Як зробити хрусткі грінки зі шпротами
Сьогодні ми будемо готувати легкі бутерброди і обов'язково доповнимо їх рибою в кожному рецепті. Це будуть шпроти, так що буде ситно, смачно і дуже ароматно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
зелений лук - | 10 г |
маринований огірок - | 30 г |
часник - | 1 шматочок |
хліб - | 250 г |
майонез - | 0,1 кг |
шпроти - | 160 р |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 358 Ккал |
Якщо вам подобається поєднання риби з соліннями, ви за адресою. Ми приготуємо щось дуже просте і швидке, це буде смачно!
Як приготувати:
- Хліб порізати скибочками і обсмажити їх на сковороді до хрускоту. Можна відправити їх в тостер, це буде швидше.
- Часник почистити і пропустити його через тисняву.
- Змішати з майонезом і відставити.
- Шпроти відкрити, злити з них масло.
- Вмочити скибочки хліба в масло з одного боку.
- З цієї ж сторони змастити хліб пікантним майонезом.
- На кожен шматочок викласти по рибці.
- Огірки нарізати смужками і теж викласти на бутерброди.
- Зелену цибулю помити і нарізати пір'ям.
- Викласти на огірки і рибу і подавати.
Грінки з часником і шпротами
Ці бутерброди будуть пікантними, так як основа рясно натирається часником. Не так гостро, як ви думаєте, так що сміливо подавайте до столу навіть під час свят.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 5 шматочків |
шпроти в олії | 10 шт. |
рослинна олія | 50 мл |
білий хліб | 0,2 кг |
зелена цибуля | 2 пера |
солоні огірки | 2 шт. |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 272 ккал |
Як приготувати:
- Хліб нарізати порційними шматочками.
- Вирізати з м'якоті кружечки.
- У сковорідці розігріти олію і викласти туди кружечки.
- Обсмажити їх до рум'яного кольору.
- Часник почистити і видавити через прес.
- Додати майонез і перемішати.
- Цибулю помити і нарізати пір'ям.
- Солоні огірки порізати кільцями.
- Шпроти позбавити від масла і зрізати хвостики.
- Змастити кружечки пікантним майонезом.
- Зверху викласти кільця огірків.
- Покласти шпроти і пір'я зеленої цибулі.
Порада: можна обсмажити на маслі грінки від грибів, так буде ароматнішим.
Бутерброди з рибкою і лимоном
Кажуть, риба чудово поєднується з лимоном. Саме тому ми вирішили підготувати для вас і такий рецепт. Насолоджуйтесь, адже це не тільки смачно, але й красиво!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чилі | 3 шматочка |
батон | 0,2 г |
петрушка | 10 г |
лимон | 65 г |
шпроти | 10 шт. |
майонез | 0,3 кг |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 387 ккал |
Як приготувати:
- Батон порізати на порційні шматочки.
- Потім кожен з них розрізати на дві частини, щоб вийшло два трикутника.
- Прибрати на суху сковороду і прогріти до легкого хрускоту з усіх боків.
- Чилі промити і дрібно порубати, натерти їм хліб.
- Змастити кожну скибочку після цього майонезом.
- Зверху покласти по шматочку риби.
- Лимон нарізати четвертинкам кілець.
- Покласти по шматочку на кожну рибку.
- Петрушку промити, зірвати з листочка.
- Викласти по одному на кожен бутерброд.
Порада: можна використовувати замість петрушки базилік або м'яту.
Приготування з яйцями
Якщо вам хочеться чогось по-справжньому ситного, пропонуємо наступні грінки. Їх ми будемо готувати теж зі шпротами, але додамо ще яйця.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 2 шматочка |
яйця | 2 шт. |
сметана | 45 мл |
хліб | 0,1 кг |
масло оливи | 10 мл |
огірок | 1 шт. |
шпроти | 1 банку |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 232 ккал |
Як приготувати:
- Хліб порізати скибочками невеликого розміру.
- У сковороду налити масло, прогріти його і обсмажити скибочки до рум'яності.
- Часник до цього часу почистити і розрізати на дві половинки.
- Натерти їм скибочки хліба з усіх боків, поки вони гарячі.
- Змастити всі шматочки невеликою кількістю сметани.
- Яйця відварити круто, остудити їх і почистити, натерти окремо.
- На одну половину хліба покласти білки, на іншу – жовтки.
- Зверху покласти по шматочку риби.
- Огірки почистити і нарізати.
- Покласти на рибу і можна їсти.
Порада: перед подачею можна збризнути бутерброди соком лимона.
Грінки зі шпротами і томатами
Для любителів соковитих страв чудово підійде наступний рецепт. Тут буде багато компонентів, а головне, соковиті томати і ситні шпроти!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чилі | 5 г |
яйця | 3 шт. |
житні булочки | 4 шт. |
майонез | 80 мл |
шпроти | 240 г |
помідори | 1 шт. |
рослинна олія | 20 мл |
зелень | 20 г |
Час приготувати: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 285 ккал |
Як приготувати:
- Булочку нарізати порційними шматочками і покласти в суху сковороду.
- Прибрати на плиту і обсмажити до легкого хрускоту.
- Потім налити масло, прогріти і розбити яйця.
- Обсмажити їх, помішуючи, перетворюючи в скрембл.
- Чилі промити і подрібнити в пюре.
- Отриманою масою натерти ще гарячі шматочки хліба.
- Змастити поверхню кожного з них майонезом.
- Розподілити по бутербродів смажені яйця.
- Сир натерти і посипати ним кожну гренку.
- Помідори помити і нарізати півкільцями.
- Зверху покласти їх на сир.
- Далі на кожну гренку покласти по одній рибці.
- Зелень помити і покришити, посипати кожен бутерброд.
Порада: можна прикрасити кожну гренку четвертинкою перепелиного яйця по бажанню.
Читайте, як приготувати смачні шпроти в домашніх умовах.
Візьміть на замітку рецепти оригінальних салатів зі шпротами.
Тут ви дізнаєтеся, як швидко і смачно приготувати грінки з білого хліба.
Як приготувати закуску з ківі
Рецепт для тих, хто ніколи раніше не експериментував. Ківі – це кисло і солодко, а шпроти, ароматно і ситно. Ми з'єднали все це в одну закуску і залишилися задоволені!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ківі | 3 шт. |
шпроти | 1 банку |
часник | 4 шматочка |
майонез | 0,2 л |
батон | 1 шт. |
Час приготування: 5 хвилин | Калорійність на 100 грам: 321 ккал |
Як приготувати:
- Батон нарізати порційними шматочками.
- Часник почистити і пропустити через прес.
- Змішати з майонезом до однорідності.
- Ківі почистити і нарізати кільцями.
- Кожен скибочку обсмажити до хрускоту на сухій сковороді.
- Всі грінки змастити пікантним майонезом.
- Далі викласти на них ківі і рибу.
Порада: можна використовувати замість ківі, ананаси.
Смачний рецепт з авокадо
Для любителів екзотики можемо запропонувати ще один варіант смачної закуски. Це будуть грінки з пастою авокадо, ароматним сиром і смачною рибкою!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 50 г |
авокадо | 1 шт. |
багет | 1 шт. |
чилі | 1 стручок |
сік лимона | 30 мл |
шпроти | 1 банку |
яйця | 2 шт. |
майонез | 40 мл |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 г: 275 ккал |
Як приготувати:
- Багет нарізати скибочками і викласти їх на сковороду.
- Прибрати на плиту і обсмажити до легкого хрускоту з обох сторін.
- Авокадо почистити і розрізати навпіл.
- Вийняти кісточку і нарізати м'якоть кубиками.
- Помістити всю масу в блендер і подрібнити в однорідне пюре.
- Збризнути соком лимона і ретельно перемішати.
- Сир натерти і додати слідом за соком цитруса.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Додати в авокадо і перемішати.
- Отриманою масою змастити скибочки хліба.
- На кожен з них викласти по шматочку риби.
Щоб ваші грінки вийшли більш акуратними, радимо зрізати хвостики. Для цього підійдуть манікюрні ножиці або невеликий ніж.
Якщо ви хочете гарячі бутерброди, підігрійте хліб на сковороді і відразу змащуйте усіма соусами, начинками і викладайте рибу. Несіть до столу і насолоджуйтеся. Приємного апетиту!
Грінки зі шпротами – це смачно, ситно і дуже просто. Готується все це за кілька миттєвостей, так що якщо ви голодні, довго чекати не доведеться. Вам сподобається, тому що це справжня насолода!