15 июнь 2019 5 484

Як приготувати млинці з кукурудзяного борошна

Напевно, мало господинь знає, що тісто для млинців можна робити з кукурудзяного борошна. Готові млинчики з неї виходять рум'яними з хрусткою скоринкою. Крім цього, ця борошно володіє підвищеним рівнем корисних речовин, у ній є цинк, марганець, фосфор, вітаміни групи А, В, РР і багато інші корисні компоненти.

Основний рецепт
Інгредієнти Кількість
кукурудзяне борошно дрібного помелу - 200 грам
молоко - півтора склянки
курячі яйця - 2 штуки
цукор - 3,5 великі ложки
сіль - щіпка
рослинна олія - 100 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 Ккал

Готуємо млинці з кукурудзяного борошна на молоці так:

  1. Для початку потрібно прогріти молоко, воно повинно бути теплим;
  2. Прогріте молоко переливаємо в глибоку ємність;
  3. Розбиваємо курячі яйця і викладаємо в ємність з молоком;
  4. Додаємо сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо;
  5. Після того як маса стане однорідною, починаємо частинами всипати борошно і при цьому одночасно перемішуємо за допомогою віночка, щоб не було грудочок;
  6. Засипаємо борошно і добре розмішуємо;
  7. Далі заливаємо олію і добре змішуємо з тестом;
  8. Після цього можна залишити трохи постояти, щоб розійшлися всі грудочки;
  9. Сковороду змащуємо рослинним маслом з усіх боків і ставимо прогріватися на вогонь;
  10. Перш ніж зачерпнути тісто, його варто добре перемішати. Справа в тому, що маїсова (кукурудзяна) борошно має зернисту структуру, з цієї причини вона буде осідати на дно;
  11. Зачерпываем тісто ополоником і виливаємо на прогріту поверхню сковорідки;
  12. Залишаємо обсмажуватися з одного боку близько двох хвилин;
  13. Далі лопаткою перевертаємо на інший бік і також обсмажуємо пару хвилин;
  14. Готові млинці кладемо на плоску тарілку;
  15. При бажанні поливаємо вершками або фруктовим сиропом.

Дієтичні млинці з кукурудзяного борошна на воді

Готувати будемо з наступних компонентів:

  • вода – 750 мл;
  • склянку борошна кукурудзяного;
  • борошно пшеничне – 1 склянка;
  • два яйця;
  • масло рослинне – 100 мл;
  • 1 маленька ложка крохмального порошку;
  • щіпка харчової соди;
  • 1 ч. ложка кухонної солі.

Процес приготування займе 1 годину.

Калорійність – 195 ккал.

Починаємо готувати:

  1. У велику чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і підсипаємо цукровий пісок;
  2. Все добре збиваємо, цей процес можна виконати віночком або міксером;
  3. Після цього можна залити воду. Воду рекомендується використовувати кип'ячену кімнатної температури;
  4. Знову все збиваємо вінчиком або міксером. Зверху повинна утворитися шапочка з піни;
  5. Змішуємо пшеничне борошно з крохмалем і харчовою содою. Цю суху суміш просіваємо в масу з води і яєць;
  6. Далі кукурудзяне борошно просіваємо;
  7. За допомогою міксера або блендера розмішуємо. Важливо щоб вийшла рівномірна маса без грудочок;
  8. Після цього додаємо рослинне масло і ще раз розмішуємо;
  9. Залишаємо тісто настоятися 20 хвилин, за цей період борошно трохи набухне і суміш стане густіше;
  10. Поверхня сковорідки змащуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь;
  11. Виливаємо тісто на поверхню і розподіляємо;
  12. Обсмажуємо кожну сторону за 2 хвилини і викладаємо на тарілку;
  13. Готові млинці можна змастити вершковим маслом або сметаною. Також можна додати варення, цукор або мед, або загорнути будь-яку начинку.

Читайте як приготувати пельмені з рибою — смачне і незвичайне блюдо, яке чудово підійде для недільного обіду.

Ніжний і ситний суп-пюре з цибулею-пореєм сподобається справжнім гурманам. Спробуйте його приготувати за нашими рецептами.

Візьміть на замітку рецепт яловичини з пашини — вийде дуже смачна закуска.

Курукурзные млинці на кефірі

Для приготування потрібні продукти з наступного списку:

  • 400 грам кукурудзяного борошна;
  • два яйця;
  • 1 літр кефіру чи кисляку;
  • половина склянки гарячої води;
  • 130 грам цукрового піску;
  • щіпка харчової соди;
  • пара крапель соку лимона;
  • невеликий шматочок несолоного свинячого сала.

На приготування піде 1,5 години.

Калорійність – 210 ккал.

Кулінарний процес:

  1. У глибоку ємність наливаємо кефір;
  2. Розбиваємо курячі яйця і викладаємо до кефіру, добре розмішуємо лопаткою;
  3. Далі додаємо дрібку солі і засипаємо цукровий пісок;
  4. Гарненько розмішуємо віночком до утворення однорідної консистенції, важливо щоб не було грудочок;
  5. На наступному етапі необхідно залити гарячу воду. Вливати окріп потрібно по частинах, при цьому обов'язково все розмішуємо;
  6. В кінці гасимо харчову соду соком лимона і додаємо в тісто;
  7. Залишаємо тісто постояти протягом 30 хвилин, за цей період всі грудочки розійдуться;
  8. Сковорідку з товстим дном прогріваємо і змащуємо шматочком сала;
  9. Наливаємо на розігріту поверхню сковороди тісто і залишаємо обсмажуватися;
  10. Готувати млинці слід по 2 хвилини з кожного боку;
  11. Викладаємо тонкі млинці на плоску тарілку;
  12. Ажурні млинці можна відразу змащувати маслом. Також вони будуть відмінно поєднуватися з вершками, згущеним молоком, медом, повидлом і будь-яким варенням. При бажанні можна загорнути будь-яку начинку.

Готуємо млинці на мінералці

Що нам знадобиться:

  • 500 мл мінеральної води;
  • близько склянки кукурудзяного борошна;
  • борошно пшеничне – 200 мл;
  • 60 грам цукрового піску;
  • три яйця;
  • щіпка солі;
  • 80 мл рослинного масла.

На приготування буде потрібно 1-1,5 години.

Калорійність – 198 ккал.

Як правильно робити млинці з кукурудзяного борошна на мінералці:

  1. У чашку насипати борошно пшеничне, засипаємо до не кукурудзяне борошно;
  2. Додаємо до сухих інгредієнтів сіль і трохи цукрового піску, на свій смак;
  3. В окрему чашку розбиваємо яйця і добре збиваємо міксером до появи піни;
  4. Далі по частинах заливаємо яйця в борошняну суміш;
  5. Добре перемішуємо суху суміш зі збитими яйцями;
  6. Потім починаємо всі розбавляти мінеральною водою, при цьому не забуваємо все перемішати віночком;
  7. Розмішуємо дуже ретельно, щоб у тісті не залишалося грудочок;
  8. В кінці додаємо рослинне масло і розмішуємо ще раз;
  9. Накриваємо ємність з тістом рушником і залишаємо постояти хвилин 30;
  10. Сковороду промазуємо маслом і прогріваємо;
  11. Наливаємо на прогріту поверхню рідке тісто і ставимо обсмажуватися;
  12. Готуємо блін по 2 хвилини з кожного боку;
  13. Акуратно за допомогою лопатки знімаємо млинець і приступаємо до приготування подальших;
  14. Готові млинці можна змастити вершковим маслом або вершками;
  15. Якщо ви любите солодке, то можна присипати цукром, полити варенням, згущеним молоком або медом;
  16. При бажанні можна загорнути будь-яку начинку з овочів, фруктів, м'яса, печінки, сиру.

Рецепт млинців з кукурудзяного борошна на крохмалі

Для приготування будуть потрібні наступні компоненти:

  • молоко – 400 мл;
  • 2 яйця;
  • 200 грам крохмалю з кукурудзи;
  • 60 грам цукру;
  • 2 великі ложки оливкової олії;
  • сіль поварена на свій смак;
  • сало свиняче для змащування – невеликий шматочок.

На приготування буде потрібно 1-1,5 години.

Калорійність – 185 ккал.

Як потрібно робити:

  1. У глибоку чашку розбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і сіль;
  2. Всі компоненти добре збиваємо за допомогою віночка або міксера. У результаті повинна вийти пишна маса з піною на поверхні;
  3. Далі за допомогою ложки починаємо засипати кукурудзяний крохмаль, вводимо його частинами;
  4. У процесі всмоктування не забуваємо все перемішувати, щоб не утворювалися великі грудочки;
  5. У процесі перемішування масу розбавляємо молоком, його також вливаємо порційно;
  6. Після повного вливання молока ретельно розмішуємо віночком до однорідності;
  7. Залишаємо трохи постояти(хвилин 20-30), за цей період розійдуться всі грудочки і тісто загусне;
  8. Далі наливаємо масло і перемішуємо;
  9. Ставимо на вогонь жаровню з товстим дном і прогріваємо;
  10. Змащуємо гарячу поверхню салом;
  11. Наливаємо рідке тісто, розрівнюємо його по всій поверхні і залишаємо готуватися;
  12. Смажимо кожну сторону хвилини 2-3, не більше;
  13. Знімаємо млинець лопаткою і приступаємо до приготування інших млинців;
  14. Готові млинці будуть відмінно поєднуватися зі сметаною, повидлом, згущеним молоком, фруктовим сиропом або натуральним медом.

Заварні млинці

Для приготування нам будуть потрібні інгредієнти зі списку нижче:

  • борошно кукурудзяне – 100 грам;
  • половина склянки пшеничного борошна;
  • молоко пастеризоване – 2 склянки;
  • нежирні вершки – 50 грам;
  • дріжджі з швидкою дією – 10 грам;
  • масло рослинне – 3 ст. ложки;
  • яйце – 1 штука;
  • цукровий пісок – 2 великі ложки;
  • 60 грам вершкового масла.

На приготування піде 1,5 години.

Калорійність – 245 ккал.

Як потрібно правильно робити заварні млинці на кукурудзяній муці:

  1. У сотейник наливаємо склянки молока, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння;
  2. У чашку насипати кукурудзяне борошно, заливаємо її гарячим молоком, розмішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися;
  3. Молоко, що залишилося, прогріваємо до теплого стану, насипаємо в нього сухі дріжджі і залишаємо постояти хвилин 20;
  4. В охолоджену суміш з кукурудзяного борошна з молоком наливаємо дріжджі і добре розмішуємо;
  5. Далі насипаємо пшеничне борошно, ретельно розмішуємо і залишаємо стоятиме 15 хвилин;
  6. Розбиваємо яйце, поділяємо білок і жовток;
  7. Жовток добре розтираємо з цукром, а білок ретельно збиваємо;
  8. У тісто додаємо жовток з цукром, далі білок і вершки;
  9. Все швидко розмішуємо до однорідності. Залишаємо стояти під кришкою ще протягом 15 хвилин;
  10. Сковороду змащуємо маслом і ставимо прогріватися;
  11. На гарячу поверхню наливаємо тісто, розрівнюємо його ложкою;
  12. Обсмажуємо кожну сторону по 3 хвилини;
  13. Готові млинці знімаємо лопаткою;
  14. Кожен млинець змащуємо вершковим маслом і складаємо у вигляді стопки;
  15. Подаємо разом сметаною і цукром. При бажанні можна змастити медом або фруктовим сиропом.

Млинці, приготовані за цим рецептом, виходять не тільки смачними, але і дуже корисними. Вони можуть трохи відрізнятися від традиційного російського частування, але все одно вони вам сподобаються. Додатково їх можна змастити маслом або загорнути в них улюблену начинку. Вони можуть стати чудовим сніданком, так як легко поєднуються з чаєм, кавою або молоком.

Що ще почитати: