15 май 2019 1 822

Як смачно приготувати горохове пюре в мультиварці

В даний час горохове пюре багато вже майже забули і зовсім рідко готують. А даремно. Це споконвічно російське частування володіє великою кількістю поживних речовин і вітамінів, які так необхідні для нормальної життєдіяльності організму.

Звичайно, під час приготування виникають деякі труднощі, наприклад, горох дуже довго готується, так і під час готування його потрібно постійно помішувати, щоб він не пригорів. Але не все так погано, вихід є.

Горохове пюре можна швидко зробити в мультиварці, при цьому воно вийде нічим не гірше, ніж зроблене в печі. Але для початку потрібно дізнатися хитрощі вибору і підготовки гороху для пюре.

Особливості підготовки гороху

Як зробити так, щоб горох зварився швидко? Все дуже просто, в цьому допоможуть наступні рекомендації:

  1. Горох слід залити водою і залишити на 3-4 години;
  2. Його можна замочувати і 2 години. За цей час він трохи розм'якне і звариться приблизно за годину;
  3. Якщо ж його не замочувати, то його доведеться варити набагато довше. При цьому, доведеться постійно підливати воду і заважати, щоб він не підгорів. Зазвичай не замоченная крупа вариться 3-4 години.
Рецепт горохового пюре в мультиварці
Інгредієнти Кількість
колотого гороху - 250 грам
води - 0,5 л
вершкового масла - 50 грам
солі - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 370 Ккал

Приготування:

Горох слід промити. Мити потрібно в декількох водах, щоб в кінцевому результаті вода стала прозорою;

Далі промиту крупу перекладаємо в друшляк і залишаємо на пару хвилин, щоб витекла вся волога;

Перекладаємо в чашку мультиварки і заливаємо чисту воду;

Закриваємо каструлю щільно кришкою. Для цього на ній потрібно повернути важіль, який заблокує її;

Після цього вибираємо режим «Медленноварка» і включаємо. Залишаємо варитися на пару годин;

Як тільки прозвучить сигнал, необхідно відкрити кришку і в горох слід покласти шматочок вершкового масла і сіль;

Потім гарненько перемішуємо до утворення густого горохового пюре;

Пюре готове і його можна викладати на тарілки.

Просте горохове пюре з цибулею

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Півкілограма гороху;
  • 200 грам ріпчастої цибулі;
  • Літр холодної води;
  • Вершкове масло;
  • Рослинна олія;
  • Поварена сіль.

Приготування:

  1. Для початку цибулина потрібно очистити і розрізати на дрібні шматочки;
  2. Далі засипаємо його в чашку мультиварки і наливаємо рослинне масло;
  3. Ставимо режим «Випічка» і готуємо цибулю до золотистого кольору;
  4. Поки готується цибулю, необхідно підготувати горох. Для цього його слід добре промити в 3-х або 4-х водах. Потім його слід залити водою і замочити;
  5. Як тільки цибуля обсмажитися його потрібно перекласти в чашку;
  6. У чашку мультиварки викладаємо горохову крупу і заливаємо водою;
  7. Ставимо режим «Варка на пару» і залишаємо готуватися;
  8. Після закипання міняємо на режим «Рис» і відварюємо 15 хвилин;
  9. Після цього горох перекладаємо в блендер і перемішуємо до густої консистенції;
  10. Потім пюре перекладаємо в каструлю, додаємо цибулю і сіль;
  11. Ставимо програму «Гасіння» і відварюємо ще півгодини;
  12. В кінці у гаряче пюре додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо;
  13. Готове пюре можна розкладати по тарілках і подавати на стіл.

До гороховому приготуйте пюре з фаршу фрикадельки рецепт по домашньому.

Рецепт качки з яблуками приготований в духовці нагоді тим, хто любить дичину.

Заливний пиріг з капустою, готуйте з нашими покроковими рекомендаціями і рецептом з фото.

Як варити горохове пюре з реберцями

Продукти:

  • Горох – 1 склянка;
  • Півкілограма свинячих реберець;
  • Морква – 200 грам;
  • Одна цибулина ріпчастої цибулі;
  • Гаряча вода – 500 мл;
  • Рослинна олія;
  • Поварена сіль.

Приготування:

  1. Свинячі реберця потрібно промити і розрізати на середні шматочки;
  2. Далі викладаємо їх в чашку мультиварки і наливаємо рослинне масло;
  3. Ставимо режим «Випічка» і смажимо їх з усіх сторін протягом 20-30 хвилин;
  4. Потім викладаємо реберця в миску;
  5. З цибулі і моркви чистимо шкірку. Цибулю дрібно ріжемо, моркву протираємо великою теркою;
  6. Овочі викладаємо в ємність мультиварки з рослинним маслом і смажимо в режимі «Випічка» близько 10 хвилин;
  7. Після цього вимикаємо режим і промиваємо горох. Бажано попередньо замочити;
  8. Викладаємо до овочів свинячі реберця і горох;
  9. Всі підсолюємо, можна додати спеції і заливаємо гарячою водою;
  10. Вибираємо режим «Гасіння» і тушкуємо близько 2 годин;
  11. Пюре зі свинячими реберцями готово. Це блюдо володіє відмінним смаком і апетитним ароматом.

Горохове пюре з овочами в мультиварці-скороварці

Нам потрібні такі компоненти:

  • 300 грамів гороху;
  • 200 г болгарського перцю;
  • Одна цибулина;
  • Морква – 200 грам;
  • Півлітра води;
  • Рослинна олія;
  • Петрушка і кріп – пару гілочок;
  • Кухонна сіль і спеції.

Приготування:

  1. Для початку готуємо овочі. З лука потрібно зчистити шкірку і розрізати його на дрібні квадратики;
  2. Моркву очищаємо і протираємо великою теркою;
  3. Болгарський перець розрізаємо, вичищаємо насіння, зрізаємо плодоніжку і ріжемо кубиками;
  4. У ємність мультиварки слід залити трохи рослинного масла і засипати в нього всі нарізані овочі;
  5. Ставимо режим «Смаження» або «Випічка» і смажимо овочі приблизно 10-15 хвилин;
  6. Тим часом промиваємо горох. Промивати його потрібно в декількох водах;
  7. Після цього до прожареним шматочків овочів засипаємо промитий горох;
  8. Все заливаємо прохолодною водою;
  9. Встановлюємо режим «Гасіння» і варимо горохову крупу з овочами приблизно 40 хвилин;
  10. Зелень слід обполоснути і дрібно порубати ножем;
  11. В кінці, як тільки каша буде готова, в неї слід додати сіль, спеції і вершкове масло;
  12. Далі її гарненько перемішуємо і прикрашаємо дрібними шматочками зелені;
  13. Готову кашу з овочами можна викладати на тарілки і подавати до столу.

Ніжний гороховий суп-пюре

Складові інгредієнти:

  • М'ясо, бажано з кісточкою – 300-400 грам;
  • 250 грамів гороху;
  • Одна цибулина;
  • Морква – 1 штука;
  • 200 грам картоплі;
  • 2000-2500 мл води;
  • Лаврушка – пара штук;
  • Кріп – пару гілочок;
  • Вершкове масло;
  • Сіль і спеції.

Приготування:

  1. На ніч слід замочити горох у великій ємності. За цей час він розбухне і збільшиться в два рази;
  2. Бажано попередньо горох прокип'ятити 10 хвилин, так він швидше приготується;
  3. Поки він вариться, готуємо овочі. Лук очищаємо і рубаємо дрібними кубиками;
  4. З моркви чистимо шкірку і протираємо теркою;
  5. З картоплі зрізаємо шкірку і розрізаємо його брусочками;
  6. Після цього всі овочі викладаємо в чашку мультиварки, також туди кладемо шматок м'яса і відварений горох;
  7. Все заливаємо водою, солимо, додаємо лаврушку, спеції і ставимо режим «Гасіння». Відварюємо протягом години;
  8. Як тільки прозвучить сигнал, необхідно дістати ємність з мультиварки, витягти м'ясо і злити 2/3 рідини в окрему чашку;
  9. Залишився суп перелити в іншу ємність і блендером перемішуємо до однорідної консистенції;
  10. Потім пюре знову перекладаємо в каструлю, заливаємо раннє злиту рідину і посипаємо дрібно порубаним кропом;
  11. Ставимо режим «Випічка» і відварюємо ще 20 хвилин;
  12. В кінці готовий суп додаємо трохи вершкового масла;
  13. Готовий суп можна наливати в тарілки і подавати на стіл.

Ароматне горохове пюре з куркою

Нам буде потрібно:

  • Півкілограма колотого гороху;
  • Морква – 1 штука;
  • 400 грам курячого м'яса;
  • Одна цибулина;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і спеції.

Приготування:

  1. Горохову крупу добре промиваємо в 3-4 водах, потім заливаємо водою і замочуємо;
  2. Куряче м'ясо промиваємо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в ємність мультиварки;
  3. Заливаємо рослинне масло, ставимо програму «Смаження» і смажимо 10 хвилин;
  4. Тим часом цибулю і моркву очищаємо. Цибуля розрізається на дрібні кубики, моркву протираємо великою теркою;
  5. Викладаємо овочі до курячого м'яса і обсмажуємо ще 10 хвилин;
  6. Далі викладаємо туди горох і заливаємо воду;
  7. Підсолюємо, кладемо спеції і ставимо режим «Гасіння»;
  8. Відварюємо все протягом години і вимикаємо;
  9. Каша з курячим м'ясом готова, її можна викладати на тарілки подавати до столу.

Секрети кухарів

  • Якщо попередньо горох замочити на всю ніч, то його приготування буде становити всього 20 хвилин. За цей час він розвариться і вийде дуже смачним;
  • Після замочування крупу необхідно промити холодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою;
  • Без замочування горохова крупа буде готуватися майже 2 години;
  • У готове горохове пюре можна додати обсмажену цибулю і моркву на рослинній олії. Каша з овочами вийде набагато смачніше;
  • Пюре можна варити на молоці, від цього воно вийде ще краще;
  • Перед тим як подавати на стіл, каша повинна настоятися протягом 10 хвилин.

Ну, ось і все, тепер ви знаєте, як можна швидко приготувати горохове пюре в мультиварці. Виявляється не все так складно! Головне — не забувати, що горох потрібно попередньо вимочувати, інакше він буде варитися дуже довго. Також його можна готувати і з м'ясом, і з овочами. Ця страва завжди виходить дуже смачним і ситним.

Що ще почитати: