01 июнь 2019 1 470

Як смачно приготувати заливний пиріг з капустою

Несолодка випічка завжди була бажаним гостем на фуршетному столі у вигляді холодної закуски. Часто господині печуть рибні, м'ясні та овочеві пироги. Часу на їх приготування йде мало, продукти потрібні найпростіші, а результат завжди радує.

До таких страв належать сьогоднішнє блюдо, про який будемо розповідати далі. Є кілька варіацій приготування заливного пирога на різних кисломолочних продуктах, але це вже вибір кулінара. Адже не дарма, пробуючи різні способи, ми зупиняємося на одному.
Рецепт холодцю пирога з капустою на кефірі
Інгредієнти Кількість
Капуста - 550 г
Кефір - 0.5 л
Сода - 1 ч. л.
Сіль - на розсуд кулінара
Цибулю - 1 головка
Морква - 1 шт.
Масло соняшнику (раст.) - близько 100 мл
Томатний сік домашній - 0.5 л
Борошно - 1 склянка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 85 Ккал

Шаткуємо капусту довгою соломкою. Наливаємо масло в сотейник, прогріваємо і засмажуємо капусту.

Слідом чистимо і шаткуємо овочі, що залишилися. Відправляємо до капусти. Коли овочі придбають прозорий, гарний колір, вливаємо морс і протушиваем до випаровування вологи, часто промешиваем, щоб не пригоріло. Перекладаємо у велику плоску тарілку і даємо овочам охолонути.

У мисці з'єднуємо кефір і соду. Даємо постояти, поки не побачите бульбашки.

Додаємо сіль і протрушенную борошно, промешиваем до гомогенної консистенції.

Роз'ємну форму устеляємо калькою. Активуємо електродуховку на функцію випічка.

Поміщаємо частину тіста в антипригарну форму, зверху викладаємо протушкувалися овочі і заливаємо залишками рідкого тіста.

Занурюємо запікатися на півгодини. Ступінь готовності перевіряємо легким натискання в центр пирога, якщо він пружний – все готово, якщо дуже м'який і «гуляє» – немає.

Капустяний пиріг з заливного тесту на майонезі

Більш калорійною випічка виходить із застосуванням майонезу. Якщо ви переслідуєте мету зробити пиріг ситніше, приготуйте його за цим рецептом.

Компоненти:

  • Капуста – 600 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Морква – 1 шт.;
  • Перець солодкий – 1 шт.;
  • Печериці – 300 г;
  • Борошно – 1.5 склянки;
  • Майонез – 150-200 мл;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Рослинне масло – приблизно 150 мл;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Яйце – 3 шт.

Всі овочі промиваємо і чистимо. Нарізаємо тонкими слайсами. З капусти, знімаємо верхні листи і шаткуємо. Набираємо масло в глибокий сотейник і засмажуємо спочатку цибулю і моркву, гриби, у них досить випарити вологу.

В окремій сковороді протушиваем капусту і перець. Підготовлені продукти змішуємо разом, приправляємо спеціями, підсолюємо і даємо охолонути.

З'єднуємо в глибокій тарі яйця і майонез, коли маса буде гомогенної, порціями всипаємо протрушенную борошно, наприкінці соду і все добре промешиваем.

У спеціальній формі вистилаємо пергамент. Вливаємо більшу половину тіста. Кладемо начинку і наповнюємо залишками майонезно-борошняної маси. Занурюємо готуватися в заздалегідь прогріту електродуховку на півгодини.

Заливний пиріг з капустою в мультиварці

Є на кухні такий агрегат як мультиварка, гріх не скористатися ним для приготування несолодкого пирога.

Компоненти:

  • Капуста – 450;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Помідор – 1 шт.;
  • Йогурт (добре, якщо домашній) натуральний – 1 стакан;
  • Вершкове масло (не спред) – 100 г;
  • Сир фета – 150 р.
  • Зелень – пучок;
  • Сіль – за смакової переваги кулінара.

Активуємо функцію смаження на агрегаті. Кладемо в чашу масло вершкове (можна спред). Шаткуємо капусту і моркву. Закладаємо і обсмажуємо до прозорості кольору.

Обдаємо окропом помідори, знімаємо шкірку і дрібно рубаємо великим ножем. Додаємо до овочів. Протушиваем і викладаємо охолонути.

З'єднуємо теплий йогурт з содою, вбиваємо яйце, промешиваем і підсипаємо протрушенную борошно.

Подрібнюємо зелень і скибочками нарізаємо сир, попередньо злив розсіл. На приладі активуємо функцію випічки.

Занурюємо половину тіста, накладаємо засмажені овочі, зелень і довільно розподіляємо сир, все заливаємо рештою рідким тістом. Готуємо одну годину.

Пиріг з капустою і яйцем, холодець тісто на сметані

Несолодкий пиріг з начинкою як капуста, рис і яйце може виступати у вигляді самостійної страви.

Компоненти:

  • Капуста – 400 г;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Сметана – 250 мл;
  • Рис пропарений – 1 склянка;
  • Борошно – 1.5 склянки;
  • Сіль – по смаку господині;
  • Розпушувач – 1 упаковка;
  • Петрушка пучок;
  • Масло соняшнику (звичайне рослинне) – 100 мл

Промиваємо рис кілька разів, занурюємо в закипающую воду і готуємо. Капусту шаткуємо довільно соломкою.

У мисці змішуємо сметану, одне яйце, розпушувач і протрушенную борошно. Все добре промешиваем.

Готовий рис відкидаємо на сито. Відварюємо яйця. Нарізаємо невеликими кубиками.

Беремо глибоку сковороду засмажуємо на олії рослинній капусту, до напівготовності. Активуємо електродуховку на 190 °С.

Перемішуємо рис із зеленню і вареним яйцем. Промазуємо форму маслом. Занурюємо частину тіста. Накладаємо зверху начинку.

Наповнюємо залишками тіста, постукуємо дном форми об стіл, щоб маса розподілилася рівномірно. Готуємо півгодини.

Заливний пиріг з кольоровою капустою і фаршем

Любителі цвітної капусти можуть порадувати себе пирогом заливним з фаршем.

Компоненти:

  • Капуста цвітна – 400 г;
  • Борошно – 1.5 склянки;
  • Яйце – 2 шт.;
  • М'якоть свиняча – 600 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Сир – 80-100 г;
  • Вода – 2 л;
  • Сіль, спеції – за своїми смаковими уподобаннями;
  • Зелень – пучок;
  • Масло соняшнику (звичайне раст.) – 50 мл;
  • Кефір – 1 л.

Моєму і просушуємо суцвіття капусти. Відварюємо кілька хвилин у закипаючою воді. Довго робити цього не потрібно – капуста розвалиться і перетвориться на кашу. Даємо охолонути.

З промитого м'яса зрізаємо пліву і сухожилля, розбираємо на невеликі шматки, щоб можна було пропустити через електром'ясорубку. Лук очищаємо і теж перекручуємо.

Обсмажуємо фарш до готовності на рослинному маслі. Сир шаткуємо довільними шматочками.

Змішуємо яйця, теплий кефір і соду з сіллю. Даємо постояти півгодини. Всипаємо протрушенную борошно і вимішуємо рідке тісто.

Прогріваємо електродуховку до 180 °С. Наповнюємо деко для запікання тестом, накладаємо половину фаршу, зверху – цвітну капусту, залишки фаршу, зелень і наповнюємо рештою тестом. Готуємо півгодини.

Як приготувати бутерброди на День народження з чим і з чого.

Запекти кабачки з сиром у духовці можна різними способами. Читайте самі смачні рецепти.

Рецепт смачного салату з пекінської капусти і курки. Пробуйте різні варіанти цього рецепта.

Заливний пиріг з квашеною капустою

Смачний заливний пиріг можна готувати застосовуючи свіжу, тушковану капусту, але і квашену, хрустку з кислинкою, поєднавши таким чином дві страви в одне.

Компоненти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Масло соняшнику (раст.) – для смаження;
  • Сіль, цукор – за смаком;
  • Квашена капуста – 300 г;
  • Сметана (бажано домашня) – 200 мл;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Лимонний сік – 1 ст. л.;
  • Сода – 1 ч. л.

Очищаємо цибулю і шаткуємо півкільцями, засмажуємо на олії рослинній. Додаємо квашену капусту і прикривши кришкою протушиваем 15 хвилин.

З'єднуємо яйця і цукор перебиваємо в піну. Всипаємо протрушенную борошно, промешиваем і підливаємо лимонний сік з гашеного содою. Додаємо сіль.

Половину тіста перекладаємо в орендовану форму, промазану маслом. Зверху квашену начинку, а потім – тісто. Рівномірно ложкою розрівнюємо поверхню пирога і пропекаем в електродуховці одну годину.

Корисні поради

  1. Ступінь готовності пирога краще перевіряти дерев'яною або силіконової лопаткою, натискаючи на центр пирога. Не треба його протикати сірником. Так висока гарна випічка може перетворитися в коржик;
  2. Дозування борошна відносна, краще з'єднуємо всі рідкі інгредієнти тесту, а потім її підсипати. Консистенція заливного тіста повинна бути пастоподібної;
  3. Якщо ви використовуєте молоду капусту весняного врожаю, її не обов'язково попередньо тушкувати, можна класти в пиріг сирої;
  4. Рис краще брати пропарений. Звичайний після відварювання може перетворитися на кашу. Це зробить начинку пирога в'язкою, негарною і неаппетитной. Рис повинен розсипатися, як в якісному плові;
  5. Начинку пирога можна накладати на дно форми, заливати тестом, а можна класти її в середину. В обох випадках необхідно вистилали дно калькою або брати ємність зі спеціальним покриттям;
  6. Для фаршу можна застосовувати будь-яке м'ясо на ваш розсуд, навіть якщо обмежено час – піде магазинний напівфабрикат;
  7. Капусту потрібно смажити не на дуже великому вогні і часто помішувати. Вона має властивість пригорати і надавати випічці гіркий присмак і чорні пір'я;
  8. Зелень можна брати будь-яку: підійдуть базилік, розмарин, м'ята і чебрець, а не тільки кріп і петрушка.

Відмінних вам пирогів і похвали від домочадців!

Що ще почитати: