04 март 2019 4 631

Як приготувати грінки з батона з яйцем і молоком

Відповідно до класичного (і досить давнім рецептом), грінки — блюдо зовсім нехитре, готувався з «недоїдених» припасів. Це міг бути черствий хліб, шмат подсохшего сиру, сіль, подкисшее молоко, іноді помідори і дещиця копченого м'ясця.

Однак на сьогоднішній день рецепт грінок придбав досить конкретну форму, хоча, як і раніше, передбачає використання продуктів з числа тих, що завалялися на кухні.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Скибочки батона (можна замінити на білий хліб) - 8 шт.
Рослинна олія - 3 ст. л.
Яйця курячі - 2 шт.
Молоко (жирність 3,5%) - 1 склянку (200-250 мл)
Сіль і цукор - на свій розсуд
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 235 Ккал
Освоюючи те або інше блюдо, завжди потрібно слідувати класичним (базового) рецептом, і, лише попрактикувавшись на ньому кілька разів, приступати до експериментів.

Готуємо грінки з батона з яйцем і молоком покроково. В першу чергу, потрібно поставити на невеликий вогонь сковороду, змащену зсередини маслом, щоб за час підготовки хлібців вона встигла прогрітися.

Далі можна скористатися батоном в нарізці або хлібами для тостів, а можна нарізати батон самостійно. При цьому враховується товщина одного скибочки: тонкі — краще подсушатся і будуть хрусткими, а в товстих — збережеться м'яка прошарок між поджарившихся сторін.

Коли хліб нарізаний, слід підібрати ємність, в якій було б зручно вмочати хлібні шматочки. У цю ємність забиваються яйця, а після міксером, віночком або вилкою вони збиваються до однорідного стану.

Потім, не припиняючи трохи помішувати яєчну масу в ємність вливають молоко, а також солять або сластят на свій смак.

Хлібний скибочку як слід вимочується в заготовленої суміші, тобто він повинен цілком у неї зануритися. Зайво твердими чи товсті куски слід витримувати в ємності близько 20 секунд. В інших випадках буде достатньо 5 секунд.

Оброблені скибочки хліба обережно викладаються на вже прогріту сковороду. Всі відразу викласти, звичайно, не вдасться, тому краще вмочати не всі шматочки відразу, а в міру необхідності.

Скибочки обсмажуються протягом 2-3 хвилин кожний, з двох сторін. На обох сторонах повинна з'явитися рум'яна кірочка.

Для викладання перших готових грінок потрібно тарілка, вистелена паперовими серветками. Вони добре вбирають масло і позбавляють страва від зайвої жирності.

Рецепт сирних грінок з молоком і яйцями

Якщо хочеться додати до смаку звичайних грінок трохи пікантності, то можна спробувати рецепт з сиром.

Інгредієнти (на 2 порції):

  1. Батон (можна замінити білим хлібом) — 200 г;
  2. Молоко — 1 ст. (200-250 мл);
  3. Вершкове масло — 20 г;
  4. Яйця курячі — 2 шт;
  5. Твердий сир (попередньо потерти) — 20 р.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 274 ккал.

Як посмажити сирні грінки з яйцем і молоком? Коли всі інгредієнти готові, хліб нарізається у вигляді кубиків розміром 1х1 см Після в окремій ємності готується суміш збитих яєць і молока.

Якщо сир не був натерт заздалегідь, то його потрібно натерти після приготування суміші.

Коли «сирна крихітка» готова, можна вмочати хлібні кубики в молочно-яєчної суміші, а після присипати їх сиром.

На сковорідці розігрівається вершкове масло. На розігріту сковорідку викладаються хлібні кубики.

Хліб підсмажується на середньому вогні, поки не підрум'яниться (приблизно 2-3 хвилини).

Після цього сирні грінки готові до вживання.

Як приготувати грінки в духовці

Приготувати грінки з молоком і яйцем в духовці можна до будь-якого прийому їжі і це завжди буде доречно. Зазвичай приготування страви в духовці пов'язано з додаванням інгредієнтів, розташованих тільки на одній стороні грінки (у вигляді бутерброда). У таких випадках приготування грінок в духовці дозволяє не порушувати цілісність конструкції.

Інгредієнти: в залежності від вибраного рецепту, тобто підійдуть будь-які з рецептів вище.

Час: 10 хвилин.

Калорійність: в залежності від вибраного рецепту.

Насамперед потрібно просто підготувати грінки по будь-якому придатному на ваш погляд рецептом. Паралельно з приготуванням грінок повинен відбуватися розігрів духовки (до 220°С).

Коли попередні дії завершені, на змащене тонким шаром масла деко викладаються грінки, а сам лист поміщається в духовку на 5 хвилин. Грінки при цьому не перевертаються.

Через встановлений час грінки можна подавати на стіл.

Примітно: грінки в духовці виходять соковитіше і смачніше звичайних незалежно від вибраного рецепту.

Рецепт солодких грінок

Грінки з яйцем і молоком можуть бути солоними, солодкими на ваш власний розсуд. Щоб підсолодити частування, потрібно лише додати побільше цукру в молочно-яєчну суміш. Нижче наведено один із варіантів приготування солодких грінок.

Інгредієнти:

  1. Скибочки подсохшего білого хліба – 8 шт.;
  2. Яйце куряче — 1 шт.;
  3. Молоко — 1 ст. (200-250 мл);
  4. Цукор – 1 ст. л.;
  5. Сіль — за смаком (але небагато, інакше переб'є солодкість);
  6. Кориця — 1 ч. л.;
  7. Рослинне масло — 3 ст. л.;
  8. Вершкове масло — 20 г;
  9. Цукрова пудра — на свій розсуд (потрібно для посипання).

Час: 15 хвилин.

Калорійність: до 300 ккал.

Як зробити солодкі грінки з яйцем і молоком? В першу чергу, яйце збивається з молоком, цукром, сіллю і корицею.

Якщо вже готових скибочок подсохшего білого хліба не знайшлося, то можна самостійно нарізати хліб на шматочки по 1,5 см завтовшки.

Хлібці умочують в заготовлену суміш і викладають на змащену маслом і попередньо розігріту сковороду.

Скибочки хліба обсмажують з обох боків до появи скоринки і викладають на тарілку.

Вже готові скибочки змащуються маслом і посипаються пудрою. Після цього блюдо готове до вживання.

Є ще кілька способів зробити грінки більш солодкими:

  1. Можна замість яєць взяти банан. Розім'яті з молоком банани дають гарну густоту і підходять для обмакувания в них скибочок хліба, а на виході дають солодкий смак і приємний аромат;
  2. Додати солодощі можна і після приготування грінок. Для цього просто потрібно полити гренку солодким сиропом, намазати фруктовим джемом (бажано кисло-солодким) або вмочити в згущене молоко;
  3. Також можна додати в суміш для обмакувания ванілін, який акцентує увагу на солодощі страви.

Котлети з кальмарів рецепт приготування з покроковими рекомендаціями та фото.

Як зробити хе з риби — рецепти страви в декількох варіантах.

Рецепти смачних салатів швидких і смачних — їх можна готувати хоч кожен день.

Рекомендації

  • найбільш підходить для приготування страви черствий, підсохлий хліб, який при дегустації не здасться недожаренним всередині;
  • масло прогрівається на сковороді до початку смаження, це запобігає розтіканню яєчно-молочой суміші, що використовується для обмакувания хліба;
  • крім того, не повинно бути нестачі масла (загрожує подгоранием страви) або його надлишку (частування вийде занадто жирним на смак);
  • замість рослинної олії можна скористатися вершковим, що дає більш ніжні смакові відчуття (але, разом з тим, умножающим число калорій);
  • молоко при необхідності можна замінити кефіром, вершками або додатковим яйцем;
  • також, замість молока можна використовувати сметану, але обов'язково не кислу;
  • щоб зробити грінки з батона з яйцем і молоком більш поживними, а їх скоринку більш хрусткою, знадобиться трохи потерти твердого сиру.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: