Як смачно приготувати пюре з гороху
Всім відомо, що боби – це дуже ситно і корисно. Для вегетаріанців вони цілком і повністю замінюють тваринний білок. Якщо ви любите різні каші, то цей варіант вам підходить!
Пропорції води і гороху для пюре
Щоб у вас пюре було правильним, потрібно взяти одну порцію гороху і три порції води. Саме в такому випадку вийде даний пюре. Щоб швидше приготувати страву, вибирайте колотий або подрібнений горох. Із-за того що його частинки дрібніше, він стане м'яким досить швидко.
Дуже часто масу протирають через сито, якщо не вийшло однорідне пюре. З такою проблемою також допоможе впоратися занурювальний блендер. Але щоб подібне не сталося, важливо попередньо замочити горох і краще на всю ніч, а то й два!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
олії соняшникової - | 40 мл |
гороху - | 500 г |
зелені - | 30 г |
моркви - | 1 шт. |
спецій - | 10 г |
соди - | 2 дрібку |
лука - | 0,1 кг |
вершкового масла - | 50 г |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 292 Ккал |
Такий гарнір буде готуватися досить довго, але лише з-за того, що ми готуємо пюре без замочування. Це на той випадок, коли ви забули боби замочити на ніч.
Метод варіння:
- Горох ретельно промити під проточною водою.
- Пересипати його в сотейник і залити прохолодною водою.
- Дати настоятися хоча б чверть години.
- Після цього ще раз промити і перемістити в сотейник.
- Додати соду і води стільки, щоб покрило на два сантиметри.
- Прибрати на плиту і варити тридцять хвилин при слабкому кипінні.
- Коли вода википить, долити ще гарячою.
- Таким чином пюре варити до повної готовності.
- Цибулину очистити і вимити, дрібно порубати її.
- З морквини прибрати шкірку і вимити її, натерти.
- У сковороді розігріти масло, всипати коренеплоди і тушкувати до м'якості.
- Перекласти до гороху.
- Зелень подрібнити і додати до всієї масі разом з маслом і спеціями.
- Все перемішати і подавати.
Горохове пюре з копченою грудинкою
З-за грудинки смак пюре теж буде копчений. Повірте, це смачно і дуже оригінально. Так що радимо обов'язково приготувати як-небудь на дозвіллі.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинної олії | 20 мл |
гороху | 0,4 кг |
лука | 1 головка |
соку лимона | 30 мл |
олії оливи | 40 мл |
петрушки | 10 г |
спецій | 10 г |
копченої грудинки | 250 г |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 400 ккал |
Процес приготування:
- Горох промити в холодній воді і дати йому настоятися ніч.
- Потім злити і знову промити, залити і прибрати на плиту.
- Довести до кипіння і варити до повної готовності. На це піде не більше півтора годин.
- Грудинку позбавити від шкірки, якщо є необхідність.
- Далі нарізати її невеликими кубиками.
- З цибулини зчистити лушпиння, вимити її і покришити.
- У сковорідці розігріти олію, додати цибулю і грудинку, гасити їх, помішуючи, до золотистого кольору.
- Додати спеції, перемішати.
- У пюре додати подрібнену петрушку, масло оливи і сік лимона.
- З'єднати і подавати до столу, присипаючи цибулею з грудинкою кожну порцію.
Порада: можна додати іншу зелень за бажанням.
Домашнє пюре з гороху з плавленим сиром
Якщо ви любите сир у всіх його проявах, спробуйте і пюре з ним. Смак виходить більш ніжний і насичений. Ще ситніше, ніж класика!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинної олії | 50 мл |
гороху | 0,2 кг |
плавленого сиру | 150 г |
лука | 1 головка |
спецій | 10 г |
води | 600 мл |
моркви | 1 шт. |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 136 ккал |
Як приготувати:
- Промити боби в проточній воді до прозорості.
- Потім налити води і відправити на плиту.
- З моменту закипання варити протягом години.
- Влити зверху трохи олії, щоб вийшла більш ніжна консистенція.
- Залишки масла вилити на сковороду і дати нагрітися.
- Цибулю і моркву почистити, вимити.
- Далі цибулину дрібно порубати, моркву натерти.
- Всипати в сковорідку і тушкувати до золотого кольору.
- Коли все буде готово, змішати готовий горох з коренеплодами.
- Додати спеції і тертий сир.
- Пробити всю цю масу блендером і можна подавати.
Порада: можна використовувати моцарелу, вона дуже добре тане.
Як приготувати з овочами
Простий і смачний варіант горохового пюре в домашніх умовах. Будуть овочі, значить, буде яскраво і колоритно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солодкого перцю | 1 шт. |
води | 0,6 л |
вершкового масла | 30 г |
моркви | 1 шт. |
спецій | 10 г |
гороху | 200 г |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 89 Ккал |
Підготовка продуктів:
- Промити і замочити горох його на всю ніч.
- Вранці промити його ще раз.
- Прибрати на плиту і залити зазначеною кількістю води.
- Додати спеції і закрити кришку.
- Варити годину і за цей час почистити і помити цибулю, дрібно порізати.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і натерти.
- Солодкий перець вимити, почистити всередині і нарізати соломкою.
- Після цього на сковороді розпустити масло.
- Викласти туди всі овочі і готувати їх хвилин десять.
- Коли горох буде готовий, додати до нього овочі і можна подавати до столу.
Порада: можна додати в пюре трохи кабачків або томатів.
Візьміть на замітку класичний рецепт і секрети приготування горохового супу.
Тут ви дізнаєтеся, як смачно приготувати соковитий і розсипчастий плов з горохом нут.
Читайте рецепти швидкого приготування пюре з тушонкою для ситної вечері в колі родини.
Спосіб приготування в мультиварці
Цей рецепт призначений для вас, якщо на кухні стоїть кухонні помічниця. Її плюс у тому, що вона приготує пюре в рази швидше!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинної олії | 40 мл |
гороху | 200 г |
зелені | 20 г |
моркви | 2 шт. |
лука | 1 головка |
спецій | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 ккал |
Послідовність дій:
- Промити горох до прозорості і висипати в чашу.
- Залити його водою і варити 20-25 хвилин в режимі «Боби».
- Цибулю і моркву в цей час почистити і довільно подрібнити.
- У сковороді нагріти масло і всипати коренеплоди.
- Помішуючи, тушкувати до м'якості.
- Зелень порубати дрібно.
- Всипати її в готове пюре разом з овочами і спеціями.
Порада: для апетитною подачі використовуйте трохи жирних вершків і гарбузове насіння.
Пюре із зеленого гороху для гарніру
Звичайно, буде дуже незвичайний смак. Але повірте, таке пюре вийде ніжним, вам обов'язково сподобається! Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 15 г |
спеції | 10 г |
заморожений горошок | 0,5 кг |
вершки | 20 мл |
масло оливи | 20 мл |
вода | скільки знадобиться |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 74 ккал |
Як приготувати:
- Для початку налити масло в сотейник і поставити на плиту.
- Дати йому гарненько прогрітися на слабкому вогні.
- В цей час висипати горошок в сито або друшляк і промити його в холодній воді.
- Перекласти в масло і обсмажити протягом декількох хвилин. При цьому бажано періодично помішувати.
- Після цього влити воду, яку попередньо потрібно підігріти.
- Налити стільки, щоб майже покривало горох.
- Гасити близько семи хвилин на слабкому вогні, потім додати спеції.
- Коли все буде готове, додати вершкове масло.
- Далі збити всі заглибним блендером до однорідності.
- В кінці влити вершки, додати спеції і ще раз все перемішати.
Можна подавати пюре з усім, що вам подобається! Це може бути нарізка з свіжих овочів, якийсь овочевий салат, обсмажені шматочки м'яса або м'ясо в соусі (зразок гуляшу). Можна подати горох і присипати його в гарячому вигляді тертим сиром – любителі оцінять! Оригінальний смак страви, до речі, додасть фета або бринза.
Домашнє горохове пюре виходить у всіх! Це дійсно дуже просте блюдо, яке подобається всім. Ситно, ароматно і смачно – що ще потрібно? У якості доповнень ми підібрали сир, м'ясо, гриби, овочі. Спробуйте той варіант, який сподобається найбільше, і не пошкодуєте!