Як швидко і смачно приготувати грінки з білого хліба
Багатьом грінки з білого хліба знайомі ще з дитинства як смачне частування на сніданок. Це блюдо здатне втамувати надовго голод і підняти настрій прямо з ранку. Вони відмінно поєднуються з чаєм, кавою, соками та іншими солодкими напоями.
Можливо, хтось хоче зробити це блюдо, але тільки не знає рецепт. Але це зовсім не страшно! Наступні рецепти допоможуть заповнити цей невеликий пробіл у вашому меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
булка хліба або батон - | 1 шт. |
вершкове масло - | 100 г |
кріп - | пучок |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 Ккал |
Приготування:
Хліб або батон необхідно розрізати на шматочки. Форму і розмір шматочків робіть на свій розсуд. Якщо ви хочете зробити їх як варіант для сніданку, то робіть не дуже товсті слайсы, якщо ж для супу, то шматочки робіть невеликими у вигляді квадратиків;
Пучок кропу обполіскуємо водою і дрібно шаткуємо ножиком;
Жаровню необхідно розігріти і промазати рясно вершковим маслом. Бажано додавати більше олії. Грінки, обсмажені на великій кількості олії, виходять дуже смачними;
Потім шматочки хліба або батона викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо пару хвилин. Перевертаємо шматочки і насипаємо на них кріп і сіль;
Далі хліб знову перевертаємо і смажимо, щоб кріп повністю схопився. Верхню сторону також обсипаємо кропом і сіллю;
Через кілька хвилин шматочки потрібно перевернути на іншу сторону. Смажимо, поки кріп повністю не прожариться;
Готові грінки будуть хорошим варіантом для сніданку і для обідніх страв.
Як підсмажити грінки з пшеничного хліба з яйцем
Нам буде потрібно:
- Половина батона;
- Курячі яйця – 2 штуки;
- Цукровий пісок – 1 ч. ложка;
- Молоко – 50 мл;
- Рослинна (звичайне) олію;
- Трохи солі.
Як зробити:
- Розбиваємо курячі яйця і викладаємо в чашку;
- Засипаємо до яєць цукровий пісок і сіль;
- Все гарненько перемішуємо вінчиком або міксером;
- Потім повільно заливаємо молоко, змішуємо до однорідної консистенції;
- Батон необхідно розрізати на тонкі скибочки, їх товщина повинна складати не більше 1 см. Дуже зручно використовувати вже готовий нарізний батон;
- Ставимо сковороду на плиту, яка призначена для млинців і прогріваємо
- Після цього кожну скибочку занурюємо в яєчно-молочну суміш з усіх сторін;
- Викладаємо шматочки на гарячу поверхню сковороди і наливаємо олію. Приблизно 2 великі ложки;
- Обсмажуємо скибочки з одного боку декілька хвилин, перевертаємо на інший бік.
М'ясо в мультиварці рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Читайте декілька різноманітних рецептів.
Як правильно приготувати рибу на пару в мультиварці. Страва тільки виграє, якщо ви скористаєтеся нашими порадами.
Піджарка зі свинини, як приготувати страву за неймовірно смачним рецептом. Дивіться відео та покрокові фото.
Підсушені грінки в духовці з білої булки
Готуємо наступне:
- Буханець хліба білого на 500 грам;
- Рослинна олія;
- Сушений орегано – 20 грам;
- Суміш з чебрецю і базиліка – 40 грам;
- Сушений лук – половина ч. ложки;
- ½ Ч. ложка сушеного часнику.
Як зробити:
- Насамперед необхідно розпалити духова шафа і залишити розігріватися. Температура в ньому повинна дійти до позначки 165 градусів%
- Буханець хліба необхідно розрізати на середні кубики;
- Розкладаємо шматочки на деко рівномірним шаром;
- У миску наливаємо 200 мл рослинного масла, засипаємо туди сушений орегано, чебрець, базилік, сушену цибулю і часник. Все добре перемішуємо;
- Потім цією сумішшю поливаємо шматочки хліба, ретельно їх перемішуємо, щоб вся суміш рівномірно розподілилася;
- Далі деко поміщаємо в прогрітий духовий шафа на 15 хвилин;
- Хвилин через 7 шматочки потрібно буде перемішати;
- Готові грінки можна на сніданок або обід з супами.
Грінки з пшеничного хліба з часником
Підготуємо наступне:
- Багет – 2 штуки;
- 3 часникового зубця;
- Вершкове масло.
Як робиться:
- Часникові зубці очищаємо від шкірки, розрізаємо на 2 частини;
- Ставимо На плиту жаровню, прогріваємо і викладаємо шматочки вершкового масла;
- Як тільки масло розтопиться, викладаємо в нього розрізані зубчики часнику і обсмажуємо. Масло має повністю просочитися часниковим запахом;
- Через хвилини 3-4 шматочки часнику виймаємо з масла;
- Багет розрізаємо на тонкі пластинки, їх ширина повинна становити 1 см;
- Потім скибочки обсмажуємо в часниковому маслі з обох боків до золотистого кольору;
- Готові часникові грінки кладемо на тарілку, подаємо на стіл.
Як зробити солодкі грінки з здобної булки
Солодкі грінки з ягодою
Що нам знадобиться:
- 400 грам тостового нарізного хліба;
- 3 курячого яйця;
- Цукровий пісок – 100 грам;
- 100 мл молока;
- 100 грам полуниці;
- 70 грам чорниці;
- 1 ч. ложка – кориці;
- 100 грам рідкого меду;
- 50 грам цукрової пудри;
- 50 грам замороженого вершкового масла;
- Рослинна олія для обсмажування.
Рецептура:
- Першим ділом в миску наливаємо молоко, розбиваємо туди курячі яйця. Все добре перемішуємо вінчиком;
- Далі засипаємо туди цукровий пісок, мелену корицю, ретельно збиваємо до однорідності;
- Ставимо на газ сковорідку і прогріваємо;
- Шматочки хліба, попередньо розрізані на трикутники, поміщаємо в суміш з яєць з молоком і викладаємо на розігріту сковорідку. Наливаємо олію і смажимо з усіх сторін по 2 хвилини;
- Потім обсмажені грінки викладаємо на серветки з паперової основи, щоб з них скло зайве масло;
- Перед тим як подавати їх на стіл, на їх поверхню потрібно покласти тонкий шматочок замороженого вершкового масла і оббити рідким медом;
- Полуницю розрізаємо на тонкі скибочки і разом з чорницею викладаємо на грінки і присипаємо цукровою пудрою.
Солодкі грінки по-французьки
Нам знадобляться наступні компоненти:
- Білий батон або здобна булка;
- Яйця курячі – 2 штуки;
- Цукрова пудра – 150 грам;
- Вершки – 60 мл;
- Ванілін або мелена кориця;
- Вершкове масло.
Правила готування:
- Батон або булку розрізаємо на тонкі пластинки;
- У чашку викладаємо вершки, розбиваємо туди ж курячі яйця збиваємо віночком;
- Потім додаємо туди цукрову пудру, мелену корицю, шматочок вершкового масла. Знову все збиваємо до однорідності;
- Ставимо На плиту жаровню і добре промазуємо вершковим маслом;
- Скибочки хліба занурюємо з усіх сторін в суміш з яєць і вершків і викладаємо на розігріту з маслом жаровню;
- Смажимо грінки з двох боків до рум'яного кольору, але не занадто довго;
- Готові грінки викладаємо на тарілку і посипаємо цукровою пудрою, меленою корицею.
З сиром маскарпоне
Підготуємо наступні компоненти:
- Білий хліб – 500 грам;
- 300 грам сиру маскарпоне;
- Яйця курячі – 2 штуки;
- 100 мл вершків;
- 150 грам коричневого цукру;
- Ванілін;
- Вершкове масло.
Готування:
- Хліб ріжемо на середні шматочки;
- У миску розбиваємо яйця, додаємо до них вершки, 50 грам коричневого цукру. Все ретельно збиваємо до однорідності;
- В іншу миску викладаємо сир маскарпоне, 100 грам коричневого цукру і ванілін. Перемішуємо до однорідності;
- Ставимо На плиту сковорідку викладаємо вершкове масло;
- На скибочку хліба намазуємо суміш з сиру маскарпоне, накриваємо другим шматочком хліба, занурюємо все в яєчно-вершкову суміш;
- Викладаємо бутерброди в яєчної суміші на сковороду і обсмажуємо з обох сторін по 3-4 хвилини;
- Ці грінки будуть відмінним десертом до чаю.
Грінки можна готувати різними способами. У будь-якому варіанті вони виходять дуже смачними і поживними. Їх можна використовувати як доповнення до супів та інших основних страв, так і в якості десерту до напоїв. Та й готувати їх дуже легко!