемішати. Справа в тому, що маїсова (кукурудзяна) борошно має зернисту структуру, з цієї причини вона буде осідати на дно;
- Зачерпываем тісто ополоником і виливаємо на прогріту поверхню сковорідки;
- Залишаємо обсмажуватися з одного боку близько двох хвилин;
- Далі лопаткою перевертаємо на інший бік і також обсмажуємо пару хвилин;
- Готові млинці кладемо на плоску тарілку;
- При бажанні поливаємо вершками або фруктовим сиропом.
Дієтичні млинці з кукурудзяного борошна на воді
Готувати будемо з наступних компонентів:
- вода – 750 мл;
- склянку борошна кукурудзяного;
- борошно пшеничне – 1 склянка;
- два яйця;
- масло рослинне – 100 мл;
- 1 маленька ложка крохмального порошку;
- щіпка харчової соди;
- 1 ч. ложка кухонної солі.
Процес приготування займе 1 годину.
Калорійність – 195 ккал.
Починаємо готувати:
- У велику чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і підсипаємо цукровий пісок;
- Все добре збиваємо, цей процес можна виконати віночком або міксером;
- Після цього можна залити воду. Воду рекомендується використовувати кип'ячену кімнатної температури;
- Знову все збиваємо вінчиком або міксером. Зверху повинна утворитися шапочка з піни;
- Змішуємо пшеничне борошно з крохмалем і харчовою содою. Цю суху суміш просіваємо в масу з води і яєць;
- Далі кукурудзяне борошно просіваємо;
- За допомогою міксера або блендера розмішуємо. Важливо щоб вийшла рівномірна маса без грудочок;
- Після цього додаємо рослинне масло і ще раз розмішуємо;
- Залишаємо тісто настоятися 20 хвилин, за цей період борошно трохи набухне і суміш стане густіше;
- Поверхня сковорідки змащуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь;
- Виливаємо тісто на поверхню і розподіляємо;
- Обсмажуємо кожну сторону за 2 хвилини і викладаємо на тарілку;
- Готові млинці можна змастити вершковим маслом або сметаною. Також можна додати варення, цукор або мед, або загорнути будь-яку начинку.
Читайте як приготувати пельмені з рибою — смачне і незвичайне блюдо, яке чудово підійде для недільного обіду.
Ніжний і ситний суп-пюре з цибулею-пореєм сподобається справжнім гурманам. Спробуйте його приготувати за нашими рецептами.
Візьміть на замітку рецепт яловичини з пашини — вийде дуже смачна закуска.
Курукурзные млинці на кефірі
Для приготування потрібні продукти з наступного списку:
- 400 грам кукурудзяного борошна;
- два яйця;
- 1 літр кефіру чи кисляку;
- половина склянки гарячої води;
- 130 грам цукрового піску;
- щіпка харчової соди;
- пара крапель соку лимона;
- невеликий шматочок несолоного свинячого сала.
На приготування піде 1,5 години.
Калорійність – 210 ккал.
Кулінарний процес:
- У глибоку ємність наливаємо кефір;
- Розбиваємо курячі яйця і викладаємо до кефіру, добре розмішуємо лопаткою;
- Далі додаємо дрібку солі і засипаємо цукровий пісок;
- Гарненько розмішуємо віночком до утворення однорідної консистенції, важливо щоб не було грудочок;
- На наступному етапі необхідно залити гарячу воду. Вливати окріп потрібно по частинах, при цьому обов'язково все розмішуємо;
- В кінці гасимо харчову соду соком лимона і додаємо в тісто;
- Залишаємо тісто постояти протягом 30 хвилин, за цей період всі грудочки розійдуться;
- Сковорідку з товстим дном прогріваємо і змащуємо шматочком сала;
- Наливаємо на розігріту поверхню сковороди тісто і залишаємо обсмажуватися;
- Готувати млинці слід по 2 хвилини з кожного боку;
- Викладаємо тонкі млинці на плоску тарілку;
- Ажурні млинці можна відразу змащувати маслом. Також вони будуть відмінно поєднуватися з вершками, згущеним молоком, медом, повидлом і будь-яким варенням. При бажанні можна загорнути будь-яку начинку.
Готуємо млинці на мінералці
Що нам знадобиться:
- 500 мл мінеральної води;
- близько склянки кукурудзяного борошна;
- борошно пшеничне – 200 мл;
- 60 грам цукрового піску;
- три яйця;
- щіпка солі;
- 80 мл рослинного масла.
На приготування буде потрібно 1-1,5 години.
Калорійність – 198 ккал.
Як правильно робити млинці з кукурудзяного борошна на мінералці:
- У чашку насипати борошно пшеничне, засипаємо до не кукурудзяне борошно;
- Додаємо до сухих інгредієнтів сіль і трохи цукрового піску, на свій смак;
- В окрему чашку розбиваємо яйця і добре збиваємо міксером до появи піни;
- Далі по частинах заливаємо яйця в борошняну суміш;
- Добре перемішуємо суху суміш зі збитими яйцями;
- Потім починаємо всі розбавляти мінеральною водою, при цьому не забуваємо все перемішати віночком;
- Розмішуємо дуже ретельно, щоб у тісті не залишалося грудочок;
- В кінці додаємо рослинне масло і розмішуємо ще раз;
- Накриваємо ємність з тістом рушником і залишаємо постояти хвилин 30;
- Сковороду промазуємо маслом і прогріваємо;
- Наливаємо на прогріту поверхню рідке тісто і ставимо обсмажуватися;
- Готуємо блін по 2 хвилини з кожного боку;
- Акуратно за допомогою лопатки знімаємо млинець і приступаємо до приготування подальших;
- Готові млинці можна змастити вершковим маслом або вершками;
- Якщо ви любите солодке, то можна присипати цукром, полити варенням, згущеним молоком або медом;
- При бажанні можна загорнути будь-яку начинку з овочів, фруктів, м'яса, печінки, сиру.
Рецепт млинців з кукурудзяного борошна на крохмалі
Для приготування будуть потрібні наступні компоненти:
- молоко – 400 мл;
- 2 яйця;
- 200 грам крохмалю з кукурудзи;
- 60 грам цукру;
- 2 великі ложки оливкової олії;
- сіль поварена на свій смак;
- сало свиняче для змащування – невеликий шматочок.
На приготування буде потрібно 1-1,5 години.
Калорійність – 185 ккал.
Як потрібно робити:
- У глибоку чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і сіль;
- Всі компоненти добре збиваємо за допомогою віночка або міксера. У результаті повинна вийти пишна маса з піною на поверхні;
- Далі за допомогою ложки починаємо засипати кукурудзяний крохмаль, вводимо його частинами;
- У процесі всмоктування не забуваємо все перемішувати, щоб не утворювалися великі грудочки;
- У процесі перемішування масу розбавляємо молоком, його також вливаємо порційно;
- Після повного вливання молока ретельно розмішуємо віночком до однорідності;
- Залишаємо трохи постояти(хвилин 20-30), за цей період розійдуться всі грудочки і тісто загусне;
- Далі наливаємо масло і перемішуємо;
- Ставимо на вогонь жаровню з товстим дном і прогріваємо;
- Змащуємо гарячу поверхню салом;
- Наливаємо рідке тісто, розрівнюємо його по всій поверхні і залишаємо готуватися;
- Смажимо кожну сторону хвилини 2-3, не більше;
- Знімаємо млинець лопаткою і приступаємо до приготування інших млинців;
- Готові млинці будуть відмінно поєднуватися зі сметаною, повидлом, згущеним молоком, фруктовим сиропом або натуральним медом.
Заварні млинці
Для приготування нам будуть потрібні інгредієнти зі списку нижче:
- борошно кукурудзяне – 100 грам;
- половина склянки пшеничного борошна;
- молоко пастеризоване – 2 склянки;
- нежирні вершки – 50 грам;
- дріжджі з швидкою дією – 10 грам;
- масло рослинне – 3 ст. ложки;
- яйце – 1 штука;
- цукровий пісок – 2 великі ложки;
- 60 грам вершкового масла.
На приготування піде 1,5 години.
Калорійність – 245 ккал.
Як потрібно правильно робити заварні млинці на кукурудзяній муці:
- У сотейник наливаємо склянки молока, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння;
- У чашку насипати кукурудзяне борошно, заливаємо її гарячим молоком, розмішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися;
- Молоко, що залишилося, прогріваємо до теплого стану, насипаємо в нього сухі дріжджі і залишаємо постояти хвилин 20;
- В охолоджену суміш з кукурудзяного борошна з молоком наливаємо дріжджі і добре розмішуємо;
- Далі насипаємо пшеничне борошно, ретельно розмішуємо і залишаємо стоятиме 15 хвилин;
- Розбиваємо яйце, поділяємо білок і жовток;
- Жовток добре розтираємо з цукром, а білок ретельно збиваємо;
- У тісто додаємо жовток з цукром, далі білок і вершки;
- Все швидко розмішуємо до однорідності. Залишаємо стояти під кришкою ще протягом 15 хвилин;
- Сковороду змащуємо маслом і ставимо прогріватися;
- На гарячу поверхню наливаємо тісто, розрівнюємо його ложкою;
- Обсмажуємо кожну сторону по 3 хвилини;
- Готові млинці знімаємо лопаткою;
- Кожен млинець змащуємо вершковим маслом і складаємо у вигляді стопки;
- Подаємо разом сметаною і цукром. При бажанні можна змастити медом або фруктовим сиропом.
Млинці, приготовані за цим рецептом, виходять не тільки смачними, але і дуже корисними. Вони можуть трохи відрізнятися від традиційного російського частування, але все одно вони вам сподобаються. Додатково їх можна змастити маслом або загорнути в них улюблену начинку. Вони можуть стати чудовим сніданком, так як легко поєднуються з чаєм, кавою або молоком.