Як смачно приготувати заливний пиріг з капустою
Несолодка випічка завжди була бажаним гостем на фуршетному столі у вигляді холодної закуски. Часто господині печуть рибні, м'ясні та овочеві пироги. Часу на їх приготування йде мало, продукти потрібні найпростіші, а результат завжди радує.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Капуста - | 550 г |
Кефір - | 0.5 л |
Сода - | 1 ч. л. |
Сіль - | на розсуд кулінара |
Цибулю - | 1 головка |
Морква - | 1 шт. |
Масло соняшнику (раст.) - | близько 100 мл |
Томатний сік домашній - | 0.5 л |
Борошно - | 1 склянка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 85 Ккал |
Шаткуємо капусту довгою соломкою. Наливаємо масло в сотейник, прогріваємо і засмажуємо капусту.
Слідом чистимо і шаткуємо овочі, що залишилися. Відправляємо до капусти. Коли овочі придбають прозорий, гарний колір, вливаємо морс і протушиваем до випаровування вологи, часто промешиваем, щоб не пригоріло. Перекладаємо у велику плоску тарілку і даємо овочам охолонути.
У мисці з'єднуємо кефір і соду. Даємо постояти, поки не побачите бульбашки.
Додаємо сіль і протрушенную борошно, промешиваем до гомогенної консистенції.
Роз'ємну форму устеляємо калькою. Активуємо електродуховку на функцію випічка.
Поміщаємо частину тіста в антипригарну форму, зверху викладаємо протушкувалися овочі і заливаємо залишками рідкого тіста.
Занурюємо запікатися на півгодини. Ступінь готовності перевіряємо легким натискання в центр пирога, якщо він пружний – все готово, якщо дуже м'який і «гуляє» – немає.
Капустяний пиріг з заливного тесту на майонезі
Компоненти:
- Капуста – 600 г;
- Цибуля – 1 головка;
- Морква – 1 шт.;
- Перець солодкий – 1 шт.;
- Печериці – 300 г;
- Борошно – 1.5 склянки;
- Майонез – 150-200 мл;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Рослинне масло – приблизно 150 мл;
- Сода – 1 ч. л.;
- Яйце – 3 шт.
Всі овочі промиваємо і чистимо. Нарізаємо тонкими слайсами. З капусти, знімаємо верхні листи і шаткуємо. Набираємо масло в глибокий сотейник і засмажуємо спочатку цибулю і моркву, гриби, у них досить випарити вологу.
В окремій сковороді протушиваем капусту і перець. Підготовлені продукти змішуємо разом, приправляємо спеціями, підсолюємо і даємо охолонути.
З'єднуємо в глибокій тарі яйця і майонез, коли маса буде гомогенної, порціями всипаємо протрушенную борошно, наприкінці соду і все добре промешиваем.
У спеціальній формі вистилаємо пергамент. Вливаємо більшу половину тіста. Кладемо начинку і наповнюємо залишками майонезно-борошняної маси. Занурюємо готуватися в заздалегідь прогріту електродуховку на півгодини.
Заливний пиріг з капустою в мультиварці
Є на кухні такий агрегат як мультиварка, гріх не скористатися ним для приготування несолодкого пирога.
Компоненти:
- Капуста – 450;
- Борошно – 1 склянка;
- Яйце – 1 шт.;
- Сода – 0.5 ч. л.;
- Морква – 1 шт.;
- Помідор – 1 шт.;
- Йогурт (добре, якщо домашній) натуральний – 1 стакан;
- Вершкове масло (не спред) – 100 г;
- Сир фета – 150 р.
- Зелень – пучок;
- Сіль – за смакової переваги кулінара.
Активуємо функцію смаження на агрегаті. Кладемо в чашу масло вершкове (можна спред). Шаткуємо капусту і моркву. Закладаємо і обсмажуємо до прозорості кольору.
Обдаємо окропом помідори, знімаємо шкірку і дрібно рубаємо великим ножем. Додаємо до овочів. Протушиваем і викладаємо охолонути.
З'єднуємо теплий йогурт з содою, вбиваємо яйце, промешиваем і підсипаємо протрушенную борошно.
Подрібнюємо зелень і скибочками нарізаємо сир, попередньо злив розсіл. На приладі активуємо функцію випічки.
Занурюємо половину тіста, накладаємо засмажені овочі, зелень і довільно розподіляємо сир, все заливаємо рештою рідким тістом. Готуємо одну годину.
Пиріг з капустою і яйцем, холодець тісто на сметані
Несолодкий пиріг з начинкою як капуста, рис і яйце може виступати у вигляді самостійної страви.
Компоненти:
- Капуста – 400 г;
- Яйце – 4 шт.;
- Сметана – 250 мл;
- Рис пропарений – 1 склянка;
- Борошно – 1.5 склянки;
- Сіль – по смаку господині;
- Розпушувач – 1 упаковка;
- Петрушка пучок;
- Масло соняшнику (звичайне рослинне) – 100 мл
Промиваємо рис кілька разів, занурюємо в закипающую воду і готуємо. Капусту шаткуємо довільно соломкою.
У мисці змішуємо сметану, одне яйце, розпушувач і протрушенную борошно. Все добре промешиваем.
Готовий рис відкидаємо на сито. Відварюємо яйця. Нарізаємо невеликими кубиками.
Беремо глибоку сковороду засмажуємо на олії рослинній капусту, до напівготовності. Активуємо електродуховку на 190 °С.
Перемішуємо рис із зеленню і вареним яйцем. Промазуємо форму маслом. Занурюємо частину тіста. Накладаємо зверху начинку.
Наповнюємо залишками тіста, постукуємо дном форми об стіл, щоб маса розподілилася рівномірно. Готуємо півгодини.
Заливний пиріг з кольоровою капустою і фаршем
Любителі цвітної капусти можуть порадувати себе пирогом заливним з фаршем.
Компоненти:
- Капуста цвітна – 400 г;
- Борошно – 1.5 склянки;
- Яйце – 2 шт.;
- М'якоть свиняча – 600 г;
- Цибуля – 1 головка;
- Сир – 80-100 г;
- Вода – 2 л;
- Сіль, спеції – за своїми смаковими уподобаннями;
- Зелень – пучок;
- Масло соняшнику (звичайне раст.) – 50 мл;
- Кефір – 1 л.
Моєму і просушуємо суцвіття капусти. Відварюємо кілька хвилин у закипаючою воді. Довго робити цього не потрібно – капуста розвалиться і перетвориться на кашу. Даємо охолонути.
З промитого м'яса зрізаємо пліву і сухожилля, розбираємо на невеликі шматки, щоб можна було пропустити через електром'ясорубку. Лук очищаємо і теж перекручуємо.
Обсмажуємо фарш до готовності на рослинному маслі. Сир шаткуємо довільними шматочками.
Змішуємо яйця, теплий кефір і соду з сіллю. Даємо постояти півгодини. Всипаємо протрушенную борошно і вимішуємо рідке тісто.
Прогріваємо електродуховку до 180 °С. Наповнюємо деко для запікання тестом, накладаємо половину фаршу, зверху – цвітну капусту, залишки фаршу, зелень і наповнюємо рештою тестом. Готуємо півгодини.
Як приготувати бутерброди на День народження з чим і з чого.
Запекти кабачки з сиром у духовці можна різними способами. Читайте самі смачні рецепти.
Рецепт смачного салату з пекінської капусти і курки. Пробуйте різні варіанти цього рецепта.
Заливний пиріг з квашеною капустою
Смачний заливний пиріг можна готувати застосовуючи свіжу, тушковану капусту, але і квашену, хрустку з кислинкою, поєднавши таким чином дві страви в одне.
Компоненти:
- Борошно – 2 склянки;
- Цибуля – 1 головка;
- Масло соняшнику (раст.) – для смаження;
- Сіль, цукор – за смаком;
- Квашена капуста – 300 г;
- Сметана (бажано домашня) – 200 мл;
- Яйця – 2 шт.;
- Лимонний сік – 1 ст. л.;
- Сода – 1 ч. л.
Очищаємо цибулю і шаткуємо півкільцями, засмажуємо на олії рослинній. Додаємо квашену капусту і прикривши кришкою протушиваем 15 хвилин.
З'єднуємо яйця і цукор перебиваємо в піну. Всипаємо протрушенную борошно, промешиваем і підливаємо лимонний сік з гашеного содою. Додаємо сіль.
Половину тіста перекладаємо в орендовану форму, промазану маслом. Зверху квашену начинку, а потім – тісто. Рівномірно ложкою розрівнюємо поверхню пирога і пропекаем в електродуховці одну годину.
Корисні поради
- Ступінь готовності пирога краще перевіряти дерев'яною або силіконової лопаткою, натискаючи на центр пирога. Не треба його протикати сірником. Так висока гарна випічка може перетворитися в коржик;
- Дозування борошна відносна, краще з'єднуємо всі рідкі інгредієнти тесту, а потім її підсипати. Консистенція заливного тіста повинна бути пастоподібної;
- Якщо ви використовуєте молоду капусту весняного врожаю, її не обов'язково попередньо тушкувати, можна класти в пиріг сирої;
- Рис краще брати пропарений. Звичайний після відварювання може перетворитися на кашу. Це зробить начинку пирога в'язкою, негарною і неаппетитной. Рис повинен розсипатися, як в якісному плові;
- Начинку пирога можна накладати на дно форми, заливати тестом, а можна класти її в середину. В обох випадках необхідно вистилали дно калькою або брати ємність зі спеціальним покриттям;
- Для фаршу можна застосовувати будь-яке м'ясо на ваш розсуд, навіть якщо обмежено час – піде магазинний напівфабрикат;
- Капусту потрібно смажити не на дуже великому вогні і часто помішувати. Вона має властивість пригорати і надавати випічці гіркий присмак і чорні пір'я;
- Зелень можна брати будь-яку: підійдуть базилік, розмарин, м'ята і чебрець, а не тільки кріп і петрушка.
Відмінних вам пирогів і похвали від домочадців!