Як смачно приготувати курку з апельсинами в духовці
Курка, запечена в духовці, та ще й з засмаженою золотистою скоринкою, у багатьох відразу викликає відчуття апетиту. Звичайно, мало хто зможе встояти перед цим ароматним і смачним блюдом. Правда, напевно, не кожна господиня може похвалитися великими уміннями і навичками в цій справі.
Але це не біда!
Отже, давайте розглянемо кілька рецептів приготування цього чудового блюда.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курка - | 1 тушка |
апельсини - | 3 штуки |
часник - | 6 часточок |
сіль - | за смаком |
перець і спеції - | за смаком |
Час приготування: 200 хвилин | Калорійність на 100 грам: 158 Ккал |
Інструкція:
Курочку слід розморозити і промити в проточній воді;
Апельсини також потрібно промити. Часточки часнику очищаються від шкірки;
У мисці змішуємо трохи солі і чорного меленого перцю;
Далі гарненько курку натираємо сумішшю з солі і чорного перцю. Натирати її потрібно зверху і всередині;
Залишаємо на годину, щоб вона промаринувалася;
Апельсини слід розрізати на тонкі кружечки. Всі кісточки з них видаляють, інакше вони додадуть гіркий смак м'яса;
Робимо невеликі надрізи на шкірці курочки і акуратно просовуємо туди кружечки апельсинів. Головне, щоб шкірка не порвався;
Перевертаємо курочку на іншу сторону і також фаршируємо її кружечками;
Очищені зубчики часнику необхідно порізати середніми шматочками і покласти їх всередину;
Також туди засовуємо шматочки апельсинів, які залишилися;
Потім ніжки курочки слід зав'язати і викласти її у форму для запікання. Якщо ще залишилися кружечки апельсинів, то їх можна викласти зверху курки;
Ставимо форму в розігріту духовку до 180 градусів і залишаємо запікати протягом 2 годин;
У процесі запікання її потрібно поливати соком, що виділився;
Як тільки курочка повністю пропечеться, її потрібно витягнути з духовки, перекласти велику тарілку.
Запікаючи курочку, додайте апельсини і яблука
- Куряча тушка – 1 штука;
- Одне велике зелене яблуко;
- Один великий апельсин;
- Стакан білого кримського вина;
- Упаковка приправ для запікання курячого м'яса;
- Сіль і чорний мелений перець;
- Рослинна олія;
- Мед – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Курку слід промити і просушити серветкою;
- Готуємо суміш для маринаду. У чашку наливаємо олію, викладаємо туди мед, суміш приправ, сіль і чорний перець. Усе ретельно змішуємо;
- Курку ретельно натираємо з усіх боків маринадом. Ставимо її в холодне місце на 30 хвилин, щоб вона просочилася;
- З апельсина необхідно зчистити шкірку і розрізати м'якоть невеликими шматочками;
- Яблуко також потрібно очистити від шкірки, вичистити насіння і розрізати у вигляді брусочків;
- Змішуємо фрукти і викладаємо їх всередину курочки. Отвір необхідно заколоти зубочистками, щоб шматочки фруктів не випадали;
- Рукав для запікання необхідно щільно перев'язати з одного боку. Далі виливаємо в нього склянку вина і викладаємо в нього курячу тушку;
- Верх рукава також щільно зав'язуємо і викладаємо його у форму для запікання;
- Ставимо форму в попередньо прогрітий духовку до 180 градусів;
- Готуємо курку приблизно 1,5 години;
- Готову тушку витягуємо з духовки, розв'язуємо рукав і викладаємо на блюдо. Також витягуємо зубочистки з черевця.
Апельсинова курочка в сметані
Компоненти для приготування:
- Курка або курча вагою 1-1,5 кілограма;
- Апельсини – 2 штуки;
- Приправа для запікання курячого м'яса – 1 упаковка;
- Сіль і чорний мелений перець;
- Склянка сметани або вершків;
- Рукав для запікання.
Як зробити:
- Попередньо випатрану курочку слід ретельно промити прохолодною водою і просушити паперовою серветкою;
- У мисці змішуємо суміш приправ для курячого м'яса з сіллю і чорним меленим перцем;
- Ретельно натираємо курячу тушку з усіх сторін сумішшю приправ і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин;
- Апельсин слід промити і розрізати на тонкі кружечки;
- Фаршируємо курку кружечками і заколюємо черевце зубочистками;
- Зверху тушку промазуємо сметаною або вершками;
- Далі викладаємо її в рукав запікання і щільно зав'язуємо його з двох сторін;
- Викладаємо рукав з тушкою у форму для запікання і ставимо в розпечену духовку до 180 градусів. Зверху рукав проколюємо зубочисткою, щоб виходив пар;
- Печемо курку приблизно 1,5 години;
- Приблизно за 15 хвилин до готовності її потрібно буде звільнити з рукава, щоб вона покрилася апетитною і хрусткою скоринкою;
- Після цього тушку виймаємо і перекладаємо на широку плоску тарілку.
Візьміть на замітку вишуканий рецепт салату копченою курячою грудкою.
Як швидко і смачно приготувати філе курочки, самі смачні рецепти.
Рецепт в'яленого курячого м'яса, приготованого в домашніх умовах доведеться дуже до речі, якщо ви збираєтеся заготовити м'ясо про запас.
Апельсинова курочка в медовому соусі
Інгредієнти для приготування:
- Курочка — 1,5 кілограма;
- 100 мл натурального меду;
- Апельсини – 2 штуки;
- Лимон — половина;
- Суміш коріандру та куркуми – 30 грам;
- Оливкова олія – 30 мл;
- Сіль і чорний мелений перець.
Покрокове приготування:
- Курячу тушку необхідно ретельно промити в холодній воду й обсушити паперовою серветкою;
- У чашці змішується сіллю і чорним меленим перцем. Натираємо курочку цією сумішшю;
- Один апельсин необхідно розрізати і віджати з нього сік;
- Далі сік, змішуємо з медом, куркумою, коріандром і оливковою олією;
- Гарненько натираємо курочку маринадом з приправ, апельсинового соку і меду. Далі ставимо його в холодильник на 2 години, щоб вона гарненько промаринувалася;
- Залишився апельсин слід розрізати на тонкі кружечки;
- Промаринованную тушку виймаємо з холодильника і поміщаємо її на деко. Обкладаємо зверху кружечками апельсина і поливаємо залишками маринаду;
- Ставимо деко в попередньо прогрітий духовку до 180 градусів на 1-1,2 години;
- При запіканні курку потрібно постійно обливати виділяється соком;
- Готову курочку виймаємо з духовки і перекладаємо на блюдо. Обкладаємо її кружечками лимона і подаємо на стіл.
Курка з апельсинами в білковій шубці
Компоненти, які будуть потрібні:
- Куряча тушка 1,5 кілограма;
- Курячі яйця – 3 шт;
- Сік лимона – 1 ч. ложка;
- Сіль і чорний мелений перець;
- Пучок зелені.
Приготування:
- Тушку слід промити і обсушити серветками;
- Апельсини слід промити й нарізати скибочками разом зі шкіркою;
- Починаємо черевце курочки апельсиновими кружечками і заколюємо його зубочистками;
- У мисці перемішуємо сіль і перець натираємо цією сумішшю тушку зі всіх сторін;
- Викладаємо у форму і відправляємо в духовку;
- Випікаємо її протягом години, обливаємо соком, який буде виділятися при випіканні;
- Поки курка запікається, готуємо яйця. Для цього курячі яйця потрібно розбити і відокремити білки від жовтків;
- Потім білки викладаємо в миску, додаємо туди сік лимона і трохи солі. Гарненько збиваємо до утворення піни;
- За 10 хвилин до готовності поливаємо тушку білкової сумішшю;
- Готову курочку виймаємо і прикрашаємо гілочками зелені.
Корисні поради
- Бажано для запікання використовувати спеціальні рукави. У них куряча тушка стане м'якою і соковитою;
- В процесі очищення апельсинів знімайте з них білу плівку і вийміть кісточки. Вони можуть надати м'ясу неприємний гіркий смак;
- Обов'язково для курячого м'яса використовуйте спеціальні приправи для запікання. Вони додадуть аромат і пікантний смак.
Курка з апельсинами буде чудовою прикрасою вашого столу і різноманітить ваше повсякденне меню. Апельсини додадуть їй соковитості і приємний аромат. Обов'язково приготуйте і спробуйте це чудове частування. Вона вам обов'язково сподобається!