26 июнь 2019 2 569

Як смачно приготувати курку з апельсинами в духовці

Курка, запечена в духовці, та ще й з засмаженою золотистою скоринкою, у багатьох відразу викликає відчуття апетиту. Звичайно, мало хто зможе встояти перед цим ароматним і смачним блюдом. Правда, напевно, не кожна господиня може похвалитися великими уміннями і навичками в цій справі.

Але це не біда!

Курка, запечена з апельсинами, готується досить-таки просто! Важливо правильно дотримуватися рецептуру і проявити трохи фантазії.

Отже, давайте розглянемо кілька рецептів приготування цього чудового блюда.

Курка з апельсинами в духовці
Інгредієнти Кількість
курка - 1 тушка
апельсини - 3 штуки
часник - 6 часточок
сіль - за смаком
перець і спеції - за смаком
Час приготування: 200 хвилин Калорійність на 100 грам: 158 Ккал

Інструкція:

Курочку слід розморозити і промити в проточній воді;

Апельсини також потрібно промити. Часточки часнику очищаються від шкірки;

У мисці змішуємо трохи солі і чорного меленого перцю;

Далі гарненько курку натираємо сумішшю з солі і чорного перцю. Натирати її потрібно зверху і всередині;

Залишаємо на годину, щоб вона промаринувалася;

Апельсини слід розрізати на тонкі кружечки. Всі кісточки з них видаляють, інакше вони додадуть гіркий смак м'яса;

Робимо невеликі надрізи на шкірці курочки і акуратно просовуємо туди кружечки апельсинів. Головне, щоб шкірка не порвався;

Перевертаємо курочку на іншу сторону і також фаршируємо її кружечками;

Очищені зубчики часнику необхідно порізати середніми шматочками і покласти їх всередину;

Також туди засовуємо шматочки апельсинів, які залишилися;

Потім ніжки курочки слід зав'язати і викласти її у форму для запікання. Якщо ще залишилися кружечки апельсинів, то їх можна викласти зверху курки;

Ставимо форму в розігріту духовку до 180 градусів і залишаємо запікати протягом 2 годин;

У процесі запікання її потрібно поливати соком, що виділився;

Як тільки курочка повністю пропечеться, її потрібно витягнути з духовки, перекласти велику тарілку.

Запікаючи курочку, додайте апельсини і яблука

  • Куряча тушка – 1 штука;
  • Одне велике зелене яблуко;
  • Один великий апельсин;
  • Стакан білого кримського вина;
  • Упаковка приправ для запікання курячого м'яса;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • Рослинна олія;
  • Мед – 1 ч. ложка.

Приготування:

  1. Курку слід промити і просушити серветкою;
  2. Готуємо суміш для маринаду. У чашку наливаємо олію, викладаємо туди мед, суміш приправ, сіль і чорний перець. Усе ретельно змішуємо;
  3. Курку ретельно натираємо з усіх боків маринадом. Ставимо її в холодне місце на 30 хвилин, щоб вона просочилася;
  4. З апельсина необхідно зчистити шкірку і розрізати м'якоть невеликими шматочками;
  5. Яблуко також потрібно очистити від шкірки, вичистити насіння і розрізати у вигляді брусочків;
  6. Змішуємо фрукти і викладаємо їх всередину курочки. Отвір необхідно заколоти зубочистками, щоб шматочки фруктів не випадали;
  7. Рукав для запікання необхідно щільно перев'язати з одного боку. Далі виливаємо в нього склянку вина і викладаємо в нього курячу тушку;
  8. Верх рукава також щільно зав'язуємо і викладаємо його у форму для запікання;
  9. Ставимо форму в попередньо прогрітий духовку до 180 градусів;
  10. Готуємо курку приблизно 1,5 години;
  11. Готову тушку витягуємо з духовки, розв'язуємо рукав і викладаємо на блюдо. Також витягуємо зубочистки з черевця.

Апельсинова курочка в сметані

Компоненти для приготування:

  • Курка або курча вагою 1-1,5 кілограма;
  • Апельсини – 2 штуки;
  • Приправа для запікання курячого м'яса – 1 упаковка;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • Склянка сметани або вершків;
  • Рукав для запікання.

Як зробити:

  1. Попередньо випатрану курочку слід ретельно промити прохолодною водою і просушити паперовою серветкою;
  2. У мисці змішуємо суміш приправ для курячого м'яса з сіллю і чорним меленим перцем;
  3. Ретельно натираємо курячу тушку з усіх сторін сумішшю приправ і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин;
  4. Апельсин слід промити і розрізати на тонкі кружечки;
  5. Фаршируємо курку кружечками і заколюємо черевце зубочистками;
  6. Зверху тушку промазуємо сметаною або вершками;
  7. Далі викладаємо її в рукав запікання і щільно зав'язуємо його з двох сторін;
  8. Викладаємо рукав з тушкою у форму для запікання і ставимо в розпечену духовку до 180 градусів. Зверху рукав проколюємо зубочисткою, щоб виходив пар;
  9. Печемо курку приблизно 1,5 години;
  10. Приблизно за 15 хвилин до готовності її потрібно буде звільнити з рукава, щоб вона покрилася апетитною і хрусткою скоринкою;
  11. Після цього тушку виймаємо і перекладаємо на широку плоску тарілку.

Візьміть на замітку вишуканий рецепт салату копченою курячою грудкою.

Як швидко і смачно приготувати філе курочки, самі смачні рецепти.

Рецепт в'яленого курячого м'яса, приготованого в домашніх умовах доведеться дуже до речі, якщо ви збираєтеся заготовити м'ясо про запас.

Апельсинова курочка в медовому соусі

Інгредієнти для приготування:

  • Курочка — 1,5 кілограма;
  • 100 мл натурального меду;
  • Апельсини – 2 штуки;
  • Лимон — половина;
  • Суміш коріандру та куркуми – 30 грам;
  • Оливкова олія – 30 мл;
  • Сіль і чорний мелений перець.

Покрокове приготування:

  1. Курячу тушку необхідно ретельно промити в холодній воду й обсушити паперовою серветкою;
  2. У чашці змішується сіллю і чорним меленим перцем. Натираємо курочку цією сумішшю;
  3. Один апельсин необхідно розрізати і віджати з нього сік;
  4. Далі сік, змішуємо з медом, куркумою, коріандром і оливковою олією;
  5. Гарненько натираємо курочку маринадом з приправ, апельсинового соку і меду. Далі ставимо його в холодильник на 2 години, щоб вона гарненько промаринувалася;
  6. Залишився апельсин слід розрізати на тонкі кружечки;
  7. Промаринованную тушку виймаємо з холодильника і поміщаємо її на деко. Обкладаємо зверху кружечками апельсина і поливаємо залишками маринаду;
  8. Ставимо деко в попередньо прогрітий духовку до 180 градусів на 1-1,2 години;
  9. При запіканні курку потрібно постійно обливати виділяється соком;
  10. Готову курочку виймаємо з духовки і перекладаємо на блюдо. Обкладаємо її кружечками лимона і подаємо на стіл.

Курка з апельсинами в білковій шубці

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Куряча тушка 1,5 кілограма;
  • Курячі яйця – 3 шт;
  • Сік лимона – 1 ч. ложка;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • Пучок зелені.

Приготування:

  1. Тушку слід промити і обсушити серветками;
  2. Апельсини слід промити й нарізати скибочками разом зі шкіркою;
  3. Починаємо черевце курочки апельсиновими кружечками і заколюємо його зубочистками;
  4. У мисці перемішуємо сіль і перець натираємо цією сумішшю тушку зі всіх сторін;
  5. Викладаємо у форму і відправляємо в духовку;
  6. Випікаємо її протягом години, обливаємо соком, який буде виділятися при випіканні;
  7. Поки курка запікається, готуємо яйця. Для цього курячі яйця потрібно розбити і відокремити білки від жовтків;
  8. Потім білки викладаємо в миску, додаємо туди сік лимона і трохи солі. Гарненько збиваємо до утворення піни;
  9. За 10 хвилин до готовності поливаємо тушку білкової сумішшю;
  10. Готову курочку виймаємо і прикрашаємо гілочками зелені.

Корисні поради

  • Бажано для запікання використовувати спеціальні рукави. У них куряча тушка стане м'якою і соковитою;
  • В процесі очищення апельсинів знімайте з них білу плівку і вийміть кісточки. Вони можуть надати м'ясу неприємний гіркий смак;
  • Обов'язково для курячого м'яса використовуйте спеціальні приправи для запікання. Вони додадуть аромат і пікантний смак.

Курка з апельсинами буде чудовою прикрасою вашого столу і різноманітить ваше повсякденне меню. Апельсини додадуть їй соковитості і приємний аромат. Обов'язково приготуйте і спробуйте це чудове частування. Вона вам обов'язково сподобається!

Що ще почитати: