06 апрель 2019 1 800

Як швидко і смачно приготувати грінки з білого хліба

Багатьом грінки з білого хліба знайомі ще з дитинства як смачне частування на сніданок. Це блюдо здатне втамувати надовго голод і підняти настрій прямо з ранку. Вони відмінно поєднуються з чаєм, кавою, соками та іншими солодкими напоями.

Можливо, хтось хоче зробити це блюдо, але тільки не знає рецепт. Але це зовсім не страшно! Наступні рецепти допоможуть заповнити цей невеликий пробіл у вашому меню.

Рецепт простих грінок з білого хліба
Інгредієнти Кількість
булка хліба або батон - 1 шт.
вершкове масло - 100 г
кріп - пучок
сіль - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Приготування:

Хліб або батон необхідно розрізати на шматочки. Форму і розмір шматочків робіть на свій розсуд. Якщо ви хочете зробити їх як варіант для сніданку, то робіть не дуже товсті слайсы, якщо ж для супу, то шматочки робіть невеликими у вигляді квадратиків;

Пучок кропу обполіскуємо водою і дрібно шаткуємо ножиком;

Жаровню необхідно розігріти і промазати рясно вершковим маслом. Бажано додавати більше олії. Грінки, обсмажені на великій кількості олії, виходять дуже смачними;

Потім шматочки хліба або батона викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо пару хвилин. Перевертаємо шматочки і насипаємо на них кріп і сіль;

Далі хліб знову перевертаємо і смажимо, щоб кріп повністю схопився. Верхню сторону також обсипаємо кропом і сіллю;

Через кілька хвилин шматочки потрібно перевернути на іншу сторону. Смажимо, поки кріп повністю не прожариться;

Готові грінки будуть хорошим варіантом для сніданку і для обідніх страв.

Як підсмажити грінки з пшеничного хліба з яйцем

Нам буде потрібно:

  • Половина батона;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • Цукровий пісок – 1 ч. ложка;
  • Молоко – 50 мл;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Трохи солі.

Як зробити:

  1. Розбиваємо курячі яйця і викладаємо в чашку;
  2. Засипаємо до яєць цукровий пісок і сіль;
  3. Все гарненько перемішуємо вінчиком або міксером;
  4. Потім повільно заливаємо молоко, змішуємо до однорідної консистенції;
  5. Батон необхідно розрізати на тонкі скибочки, їх товщина повинна складати не більше 1 см. Дуже зручно використовувати вже готовий нарізний батон;
  6. Ставимо сковороду на плиту, яка призначена для млинців і прогріваємо
  7. Після цього кожну скибочку занурюємо в яєчно-молочну суміш з усіх сторін;
  8. Викладаємо шматочки на гарячу поверхню сковороди і наливаємо олію. Приблизно 2 великі ложки;
  9. Обсмажуємо скибочки з одного боку декілька хвилин, перевертаємо на інший бік.

М'ясо в мультиварці рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Читайте декілька різноманітних рецептів.

Як правильно приготувати рибу на пару в мультиварці. Страва тільки виграє, якщо ви скористаєтеся нашими порадами.

Піджарка зі свинини, як приготувати страву за неймовірно смачним рецептом. Дивіться відео та покрокові фото.

Підсушені грінки в духовці з білої булки

Готуємо наступне:

  • Буханець хліба білого на 500 грам;
  • Рослинна олія;
  • Сушений орегано – 20 грам;
  • Суміш з чебрецю і базиліка – 40 грам;
  • Сушений лук – половина ч. ложки;
  • ½ Ч. ложка сушеного часнику.

Як зробити:

  1. Насамперед необхідно розпалити духова шафа і залишити розігріватися. Температура в ньому повинна дійти до позначки 165 градусів%
  2. Буханець хліба необхідно розрізати на середні кубики;
  3. Розкладаємо шматочки на деко рівномірним шаром;
  4. У миску наливаємо 200 мл рослинного масла, засипаємо туди сушений орегано, чебрець, базилік, сушену цибулю і часник. Все добре перемішуємо;
  5. Потім цією сумішшю поливаємо шматочки хліба, ретельно їх перемішуємо, щоб вся суміш рівномірно розподілилася;
  6. Далі деко поміщаємо в прогрітий духовий шафа на 15 хвилин;
  7. Хвилин через 7 шматочки потрібно буде перемішати;
  8. Готові грінки можна на сніданок або обід з супами.

Грінки з пшеничного хліба з часником

Підготуємо наступне:

  • Багет – 2 штуки;
  • 3 часникового зубця;
  • Вершкове масло.

Як робиться:

  1. Часникові зубці очищаємо від шкірки, розрізаємо на 2 частини;
  2. Ставимо На плиту жаровню, прогріваємо і викладаємо шматочки вершкового масла;
  3. Як тільки масло розтопиться, викладаємо в нього розрізані зубчики часнику і обсмажуємо. Масло має повністю просочитися часниковим запахом;
  4. Через хвилини 3-4 шматочки часнику виймаємо з масла;
  5. Багет розрізаємо на тонкі пластинки, їх ширина повинна становити 1 см;
  6. Потім скибочки обсмажуємо в часниковому маслі з обох боків до золотистого кольору;
  7. Готові часникові грінки кладемо на тарілку, подаємо на стіл.

Як зробити солодкі грінки з здобної булки

Солодкі грінки з ягодою

Що нам знадобиться:

  • 400 грам тостового нарізного хліба;
  • 3 курячого яйця;
  • Цукровий пісок – 100 грам;
  • 100 мл молока;
  • 100 грам полуниці;
  • 70 грам чорниці;
  • 1 ч. ложка – кориці;
  • 100 грам рідкого меду;
  • 50 грам цукрової пудри;
  • 50 грам замороженого вершкового масла;
  • Рослинна олія для обсмажування.

Рецептура:

  1. Першим ділом в миску наливаємо молоко, розбиваємо туди курячі яйця. Все добре перемішуємо вінчиком;
  2. Далі засипаємо туди цукровий пісок, мелену корицю, ретельно збиваємо до однорідності;
  3. Ставимо на газ сковорідку і прогріваємо;
  4. Шматочки хліба, попередньо розрізані на трикутники, поміщаємо в суміш з яєць з молоком і викладаємо на розігріту сковорідку. Наливаємо олію і смажимо з усіх сторін по 2 хвилини;
  5. Потім обсмажені грінки викладаємо на серветки з паперової основи, щоб з них скло зайве масло;
  6. Перед тим як подавати їх на стіл, на їх поверхню потрібно покласти тонкий шматочок замороженого вершкового масла і оббити рідким медом;
  7. Полуницю розрізаємо на тонкі скибочки і разом з чорницею викладаємо на грінки і присипаємо цукровою пудрою.

Солодкі грінки по-французьки

Нам знадобляться наступні компоненти:

  • Білий батон або здобна булка;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • Цукрова пудра – 150 грам;
  • Вершки – 60 мл;
  • Ванілін або мелена кориця;
  • Вершкове масло.

Правила готування:

  1. Батон або булку розрізаємо на тонкі пластинки;
  2. У чашку викладаємо вершки, розбиваємо туди ж курячі яйця збиваємо віночком;
  3. Потім додаємо туди цукрову пудру, мелену корицю, шматочок вершкового масла. Знову все збиваємо до однорідності;
  4. Ставимо На плиту жаровню і добре промазуємо вершковим маслом;
  5. Скибочки хліба занурюємо з усіх сторін в суміш з яєць і вершків і викладаємо на розігріту з маслом жаровню;
  6. Смажимо грінки з двох боків до рум'яного кольору, але не занадто довго;
  7. Готові грінки викладаємо на тарілку і посипаємо цукровою пудрою, меленою корицею.

З сиром маскарпоне

Підготуємо наступні компоненти:

  • Білий хліб – 500 грам;
  • 300 грам сиру маскарпоне;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • 100 мл вершків;
  • 150 грам коричневого цукру;
  • Ванілін;
  • Вершкове масло.

Готування:

  1. Хліб ріжемо на середні шматочки;
  2. У миску розбиваємо яйця, додаємо до них вершки, 50 грам коричневого цукру. Все ретельно збиваємо до однорідності;
  3. В іншу миску викладаємо сир маскарпоне, 100 грам коричневого цукру і ванілін. Перемішуємо до однорідності;
  4. Ставимо На плиту сковорідку викладаємо вершкове масло;
  5. На скибочку хліба намазуємо суміш з сиру маскарпоне, накриваємо другим шматочком хліба, занурюємо все в яєчно-вершкову суміш;
  6. Викладаємо бутерброди в яєчної суміші на сковороду і обсмажуємо з обох сторін по 3-4 хвилини;
  7. Ці грінки будуть відмінним десертом до чаю.

Грінки можна готувати різними способами. У будь-якому варіанті вони виходять дуже смачними і поживними. Їх можна використовувати як доповнення до супів та інших основних страв, так і в якості десерту до напоїв. Та й готувати їх дуже легко!

Що ще почитати: