Як смачно приготувати горохове пюре в мультиварці
В даний час горохове пюре багато вже майже забули і зовсім рідко готують. А даремно. Це споконвічно російське частування володіє великою кількістю поживних речовин і вітамінів, які так необхідні для нормальної життєдіяльності організму.
Звичайно, під час приготування виникають деякі труднощі, наприклад, горох дуже довго готується, так і під час готування його потрібно постійно помішувати, щоб він не пригорів. Але не все так погано, вихід є.
Особливості підготовки гороху
Як зробити так, щоб горох зварився швидко? Все дуже просто, в цьому допоможуть наступні рекомендації:
- Горох слід залити водою і залишити на 3-4 години;
- Його можна замочувати і 2 години. За цей час він трохи розм'якне і звариться приблизно за годину;
- Якщо ж його не замочувати, то його доведеться варити набагато довше. При цьому, доведеться постійно підливати воду і заважати, щоб він не підгорів. Зазвичай не замоченная крупа вариться 3-4 години.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
колотого гороху - | 250 грам |
води - | 0,5 л |
вершкового масла - | 50 грам |
солі - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 370 Ккал |
Приготування:
Горох слід промити. Мити потрібно в декількох водах, щоб в кінцевому результаті вода стала прозорою;
Далі промиту крупу перекладаємо в друшляк і залишаємо на пару хвилин, щоб витекла вся волога;
Перекладаємо в чашку мультиварки і заливаємо чисту воду;
Закриваємо каструлю щільно кришкою. Для цього на ній потрібно повернути важіль, який заблокує її;
Після цього вибираємо режим «Медленноварка» і включаємо. Залишаємо варитися на пару годин;
Як тільки прозвучить сигнал, необхідно відкрити кришку і в горох слід покласти шматочок вершкового масла і сіль;
Потім гарненько перемішуємо до утворення густого горохового пюре;
Пюре готове і його можна викладати на тарілки.
Просте горохове пюре з цибулею
Компоненти, які будуть потрібні:
- Півкілограма гороху;
- 200 грам ріпчастої цибулі;
- Літр холодної води;
- Вершкове масло;
- Рослинна олія;
- Поварена сіль.
Приготування:
- Для початку цибулина потрібно очистити і розрізати на дрібні шматочки;
- Далі засипаємо його в чашку мультиварки і наливаємо рослинне масло;
- Ставимо режим «Випічка» і готуємо цибулю до золотистого кольору;
- Поки готується цибулю, необхідно підготувати горох. Для цього його слід добре промити в 3-х або 4-х водах. Потім його слід залити водою і замочити;
- Як тільки цибуля обсмажитися його потрібно перекласти в чашку;
- У чашку мультиварки викладаємо горохову крупу і заливаємо водою;
- Ставимо режим «Варка на пару» і залишаємо готуватися;
- Після закипання міняємо на режим «Рис» і відварюємо 15 хвилин;
- Після цього горох перекладаємо в блендер і перемішуємо до густої консистенції;
- Потім пюре перекладаємо в каструлю, додаємо цибулю і сіль;
- Ставимо програму «Гасіння» і відварюємо ще півгодини;
- В кінці у гаряче пюре додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо;
- Готове пюре можна розкладати по тарілках і подавати на стіл.
До гороховому приготуйте пюре з фаршу фрикадельки рецепт по домашньому.
Рецепт качки з яблуками приготований в духовці нагоді тим, хто любить дичину.
Заливний пиріг з капустою, готуйте з нашими покроковими рекомендаціями і рецептом з фото.
Як варити горохове пюре з реберцями
Продукти:
- Горох – 1 склянка;
- Півкілограма свинячих реберець;
- Морква – 200 грам;
- Одна цибулина ріпчастої цибулі;
- Гаряча вода – 500 мл;
- Рослинна олія;
- Поварена сіль.
Приготування:
- Свинячі реберця потрібно промити і розрізати на середні шматочки;
- Далі викладаємо їх в чашку мультиварки і наливаємо рослинне масло;
- Ставимо режим «Випічка» і смажимо їх з усіх сторін протягом 20-30 хвилин;
- Потім викладаємо реберця в миску;
- З цибулі і моркви чистимо шкірку. Цибулю дрібно ріжемо, моркву протираємо великою теркою;
- Овочі викладаємо в ємність мультиварки з рослинним маслом і смажимо в режимі «Випічка» близько 10 хвилин;
- Після цього вимикаємо режим і промиваємо горох. Бажано попередньо замочити;
- Викладаємо до овочів свинячі реберця і горох;
- Всі підсолюємо, можна додати спеції і заливаємо гарячою водою;
- Вибираємо режим «Гасіння» і тушкуємо близько 2 годин;
- Пюре зі свинячими реберцями готово. Це блюдо володіє відмінним смаком і апетитним ароматом.
Горохове пюре з овочами в мультиварці-скороварці
Нам потрібні такі компоненти:
- 300 грамів гороху;
- 200 г болгарського перцю;
- Одна цибулина;
- Морква – 200 грам;
- Півлітра води;
- Рослинна олія;
- Петрушка і кріп – пару гілочок;
- Кухонна сіль і спеції.
Приготування:
- Для початку готуємо овочі. З лука потрібно зчистити шкірку і розрізати його на дрібні квадратики;
- Моркву очищаємо і протираємо великою теркою;
- Болгарський перець розрізаємо, вичищаємо насіння, зрізаємо плодоніжку і ріжемо кубиками;
- У ємність мультиварки слід залити трохи рослинного масла і засипати в нього всі нарізані овочі;
- Ставимо режим «Смаження» або «Випічка» і смажимо овочі приблизно 10-15 хвилин;
- Тим часом промиваємо горох. Промивати його потрібно в декількох водах;
- Після цього до прожареним шматочків овочів засипаємо промитий горох;
- Все заливаємо прохолодною водою;
- Встановлюємо режим «Гасіння» і варимо горохову крупу з овочами приблизно 40 хвилин;
- Зелень слід обполоснути і дрібно порубати ножем;
- В кінці, як тільки каша буде готова, в неї слід додати сіль, спеції і вершкове масло;
- Далі її гарненько перемішуємо і прикрашаємо дрібними шматочками зелені;
- Готову кашу з овочами можна викладати на тарілки і подавати до столу.
Ніжний гороховий суп-пюре
Складові інгредієнти:
- М'ясо, бажано з кісточкою – 300-400 грам;
- 250 грамів гороху;
- Одна цибулина;
- Морква – 1 штука;
- 200 грам картоплі;
- 2000-2500 мл води;
- Лаврушка – пара штук;
- Кріп – пару гілочок;
- Вершкове масло;
- Сіль і спеції.
Приготування:
- На ніч слід замочити горох у великій ємності. За цей час він розбухне і збільшиться в два рази;
- Бажано попередньо горох прокип'ятити 10 хвилин, так він швидше приготується;
- Поки він вариться, готуємо овочі. Лук очищаємо і рубаємо дрібними кубиками;
- З моркви чистимо шкірку і протираємо теркою;
- З картоплі зрізаємо шкірку і розрізаємо його брусочками;
- Після цього всі овочі викладаємо в чашку мультиварки, також туди кладемо шматок м'яса і відварений горох;
- Все заливаємо водою, солимо, додаємо лаврушку, спеції і ставимо режим «Гасіння». Відварюємо протягом години;
- Як тільки прозвучить сигнал, необхідно дістати ємність з мультиварки, витягти м'ясо і злити 2/3 рідини в окрему чашку;
- Залишився суп перелити в іншу ємність і блендером перемішуємо до однорідної консистенції;
- Потім пюре знову перекладаємо в каструлю, заливаємо раннє злиту рідину і посипаємо дрібно порубаним кропом;
- Ставимо режим «Випічка» і відварюємо ще 20 хвилин;
- В кінці готовий суп додаємо трохи вершкового масла;
- Готовий суп можна наливати в тарілки і подавати на стіл.
Ароматне горохове пюре з куркою
Нам буде потрібно:
- Півкілограма колотого гороху;
- Морква – 1 штука;
- 400 грам курячого м'яса;
- Одна цибулина;
- Рослинна олія;
- Сіль і спеції.
Приготування:
- Горохову крупу добре промиваємо в 3-4 водах, потім заливаємо водою і замочуємо;
- Куряче м'ясо промиваємо, розрізаємо на шматочки і викладаємо в ємність мультиварки;
- Заливаємо рослинне масло, ставимо програму «Смаження» і смажимо 10 хвилин;
- Тим часом цибулю і моркву очищаємо. Цибуля розрізається на дрібні кубики, моркву протираємо великою теркою;
- Викладаємо овочі до курячого м'яса і обсмажуємо ще 10 хвилин;
- Далі викладаємо туди горох і заливаємо воду;
- Підсолюємо, кладемо спеції і ставимо режим «Гасіння»;
- Відварюємо все протягом години і вимикаємо;
- Каша з курячим м'ясом готова, її можна викладати на тарілки подавати до столу.
Секрети кухарів
- Якщо попередньо горох замочити на всю ніч, то його приготування буде становити всього 20 хвилин. За цей час він розвариться і вийде дуже смачним;
- Після замочування крупу необхідно промити холодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою;
- Без замочування горохова крупа буде готуватися майже 2 години;
- У готове горохове пюре можна додати обсмажену цибулю і моркву на рослинній олії. Каша з овочами вийде набагато смачніше;
- Пюре можна варити на молоці, від цього воно вийде ще краще;
- Перед тим як подавати на стіл, каша повинна настоятися протягом 10 хвилин.
Ну, ось і все, тепер ви знаєте, як можна швидко приготувати горохове пюре в мультиварці. Виявляється не все так складно! Головне — не забувати, що горох потрібно попередньо вимочувати, інакше він буде варитися дуже довго. Також його можна готувати і з м'ясом, і з овочами. Ця страва завжди виходить дуже смачним і ситним.